Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Željovac
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Željovac » 22 feb 2011, 00:41

Sir Matt je napisao/la:prvenstveno je Chelsea zahvalan za revoluciju fudbala jer sve je više istih vlasnika koji nemilosrdno bacaju lovu na bilo koju vrstu igrača .
I je li tebi to izgleda kao revolucija ili kontinuirana pojava? Roman je to podigao samo na stepenicu više. Takvih "revolucionara" je bilo mali milion, a da se možda nisu krili iza jednog imena i prezimena. Roman i šeici su sasvim očekivan i normalan nastavak dosadašnjeg "razvoja" fudbala. Ko određuje ko je revolucionar?! Zašto nije predsjednik Željezničara Žujo revolucionar?! Lik ne ulaže ni marke i to je jedinstveno u današnjem fudbalu. Zašto bi on bio išta manji revolucionar od Abramoviča? Jedan diže cijene, drugi ih spušta?! Preko koje ili ispod koje cifre se postaje revolucionarom?
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 22 feb 2011, 00:44

Meni nikako nije jasno zasto Edinu pripisuju da se nije snasao, da je mozda bilo lose dati za njega toliko para, i td, i td...pa, on igra najbolje u timu, kada gledam njihovu igru cini mi se da samo Edinovo postavljanje, i kontanje igre ima smisla..svi isto muhe bez glave, puno egoisticnih igraca koji su pusteni s lanca, i niko da im kaze da je to kolektivna igra.

Ne moze Dzeko uzeti loptu, predriblati sve igrace i dati gol, on je tu da mu pripreme polupriliku, priliku, i on to koristi, da mu daju upotrebljivu loptu, a toga nema..siguran sam da je otisao u Manutd ciji teamwork je za svjetlosnu godinu bolji od City-jevog, (sto je i logicno), da bi dao do sada 5 golova, jer bi jako puno lopti dobio, sto od Nanija s desne, Giggsa i Evre s lijeve, i td..

Vjerujem kako ce nas najbolji igrac ubiti Rumune, barem u repci ima ko da mu da loptu!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 feb 2011, 00:49

Ma ne treba se uopšte brinuti, Edin je klasa, to je već svima jasno. Mancini radi dobar posao sa njim i uskoro će on i Tevez biti jedan od najubojitijih tandema Premiershipa. Puno toga zavisi i od Silve, pa ne mogu oni preko noći shvatiti kakve lopte Edinu najviše odgovaraju, kakve centaršuteve najviše voli i slično. Sve će to biti ok.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 feb 2011, 00:59

Et vidis ja na Dzeki moram krhnut ten tauzenki postova preracunuto na eurourou ihihi.
Kad nesto vrijedi nije ti zao ha ja.
Nego onaj Vlasicki @Sir Matt-ko bi apsolutno drugaciju pricu okrenuo da je Dzeko kojim slucajem u Manu-tuu.
Ovako periferijski ebe buve.
Sto se Dzeke tice ocekujem da se istrese na Grcima.sad za koji dan.Imam osjecaj da ce tzatzikijevci puci ko' guma.
Mene njegov radni staz u klubovima uopste ne brine,ali ga hocu zakrvavljenih ociju u repci.I da recimo Rumunima se osveti za Dzerdap,Cauceskua,Grofa Drakulu,Transilvaniju a bogami i Hagiu zbog njegovog ''genocida''prema Misketu..
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 22 feb 2011, 01:19

harishp je napisao/la: Nego onaj Vlasicki @Sir Matt-ko bi apsolutno drugaciju pricu okrenuo da je Dzeko kojim slucajem u Manu-tuu.
Jesam napisao da je Berbatov preplaćen . Koji je zaključak .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 feb 2011, 01:24

@Zeljovac nesto mi se pokvarilo sa tahometrom :mrgreen:
Ako ti obecas da nas neces vise gnjaviti sa letecim i skinhedsom ja cu onda da vratim brojcanik unazad.Pa sve tako dok ne doguram do nule. :lol:
P.S@Sir Berbatov i nije toliko preplacen,koliko vas dere Ronie James Shrek.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 22 feb 2011, 01:32

Sir Matt je napisao/la:
Željovac je napisao/la: I je li tebi to izgleda kao revolucija ili kontinuirana pojava? Roman je to podigao samo na stepenicu više. Takvih "revolucionara" je bilo mali milion, a da se možda nisu krili iza jednog imena i prezimena. Roman i šeici su sasvim očekivan i normalan nastavak dosadašnjeg "razvoja" fudbala. Ko određuje ko je revolucionar?! Zašto nije predsjednik Željezničara Žujo revolucionar?! Lik ne ulaže ni marke i to je jedinstveno u današnjem fudbalu. Zašto bi on bio išta manji revolucionar od Abramoviča? Jedan diže cijene, drugi ih spušta?! Preko koje ili ispod koje cifre se postaje revolucionarom?
Ajde ti meni reci ko je kriv što su Osmanu Čeki postavili bombu ispod auta u garaži , ili zašto se u Californiji dešavaju silovanja životinja . Šta pričaš čovječe ?
Ima li išta da kontaš? Rekao si da je Roman revolucionar! Po čemu! Kontaš?
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 22 feb 2011, 01:41

