FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Od početka stojim iza toga da Ismir ima poštene i iskrene namjere prema klubu, što je itekako dokazao u zadnje vrijeme. Treba se spustiti lopta, i dati podrška, ovo što Ismir radi je nestvarno. Mirza se izvinuo, Ayla ne postavlja čarapice, Hadžija je bivši svakako, trebamo svi uraditi da se malo smire tenzije. Mjesecima se pišu lažne priče po forumu, pojedinci se etiketiraju groznim nadimcima, neke priče rekao meni ovaj ovo, onaj ono. Evo vrijeme pokazuje da je više od pola stvari ovdje bila podvala. Ne znam kome je u cilju da se stvara negativna atmosfera oko kluba. Svi problemi koji nas okružuju su realno gluposti i ništa što se ne može riješiti, pa koliko god pojedinci od svega toga pravili bauk. Hajmo ljudi uživati u ovome!
BESIME DOBRODOŠAO!
BESIME DOBRODOŠAO!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Da, pričali smo o tome prošle sedmice
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
ima li neki posrednik izmedju mirvica i hz da se rijesi ovo da se nahajca prvu tekmu 

FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- BordoBBoja
- Kontakt:
Spidar je najveci problem i mora da ide. To se znalo i prije imoneovanja, nemoj se praviti budala.kenoHZ je napisao/la: ↑07 feb 2023, 13:54Od početka stojim iza toga da Ismir ima poštene i iskrene namjere prema klubu, što je itekako dokazao u zadnje vrijeme. Treba se spustiti lopta, i dati podrška, ovo što Ismir radi je nestvarno. Mirza se izvinuo, Ayla ne postavlja čarapice, Hadžija je bivši svakako, trebamo svi uraditi da se malo smire tenzije. Mjesecima se pišu lažne priče po forumu, pojedinci se etiketiraju groznim nadimcima, neke priče rekao meni ovaj ovo, onaj ono. Evo vrijeme pokazuje da je više od pola stvari ovdje bila podvala. Ne znam kome je u cilju da se stvara negativna atmosfera oko kluba. Svi problemi koji nas okružuju su realno gluposti i ništa što se ne može riješiti, pa koliko god pojedinci od svega toga pravili bauk. Hajmo ljudi uživati u ovome!
BESIME DOBRODOŠAO!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sarajevo postavilo nove standarde u BiH, na transfere su ove zime potrošili 1,15 miliona KM
Fudbalski klub Sarajevo je današnjim dovođenjem Besima Šerbečića postavilo nove standarde kada su bosanskohercegovački klubovi u pitanju.
Neuobičajeno je da naši klubovi plaćaju transfere igrača iz drugih ekipa, a Sarajevo je samo ove zime u poslovično neaktivnom prijelaznom roku na ime obeštećenja za četvoricu igrača dalo više od milion konvertibilnih maraka!
Šerbečić, koji je danas u Sarajevo prešao iz Aalesunda, je kasu Bordo tima i najviše koštao. Prema podacima Transfermarkta, norveški klub je zaradio 200.000 eura.
Prije Šerbečića Sarajevo je kupilo Renana Oliveiru iz litvanskog Žalgirisa za 170.000 eura, Giorgija Guliashvilija iz gruzijskog Saburtala za 120.000 eura, te Almedina Ziljkića iz ljubljanske Olimpije za 100.000 eura, što znači da je Bordo tim ove zime na pojačanja potrošio 590.000 eura, odnosno 1,15 miliona KM.
Uz njih četvoricu, ove zime su klub s Koševa kao slobodni igrači pojačali i Francis Kyeremeh (Žalgiris, Litvanija), Ilija Martinović (Pakhtakor, Uzbekistan) i Slaviša Radović (Lipeaja, Latvija), te Ivan Borna Jelić Balta koji je stigao na posudbu iz poljske Wisle.
Ono što je posebno zanimljivo da se dovođenje osam nogometaša, od kojih su čak petorica stranaca, u potpunosti kosi sa onim što je trener Bordo tima Mirza Varešanović rekao na predstavljanju 13. decembra.
"Morat ćemo dovesti neka pojačanja, ali ne previše igrača. Ne možete svakih šest mjeseci dovoditi po deset igrača i to je jedna stvar koju želim promijeniti. Ovo je razvojna liga i igrači od 17, 18 godina mogu igrati u njoj. Dosta je dovođenja istrošenih igrača sa strane. Zašto imamo Akademiju ako ti igrači ne mogu igrati u Sarajevu? Djeci treba dati šansu, treba biti hrabar za to, a ja ću to biti. Pokušat ću napraviti balans - da u klubu imamo dva, tri prava, kvalitetna stranca, a sve ostalo da budu naša djeca", poručio je Varešanović.
Vrijedi istaći i da je Sarajevo u plusu što se tiče transfera ove sezone. Uz nabrojanu petoricu nogometaša, Sarajevo je i na početku sezone kupilo jednog - Nemanju Tomaševića iz srbijanskog TSC-a za 30.000 eura, te je ukupno potrošilo 620.000 eura, a klub s Koševa je na transferima trojice nogometaša (Andrej Đokanović - 760.000, Nihad Mujakić - 500.000 i Halid Šabanović - 300.000 eura), zaradilo 1,56 miliona eura.
Fudbalski klub Sarajevo je današnjim dovođenjem Besima Šerbečića postavilo nove standarde kada su bosanskohercegovački klubovi u pitanju.
Neuobičajeno je da naši klubovi plaćaju transfere igrača iz drugih ekipa, a Sarajevo je samo ove zime u poslovično neaktivnom prijelaznom roku na ime obeštećenja za četvoricu igrača dalo više od milion konvertibilnih maraka!
Šerbečić, koji je danas u Sarajevo prešao iz Aalesunda, je kasu Bordo tima i najviše koštao. Prema podacima Transfermarkta, norveški klub je zaradio 200.000 eura.
