FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
Bururetuglavi
- Kontakt:
Re: FK Tuzla City
Tuzlaci pozdrav. Jedno pitanje samo. Hoce li Tusanj biti spreman do 25.02. i naseg prvenstvenog okrsaja. Sretno vam u nastavku prvenstva i da opet zajedno igramo evropu 

FK Tuzla City
11 h ·
ZBOGOM TRENERU SVIH TRENERA
Danas nas je u 88. godini napustio Miroslav Ćiro Blažević!
Trener svih trenera rođen u Travniku, bio je jedan od najvećih nogometnih stručnjaka.
Između ostalog bio je selektor reprezentacije BiH kao i trener tuzlanske Slobode, dok je ovaj klub vodio Azmir Husić!
Porodici Ćire Blaževića F.K.Tuzla City upućuje iskreno saučešće.
Zbogom treneru svih trenera! Vidjeti manje
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 08 feb 2023, 21:15, ukupno mijenjano 1 put.
Neće.Igrat ćemo u Srebreniku.Nije spojena struja za grijanje, tako da hibridna trava trpi mrazeve od -7 stepeni.Daj Bože da ne bude dodatnog posla.100% u Srebreniku.Bururetuglavi je napisao/la: ↑08 feb 2023, 21:08Tuzlaci pozdrav. Jedno pitanje samo. Hoce li Tusanj biti spreman do 25.02. i naseg prvenstvenog okrsaja. Sretno vam u nastavku prvenstva i da opet zajedno igramo evropu![]()
ELVIS SARIĆ JOŠ NEMA KLUB.

MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ
Balja zar je moguce da nam bas nikakve informacije ne dajes. Reci nam makar hoce li biti jos pojacanja ili nece. Jel to toliko tesko
-
elvirbaljic
- Kontakt:
Vidi drug, vjeruj mi nista ne zadrzavam za sebe ili ne krijem, pogotovo od vas koji osjecate simpatije i podrzavate ovaj klub..Neke informacije i ja ne cujem na vrijeme, dese se u krugu dva tri covjeka ..Nama su do sada "propala" tri pojacanja neki se predomisle promjene pravac, neki povecaju svoje zahtjeve i bude raznih razloga...Ako bilo kome sta znaci radi se na tome da se ekipa pojaca minimalno sa stoperom i napadacem ali sta ce biti ne moze niko garantovati da ce mo potpisati nekog..To je jedini razlog zbog cega ne pisem nesto sto nije "sigurno". Ukratko svi su za da se dovedu dva igraca na navedenim pozicijama, trener i ostali koji vode brigu o timu..Sa druge strane odradili smo pripreme, ulazimo i zavrsni dio, sve sto sad dovecemo osim ako to nije izraziti kvalitet bojim se da mu treba dobar mjesec da se uklopi, to je moje misljenje..Ako ces iskreno ja bi bio sretniji da se oslobodimo igraca koji su visak, i da u miru radimo sa ostatkom ekipe.
Zadnja izmjena: elvirbaljic, dana/u 09 feb 2023, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Hvala drug dosta znaci ova informacija. Dijelim misljenje s tobom. Jedino me brine pozicija napadaca. Stopera moze i diaby i huso krpiti ako za treba. A bgmi napadac tesko. Jer po meni nema tu niko kvalitet iskrenoelvirbaljic je napisao/la: ↑09 feb 2023, 12:44Vidi drug, vjeruj mi nista ne zadrzavam za sebe ili ne krijem, pogotovo od vas koji osjecate simpatije i podrzavate ovaj klub..Neke informacije i ja ne cujem na vrijeme, dese se u krugu dva tri covjeka ..Nama su do sada "propala" tri pojacanja neki se predomisle promjene pravac, neki povecaju svoje zahtjeve i bude raznih razloga...Ako bilo kome sta znaci radi se na tome da se ekipa pojaca minimalno sa stoperom i napadacem ali sta ce biti ne moze niko garantovati da ce mo podpisati nekog..To je jedini razlog zbog cega ne pisem nesto sto nije "sigurno". Ukratko svi su za da se dovedu dva igraca na navedenim pozicijama, trener i ostali koji vode brigu o timu..Sa druge strane odradili smo pripreme, ulazimo i zavrsni dio, sve sto sad dovecemo osim ako to nije izraziti kvalitet bojim se da mu treba dobar mjesec da se uklopi, to je moje misljenje..Ako ces iskreno ja bi bio sretniji da se oslobodimo igraca koji su visak, i da u miru radimo sa ostatkom ekipe.