Vjerovatno zbog toga jer se od 2003 pojavljuju klubovi , hoću reći vlasnici počevši od Abramovića i CSKA Londona koji troše 150+miliona po sezoni što bi u prijevodu značilo kao dramatična promjena u odnosu na prethodne godine = Revolucija . A prvu palatalizaciju da pojasnim ?

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 22 feb 2011, 02:06

Sir Matt je napisao/la:Vjerovatno zbog toga jer se od 2003 pojavljuju klubovi , hoću reći vlasnici počevši od Abramovića i CSKA Londona koji troše 150+miliona po sezoni što bi u prijevodu značilo kao dramatična promjena u odnosu na prethodne godine = Revolucija . A prvu palatalizaciju da pojasnim ?

koje si ti godiste? i koji ti dio nije jasan? cujes li sta pricas :D, vrijednost novca itd itd, djecko ne snalazis se bas najbolje u tome svemu...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

SnopiX
Kontakt:

Post Postao/la SnopiX » 22 feb 2011, 04:22

mighty_reds je napisao/la:
Analiticar=Ahmo je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Zapamtite, Edin Dzeko ce za godinu i pol imati ponudu koja vrijedi duplo vise nego sto je bio transfer Edina u MC!
To je ipak najveci i najvrijedniji igrac sa ovih prostora! Svih vremena. Ako grijesim recite mi koji je bio vrijedniji?
POTPIS KO KUCA !
Davor Suker,Zvonimir Boban,Predrag Mijatovic,Dejan Savicevic,Dragan Stojković,Meho Kodro,Robert Prosinecki

Dzeko je na putu na postane samo na nivou pomenutih ljudi ali sigurno ne preko njhovog nivoa 8-)

i da nisam onaj koji ne voli Dzeku vec objektivno kazem ;)
Ako nije bolji od njih onda sigurno nije ni iza njih !!!
A druga stvar smijem se kladiti da nije bilo svejtskog prvenstva 98 da ti nebi znao ni ko su ovi sto si ih nabrojao gore ;) ...
I uzmi u obzir kakav se fudbal igrao tada, a kakav se fudbal igra sad ;) ... Pozz !!

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 22 feb 2011, 05:08

Sir Mat zamolio bih te od srca da pokusas prostije pisati neke stvari. Precesto u svoje postove ubacujes rijeci koje ne da ljudi ne razumiju, nego se vjerovatno smiju sto pokusavas ispasti pametan na forumu. Bolje pazi na sustinu onoga sto zelis reci. ;)

A sto se tice ovoga o cemu raspravljate mislim da nisi u pravu za Chelsea. Kad je John Charles presao iz Leedsa u Juve 60-tih za oko milion funti to je bio šok u nogometu. Kad su igraci u Engleskoj poceli dobvati plate od preko 1000 funti sedmicno pa i vise, to je takođe bio šok u nogometu. Jednostavno vrijeme cini svoje i novac je davno preuzeo glavnu ulogu u fudbalu. Da Abramovich nije poceo placati i kupovati tako skupo igrace, kupovao i placao bi ih neko drugi. Ne radi se o Sejcima, Abramovicu, Perezu i dr. nego o vremenu kakvo je u fudbalu doslo. Mozda ce za 10 godina neko igraca platiti miliardu funti pa ce se naci neko poput tebe ko ce reci da je dosla revolucija u fudbalu. A mozda i nece, pa ti mozes vjerovati da si bio u pravu, a nisi :D
Side before self

BANovici
Kontakt:

Post Postao/la BANovici » 22 feb 2011, 08:31

I ja se slazem, volim Dzeku i volio bih da bude najbolji igrac na svijetu, zlatna kopackai zlatni opanak, al ljudi pogledajte ova imena:

Davor Suker,Zvonimir Boban,Predrag Mijatovic,Dejan Savicevic,Dragan Stojković,Meho Kodro,Robert Prosinecki, Stankovic,

Kada se kaze da je Dzeko najbolji igrac sa ex-Yu prostora, gubi se realnost..On mozda jeste NAJSKUPLJI, ali ni 1 km nije isto kao 1 km prije 5 godina...Kad su pojedini nabrojani igrali, igraci nisu ni blizu dobijali ovako...

