FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NisamInSajder » 13 feb 2023, 10:26

A čekaj šta hype je što dovodiš Vrančića. A u ekipi imaš isti tip igrača, sa veoma sličnim ili gotovo istim kvalitetima, samo eto Avramovski je imao slabiju karijeru zbog povreda, pa i realno zbog puta, lakše se Vrančiću iz Njemačke probit nego ovom iz Makedonije. Znači desetke, polušpice, koji mogu odigrat na krilu i kao visoke osmice. Dva ista igrača. Na njihovim mjestima imaš Mustafića, Varešanovića (koji očigledno mora igrat svaku minutu), Salčina, Ramića. Sve isti tip igrača sa eto nekom mini razlikom u onome što preferiraju raditi na terenu. Naravno kvalitet koji posjeduju Vrančić i Avramovski je dimenzija više, Europski. Ali, eto Rijeka je probala Vrančića ukombinirati sa drugom desetkom na terenu i šta su dobili, dobili propuh na sredini terena i najgoru polusezonu u bližoj prošlosti. Druga stvar, i da to bude nekako funkcioniralo na terenu, a ne može, ko bi tim igračima trebao sa naše polovice donijeti loptu ? Svi su preloši u tom segmentu. Treća stvar, imaš bruku krila, polušpici i desetki, a na sredini terena imaš Čirjaka koji je box to box i Baltu koji je ništa. Dakle, roster sklapan apsolutno bez plana, neizbalansiran kao što će i same igre i ekipa na terenu biti bez plana, neizbalansirane, smušene itd.

Evo i ovaj Renan, čovjek je jedino u Zalgirisu odigrao nešto, u najlošijoj ligi na svijetu, i tamo je igrao u sistemu koji je njemu prilagođen, da na svoju brzinu nešto zabije ili uradi. A ovo što je do sada igrao, pa hoće naš nestručni štab da napravi od njega lažnu devetku, a on nit ima mentalne nit tehničke mogućnosti za to. A nit ta lažna devetka može da funkcionira sa Dalom ili bilo kojom drugom desetkom na terenu.

Svaka čast na dovođenju Vrančića, Ziljkića, pa i Šerbečića, ali nije to nikakva mudrost kad daš bruku para. Plus njih treba da kao vode potpuni anonimusi i neznalice u svijetu fudbala.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 13 feb 2023, 10:27

FCUM je napisao/la:
13 feb 2023, 10:09
SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
13 feb 2023, 09:42
FCUM je napisao/la:
13 feb 2023, 09:29

svi zelimo da se izbori evropa ali to znaci ostanak narkomana . Sta onda
Ja mislim da ćemo jedva izborit evropu sa njim zato će na ljeto doći neko sa dobrim CV-om, nadam se.
Da je tako ne bi dobio ugovor na godinu i po. Da je tako rekli bi ostat ce do kraja sezone i gotovo. Ako izbori evropu definitivno ostaje jos
Bas tako, lik ima ugovor na 1,5 god. Neko bacio suplju, Mirza je tu do ljeta onda dolazi Pape :rol: Sto sad nije dosao, bio je slobodan.
Sama qravela rece da se masnokosi uklapa u viziju Sarajeva :puke:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 13 feb 2023, 10:34