-
elvirbaljic
- Kontakt:
Hadzic nij jedini koji mora zabijati, imas tu Misica i Kuzmanovuca koji su sposobni i znaju da postizu pogodke...Opet kazem da dovedes napadaca, treba mu vremena da se uklopi, podigne fizicku spremu jer da se ne lazemo tesko ce mo potpisati igraca koji je prosao pripreme sa nekom ekipom...Nama dolaze cetiri veoma vazne utakmice, kup i tri prvenstvene, po mom misljenju ekipa sad treba u miru raditi da probamo proci Siroki i da iz tri prvenstvene utakmice upisemo 6-7 bodova i to bi bilo odlicno..Hazre je napisao/la: ↑09 feb 2023, 12:50Hvala drug dosta znaci ova informacija. Dijelim misljenje s tobom. Jedino me brine pozicija napadaca. Stopera moze i diaby i huso krpiti ako za treba. A bgmi napadac tesko. Jer po meni nema tu niko kvalitet iskrenoelvirbaljic je napisao/la: ↑09 feb 2023, 12:44Vidi drug, vjeruj mi nista ne zadrzavam za sebe ili ne krijem, pogotovo od vas koji osjecate simpatije i podrzavate ovaj klub..Neke informacije i ja ne cujem na vrijeme, dese se u krugu dva tri covjeka ..Nama su do sada "propala" tri pojacanja neki se predomisle promjene pravac, neki povecaju svoje zahtjeve i bude raznih razloga...Ako bilo kome sta znaci radi se na tome da se ekipa pojaca minimalno sa stoperom i napadacem ali sta ce biti ne moze niko garantovati da ce mo podpisati nekog..To je jedini razlog zbog cega ne pisem nesto sto nije "sigurno". Ukratko svi su za da se dovedu dva igraca na navedenim pozicijama, trener i ostali koji vode brigu o timu..Sa druge strane odradili smo pripreme, ulazimo i zavrsni dio, sve sto sad dovecemo osim ako to nije izraziti kvalitet bojim se da mu treba dobar mjesec da se uklopi, to je moje misljenje..Ako ces iskreno ja bi bio sretniji da se oslobodimo igraca koji su visak, i da u miru radimo sa ostatkom ekipe.
Hadžić nije dao niti jedan gol.Poslednji je dao u Kupu 19.10. 22.protiv Zvijezde 09.
Usput , on nema pravo igrati u Širokom u 1/8 finala kupa.
Od Jul 1, 2021 do Jan 1, 2022 je pauzirao ,t.j.nije igrao.
od 01.jan.22 do 05.jan 23. je proveo u Zrinjskom.
Polovinom marta 1922 se teško ozlijedio u utakmici protiv Gorkog u Tuzli.
Cio proljetni i jesenji dio u kalendarskoj 1922 je pauzirao zbog ozljede.
Irfan Hadžić faktički je odsutan iz fudbala od 01.jula 2021 pa sve do dolaska u tuzlu u januaru 2023.
Dakle, cijelu godinu i po.
Veliki je upitnik nad tim momkom.Pitanje je da li smo debelo fulali dovodeći ga.
Usput , on nema pravo igrati u Širokom u 1/8 finala kupa.
Od Jul 1, 2021 do Jan 1, 2022 je pauzirao ,t.j.nije igrao.
od 01.jan.22 do 05.jan 23. je proveo u Zrinjskom.
Polovinom marta 1922 se teško ozlijedio u utakmici protiv Gorkog u Tuzli.
Cio proljetni i jesenji dio u kalendarskoj 1922 je pauzirao zbog ozljede.
Irfan Hadžić faktički je odsutan iz fudbala od 01.jula 2021 pa sve do dolaska u tuzlu u januaru 2023.
Dakle, cijelu godinu i po.
Veliki je upitnik nad tim momkom.Pitanje je da li smo debelo fulali dovodeći ga.
Tesko mi je da bilo sta komentarisem jer mi je sastav s kojim cemo uci u proljetni dio sezone nepoznanica.
Mendes? Elouet? Misic? Mehanovic? Ko moze igrat? ko ne moze? dal ce jos neko doci???
Ali neki moj opsti utisak nije dobar nikako, ako ostanemo u ligi treba Milenku ponudit dozivotni ugovor...
Mendes? Elouet? Misic? Mehanovic? Ko moze igrat? ko ne moze? dal ce jos neko doci???
Ali neki moj opsti utisak nije dobar nikako, ako ostanemo u ligi treba Milenku ponudit dozivotni ugovor...
