FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
48
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 200

scholsey
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la scholsey » 09 feb 2023, 18:30

kenoHZ je napisao/la:
09 feb 2023, 18:23
miky_hz je napisao/la:
09 feb 2023, 17:18
kenoHZ je napisao/la:
09 feb 2023, 16:53

Hajde nabroj tih 5 osnova.
Probat cu ja mozda nešto i zaboravim.

-Trpi Mulalic koji je sklonjen ,da bi imao izgovor sin mi mora igrati zbog zasticenog godista
-Trpi napadac koji nema lopti od njega
- Trpi najbolji igrac ekipe Avramovski kojem se izmisljaju pozicije nekakve da nebi malog ugrozio
-Trpi citav vezni red rokadama tim iznad spomenutim,pa mi imamo situaciju da izmisljamo neke 4-1-4-1 formacije jel malom se mora naci mjesto,pa se samim tim citava koncepcija igre mjenja.Samim tim citava ekipa puši
-Mi k.urcu nevaljamo kad on igra sto se vidjelo u sva tri pripremna susreta gdje smo sa njim na terenu dali 0 golova

Na kraju prvo i osnovno evo sve da zaboravimo ovo moje napisano ,losiji igrac(Dal) igra prije boljeg (Avramovskog) i sta ti tu pitas i trazis da ti se objasnjava ,da ti neko treba crtat zasto se ljudi bune sto prednost u ekipi ima losiji igrac od boljeg,pa koja je to logika da je bolji igrac zamjena losijem,nema primjera u svijetu gdje je to tako,to je vrijedjanje zdrave logike

Opet cu ja ponoviti svoje misljenje i necu vise nikad jel perete baš i vi kojim se treba objasniti zasto je mlijeko bijelo,ja nisam hejter njegov i mislim da ce otici nekad za neke pare nije duduk ko duduk,ali nemoze niko biti slijep pored ociju i braniti mi i objasniti kako to da losiji ima prednost nas boljim,to ni jedna teorija ni logika nemoze objasnit.

Da je njegova konkurencija lošija od njega pa brate igraj nema boljeg logicno,ali ako u konkurenciji imas onog boljeg onda naravno da se treba insitirati da bolji igra.Valjda je to suština svega,da ti u datom trenutku igraju najbolji koje imaš.

Ja sam jedan od onih koji gleda isto i na igraca od 16 i od 37,ko je bolji treba da igra.

Cuj ti neko trazi objesnjenje zasto nismo za to da mu losiji igrac igra prije boljeg,prelazi pitanje u bezobrazluk.
https://www.nfsbih.ba/savez/centar-za-edukaciju/

Definitivno ih trebate kontaktirati što prije.
Pitao, momak mu odgovorio i onda on lafo "centar za edukaciju".

@kenoHZ Kakva si ti ona seljačka podla debilčina - tako s tobom i takvim kao ti treba komunicirati.
The saddest thing in life is wasted talent.

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 09 feb 2023, 18:47

MortemHz je napisao/la:
09 feb 2023, 17:20
Ovaj projekat što počinje u aprilu i što će trajati do oktobra, zna li se tačno u šta ćemo investirati 2,5 miliona maraka?
Pravit ce se zaista prelijep kamp, mislim da ga nece biti u regionu boljeg. Ja sam licno vrsio eksproprijaciju i mjerenje prije prije skoro dvije godine.

P.S Zao mi je sto opet nista od stadiona, a koliko vidim po odgovoru, ni narednih 10 godina necemo nista uraditi po tom pitanju. Bruka zaista da igramo na onom lavoru i propuhu, fuj.

Inace puna podrska Mirva, biznis je maraton, a ne sprint.. 💪

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 09 feb 2023, 18:51

NisamInSajder je napisao/la:
09 feb 2023, 17:37
MortemHz je napisao/la:
Ovaj projekat što počinje u aprilu i što će trajati do oktobra, zna li se tačno u šta ćemo investirati 2,5 miliona maraka?
U šta ?

U poljoprivredno zemljište ?

Zasadit lješnjake, orahe, maline ? Jer drugo ništa i ne smiješ.
E jest tesko prebaciti to na gradjevinsko u pm. Stadion mozes napraviti tu bez problema. Sva vodozastitna zona od sokolovic kolonije do hrasnice ce se graditi u neko dogledno vrijeme. Stvarno neko misli da se to ne moze prebaciti u gradjevinsko. Pa nedavno je dio zemljista do ograde aerodroma dobio dozvolu za gradnju stambenih objekata, do sad se nije moglo.. Itd

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 09 feb 2023, 18:57

MortemHz je napisao/la:
U šta ?