FCUM je napisao/la:
FCUM je napisao/la:
13 feb 2023, 09:29

svi zelimo da se izbori evropa ali to znaci ostanak narkomana . Sta onda
Ja mislim da ćemo jedva izborit evropu sa njim zato će na ljeto doći neko sa dobrim CV-om, nadam se.
Da je tako ne bi dobio ugovor na godinu i po. Da je tako rekli bi ostat ce do kraja sezone i gotovo. Ako izbori evropu definitivno ostaje jos
Rekao je ako ne izbori Evropu da ide sam,tako Ajla kaze u onom recapu.Ako izbori Evropu ostaje,osim ako Ismira ne mine neka zelja da prestane bojkot
Realno on ako ne krene dobro u prve 4 utakmice mogao bi vec u martu biti bivsi.Samo ne treba dirati ekipu vise,ovi sto su sad dovedeni moraju tu biti i sljedece sezone kako god ova zavrsila jer ja sam uvjeren da bi kvalitetan trener sa ovom ekipom BUM napravio.Zao mi i pomisliti sta bi Vinko radio sa ovim igracima.Kostur se mora napraviti za sljedecu sezonu i na ljeto dopunis sa 2-3 igraca.Nemamo mi vise ni zivaca ni para za remont vol.736462626
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 feb 2023, 10:35

NazorUso je napisao/la:
13 feb 2023, 10:27
FCUM je napisao/la:

Bas tako, lik ima ugovor na 1,5 god. Neko bacio suplju, Mirza je tu do ljeta onda dolazi Pape :rol: Sto sad nije dosao, bio je slobodan.

ne svidja se ni meni Ajla, ali je fakt da je zena bila brzopleta u par navrata. Ja sto vidim, vidim da se trudi koliko moze da ispravi svoje greske i dodvori se nama navijacima. Previse se i ona vrijedja, pustite je nek radi. Mozemo ako nista trud cijeniti. A svakako zene u tom nekom operativnom smislu, jos ako im nesto "fali" hehe, znaju biti vrlo opasne i pegle u radnim sredinama. Pa su tu da ustroje cistacice, markketing, ugl da sve uvezu u jednu cijelinu. Pa ako to radi sve ok. Sad ce me isprozivati pola foruma

Mene interesuje vise teren. Kako izlazimo iz odbrane u napad, kako branimo korner, kakvi smo u duelu. stojimo li daleko od igraca, preuzimamo li igrace (zona) ili igramo igru covjek na covjeka. Ima li utrcavanja iza ledja pri izradi prilike za centarsut, ko ide na prvu ko na drugu stativu.. sve te fudbalske stvari su izostale, hem na trenutke protiv Famosa ali to je federalac i to je taj famozni indvidualni kvalitet presudio. Nek nam je Bog na pomoci, ovaj levat je postavljen da napravi JEDAN TIM! A on pravi TIM za jednog netalentovanog u svakom smislu pojedinca. i taj tim ocekujete da to ispostuje - zivi bili pa vidjeli..
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 13 feb 2023, 10:43

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
13 feb 2023, 10:35
NazorUso je napisao/la:
13 feb 2023, 10:27
FCUM je napisao/la:

ne svidja se ni meni Ajla, ali je fakt da je zena bila brzopleta u par navrata. Ja sto vidim, vidim da se trudi koliko moze da ispravi svoje greske i dodvori se nama navijacima. Previse se i ona vrijedja, pustite je nek radi. Mozemo ako nista trud cijeniti. A svakako zene u tom nekom operativnom smislu, jos ako im nesto "fali" hehe, znaju biti vrlo opasne i pegle u radnim sredinama. Pa su tu da ustroje cistacice, markketing, ugl da sve uvezu u jednu cijelinu. Pa ako to radi sve ok. Sad ce me isprozivati pola foruma

Mene interesuje vise teren. Kako izlazimo iz odbrane u napad, kako branimo korner, kakvi smo u duelu. stojimo li daleko od igraca, preuzimamo li igrace (zona) ili igramo igru covjek na covjeka. Ima li utrcavanja iza ledja pri izradi prilike za centarsut, ko ide na prvu ko na drugu stativu.. sve te fudbalske stvari su izostale, hem na trenutke protiv Famosa ali to je federalac i to je taj famozni indvidualni kvalitet presudio. Nek nam je Bog na pomoci, ovaj levat je postavljen da napravi JEDAN TIM! A on pravi TIM za jednog netalentovanog u svakom smislu pojedinca. i taj tim ocekujete da to ispostuje - zivi bili pa vidjeli..
Ovo je tacno ! Tako npr. ode u Opcinu i prijeti kako ce HZ upasti u prostorije, prebiti nekoga itd.
Bas ono divan nacin ispravljanja gresaka !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 13 feb 2023, 10:44

