DRUZE PRICAS NESTO STO NE GLEDAS IZGLEDA
Nurkovic je pravi pravcati cmf, razigraavac, ritam igrac
ramic je maloo ofanzivniji ali i dalje ni blizu ofanzivnog veznog nego neka osmica (bake 6ca)
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
DRUZE PRICAS NESTO STO NE GLEDAS IZGLEDA
Mogao bi možda kao centralni vezni. Ja bi njega najradije volio vidjeti na poziciji Đokanovića/Jelića ali ako nikad nije to igrao ne treba forsirati. Eto prilike da poklopimo U-21 pravilo + jedan manje stranac. Gore onda izvadiš tešku artiljeriju Avramovski-Ikić-Kyeremeh-Oliveira
Mogu igrati i CM i AM. Po prirodi su vise orijentisani naprijed nego nazad. Tako meni izgledaju. .. Nurkovica nisam imao priliku prije gledati, to priznajem..Pantelija je napisao/la: ↑04 feb 2023, 14:58DRUZE PRICAS NESTO STO NE GLEDAS IZGLEDA
Nurkovic je pravi pravcati cmf, razigraavac, ritam igrac
ramic je maloo ofanzivniji ali i dalje ni blizu ofanzivnog veznog nego neka osmica (bake 6ca)
Dzafic je jedina zamjena za Ziljkica koliko ja znam. Nemamo drugog lijevog kirlaajdohordas je napisao/la: ↑04 feb 2023, 15:07Svaka čast za malog Ramića. Većinu utakmica gdje je dobio šansu iskoristio je na najbolji način. U ovoj konstataciji snaga, definitivno bih se riješio Džafića, najmanje može da doprinese a ne vjerujem da je jeftin baš.
Odlično poklopljeno samo što fakat imamo previše igrača na sličnim pozicijama, čak i kad skloniš Vrančića. Gledaj vezni red i krila koji ne bi mogli igrati: Čirjak, Varešanović, Mustafić, Salčin, Džafić, Ikić, Guliashvili a tu je i onaj Jelić kao defanzivni vezni
Ikic, posto je desnjak taman moze odgovorit tamo, a igrao je vec lijevog kod nas par utakmica, protiv Leotara u Zenici je i zabio i asistirao s te pozicije.Cora1946 je napisao/la: ↑04 feb 2023, 15:10Dzafic je jedina zamjena za Ziljkica koliko ja znam. Nemamo drugog lijevog kirlaajdohordas je napisao/la: ↑04 feb 2023, 15:07Svaka čast za malog Ramića. Većinu utakmica gdje je dobio šansu iskoristio je na najbolji način. U ovoj konstataciji snaga, definitivno bih se riješio Džafića, najmanje može da doprinese a ne vjerujem da je jeftin baš.
Dzafic, Cirjak, Dal višak definitivno, pogotovo ako dođe VrancicMortemHz je napisao/la: ↑04 feb 2023, 15:11Odlično poklopljeno samo što fakat imamo previše igrača na sličnim pozicijama, čak i kad skloniš Vrančića. Gledaj vezni red i krila koji ne bi mogli igrati: Čirjak, Varešanović, Mustafić, Salčin, Džafić, Ikić, Guliashvili a tu je i onaj Jelić kao defanzivni vezni![]()
![]()
Dobro vise pratis akademiju evidentno. Samo nekako od svih omladinaca u zadnje vrijeme najvise mi se svidio ovaj Nurkovic, bas je nekakav siguran a 17 god. Pravo vrijeme da ga se gura lagano u prvi tim. Sto i ti rece **** ga fizika, duel igra al to definitivno moze popraviti..Pantelija je napisao/la: ↑04 feb 2023, 15:15Pa stvar je sto ja unazad par godina gledam i znam sta je malac i sta najbolje igra, problem sarajeva je sto igrace uvijeg guraju da igraju ono sto im nije pozicija i onda kazu dijete ne valja.
Mali Nurkovic je u Dinamu odusevio na probi, da bi nakon toga godinu stagnirao i igrao jedva 300-400 min.
Dijete je otprilike ono sto igra Modric npr, pokretljiv, trazi loptu, razigrava, drzi tempo, zna zabiti, podvaliti...
Mana mu je jos uvijek fizicka snaga tj duel igra sa starijima, dok u svojoj generaciji nema taj problem.
Ramic je upao u prvi tim u najgore moguce vrijeme, promjene trenera, losa igra, losa atmosfera. On je malo ofanzivniji od nurkovica, voli brzu igru, tranziciju, tip igraca slican kovačiću... eto ukratko
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 9 gostiju.