FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 31 jan 2023, 17:05

mirzatele je napisao/la:
31 jan 2023, 17:03
Dovesti Vrancica!!!
Hajmo Ajla nije sve u lovi nesto je i u zvaki... hajmo crne vranee dovesti
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 31 jan 2023, 17:06

Kaunas je napisao/la:
31 jan 2023, 16:19
fera je napisao/la:
31 jan 2023, 16:14
Kaunas je napisao/la:
31 jan 2023, 16:05
Cek cek otkud Repuh u SS? :shock:
:?:
Slabo sam pratio desavanja zadnjih sedmica, ovo mi je promaklo. Al trio Obuca, Mirza i Repuh :rol:
Mislim da su repuh i mirza badže - eto otkud.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 31 jan 2023, 17:08

Izgleda da sanjaju da Dala prodaju za 2-3 milke za jednu polusezonu.. Ocito da su imali ponuda pa znaju na cemu su. Te kapiten, te prostor za igru, bude li se mali *urcio i stavio sebe ispred tima, cut ce se s istoka
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 31 jan 2023, 17:32

“Ovo je razvojna liga. Igrači koji su talentovani sa 17-18 godina mogu biti standardni igrači. Broj jedan treba biti proizvodnja igrača, dosta je igrača koji nisu željni i gladni uspjeha. To su istrošeni igrači. I ranije je to bila naša politika, sjetit će se svi. Zašto će nam Akademija ako nećemo proizvoditi igrače? Ako ne mogu igrati Premijer ligu ti momci, onda nisu za tog posla. Djeci treba dati šansu, tako će biti sigurni. Akademija dobro radi, treba im dati šansu, hrabar biti. Ja sam taj“.
Što Tabakovića i Hamzića ne priključi prvoj ekipi kad smo tanki u veznom redu? Što mali Ljukovac ne dobije priliku? Što Bijelonju ne priključi kao trećeg napadača?

UBLEHA I LAŽOV
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 31 jan 2023, 17:37

ŠTA_JE je napisao/la:
31 jan 2023, 17:06
Kaunas je napisao/la:
fera je napisao/la:

Slabo sam pratio desavanja zadnjih sedmica, ovo mi je promaklo. Al trio Obuca, Mirza i Repuh :rol:
Nisu, Mirzi je badžo jedno vrijeme bio Sejo Kapetanović, bivši reprezentativac i kratko naš igrač. Žena od Toše Repuha je inače sestra od Alena Avdića. Opasni su ti mahalsko-familijarni klanovi oko kluba (čitaj Mirze) :D

Herson

Post Postao/la Herson » 31 jan 2023, 18:09

Tu je Nurkovic, svakako ima i previse ofanzivno orijetnisanih veznjaka, pa vjerujem da je to razlog. Medjutim, ne vidim nijedan razlog zbog kojeg nisu mogli povesti Bijelonju, bar da osjeti malo seniorskog fudbala, odradi prireme i upise koju minutu na prijateljskoj.Momku je 19 godina, a skoro da i nema dodira sa seniorskim fudbalom, kao i vecina ostalih. Ne mozes onda ni imati neka ocekivanja od njih, kad se sa seniorskim fudbalom prvi put susrecu u 19oj godini.Vec je trebalo da ima par priprema odradjenih sa prvim timom. To naravno vazi i za sve ostale s kojima su potpisali profesionalne ugovore.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 31 jan 2023, 18:15

Lucas je napisao/la:
31 jan 2023, 17:37
ŠTA_JE je napisao/la:
31 jan 2023, 17:06
Kaunas je napisao/la:

Nisu, Mirzi je badžo jedno vrijeme bio Sejo Kapetanović, bivši reprezentativac i kratko naš igrač. Žena od Toše Repuha je inače sestra od Alena Avdića. Opasni su ti mahalsko-familijarni klanovi oko kluba (čitaj Mirze) :D
E jest jest u pravu si. Sad sam se i ja sjetio da je sestra Alena Avdica Tošina žena.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 31 jan 2023, 18:19

Kaunas je napisao/la:
fera je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:
31 jan 2023, 16:05
Cek cek otkud Repuh u SS? :shock:
I bolje ti je sto taj dio nisi pratio. Al eto prije ili kasnije se covjek svejedno razocara :mrgreen:
You are someone else I am still right here

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 31 jan 2023, 19:16

Talha Tabaković zaslužio prvi tim davno.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 31 jan 2023, 19:40