NisamInSajder je napisao/la:
13 feb 2023, 10:26
A čekaj šta hype je što dovodiš Vrančića. A u ekipi imaš isti tip igrača, sa veoma sličnim ili gotovo istim kvalitetima, samo eto Avramovski je imao slabiju karijeru zbog povreda, pa i realno zbog puta, lakše se Vrančiću iz Njemačke probit nego ovom iz Makedonije. Znači desetke, polušpice, koji mogu odigrat na krilu i kao visoke osmice. Dva ista igrača. Na njihovim mjestima imaš Mustafića, Varešanovića (koji očigledno mora igrat svaku minutu), Salčina, Ramića. Sve isti tip igrača sa eto nekom mini razlikom u onome što preferiraju raditi na terenu. Naravno kvalitet koji posjeduju Vrančić i Avramovski je dimenzija više, Europski. Ali, eto Rijeka je probala Vrančića ukombinirati sa drugom desetkom na terenu i šta su dobili, dobili propuh na sredini terena i najgoru polusezonu u bližoj prošlosti. Druga stvar, i da to bude nekako funkcioniralo na terenu, a ne može, ko bi tim igračima trebao sa naše polovice donijeti loptu ? Svi su preloši u tom segmentu. Treća stvar, imaš bruku krila, polušpici i desetki, a na sredini terena imaš Čirjaka koji je box to box i Baltu koji je ništa. Dakle, roster sklapan apsolutno bez plana, neizbalansiran kao što će i same igre i ekipa na terenu biti bez plana, neizbalansirane, smušene itd.

Evo i ovaj Renan, čovjek je jedino u Zalgirisu odigrao nešto, u najlošijoj ligi na svijetu, i tamo je igrao u sistemu koji je njemu prilagođen, da na svoju brzinu nešto zabije ili uradi. A ovo što je do sada igrao, pa hoće naš nestručni štab da napravi od njega lažnu devetku, a on nit ima mentalne nit tehničke mogućnosti za to. A nit ta lažna devetka može da funkcionira sa Dalom ili bilo kojom drugom desetkom na terenu.

Svaka čast na dovođenju Vrančića, Ziljkića, pa i Šerbečića, ali nije to nikakva mudrost kad daš bruku para. Plus njih treba da kao vode potpuni anonimusi i neznalice u svijetu fudbala.
Joj kad mi za neku ligu napisemo "najlosija" liga na svijetu...mene trnci uhvate. Dame i gospodo dobro nam dosli u bht premijer ligu...jednu od kvalitetnijih u europi gdje se igra u blatu, gdje se sudi po nalogu saveza i gdje se evo 30 godina govori da avdic nije stativu pogodio. Kakvi mi ljudi dragi.

I ne trazite mane Vrancicu budite sretni sto uopste ljudi takvog kalibra zele da dodju ovdje. Nije lako zamijeniti engleske terene sa trebinjskim policama. Najidealnije bi bilo da je ostao Andrej i igrao u paru sa Vrancicem ali sta je tu je.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 feb 2023, 10:46

@NisamInSajder
Pa i Vrancic ce bit zavaljen na poziciji koja mu je daleko od prirodne, tako da su velike sanse da ce flopat. Frajer je klasicna engleska osmica, npr ono sto su igrali Lampard, Gerrard, pa i neki wide midfielder kao Beckham npr. Kod nas ce bit gurnut na zadnjeg veznog i kad ne uradi nista, ide psovanje. Slicno su zavaljeni Susic, Kapic, pa i Ramic kojeg se i dalje pljuje. Sad se evo danima potcjenjuje dovodjenje TSSa, kao "ne mogu se poredit Genk i Stoke". OK, ne mogu, al je ovdje ista euforija vladala kad je TSS dovodjen, mogu se lahko ti postovi naci. A sad svi generali poslije bitke, kae nije to to, Tini da nije Safeta ne bi ni iz Hajduka mak'o. S Kapicem.malo.manje euforije al prica ista, momak dobar u svakom klubu osim kod nas, jer samo kod nas postoji formacija 4231 sa dvije klasicne 6ice i desetkom, formacija izumrla u modernom fudbalu jos prije 10ak godina.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 feb 2023, 10:51