Tako da ako je Dzeko sada dobio 100 miliona, svi ovi gore nabrojani bi trebali dobijati preko 200...No Dzeko je mlad i ambiciozan i ima velike sanse da ostavi iza sebe sve gore nabrojane..No reci da je Dzeko najbolji je smijesno, za sve ostalo tu je MasterCard....
Mrzim Real Madrid, dabogda se ugasili ko Yugo kad naleti na baru....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 feb 2011, 09:21

Daj @analni gdje nadje Pixija bog te u sumu okrenuo.Otkad ode iz Zvezde izgubio se ko' abdest.Jedino mu kod sushija dobro islo.
Sta kaze @analni no...no... :mrgreen:
Od ovih svih nabrojani koji je recimo bio najbolji strelac lige petice.Da ne govorim o kopackama i opancima.
Ruda je za tebe i to mrki ugalj,mani se fudbala.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 feb 2011, 09:29

Šuker je bio najbolji strijelac SP-a u Francuskoj(jedne sezone 2. najbolji strijelac Primere sa 24 gola), Mijatović je zabio gol u finalu CL protiv Juventusa, Prosinečki je sa Zvezdom osvojio CL, Kodro je blistao u El Clasicu, Boban je 9 godina igr'o za Milan i osvojio bruku trofeja(uključujući i CL)...

Džeko, za razliku od njih, ima godine koje rade za njeg. Daleko je on trenutno od gore nabrojanih igrača, al' to ne znači da ih neće stići, pa možda čak i prestići.

Edit: Čisto da se zna, Arbeloa je u 2 transfera košt'o 9 miliona Eura(za 4 miliona stig'o u Liverpool, za 5 otiš'o u Real). :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 feb 2011, 09:42

Dzeko je trenirao pod pamovima i patovima.A vecina ovih nabrojenih u najboljoj generaciji ikada.cile 87 svjetsko prvenstvo.Stasali u miru i rahatlukuJjest malo boban trenirao borilacke vjestine.Ali svi se na vrijeme uhvatili noge.
Dzeko je bio najbolji strelac i u Ceskoj ligi,najbolji strani igrac.Od ispodprosjecnog Wolfsburga napravio sampiona.
Da je kojim slucajem Dzeko imao igrace kao Suker oko sebe u Francuskoj,druga bi prica bila.Dzeko Vladavica a ovaj Jarnija.Pa ti vidi razliku.
i jos nesto tek mu je 24 godine.
Kako rekoh od ovih nabrojeni niko nije osvojio titulu najboljeg strelca u ligi petice.A vecinom su bili golgeteri.
Dzeko znaci vec tu jednu redu sije.A vrijeme tek pred njim.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

BANovici
Kontakt:

Post Postao/la BANovici » 22 feb 2011, 09:49

harishp je napisao/la:Daj @analni gdje nadje Pixija bog te u sumu okrenuo.Otkad ode iz Zvezde izgubio se ko' abdest.Jedino mu kod sushija dobro islo.
Sta kaze @analni no...no... :mrgreen:
Od ovih svih nabrojani koji je recimo bio najbolji strelac lige petice.Da ne govorim o kopackama i opancima.
Ruda je za tebe i to mrki ugalj,mani se fudbala.
Opet ponavljam, Piksi je osvojio ligu prvaka, pa i Salihamidzic, a Dzeko kada to ostvari neka se javi...A da znas fudbal kao sto ne znas, znao bi sta znaci osvojiti ligu prvaka....Wolfsburg je bio prvak Njemacke i bio u strasnoj formi pa nije ni grupnu fazu prosao. A City ce moze nadati tom osvajanju tek za nekih 4-5 sezona.....

Moj Harise, idi napolje malo udahni have, vidis sta pises....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 feb 2011, 09:51

:lol:
Koja lakrdija od posta, ne mogu da vjerujem. :lol: Da, dijelim tvoje mišljenje(odnosno, već sam rek'o to) da je Džeko mlad, te da će napredovati, al' on sigurno NIJE U RANGU sa već nabrojanim igračima poput Šukera, Bobana, Prosinečkog, Mijatovića. Jbt, niko ne može ostati ravnodušan kada pročita životnu priču Edina Džeke; svakodnevno granatiranje a opet i treniranje, danonoćno bdijenje u podrumima(znam kako je meni bilo, barem kada je ovo boldovano u pitanju), al' tom logikom je i antitalenat Bebe jedan od najboljih igrača, jer je k'o beskućnik potpis'o za Manchester United. :lol:

Šuker je bio jednom drugi, jednom treći strijelac lige(Sevilla i Real Madrid), bio je zlatna kopačka na SP-u(mislim da se niti jedna titula strijelca nacionalnog prvenstva ne može porediti sa ovim), osvojio je bronzu na istom, tako da...

