Brat uporedio Hajduk i JugoplastikuEthel je napisao/la: ↑24 jan 2023, 15:56Pa eto Bosna ne postoji vec se ova nova odlucila da umjesto trofeja uzme dugovanja. To je saradnja koja je vec nudjena prosle sezone. Ja ti iznosim cinjenice, ne sta bi ja zelio da se desava i da bude.donDondon je napisao/la: ↑24 jan 2023, 14:27Ethel je napisao/la: ↑24 jan 2023, 13:38
Meridian je vec tu, Barbaric je davao i daje svoje pare i vec je blizu da i zvanicno udje u klub. Njegovi interesi su u ABA 2, razvlaciti se po nasoj ligi moze i sa Buducnosti. Ne vidim da je nagurano precijenjenih igraca iz Srbije ni u Bosni ni u Buducnosti.
Bosna sa navedenom finansijskom konstrukcijom jeste. Naveo si 4 kluba koja imaju sve ono sto Sparsi nemaju i koje ne mozes porediti sa Sparsima, Siroki i Krka imaju ime, Mega Miska i kapital, Mornar kapital. Prva dva svoje su ime izgradili godinama unazad, druga dva imaju jake finansije i konekcije.
Eto ti ta Mega, sta mislis zasto ne igra vise u Sremskoj Mitrovici ili Smederevu kao prije nego u Beogradu. Iz istog razloga zasto je Barbaricu isplatljivije Sarajevo nego Bijeljina.
Jednostavno, u Sarajevu ima veliku dvoranu i mogucnost organizovanja ABA turnira, ime, bazu navijaca koju mozes vratiti rezultatima kroz odredjeni period, jakog sponzora pored sebe, mogucnost saradnje omladinskog pogona Buducnosti i seniorskog tima Bosne. U Bijeljini nemas, konkurent si gradskom klubu, nemas jakog sponzora pored sebe, nemas potencijalnu bazu navijaca, nemas dvoranu i mogucnost da organizujes ABA turnir, niti mozes nekad u buducnosti.
Takva Bosna, sa tim finansijama i gore navedenim stvarima jeste i uvijek ce biti atraktivnija od Sparsa. Trenutna nije, ali vrlo lako moze postati.
Izuzetno pogresna da ne kazem glupa konstatacija, Split je izgradio ime kao Jugoplastika i ima trofeje koje Hajduk moze sanjati. Apsolutno nema nikakve potrebe da uzima bilo cije ime kad to vec jesu odavno.
Prvo i osnovno Bosna i Sloboda kao klubovi koji su prije harali ne postoje jel ,ili ja nisam dobro upucen,samim tim ovi novi klubovi nit imaju ime nit historiju.
kakva smijesna saradnja Buducnosti i Bosne,jedan klub dugo godina radi trpi suti a drugi zivi na humanitarnim brojevima,jedan u 5 godina izbaci igraca kao ovaj drugi u 20 godina.
kakvi baloni aba kao da je to vrhunac kosarke pa u svakom momentu spomenes,ma ajde necu vise na ovu temu vidim da si neki nostalgicar i sanjaj da sve to tako funkcionise,eto Barbaric ispade kao mark Cuban
Ne, ne trebaju se igrati baloni u Sarajevu, sta ce ti ekipe iz regiona u tvom gradu, novci od ulaznica i popunjene tribine, dogadjaj koji sponzorima savrseno odgovara. Ne znam sto da igraju uopste na svom terenu nek igraju svaku u gostima to je vrhunac kosarke a ne igrati kuci. Ovi iz Banja Luke i Sirokog su budale sto se nude toliko da organizuju.
Ja ne sanjam vec ti iznosim cinjenice sta se desava, to sto ti vidis samo crnilo i imas svoju viziju kako je sve negativno je tvoj problem. Razumijem i zasto nakon svih godina katastrofe oko Bosne i BiH kosarke, razumijem i frustraciju. Iznosim sta ta saradnja potencijalno donosi i kakve mogucnosti ima, hoce li biti i da li je Barbaric Cuban nemam pojma, mozda jest a moguce i da nije, postoji li bolja opcija trenutno, ne postoji.
Da li je situacija u Bosni odlicna - nije, hoce li biti - ima priliku, da li sa ulaganjima moze biti atraktivnija od Sparsa - bez greske, da li saradnja Buducnost - Bosna ima smisla - ima jer ovi prvi nemaju mogucnosti za regionalnu kosarku u svom gradu kakvu imaju u Sarajevu, ni Mega ne bi igrala u Beogradu da to moze u Smederevu i Mitrovici.