Nemoj biti negativan.
Sve montazno moze biti izgradjeno na PD.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 09 feb 2023, 18:59

Placem citajuci ovaj interview sa Mirvicom, greska je CICAK NI DALOV KVALITET NIJE ZA PRVIH 11 i nemogu dokucit zasto je MIRVIC odlucio se da cicak bude trener al sam ubjedjen da ima neki razlog, ali znam SIGURNO jer sam HORDAS odkako znam zasebe i na sjever idem i sa 40 kuka DA HZ trebaju popustit i znam da je u 99% hz ovo u srcu al znam da im nije drago sto droger trenira i sto Mirva nije htio da dodje na sastanak..

MOLIM VAS POVUCITE RUCNU DO MAJA 29 i onda ako treba da idemo na dvoboj nakoji nas je direktorica pozvala (ako nebude evropa) onda sigurno svaki hordas ide ko prva slavna na napad na zuc

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 09 feb 2023, 19:13

Mirza ako ovo prezivi, prejebat ce i Jakirevica u ovoj ligi...

slika

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 09 feb 2023, 19:14

ZipSarajevo je napisao/la:
09 feb 2023, 19:13

slika
Zrinjski ne vidim kako mozemo izbjeci poraz
Listicu nismo prezivjeli u gostima godinama
Nakon ta dva rezultata potencijalno negativna, bice bas tegoba igrat ove naredne dvije...

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 09 feb 2023, 19:15

slika
Svi bi mi voljeli da preživi, ali budimo realni ako to uradi ide mi na profilu, Mirza ako čitaš trepni da prihvatiš deal.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 09 feb 2023, 19:16

slika
Prve dvije zijan, druge dvije remi.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 09 feb 2023, 19:18

Pitar6785 je napisao/la:
09 feb 2023, 18:59
Placem citajuci ovaj interview sa Mirvicom, greska je CICAK NI DALOV KVALITET NIJE ZA PRVIH 11 i nemogu dokucit zasto je MIRVIC odlucio se da cicak bude trener al sam ubjedjen da ima neki razlog, ali znam SIGURNO jer sam HORDAS odkako znam zasebe i na sjever idem i sa 40 kuka DA HZ trebaju popustit i znam da je u 99% hz ovo u srcu al znam da im nije drago sto droger trenira i sto Mirva nije htio da dodje na sastanak..

MOLIM VAS POVUCITE RUCNU DO MAJA 29 i onda ako treba da idemo na dvoboj nakoji nas je direktorica pozvala (ako nebude evropa) onda sigurno svaki hordas ide ko prva slavna na napad na zuc
Procitaj intervju jos jednom. Mirvic kaze da su ulagaci u DECEMBRU ,donijeli odluku o promjeni strategije i ulaganju novca. Varesanovic je imenovan ranije,za vrijeme gladnog perioda,kada su nam on i Ajlah prosipali pricu o akademcima i domacim igracima,kad se htjelo dovesti pojacanje iz Igmana :urnebes:
Realno,bolje je da Varesanovic sada bude trener,jer s ovom novom ekipom ,ti niko ne moze nista garantovati. A bolje potrositi Varesanovica,nego nekog boljeg. Varesanovic je na ljeto bivsi ionako,nezavisno o rezultatu,bili sampioni ili desetoplasirani. Mirvic onako populisticki u svom ogromnom neznanju planira doveti Safeta Susica Papeta. Sto je naravno pogresno,jer uprkos ogromnom igrackom imenu,trenersko ime nije sigurno. A da se razumijemo,ja sam odrastao sa Papetovim posterom na zidu. On je idol mog djetinjstva ali nije trener.
A Mirvic ako planira praviti ekipu i evropsko Sarajevo,prvo mora ukloniti sebe. On se razumije u fudbal ,kao Mara u kriv qurac i on se ne bi smio ni najmanje petljati u sportski dio. Nama dovode igrace Ajlah ,Emir ,Mirza i on ,pa to ne moze ni na sta liciti ,nema sanse. Vidjeli smo fijasko jesenjeg dijela prvenstva. Osim loseg rezultata,nismo uspjeli napraviti ni neki kostur ekipe,na kojem cemo dalje graditi. To je rezultat Mirvicevog petljanja u sve. A opet ko zna sta on laze investitorima,sta im petlja. Jedino je problem da im ne dosadi jednom,pa ostadosmo na ledini.
Simpomaticno je u intervju njegovo pozivanje na navijace. Kao trebaju nam navijaci,trebaju nam ulaznice,fan shopovi,clanske ,sponzori. Mislim ,naravno da trebaju ali onda se mora voditi bolja politika prema navijacima. Navijaci nisu budale,osim ovih zahtjeva HZ koji su potpuno opravdani i starija raja sa Istoka i Zapada je umorna od rekonstrukcija,novih era ,supljaka i obecavanja, od losih rezultata.
Mirvic ako hoce da uspije ( a bilo bi lijepo ,zbog Sarajeva ) mora prvo poraditi na sebi. Na egocentrizmu,pretjeranoj samopromociji,davanju olakih obecanja i prosipanja suplje. U Sarajevu to slabo prolazi a u poslovnom svijetu isto tako !! Fudbal i klub treba prepustiti profesionalcima. Skupo placenim profesionalcima,koji ce sigurno donijeti rezultat a on se treba baviti svojim biznisom i onim u cemu je jak- u muntanju investitora i skupljanju para :mrgreen:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 feb 2023, 19:18