Mislim da zaboravljajte na U21 pravilo u kombinacijama.
Prodajom Đokanovića i Varešanovića pored Šahinovića bi morao još jedan igrač u polju u prvih 11. Trenutno možda samo Mulalić ima kvalitet za to, idealna bi bila prodaja Dala, ali ako već ide Andrej bolje da ostane ovaj nego da moraš žrtvovati Musu da bi igrao Mulalić ili da gledaš Traku na stoperu

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 31 jan 2023, 19:52

pitara je napisao/la:
31 jan 2023, 19:40
Mislim da zaboravljajte na U21 pravilo u kombinacijama.
Prodajom Đokanovića i Varešanovića pored Šahinovića bi morao još jedan igrač u polju u prvih 11. Trenutno možda samo Mulalić ima kvalitet za to, idealna bi bila prodaja Dala, ali ako već ide Andrej bolje da ostane ovaj nego da moraš žrtvovati Musu da bi igrao Mulalić ili da gledaš Traku na stoperu
ma kakvi, nema niko kvalitet... kako ce imati kvalitet kad dobiju prvu sansu sa 20-21 godininom a sa 23 ih smatramo talentima....
jel iko od vas nekad ode da vidi sa koliko godina dobijaju sansu igraci koji se prodaju za 1-5 mil sa balkanskog poluostrva?
Prvo, moras imati strucne ljude da odrede dva igraca po geeneraciji koje smatraju da mogu sa 16-17 vec krenuti u profi fudbal (psihicki, fizicki), zatim s tom djecom raditi planski, dodatne treninge, individualni rad ishrana itd.
Kod nas vec tad imas problem, u vidu, sto ovaj a sto nije moj, i sto razdvajate djecu.... koda smo skola fudbala ... Ali zato ljudi koji odlucuju trebaju da imaju nagradu/odgovornost za svoje procene... ako rade dobro da imaju procenat od prodaje, ako rade lose noga... i onda sigurno nece gurati nekoga zbog nekoga...
Ta djeca, se prodaju sa max 19 godina... najkasnije 20 uz dobar procenat (20%+) a ostala djeca treba da idu na posube u nasu filijalu (koje nemamo) i odmah igraju seniorski fudbal osim u slucaju plasiranja u ligu prvaka (juniorsku) koja je isto lijepo mjesto za promociju.
Kod nas djeca evo od 18-19 godina se gledaju kao neki potencijali koji ce mozda za godinu dvije moci mozda neku minutazu imati a do ta igraju 13 utakmica za pola sezone....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

adem993
Kontakt:

Post Postao/la adem993 » 31 jan 2023, 19:53

Vala malog Mulalica vrijedi trpit pokazao je da se na njega ozbiljno moze racunati i treba ga gurati i dozirati, podsjeća me na Pidru u pocetcima sve do povrede.
Momak itekako zaslužuje priliku i prostor.

Ajla odlazi!
Mirza odlazi!
Bit ćeš opet prvak čest 1946

Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!

Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 31 jan 2023, 20:33

Ode Pavlovic u Saint-Etienne

https://sportsport.ba/fudbal/pavlovic-s ... fer/443431

Znaci izgleda nazalost da Balta dolazi.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 31 jan 2023, 20:39

Citirat ću jednog lika sa fb koji toliko opisiva naš mentalitet da se pojedinci pronađu uvrijeđeni te svoju reakciju ispoljavaju komentarom kome je ovo smiješno?

Ovo je bio samo uvod na temu mladih igrača u prvom timu.

Citat:
Cristiano Ronaldo kao 21-godišnjak: 36 pogodaka.

Lionel Messi kao 21-godišnjak: 51 pogodak.

Erling Haaland kao 21-godišnjak: 126 pogodaka.

A kod nas kao 21-godišnjak igra u Kantonalnoj ligi i kažu veliki talenat, razvija se još.
Kada se čovjek zamisili nakon što se nasmije shvati koliko je ovo istinito i koliko mi kasnimo za ostakom svijeta po pitanju mladih igrača.
Evo jedan video o tome kako je skoro pa dječak došao u prvi tim Dinama iz Zagreba Nakon što pogledata ovaj shorts saznajete da za prepoznavanje mladih igrača treba neko stručan, koje osoba popunjavaju pozicije rada sa mladim igračima kod nas? Što je najvažnije koliko su te osobe adekvatne za takve pozicije?

Sada ide nepopularno poređenje, konkretno nepopularan post o poređenju naših klinaca i klinaca iz europskih klubova.