Nema Elouet druze. On nije vise clan Citya. Ovo za Subasica, imam osjecaj da je ovo sad sve na ho ruk. Samo neko da se dovede. Nije nasao klub a mi ga naravno dovedujemo. Kad nece niko drugi pa makar njegaemir012 je napisao/la: ↑10 feb 2023, 07:32Tesko mi je da bilo sta komentarisem jer mi je sastav s kojim cemo uci u proljetni dio sezone nepoznanica.
Subašić ima u pl za (Željezničar)10 nastupa u sezoni 22/23.Ukupno 288 minuta.Efektivno 3 utakmice.Nije postigao niti jedan gol.U sezoni 2021/22 dao je 4 gola.U sezoni 20/21nije dao niti jedan gol.U sezoni 19/20 dao je 3 gola.
Ne postoji video uredak na you tube za Seada Subašića.
To nama njega podvaljuju preko portala.Pa ljudi imamo li mi ikog prijatelja? Svi od nas gledaju samo da se okoriste.
Neće ga ni njegov Rudar ali daj da ga utrpamo u Tuzlu.
--------------------------------------------------------------------
OD 08.JULA 2019. DO 20. DEC. 2022. U ŽELJEZNIČARU.
Raskid ugovora sa Grbavici: Mladi fudbaler napustio Želju
20.12.2022
Raskid ugovora sa Grbavici, mladi igrač Sedad Subašić napustio je redove Fudbalskog kluba Željezničar.
“FK Željezničar i Sedad Subašić su potpisali sporazumni raskid ugovora. Hvala i sretno!
Ne postoji video uredak na you tube za Seada Subašića.
To nama njega podvaljuju preko portala.Pa ljudi imamo li mi ikog prijatelja? Svi od nas gledaju samo da se okoriste.
Neće ga ni njegov Rudar ali daj da ga utrpamo u Tuzlu.
--------------------------------------------------------------------
OD 08.JULA 2019. DO 20. DEC. 2022. U ŽELJEZNIČARU.
Raskid ugovora sa Grbavici: Mladi fudbaler napustio Želju
20.12.2022
Raskid ugovora sa Grbavici, mladi igrač Sedad Subašić napustio je redove Fudbalskog kluba Željezničar.
“FK Željezničar i Sedad Subašić su potpisali sporazumni raskid ugovora. Hvala i sretno!
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 10 feb 2023, 10:27, ukupno mijenjano 3 puta.
Nema više Eleoueta.Nisu bitni toliko Mendeš i Mehanović.Mišić je "povrijeđen" i očito da je na pomolu još jedan kojeg ćemo n proljeće liječiti pa isporučiti drugom ,većem klubu.MUJARIĆ JE VEĆ SAD BOLJI OD MIŠIĆA.Hazre je napisao/la: ↑10 feb 2023, 07:47Nema Elouet druze. On nije vise clan Citya. Ovo za Subasica, imam osjecaj da je ovo sad sve na ho ruk. Samo neko da se dovede. Nije nasao klub a mi ga naravno dovedujemo. Kad nece niko drugi pa makar njegaemir012 je napisao/la: ↑10 feb 2023, 07:32Tesko mi je da bilo sta komentarisem jer mi je sastav s kojim cemo uci u proljetni dio sezone nepoznanica.
Ovaj Sedad Subasic je potvrda da se ide na igrače koji su manje plaćeni. Napadač čijeg kalibra imamo u Nargalicu i Mehmedovicu. Šta reći možda nas iznenadi. Uzmemo li u obzir neefikasnog Hodzica ne izgleda najbolje. Šteta za Mišića ako ne bude spreman. Mendesa nema svakako duži period. Uzdat se u Milenka da će stvoriti snažan kolektiv nam je jedina nada.
Suljic sporazumni raskid sa Sarajevom mogao bi kod nas ako već Mišić nije spreman
Sedad Subašić danas potpisuje za novi klub, ostaje u Premijer ligi BiH ·SAZNAJEMO
10.02.23. - 11:16,
E. Ganibegović
Dvadesetjednogodišnji veznjak Sedad Subašić konačno je pronašao novi klub. Kako saznaje SportSport.ba, danas bi trebao uslijediti potpis ugovora s FK Tuzla City.
Početkom 2023. godine Sedad Subašić je i zvanično postao slobodan igrač nakon što se razišao s FK Željezničar.
Na Grbavici je proveo tri i po godine nakon što je u ljeto 2019. godine u redove Plavih stigao iz kakanjskog Rudara gdje je bio najveći talenat svoje generacije.