Prije Šerbečića Sarajevo je kupilo Renana Oliveiru iz litvanskog Žalgirisa za 170.000 eura, Giorgija Guliashvilija iz gruzijskog Saburtala za 120.000 eura, te Almedina Ziljkića iz ljubljanske Olimpije za 100.000 eura, što znači da je Bordo tim ove zime na pojačanja potrošio 590.000 eura, odnosno 1,15 miliona KM.
Uz njih četvoricu, ove zime su klub s Koševa kao slobodni igrači pojačali i Francis Kyeremeh (Žalgiris, Litvanija), Ilija Martinović (Pakhtakor, Uzbekistan) i Slaviša Radović (Lipeaja, Latvija), te Ivan Borna Jelić Balta koji je stigao na posudbu iz poljske Wisle.
Ono što je posebno zanimljivo da se dovođenje osam nogometaša, od kojih su čak petorica stranaca, u potpunosti kosi sa onim što je trener Bordo tima Mirza Varešanović rekao na predstavljanju 13. decembra.
"Morat ćemo dovesti neka pojačanja, ali ne previše igrača. Ne možete svakih šest mjeseci dovoditi po deset igrača i to je jedna stvar koju želim promijeniti. Ovo je razvojna liga i igrači od 17, 18 godina mogu igrati u njoj. Dosta je dovođenja istrošenih igrača sa strane. Zašto imamo Akademiju ako ti igrači ne mogu igrati u Sarajevu? Djeci treba dati šansu, treba biti hrabar za to, a ja ću to biti. Pokušat ću napraviti balans - da u klubu imamo dva, tri prava, kvalitetna stranca, a sve ostalo da budu naša djeca", poručio je Varešanović.
Vrijedi istaći i da je Sarajevo u plusu što se tiče transfera ove sezone. Uz nabrojanu petoricu nogometaša, Sarajevo je i na početku sezone kupilo jednog - Nemanju Tomaševića iz srbijanskog TSC-a za 30.000 eura, te je ukupno potrošilo 620.000 eura, a klub s Koševa je na transferima trojice nogometaša (Andrej Đokanović - 760.000, Nihad Mujakić - 500.000 i Halid Šabanović - 300.000 eura), zaradilo 1,56 miliona eura.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Pozdrav za sve forumase.
Nisam pisao vise od dvije godine i realno mogu da zakljucim da ste vi i dalje bolesni. Ne znam da li postoji kakva terapija za vas osim neke neizvjeane zavrsnice prvenatva i sto vise evropakih utaknica al onako bas za pojest nokte pa da od rana ne mozete pisati neko vrijeme.
I ovi novi forumasi, od kojih su neki stari u novom ruhu, nisu nista bolji.
Sto se tice ekipe bas se bira da se ima sta posloziti. Mogla bi ovo biti lijepa prica ako se na terenu pokaze karakter. I da se ubuduce planiraju tijeaenja za mjesto trenera a ne kao sto to uvjek kod nas bude smjeni pa trazi. Napravi spisak od 10 trenera kojo mogu unaprijedit igru, pa kad jednog od njih dogovoris ovom das otkaz ili ne produzis ugovor.
Sto se tice bojkota u jednu ruku podrzavam. Ali ipak treba se sve to vratiti na nulu i poceti razgovor ispocetka. Bilo je tu mnogo onih sa strane koji su doljevali ulje na vatru.
Mislim da taj razgovor treba proteci bez medijsskih istupa i saopstenja. Mislim da navijaci/pregovaraci ne zele da istjeraju svoje a da klub trpi.
Isto kao sto je najbolje da se porodicni problemi rijese a da mahala ne zna nista i da se ne nasladjuje tako i ovo kao vrsta porodice rijesiti u tisini eventualno za javnost reci rijesili smo bez objasnjenja i pravdanja sta i kako i ko je sta zahtjevao i dobio i u kom vremenskom okviru.
Na taj naci ce svi zastiti svoje dostojanstvo a i klub zajedno sa njima, a ovo sada je sami ciszi goli ponos. A ponos zna velika sr.nja da napravi.
Nisam pisao vise od dvije godine i realno mogu da zakljucim da ste vi i dalje bolesni. Ne znam da li postoji kakva terapija za vas osim neke neizvjeane zavrsnice prvenatva i sto vise evropakih utaknica al onako bas za pojest nokte pa da od rana ne mozete pisati neko vrijeme.
I ovi novi forumasi, od kojih su neki stari u novom ruhu, nisu nista bolji.
Sto se tice ekipe bas se bira da se ima sta posloziti. Mogla bi ovo biti lijepa prica ako se na terenu pokaze karakter. I da se ubuduce planiraju tijeaenja za mjesto trenera a ne kao sto to uvjek kod nas bude smjeni pa trazi. Napravi spisak od 10 trenera kojo mogu unaprijedit igru, pa kad jednog od njih dogovoris ovom das otkaz ili ne produzis ugovor.
Sto se tice bojkota u jednu ruku podrzavam. Ali ipak treba se sve to vratiti na nulu i poceti razgovor ispocetka. Bilo je tu mnogo onih sa strane koji su doljevali ulje na vatru.
Mislim da taj razgovor treba proteci bez medijsskih istupa i saopstenja. Mislim da navijaci/pregovaraci ne zele da istjeraju svoje a da klub trpi.
Isto kao sto je najbolje da se porodicni problemi rijese a da mahala ne zna nista i da se ne nasladjuje tako i ovo kao vrsta porodice rijesiti u tisini eventualno za javnost reci rijesili smo bez objasnjenja i pravdanja sta i kako i ko je sta zahtjevao i dobio i u kom vremenskom okviru.
Na taj naci ce svi zastiti svoje dostojanstvo a i klub zajedno sa njima, a ovo sada je sami ciszi goli ponos. A ponos zna velika sr.nja da napravi.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
- JavierBosnia
- Kontakt:
Nego reci ti nama jesi se uclanio da te odma kategorisu ovdje

EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Nisam se uclanio, ali namjeravamJavierBosnia je napisao/la: ↑07 feb 2023, 14:06Nego reci ti nama jesi se uclanio da te odma kategorisu ovdje![]()

Doduse prosle godine sam bojkotovao clanstvo tako da sam ja vec odradio bojkot.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
- Shategabri
- Kontakt:
E sluti ga hebo oči svoje

Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Treba reći Mirvić da se ne bi sekirao da završi i jednog i drugog

Nama treba jos jedno glavno pojacanje sastanak Ismira sa grupom i onda hajc mrtvi da dignemo sve na noge! Bez toga nije to to! Koliko god ja bio protiv bojkota i neko bio za bojkot.. Jednostavno kao sto sam i ranije pisao staviti ego sa strane i ujediniti se za napredak kluba! Tu mislim na obje strane..
E ovo je posaoMortemHz je napisao/la: ↑07 feb 2023, 13:58Sarajevo postavilo nove standarde u BiH, na transfere su ove zime potrošili 1,15 miliona KM
- skullcrusher
- Kontakt:
Nadji neko rjesenje Mirvicu daj nekog umjesto ovog idiota za trenera hebemu pa bar nije boljeg od njeg tesko naci ali eto
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
nokee je napisao/la: ↑07 feb 2023, 14:43Nama treba jos jedno glavno pojacanje sastanak Ismira sa grupom i onda hajc mrtvi da dignemo sve na noge! Bez toga nije to to! Koliko god ja bio protiv bojkota i neko bio za bojkot.. Jednostavno kao sto sam i ranije pisao staviti ego sa strane i ujediniti se za napredak kluba! Tu mislim na obje strane..

Ova ekipa moze da melje sve redom. Da se proseta ligom. Ali bez navijaca i podrske nece
Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, jurisicduska, mnon46, Napapijri, Pena, pjankesarajevo i 61 gost.