-Gavi 18 godina jedan od nosilaca igre Barcelone i jedan od važnijih igrača reprezentacije Španije.

-Bellingham 19 godina jedan od ključnih igrača Borusije iz Dortmunda, jedan od reprezentativaca Engleske koji skoro svaku utakmicu počinje od prve minute.

-Musiala 19 godina, jedan od superstarova Bayerna iz Minhena i reprezentacija Njemačke.

Sad se vraćam na ovaj citat: "A kod nas kao 21-godišnjak igra u Kantonalnoj ligi i kažu veliki talenat, razvija se još".

Klub kojem igrači koji su ponikli u akademiji dobivaju šansu tek sa 19-20 godina nema pravo da govori cilj kluba je afirmacija akademaca, godinama unazad to slušamo, postalo je rutina svake uprave i trenera kod nas je to već floskula.

Da ne ispadne sve tako crno pozdravljam ovoliko broj akademaca na pripremama, međutim sve dok nam utakmicu ne startaju minimalno četiri akademca mi smo nula.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 31 jan 2023, 20:49

Djokanovic bi trebao da ide u Tursku, 500k € + 15 ili 20% od sljedeceg transfera, ugl pregovaraju nije jos zavrseno
Sve mi znamo.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 31 jan 2023, 21:03

H8Z7 je napisao/la:
31 jan 2023, 20:39
Citirat ću jednog lika sa fb koji toliko opisiva naš mentalitet da se pojedinci pronađu uvrijeđeni te svoju reakciju ispoljavaju komentarom kome je ovo smiješno?

Citat:

A kod nas kao 21-godišnjak igra u Kantonalnoj ligi i kažu veliki talenat, razvija se još.
Kada se čovjek zamisili nakon što se nasmije shvati koliko je ovo istinito i koliko mi kasnimo za ostakom svijeta po pitanju mladih igrača.
Evo jedan video o tome kako je skoro pa dječak došao u prvi tim Dinama iz Zagreba Nakon što pogledata ovaj shorts saznajete da za prepoznavanje mladih igrača treba neko stručan, koje osoba popunjavaju pozicije rada sa mladim igračima kod nas? Što je najvažnije koliko su te osobe adekvatne za takve pozicije?

Sada ide nepopularno poređenje, konkretno nepopularan post o poređenju naših klinaca i klinaca iz europskih klubova.

-Gavi 18 godina jedan od nosilaca igre Barcelone i jedan od važnijih igrača reprezentacije Španije.

-Bellingham 19 godina jedan od ključnih igrača Borusije iz Dortmunda, jedan od reprezentativaca Engleske koji skoro svaku utakmicu počinje od prve minute.

-Musiala 19 godina, jedan od superstarova Bayerna iz Minhena i reprezentacija Njemačke.

Sad se vraćam na ovaj citat: "A kod nas kao 21-godišnjak igra u Kantonalnoj ligi i kažu veliki talenat, razvija se još".

Klub kojem igrači koji su ponikli u akademiji dobivaju šansu tek sa 19-20 godina nema pravo da govori cilj kluba je afirmacija akademaca, godinama unazad to slušamo, postalo je rutina svake uprave i trenera kod nas je to već floskula.

Da ne ispadne sve tako crno pozdravljam ovoliko broj akademaca na pripremama, međutim sve dok nam utakmicu ne startaju minimalno četiri akademca mi smo nula.
Kod nas najveci problem infrastruktura i korupcija. Da je igrac Messi ne moze se pokazat na livadama gdje je jedino moguce nabijanje lopte. S druge strane imas svakog roditelja koji hoce da mu dijete postane fudbaler pa daje pare kome stigne, a to moze samo kod nas proci dijete se odmah izgubi cim dodje u iole ozbiljan klub. I slag na tortu nestrucni ljudi koji vode omladinske selekcije a Boga mi i seniorske timove. Nama je sportski direktor osoba koja zna samo za Ronalda Nazaria i navija za Zelju pored svih strucnih ljudi i legendi kluba i reprezentacije mi dovedemo takvu osobu da se pita o onome sta se desava na terenu. Apsurdistan. :bih:

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 31 jan 2023, 21:19

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
31 jan 2023, 21:03
H8Z7 je napisao/la:
31 jan 2023, 20:39

Citat:

Kod nas najveci problem infrastruktura i korupcija. Da je igrac Messi ne moze se pokazat na livadama gdje je jedino moguce nabijanje lopte. S druge strane imas svakog roditelja koji hoce da mu dijete postane fudbaler pa daje pare kome stigne, a to moze samo kod nas proci dijete se odmah izgubi cim dodje u iole ozbiljan klub. I slag na tortu nestrucni ljudi koji vode omladinske selekcije a Boga mi i seniorske timove. Nama je sportski direktor osoba koja zna samo za Ronalda Nazaria i navija za Zelju pored svih strucnih ljudi i legendi kluba i reprezentacije mi dovedemo takvu osobu da se pita o onome sta se desava na terenu. Apsurdistan. :bih:
Ma yebo druze i tu suplju, eto ovi divljaci po juznoj americi i africi sve igraju po hibridom prosivenim terenima od malih nogu pa postanu zvijezde. Sutaju krpenjacu onu po slamovima i pjescanim onim grbavim terenima, pa ga neko snimi i dovede. Ako si ti talentovan i radis i razvijas se i imas kvalitet, tebe ce neko prepoznati i dovesti iz zadnjeg prkna svijeta. Svugdje svako hoce da gurne svoje dijete u prvi plan i zaradi, ali opet kvalitet na kraju ispliva, u sportu ima vrlo malo korupcije jer je teren jedini pokazatelj. Mozes ti na štelu uci medju 20 igraca, ali neces ni kod jednog trenera igrati samo na to.

Ne znam zasto kod nas ne uspijevaju djeca, infrastruktura definitivno igra ulogu donekle, ali mislim da si u ovom dijelu pogodio srz, da nema niko da tu djecu nauci nicemu i da im unese pozitivan mentalitet. Zato su srbija i hrvatska jake, sto imaju jake trenere i akademije koje prave pobjednike.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 31 jan 2023, 21:35

E tugo moja, igrali protiv Celtica, još se ni osramotili nismo. Sad yebene Europe nećemo moći izboriti drugu godinu zaredom.
Tuga, stvarno tuga :roll:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 31 jan 2023, 21:51

Ajax Benfika nemogu da naprave mladog igraca kao sto je holand mesi cr

Drugo i dinamo z slabo kad naoravi dobar proizvod sa 17,18,19, igranje za Dinamo u hrvaskoj (jeste najbolja liga u bivsoj jugi ) al to nije nikakav kvalitet za koji bi recimo Porto (takodje nikakva ekipa u evropi istresla 7-8 m€).. al igranje u dinamu Mamicive proturanje u A REPKU..

Sta hocu reci tesko je napravit takav kvalitet (u hrvaskoj tako reci jedino dinamo a recimo hajduk rijeka osjek varteks u zadnjih 30 godina 2 igraca su uspjeli napravi))

Ja nemam nisto protiv da nasa akademija ima ovaj trend koji sada ima (naravno da treba uvjek tezit boljem, nesmije se dopustat da babo koji je kuhar smecar advokat procjenjuju ko ce igrat ko ne jer i ovo malo kvaliteta propadne u vecini slucajeva upravo sto svi svoje djete porede u najmanju ruku patrik klajvertim, a 99,9% na kraju nemogu ni u kantonalnoj ligi igrat) da nastavim znaci proizvodit igrace za nasu upotrebu svake godine 2,3 takva i prodavat ih na kilu dok se ne probijemo na trzustu.. Dzeka sa kvalitetima iz ceske lige da je bio u zelji il kod nas niko nebi platio visw od 400 k€

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 31 jan 2023, 21:53

Jw li neko od vas gledao bijelonju, posto vidim da ga se često gura u prvi plan i prica o njemu?
Koju tacno prednost ima da bi mohao igrati seniorski fudbal? Brzina nista posebno, visina prosjecna, tehnika ... Osjecaj za gol ima ali ja iskreno ne vidim ono "nesto"...
Talha mora poraditi na motorici ako hoce da ihra ozbiljan fudbal. Ljukovac je npr fin prospekt ali su ga unistili "igraanjem" po 30ak min kad se trebao razvijati, bakir nurkovic imao nekoliko ozljeda i svega 300-400 min prosle sezone ... Cisto da ako ne pratite imate uvid u stvari a ne da pisete samo onako a ne gledate tu djecu
Pramenkovic ove godine cesto na beku 🙄 , onaj napadac iz travnika na lijevom beku cesto i tako...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, MSOZ101, perodeformero, UltraSa46, WeekendOffender i 47 gostiju.