U dresu Željezničara nastupio je ukupno 63 puta. Postigao je četiri pogotka i dodao pet asistencija, a sada je došlo vrijeme za nove izazove u karijeri.
Ove sezone mu Edis Mulalić nije davao mnogo prostora za igru. Nastupio je na deset utakmica, no samo je dva puta bio starter i jednom odigrao svih 90 minuta, ukupno 288 za polusezonu što je zaista premalo za igrača njegovih sposobnosti.
Stoga, Subašić je digao sidro, strpljivo čekao pravu ponudu i odlučio se za odlazak u Tuzlu gdje će postati novi igrač Cityja koji ove sezone baš i ne liči na sebe, odnosno bliži je zoni ispadanja nego pozicijama koje vode u Evropu.
Tuzla City se trenutno nalazi na osmoj poziciji s 21 bodom, samo dva više od Slobode koja je na 11. mjestu i prva u zoni ispadanja, te četiri više od posljednjeplasiranog Igmana.
Shodno pojačanjima koje je City doveo, uključujući i Subašića čiji bi dolazak trebao biti ozvaničen kasnije tokom dana, od Cityja se ipak očekuje da vrlo brzo riješi pitanje ostanka u ligi.
Subašića što se tiče, radi se o veznjaku izuzetnih tehničkih sposobnosti. Može pokriti i obje krilne pozicije, te bi ovaj bivši U-19 reprezentativac Bosne i Hercegovine za City trebao predstavljati pravo pojačanje.
NADAM SE DA JE OVO SAMO RUŽAN SAN.
10.02.23. - 11:16,
E. Ganibegović
Dvadesetjednogodišnji veznjak Sedad Subašić konačno je pronašao novi klub. Kako saznaje SportSport.ba, danas bi trebao uslijediti potpis ugovora s FK Tuzla City.
Početkom 2023. godine Sedad Subašić je i zvanično postao slobodan igrač nakon što se razišao s FK Željezničar.
Na Grbavici je proveo tri i po godine nakon što je u ljeto 2019. godine u redove Plavih stigao iz kakanjskog Rudara gdje je bio najveći talenat svoje generacije.
U dresu Željezničara nastupio je ukupno 63 puta. Postigao je četiri pogotka i dodao pet asistencija, a sada je došlo vrijeme za nove izazove u karijeri.
Ove sezone mu Edis Mulalić nije davao mnogo prostora za igru. Nastupio je na deset utakmica, no samo je dva puta bio starter i jednom odigrao svih 90 minuta, ukupno 288 za polusezonu što je zaista premalo za igrača njegovih sposobnosti.
Stoga, Subašić je digao sidro, strpljivo čekao pravu ponudu i odlučio se za odlazak u Tuzlu gdje će postati novi igrač Cityja koji ove sezone baš i ne liči na sebe, odnosno bliži je zoni ispadanja nego pozicijama koje vode u Evropu.
Tuzla City se trenutno nalazi na osmoj poziciji s 21 bodom, samo dva više od Slobode koja je na 11. mjestu i prva u zoni ispadanja, te četiri više od posljednjeplasiranog Igmana.
Shodno pojačanjima koje je City doveo, uključujući i Subašića čiji bi dolazak trebao biti ozvaničen kasnije tokom dana, od Cityja se ipak očekuje da vrlo brzo riješi pitanje ostanka u ligi.
Subašića što se tiče, radi se o veznjaku izuzetnih tehničkih sposobnosti. Može pokriti i obje krilne pozicije, te bi ovaj bivši U-19 reprezentativac Bosne i Hercegovine za City trebao predstavljati pravo pojačanje.
NADAM SE DA JE OVO SAMO RUŽAN SAN.
-
elvirbaljic
- Kontakt:
Sta bi covjek mogao reci, nasmijati se....Kad ocekujes da dovedu "kapitalca" dovedu igraca kvaliteta kakvih vec imamo..Sa druge strane ako moze biti sta pozitivno u ovom transferu Subasica je to sto je zasticeno godiste, moze trcati to je dokazao u Zelji, borben je, ne stedi se..Kad sve saberemo i oduzmemo, realno pogledamo, europa nam je 70 % izmakla, ostaje ta nada preko kupa. Postavlja se pitanje sta dobijamo dovodjenjem nekih zvjezda ili ti igraca koji nam traze 15,000 hiljada drugi 28,000 km...opet bi bilo ti bacanje dobrih para , a ostala nam borba za opstanak....Nisam pametan, mozda vrijeme koje je pred nama pokaze da ova ekipa moze dosta bolje od proslogodisnjeg izdanja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.