spezial je napisao/la:
09 feb 2023, 19:14

slika
Nakon ta dva rezultata potencijalno negativna, bice bas tegoba igrat ove naredne dvije...
2 pobjede i 2 remija ovdje :pray:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 09 feb 2023, 19:26

Iskreno ne ocekujem sad bas neku dobru i leprsavu igru, na stranu sto su vecina igraca koji su potpisali ovako bar na papiru top pojacanja. Dosta novih imena, opet promjena skoro kompletnog tima a nazalost ne mogu reci da imamo strucni stab od kojeg je realno ocekivati da to ekspresno poslozi.
Nadam se da cemo ipak na individualni kvalitet izvuci dosta bodova nekako skoro na svakoj poziciji imamo jednog ili dva igraca koji mogu rijesiti utakmicu.
Osjetit ce se odlazak Andreja i to me najvise brine, najvise je nekako fokus na tu odbranu bio al ako ne dodje jos jedan vezni tu cemo biti najtanji. Nadati se da ce Ramic ili neko drugi od akademaca uskociti i dokazati se.
You are someone else I am still right here

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 09 feb 2023, 19:28

slika
Prije sam svaku utakmicu kuci ocekivao pobjedu. Tad je liga bila vise domacinska. Sad bih bio zadovoljan da pobijedimo Zelju i uzmemo jos 2 boda

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 09 feb 2023, 19:29

MortemHz je napisao/la:
09 feb 2023, 19:18
spezial je napisao/la:

slika
Koga ćeš pobjedit? :hmmmmm:

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 09 feb 2023, 19:31

MortemHz je napisao/la:
09 feb 2023, 19:18
spezial je napisao/la:

slika
Ja ovdje vidim 3 do 4 bobe, svaka ide u x zivotom... sve preko toga ce me obradovat ko' da zenim sina!
Mirza odlazi!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 09 feb 2023, 19:35

MortemHz je napisao/la:
U šta ?

Nije bas tako, moze se svasta nesto uraditi.
You are someone else I am still right here

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 09 feb 2023, 19:40

nokee je napisao/la:
09 feb 2023, 18:51
MortemHz je napisao/la:
U šta ?

E jest tesko prebaciti to na gradjevinsko u pm. Stadion mozes napraviti tu bez problema. Sva vodozastitna zona od sokolovic kolonije do hrasnice ce se graditi u neko dogledno vrijeme. Stvarno neko misli da se to ne moze prebaciti u gradjevinsko. Pa nedavno je dio zemljista do ograde aerodroma dobio dozvolu za gradnju stambenih objekata, do sad se nije moglo.. Itd
Hifa je dokaz za ovo što govoriš.
🇵🇸

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 09 feb 2023, 19:42

Tatamata1946 je napisao/la:
09 feb 2023, 19:28

slika
Prije sam svaku utakmicu kuci ocekivao pobjedu. Tad je liga bila vise domacinska. Sad bih bio zadovoljan da pobijedimo Zelju i uzmemo jos 2 boda
Sjeti se sezone duple krune, nije bilo bitno ko dolazi na Koševo, jedino o čemu se raspravljalo je koliko razlike ćemo dobiti.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 09 feb 2023, 19:43

Cuj muntanju investitora, pa da su oni mutavci i da ih se moze muntat oni nebi imali za hljeba a kamoli za investiciju..

Ima ovde sigurno 13-15 igraca koji mogu bit kostur i da imas 4-5 razliciti kombinacija kostura..

Dal varesanovic dzafic balta plus juniori mulalic trako itd ce bit dopuna prodani otjerani

Kao sto neko rece da smo doveli KODRA recimo on nebi nista bolji rezultat sa ovoliko izmjenam a svi znamo da bi u tom slucaj bar 30% publike reklo **** kodra daj mjenjaj ga..

Ako ce mo posteno najbolja opcija je bila ostavit Fedju

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 09 feb 2023, 19:48

slika
4/4, citirajte me :kafa:

Ne zato što je spidar neki znalac, nego zato što mora pročepiti, vrijeme je.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”