ma vrancic i avram ce da trce za Dalaru na zadnjem veznom. :rol:
- 1 9 4 6 -

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 13 feb 2023, 10:55

Hajde Vrano sleti u bordo gnijezdo :opaopa:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 13 feb 2023, 10:57

Ekipa je sve.

Stvoriti EKIPU treba znati. Atmosferu medju njima isto tako.
Mozes ti nabacati CV kvalitetnih pojedinaca i do neba skupih, i to ne znaci NISTA.

Moras imati strucni stab, sistem igre napravljen prema postojecem kadru. Situaciju gdje neces igracima izmisljati njima neprirodne pozicije, i onda od njih napraviti EKIPU.

Mirzi mozes dovesti jos 3 transfera, za 3 miliona, on ne zna odraditi to sto treba. Nije kapacitiran iz XY razloga.

Kada su propali pregovori sa par kvalitetnijih i strucnijih trenera, od kojih je Ismir direktno razgovarao sa Prosineckim, doslo je do cajtnota sa vremenom.

Improvizacija u vidu Mirze je direktan cin Hadzica i Ayle. Njih dvoje su mu kao zadnju alternativu iz domacih okvira ponudili i preporucili Mirzu, on je to odobrio.

Po ko zna koji put dokazajuci da se ocajno okruzio sa ovim saradnicima i savjetnicima, kojima ocito slijepo vjeruje.

A o njima ne zelim trositi rijeci. Samo slijep covjek ne vidi koja je njihova (ne)strucnost i nekapacitiranost.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 13 feb 2023, 11:09, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 13 feb 2023, 10:58

daj anketu

a. mirza izbori evropu i ostaje iduce godine
b.Mirza izgubi sve , nema evrope i leti masnokosi
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 13 feb 2023, 11:01

keli je napisao/la:
13 feb 2023, 10:44

Joj kad mi za neku ligu napisemo "najlosija" liga na svijetu...mene trnci uhvate. Dame i gospodo dobro nam dosli u bht premijer ligu...jednu od kvalitetnijih u europi gdje se igra u blatu, gdje se sudi po nalogu saveza i gdje se evo 30 godina govori da avdic nije stativu pogodio. Kakvi mi ljudi dragi.

I ne trazite mane Vrancicu budite sretni sto uopste ljudi takvog kalibra zele da dodju ovdje. Nije lako zamijeniti engleske terene sa trebinjskim policama. Najidealnije bi bilo da je ostao Andrej i igrao u paru sa Vrancicem ali sta je tu je.
Daleko daleko smo mi kvalitetom od dna Europe. Samo što se ovdje ne zna o prodaji proizvoda, reputaciji ligi. Pa novinari su Allsvenskan ligu digli na 3 nivou više. Kvalitet nogometa i igrača ništa bolji od naših, ali ljudi su napucali ligu, reputacija se digla i eto sad je kao i top 25 liga Europe. Pa Velež se hladno mogao nadigravati sa njihovim doprvakom da nije bilo Isića. Druga stvar koja podiže ligu jesu transfer ili broj igrača u ligama petice, eh tu je Bosna očajna, razlog nemaš menadžera koji će to odraditi, svima su nekakvi Kazahstani, Uzbekistani veze i vezice. Uglavom, previše mi potjcjenjujemo našu ligu.

