FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
23%
2. Borbu za Evropu
72
50%
3. Sredinu tabele
24
17%
4. Borbu za opstanak
15
10%

Ukupno glasova: 145

Bojudaosinebu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bojudaosinebu » 11 feb 2023, 10:32

Zavisi od Santosa najvise, nijedan novajlija nece imati uticaj na igru kao on sto je imao

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 11 feb 2023, 12:05

Predsjednik kluba rece da je osposobljavanje prostora ispod Istoka potrebno oko milion i po KM! Ima li neko iz gradjevine, ali please ne ko radi na "mjesalici" nego od inzinjera iz te struke da ovo potvrdi jer mi je nevjerovatno. Dobro, imaju instalacije, neke manje pregrade se moraju raditi, valja ugraditi stolariju i ulazna vrata, sta jos? Moji neki prijatelji otvaraju uskoro dobar hotel s 15 soba i platit ce ga manje od milion i po KM. Od temelja do opremanja soba.

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 11 feb 2023, 12:22

NerminFatic je napisao/la:
11 feb 2023, 12:05
Predsjednik kluba rece da je osposobljavanje prostora ispod Istoka potrebno oko milion i po KM! Ima li neko iz gradjevine, ali please ne ko radi na "mjesalici" nego od inzinjera iz te struke da ovo potvrdi jer mi je nevjerovatno. Dobro, imaju instalacije, neke manje pregrade se moraju raditi, valja ugraditi stolariju i ulazna vrata, sta jos? Moji neki prijatelji otvaraju uskoro dobar hotel s 15 soba i platit ce ga manje od milion i po KM. Od temelja do opremanja soba.
Neznam stari moj ali sigurno da ce trebati mozda ugraditi agregat i ventilaciju. zvucna izolacija i ostalo. imas mokre cvorove kao i grijanja. treba uzeti u obzir da ce se morati sigurno voditi racuna oko neki drugi stvari jer ce ti lokali biti i izlozeni neredima i slicno tako da mozda postoje neki drugi kriteriji kada lokal pravis na nekom stadionu nego kada je to obican ducan.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 11 feb 2023, 12:24

Jak roster za sada. Bio bi beton da dovedemo jos stopera.

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 11 feb 2023, 12:29

Ko je alternativa na lijevom beku?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 11 feb 2023, 12:30

drzgemboadislic je napisao/la:
11 feb 2023, 12:29
Ko je alternativa na lijevom beku?
Benjo

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 11 feb 2023, 12:31

pricao sam sa jednim momkom koji trazi sponzore za jedan manji klub u Svedskoj i on mi prica da kada je stupio u kontakt sa jednim biznismenom vezano za sponzorstvo on ga upita, ako ja ulozim u klub neka sredstva sta cu ja dobiti nazad od vas. Ovaj mu momak rece pa reklamu na stadionu i slicno. tada se biznismen nasmijao i rekao neide to tako, Od reklame se slabo zivi i ulozeni novac necu nikada povratiti. Nego vi u klubu morate organizovati i ponuditi vasim sponzorima vasom organizacijom da se sponzori srecu u vidu vecera i nekog druzenja kako bi dosli do novih kontakata i sirili svoj biznis. Tako da mozda i Zeljo moze nesto ovako da pocne organizovati. Svim sponzorima ponudi u godini par noci da se okupe i promovisu. Tu bi se mogli dovesti i potencijalno novi sponzori i mislim da bi na takav model vise koristi od sponzorstva bilo nego sto neko samo svoju reklamu vidi. Lijep pozdrav

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 feb 2023, 12:33

To je vjerovatno sa dozvolama, zaboravio si izolaciju i povrsinu ispod cijele istočne tribine. Nakon duga poreznoj to nam treba biti prioritet, da se dalo nekoj firmi vec sest godina bi donosilo prihode...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 11 feb 2023, 12:40

bhsport je napisao/la:
11 feb 2023, 12:33
To je vjerovatno sa dozvolama, zaboravio si izolaciju i povrsinu ispod cijele istočne tribine. Nakon duga poreznoj to nam treba biti prioritet, da se dalo nekoj firmi vec sest godina bi donosilo prihode...
Koliko ima kvadrata i sta treba da se radi

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 feb 2023, 13:19

Je li Santos i protiv Budućnosti počeo na klupi?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 11 feb 2023, 13:22

Raonffa je napisao/la:
11 feb 2023, 13:19
Jest
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 11 feb 2023, 13:24

Raonffa je napisao/la:
👍

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 feb 2023, 13:25

dubioza144 je napisao/la:
11 feb 2023, 13:22
Raonffa je napisao/la:
Jest
Zayebana situacija, dvojica u21 moraju početi utakmicu? Jedan je Drina, e sad drugi može biti Drljo, Beća ili golman, šta god uradiš zayebat ćeš se :D

Govorim u kontekstu da izgleda kao da se Santosu sprema klupa zbog tog pravila.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 11 feb 2023, 13:26

jest počeo je s klupe ali ja mislim da to nema veze sa ugovorom nego zato sto ne moze igrat prve 2 tekme i logicno je da drlju uigravas u prvih 11..
Mi smo Željini, Željo je naš !