Mislim da ipak treba stati na loptu, pobogu. Niko ne spori kvalitet Džeke(nema nikakvog prava), al' Džeko još puno mora pokazati da bi se svrstao u besmrtne.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

BANovici
Kontakt:

Post Postao/la BANovici » 22 feb 2011, 09:53

Pa to Monolog, ti si jedan od rijetkih pametnih ljudi na ovom forumu.

Dzeko ima KAPACITET i AMBICIJE da postane najbolji, najskuplji, najveci igrac sa prostora bivse Yu. Realno je to ocekivati.

No to da je Dzeko to saad vec ostvario je smijesno...

Ma ovdje je razlika u vremenima, Harisu i palatalizacija lose ide, vidi se da je iz bossanskog i dvicu dobio na guzove....Znaci zeza vas pretvaranje glagola kroz vremenski oblik.... :D

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 22 feb 2011, 10:07

Monolog je napisao/la::lol:
Koja lakrdija od posta, ne mogu da vjerujem. :lol: Da, dijelim tvoje mišljenje(odnosno, već sam rek'o to) da je Džeko mlad, te da će napredovati, al' on sigurno NIJE U RANGU sa već nabrojanim igračima poput Šukera, Bobana, Prosinečkog, Mijatovića. Jbt, niko ne može ostati ravnodušan kada pročita životnu priču Edina Džeke; svakodnevno granatiranje a opet i treniranje, danonoćno bdijenje u podrumima(znam kako je meni bilo, barem kada je ovo boldovano u pitanju), al' tom logikom je i antitalenat Bebe jedan od najboljih igrača, jer je k'o beskućnik potpis'o za Manchester United. :lol:

Šuker je bio jednom drugi, jednom treći strijelac lige(Sevilla i Real Madrid), bio je zlatna kopačka na SP-u(mislim da se niti jedna titula strijelca nacionalnog prvenstva ne može porediti sa ovim), osvojio je bronzu na istom, tako da...

Mislim da ipak treba stati na loptu, pobogu. Niko ne spori kvalitet Džeke(nema nikakvog prava), al' Džeko još puno mora pokazati da bi se svrstao u besmrtne.
Svaka čast na postu,ovo je neka realna slika.Osim toga kada su forumaši proglasili Džeku za najboljeg igrača svih vremena sa ovih prostora zaboravili su i da se prije rata igrao fudbal na ovim prostorima,znači osim gore nabrojanih Džeko je bolji i od Džajića,Sušića,Bajevića...

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 22 feb 2011, 11:55

mexy_whites je napisao/la:Sir Mat zamolio bih te od srca da pokusas prostije pisati neke stvari. Precesto u svoje postove ubacujes rijeci koje ne da ljudi ne razumiju, nego se vjerovatno smiju sto pokusavas ispasti pametan na forumu. Bolje pazi na sustinu onoga sto zelis reci. ;)
Rekoh ja trebam li prevoditi ... slika Ipak , ne znam drug moj zašto se uopšte zamaraš time kakav stil pisanja preferiram , kristalno jasno se vidi bit mog posta sa i bez tih riječi za koje bajdvej ne vidim potrebu da se uopšte trebaju razmatrati iz razloga što se svakodnevno koriste u našem vokabularu .slika

mexy_whites je napisao/la:A sto se tice ovoga o cemu raspravljate mislim da nisi u pravu za Chelsea. Kad je John Charles presao iz Leedsa u Juve 60-tih za oko milion funti to je bio šok u nogometu. Kad su igraci u Engleskoj poceli dobvati plate od preko 1000 funti sedmicno pa i vise, to je takođe bio šok u nogometu. Jednostavno vrijeme cini svoje i novac je davno preuzeo glavnu ulogu u fudbalu. Da Abramovich nije poceo placati i kupovati tako skupo igrace, kupovao i placao bi ih neko drugi. Ne radi se o Sejcima, Abramovicu, Perezu i dr. nego o vremenu kakvo je u fudbalu doslo. Mozda ce za 10 godina neko igraca platiti miliardu funti pa ce se naci neko poput tebe ko ce reci da je dosla revolucija u fudbalu. A mozda i nece, pa ti mozes vjerovati da si bio u pravu, a nisi :D
O kojem vremenu pričaš prika ? Zašto Ferguson , Wenger , Bilo_koji_trener_Liverpoola ne mogu u ovom spojebanom vremenu iskeširati recimo 50 miliona za nekog od igrača sem kad prodaju zvijezdu pa se zakrpe novcem kojeg su zahvaljujući dotičnim zaradili ?
Nećemo se pravit budale valjda , ogledalo svega ti je nekoliko klubova koji za vlasnike imaju 'Vehabije' pa se jedan Balotelli plati koliko Ronaldo u svoje vrijeme , i da ne nabrajam , ma ne do petka nego do sljedećeg utorka ... :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, aezakmi, jasmin10, lol89 i 27 gostiju.