napoleon72 je napisao/la:
13 feb 2023, 10:46
@NisamInSajder
Pa i Vrancic ce bit zavaljen na poziciji koja mu je daleko od prirodne, tako da su velike sanse da ce flopat. Frajer je klasicna engleska osmica, npr ono sto su igrali Lampard, Gerrard, pa i neki wide midfielder kao Beckham npr. Kod nas ce bit gurnut na zadnjeg veznog i kad ne uradi nista, ide psovanje. Slicno su zavaljeni Susic, Kapic, pa i Ramic kojeg se i dalje pljuje. Sad se evo danima potcjenjuje dovodjenje TSSa, kao "ne mogu se poredit Genk i Stoke". OK, ne mogu, al je ovdje ista euforija vladala kad je TSS dovodjen, mogu se lahko ti postovi naci. A sad svi generali poslije bitke, kae nije to to, Tini da nije Safeta ne bi ni iz Hajduka mak'o. S Kapicem.malo.manje euforije al prica ista, momak dobar u svakom klubu osim kod nas, jer samo kod nas postoji formacija 4231 sa dvije klasicne 6ice i desetkom, formacija izumrla u modernom fudbalu jos prije 10ak godina.

O tome i ja pričam, Vrančić je vanserijski igrač. Desetka ili visoka osmica, mi imamo Avramovskog tu već, obojica ne mogu na teren, a ima i Varešanović. Na svijetu ne postoji formacija gdje možeš upariti takve igrače, možda 3421 gdje bi ova 2 iza špica bile te desetke, ali ona bruku krila koju su nabacili bi sjedilo na tribinama, a ovaj stručni štab svakako i ne zna principe za tu formaciju, kao niti jednu drugu koja nije 4231 ili 4141 koja se eto uvukla u klub od Dudića. Uglavnom, nemamo do kraja sklopljenu niti jednu formaciju i stil fudbala, u svakoj bi falio barem po jedan ili više segmenata. Osuđeno sve na propast.

Po stoti put, loš trener sa dobrom ekipom nikad neće biti ni na 50% mogućnosti te ekipe, dobar trener će iz loše ekipe izvući maksimum, pa u određenom boju slučaja i iznad mogućnosti ostvariti rezultat.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 13 feb 2023, 11:02

FCUM je napisao/la:
13 feb 2023, 10:58
daj anketu

I sad trebamo glasati da Sarajevo ne ode u europu radi pojedinaca?? Mirza nece docekati kraj sezone suvisna anketa

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 feb 2023, 11:03

FCUM je napisao/la:
13 feb 2023, 10:58
daj anketu

Joj jesi i i ti vrlo cesto, vrlo glup.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 feb 2023, 11:04

Primjer Cale, on je taj koji je izvukao maksimum iz limitirane ekipe.. Dzaba, to nam je sto je. Ja cu svoju borbu voditi pa makar putem foruma. Ne mozete reci da se ne cita forum a direktorica direktno proziva forumske strucnjake u storijima.

Pa isto tako neka procita, da ce im JA I BABO SAMI Doci glave ako ga ne obuzdaju
- 1 9 4 6 -

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 13 feb 2023, 11:05

13 feb 2023, 11:01
keli je napisao/la:
13 feb 2023, 10:44

Daleko daleko smo mi kvalitetom od dna Europe. Samo što se ovdje ne zna o prodaji proizvoda, reputaciji ligi. Pa novinari su Allsvenskan ligu digli na 3 nivou više. Kvalitet nogometa i igrača ništa bolji od naših, ali ljudi su napucali ligu, reputacija se digla i eto sad je kao i top 25 liga Europe. Pa Velež se hladno mogao nadigravati sa njihovim doprvakom da nije bilo Isića. Druga stvar koja podiže ligu jesu transfer ili broj igrača u ligama petice, eh tu je Bosna očajna, razlog nemaš menadžera koji će to odraditi, svima su nekakvi Kazahstani, Uzbekistani veze i vezice. Uglavom, previše mi potjcjenjujemo našu ligu.