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 11 feb 2023, 13:32

Ma Beca ce bit ta 2 opcija do 21 Drljo ce bit tih par tekmi dok se Santos ne vrati i to je to svakako Drljo nece puno pokazat na lijevoj strani ako ga tam bude guro, a Beci i Meki po poluvrijeme
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 11 feb 2023, 13:54

nide je napisao/la:
11 feb 2023, 12:31
pricao sam sa jednim momkom koji trazi sponzore za jedan manji klub u Svedskoj i on mi prica da kada je stupio u kontakt sa jednim biznismenom vezano za sponzorstvo on ga upita, ako ja ulozim u klub neka sredstva sta cu ja dobiti nazad od vas. Ovaj mu momak rece pa reklamu na stadionu i slicno. tada se biznismen nasmijao i rekao neide to tako, Od reklame se slabo zivi i ulozeni novac necu nikada povratiti. Nego vi u klubu morate organizovati i ponuditi vasim sponzorima vasom organizacijom da se sponzori srecu u vidu vecera i nekog druzenja kako bi dosli do novih kontakata i sirili svoj biznis. Tako da mozda i Zeljo moze nesto ovako da pocne organizovati. Svim sponzorima ponudi u godini par noci da se okupe i promovisu. Tu bi se mogli dovesti i potencijalno novi sponzori i mislim da bi na takav model vise koristi od sponzorstva bilo nego sto neko samo svoju reklamu vidi. Lijep pozdrav
Povratiti možeš jedino ako si se nazdero teško da pare povratiš

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 11 feb 2023, 14:06

Raonffa je napisao/la:
11 feb 2023, 13:25
dubioza144 je napisao/la:
11 feb 2023, 13:22
Raonffa je napisao/la:
Jest
Zayebana situacija, dvojica u21 moraju početi utakmicu? Jedan je Drina, e sad drugi može biti Drljo, Beća ili golman, šta god uradiš zayebat ćeš se :D

Govorim u kontekstu da izgleda kao da se Santosu sprema klupa zbog tog pravila.
Kakva glupa pravila. Ovaj savez sve radi da steti bh. fudbalu a ko fol za dobrobit. Pod hitno ovo pravilo kao i ono sa strancima se treba ukinuti.

P.S. Znam da nece. :facepalm:
@igrajlopte 🐦

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 11 feb 2023, 14:16

Sto zajebana situcacija i treba sto vise mladjih da nam igra jbt ljudi u ligi prvaka uvode djecu od 16 godina

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 feb 2023, 14:28

Pravilo je dobro, samo se naši moraju navići da daju mlađima više šanse, yebiga mora se srediti omladinski pogon da u svakoj izlaznoj generaciji juniora dobiješ makar dva igrača za prvi tim.

Ne mislim da dobiješ dva igrača svake godine koje ćeš kroz neki period prodati za dobre pare, nismo Dinamo, ali da se kontinuirano daje šansa mladima to treba postati neko pravilo.

Mada treba možda modifikovati to pravilo u smislu da recimo imaš pravo da ti jedan igrač do 21 bude stranac ili nešto slično. Jer evo mi imamo Santosa i Amoaha koji su u21 igrači, a generalno su među boljim u timu, a nikakve koristi od njih nemaš za to pravilo.

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 11 feb 2023, 14:30

U21 pravilo jeste nama teret jer nama treba svaki atom snage da se izborimo za europu i dobijemo neke pare.

Ali generalno pravilo je moralo biti uvedeno jer smo ostali kompletno u ligi bez talentovanih igraca, tj onih koji ne dobiju sansu jer se svi bore da prezive sezonu u kokuzluku.

Pravilo treba gledati drugacije, unaprijedi skolu fudbala, akademiju, napravi projekat kluba od nekog omladinca smisleno ubacuj igraca u igru. Sve sa jednim ciljem, a to je da se moze prodati pa makar za 200k, ali da ne ode dzaba ili da ne postane propali talent.

A sve dok na to budemo gledali kao teret, to ce nam i biti teret.

Drina da ovog pravila nema, nikad ne bi dobio ovakvu sansu pored kosorica i cocalica. Beca koji po meni nije neki igrac nikad ne bi imao priliku igrati ovako (a opet mozda jednu sezonu zablista pa dobijemo neke pare od njega).

Tako da pravilo jeste cudno ali sta ces kad niko u ligi ne moze da se sjeti da mu skola fudbala i ta djeca mogu donijeti prihod u buducnosti s kojim bi se izvukli iz govana.

Samo bi pravilo trebalo prosiriti da se i stranci broje kao U21 i da se moze imati vise stranaca u ekipi. To bi znacajno unaprijedilo kvalitet lige i dalo bi nam cijenu u buducnosti.

Naravno da savezu (ne samo ovom) nije nikad u fokusu domace prvenstvo ali realno ovo pravilo ne steti domacem fudbalu ako si pametan i znas ga iskoristiti.

Dinamo je zaradio 80% svog budzeta na prodaji igraca, svi bi htjeli biti kao dinamo a niko ne bi sastavio projekat kluba (generalno u ligi).
Mi trenutno nismo u toj sitiaciji jer se borimo da prezivimo i dslje ali ovo sto vidimo je odlicno s obzirom u kakvom stanju se nalazimo. Kada se jos stabilizuje situacija, ako uspijemo izaci u europu i uzeti te neke pare, treba dobro razmisliti i poceti praviti projekat za narednih 5 godina gdje cemo pokusati napraviti bar 3 igraca koja mozemo prodati. To je jedini nacin da sam malo uloga dodjes do nekih para, ali treba biti pametan. Mozda bi ljudi u klubu trebali poceti ici na neke seminare, nisu ni to bacene pare nego ulozene u buducnost, pa nek vide kako to neki veci klubovi rade, sta se moze primijeniti kod nas od tih modela.

A Bekric ako ovako nastavi raditi dobar posao u smisleno dovoditi kvalitetne mlade igrace prije svega psihicki koji imaju karakter da se bore, moci ce i sam drzati neki seminar. Sportski i igracki mislim da imamk kvalitetne ljude, uz njihovo usavrsavanje rast ce i klub.

A mi navijaci smo tu da to podrzimo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, samoFKS, sebalos, Vanja8 i 41 gost.