napoleon72 je napisao/la:
13 feb 2023, 10:46
@NisamInSajder

O tome i ja pričam, Vrančić je vanserijski igrač. Desetka ili visoka osmica, mi imamo Avramovskog tu već, obojica ne mogu na teren, a ima i Varešanović. Na svijetu ne postoji formacija gdje možeš upariti takve igrače, možda 3421 gdje bi ova 2 iza špica bile te desetke, ali ona bruku krila koju su nabacili bi sjedilo na tribinama, a ovaj stručni štab svakako i ne zna principe za tu formaciju, kao niti jednu drugu koja nije 4231 ili 4141 koja se eto uvukla u klub od Dudića. Uglavnom, nemamo do kraja sklopljenu niti jednu formaciju i stil fudbala, u svakoj bi falio barem po jedan ili više segmenata. Osuđeno sve na propast.

Po stoti put, loš trener sa dobrom ekipom nikad neće biti ni na 50% mogućnosti te ekipe, dobar trener će iz loše ekipe izvući maksimum, pa u određenom boju slučaja i iznad mogućnosti ostvariti rezultat.
Drug to sto se nase ekipe ponekad nose sa tim ekipama iz drugih europskih liga...to je sve jedan dvomec. Na duze staze te ekipe su mnogo spremnije, jace, takticki potkovanije, a na knock out fazu uvijek moze biti svasta, zato se i prati fudbal. Ja ti dajem primjer da bi slovan koji se namucio da izbaci zrinjski, gotovo sigurno osvojio nasu ligu iako su se namucili za zrinjskim. Isto ko sto bi je osvojio i aek koji cak ispade od veleza. Nase ekipe nakon europe imaju grceve mjesec dana jer nisu navikle na toliko trke i borbe.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 13 feb 2023, 11:06

Hajdeee je napisao/la:
13 feb 2023, 10:57
Ekipa je sve.

Stvoriti ekipi treba znati. Atmosferu medju njima isto tako.
Mozes ti nabacati CV kvalitetnih pojedinaca i do neba skupih, i to ne znaci NISTA.

Moras imati strucni stab, sistem igre napravljen prema postojecem kadru. Situaciju gdje neces igracima izmisljati njima neprirodne pozicije, i onda od njih napraviti EKIPU.

Mirzi mozes dovesti jos 3 transfera, za 3 miliona, on ne zna odraditi to sto treba. Nije kapacitiran iz XY razloga.

Kada su propali pregovori sa par kvalitetnijih i strucnijih trebera, od jojih je Ismir direktno razgovarao sa Prosineckim, doslo je do cajtnota sa vremenom.

Imprivizacija u vidu Mirze je direktan cin Hadzica i Ayle. Njih dvoje su mu kao zadnju alternativu iz domacih okvira ponudili i preporucili Mirzu, on je to odobrio.

Po ko zna koji put dokazajuci da se ocajno okruzio sa ovim saradnicima i savjetnicima, kojima ocito slijepo vjeruje.

A o njima ne zelim trositi rijeci. Samo slijep covjek ne vidi koja je njihova (ne)strucnost i nekapacitiranost.
Sve tačno.

Samo bih se nadovezao.. Šta mislite što je najteže raditi u PSG-u recimo? Zato što je prepunjen kadar zvijezdama, gdje svako radi šta hoće, svako je egoističan i svako od njih ganja neke svoje lične rekorde. Zato su "progutali" veliki broj trenera, a nikad ništa još značajno nisu uradili kako su najavljivali. Zašto? Zato što su samo trpali igrače, dovodili bez ikakvog sistema. Napad jede djecu, a odbrana na nivou Bratstva.
Evo Vaha je sad govorio za Brazil da imaju problem, a između redova čitajući, imaju problem što nisu ekipa, već skupina individua. To je razlog zašto vazda podbace.

Najvažnije je napraviti zdravu sredinu, dobru atmosferu, te uz to sve dobro usaditi filozofiju igre. To kad nemaš, ti u biti nemaš ništa. To je isto da dođeš na posao, ne znaš šta ti je činiti, šef ti nije objasnio i ti kao muha bez glave. Raduckaš ti nešto, ali sve je to ništa. Tako je s igračima. Ne bi ljudi masno plaćali trenere da mogu igrači samo istrčati i odraditi posao.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 13 feb 2023, 11:09

GalileoGalilei je napisao/la:
13 feb 2023, 09:59
Ovo je ono što smo manje-više svi očekivali, nažalost. Nikako ne mogu da vjerujem da odradiš ovako perfektan ZIMSKI prijelazni rok, a tu ekipu ti vodi obični ublehaš, narkoman i gad. Doslovno mi ne ide u glavu, svaki dan razmišljam i pokušavam naći logiku u tom Mirvićevom potezu. Što je najtužnije, on je s tim prvim potezom uprskao sve dalje koje je napravio, tj. dovođenje ovih igrača.

Stalno govorim, uz nekoliko ljudi ovdje da je trener pola ekipe doslovno. Evo vam primjera Jakirovića. Došao u Zrinjski, napravio bum. Čovjek ode u Rijeku, koja je u teškim vanago, rastjera nepotrebne igrače, dovede po svojoj mjeri, uigra za veoma kratko vrijeme i evo rezultata. Onaj ko ima znanje, on će to veoma brzo pokazati. Onaj ko veze nema, taj će tražiti izgovora i izgovora sve dok otkaz ne dobije.

Nisam nimalo optimista i mislim da će ova polusezona opet biti puna loših stvari i atmosfere u i oko kluba. Mi nemamo trenera, imamo SŠ pun analfabeta. Svi oni koji i dalje misle da je jedina bitna stvar samo dovesti dobre igrače i da je sve ostvareno, grdno se varaju. Žalosno je da će ovako dobar roster igrača "propasti", jer nemamo čovjeka koji će sve to posložiti. Također, nijedan igrač na svijetu ne može biti dobar ako ne zna šta da radi na terenu, ako ne zna koja mu je uloga, gdje se treba kretati, šta je osnovna ideja i koja je filozofija igre.
Ne može Avram pokazati kvalitet, ako nema pojma šta radi na terenu, ako drugi ne znaju šta rade na terenu, ako ga zavališ na drugu poziciju itd.
Svaka čast na dovođenju Vrančića, ali sve dok ne bude pravog trenera na klupi, sve je to beskorisno. Neće se moći svaka tekma dobiti na individualni kvalitet. Kad nema sistema, nijedan igrač ne može doći do izražaja u većini slučajeva.

Tako da je meni samo žao što je Mirvić napravio ovaj debilni potez s Mirzom, to će ga koštati svega. Žao mi je igrača i dobre ekipe koja se napravila, sve će ispaštati zbog majmuna. Žao mi je zbog jednog Mulalića koji će trpiti zbog egoističnog, razmaženog i bezobraznog Dala. Na kraju krajeva, žao mi je navijača koji će opet gutati knedle, nervirati se i trošiti živce na sve ovo.
Sto posto se slazem. Velika je mogucnost da cemo izgubiti nekoliko vrhunskih igraca jer ce nakon polusezone s Mirzom pomisliti "jbt gdje sam ovo dosao". E haj ti njima onda vrati povjerenje i uvjeri ih da je dobar potez sto su dosli nakon sto provedu pola godine igrajuci na izmisljenoj poziciji u ekipi gdje je sve podredjeno jednom od najlosijih igraca koji se nimalo ne zalaze na terenu...

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 13 feb 2023, 11:12

Kad ce taj fatos beciraj
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 13 feb 2023, 11:13

Najjače je što je Ajla u onom Q&A rekla da je jedan od uslova kad su birali novog trenera bio taj da on ne izmišlja pozicije igračima, tj. da izvuče maksimum od igrača koje bude imao. :mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, napoleon72, Velo6 i 17 gostiju.