FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Odlicni komentari, samo nastavite! Preseliti ga na klupu i rijesen problem. Ruku dajem.
Sahinovic
Radovic Martinovic Besim Mulalic
Balta
Cirjak -- Vrancic
Kyeremeh Zilkic
Renan
Evo jedna formacija - gdje Avrama ubaciti??
Sahinovic
Balta
Cirjak -- Vrancic
Kyeremeh Zilkic
Renan
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
ko je tebe sta pitao ? Mrs u tri lijepe
Vrijedjaj svoje ko te naucio papcino
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
U ovoj formaciji može igrati Avram na CMF ili umjesto Čirjaka, više umjesto Vrančića.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:14Odlicni komentari, samo nastavite! Preseliti ga na klupu i rijesen problem. Ruku dajem.
Sahinovic
Balta
Cirjak -- Vrancic
Kyeremeh Zilkic
Renan
Ne može igrati kad ima ispred sebe Dala
- NisamInSajder
- Kontakt:
Bravo. Čala najbolji primjeri. Da je Hebibović zabio 50% zicera osvojili bi tu sezonu ligu. Realno i sad kad pogledaš Sablić je također iz limitirane ekipe i užasne situacije izvukao maksimum, njegov nasljednik sa za klasu boljom ekipom lošiji rezultati, a i igra nije bila bolja ništa. Kasnije Dudić ponovo ekipa dvije klase bolja, najlošija polusezona. Sada imaš užasnog trenera i stručni štab, a odličan igrački kadar koji ruku na srce ima mana, ali s obzirom na ostatak lige, sa Zrinjskim imaš najveći kvalitet i širinu u ligi.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:04Primjer Cale, on je taj koji je izvukao maksimum iz limitirane ekipe.. Dzaba, to nam je sto je. Ja cu svoju borbu voditi pa makar putem foruma. Ne mozete reci da se ne cita forum a direktorica direktno proziva forumske strucnjake u storijima.
Pa isto tako neka procita, da ce im JA I BABO SAMI Doci glave ako ga ne obuzdaju
Ja čak i nisam poredio lige u tom smisli. A i realno sve te ekipe imaju 3x skuplju logistiku od naše lige, kad bi naša liga tj. naši klubovi došli u ravninu sa njihovim daleko bi mi ispred bili. Sigurno. Pa sve te ekipe se zasnivaju na legiji stranaca, domaćeg talenta vrlo malo, kod nas je obrnuto koliko god to možda nekom smiješno bilo, ali činjenica je da kod nas svaka ekipa sa maksimalno 4-5 stranaca, kod njih je to minimum. Da su kod nas te financije ti stranci bi bili ovdje, a ne tamo. No, ovo je ŠBB KBB.keli je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:05Drug to sto se nase ekipe ponekad nose sa tim ekipama iz drugih europskih liga...to je sve jedan dvomec. Na duze staze te ekipe su mnogo spremnije, jace, takticki potkovanije, a na knock out fazu uvijek moze biti svasta, zato se i prati fudbal. Ja ti dajem primjer da bi slovan koji se namucio da izbaci zrinjski, gotovo sigurno osvojio nasu ligu iako su se namucili za zrinjskim. Isto ko sto bi je osvojio i aek koji cak ispade od veleza. Nase ekipe nakon europe imaju grceve mjesec dana jer nisu navikle na toliko trke i borbe.NisamInSajder je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:01Daleko daleko smo mi kvalitetom od dna Europe. Samo što se ovdje ne zna o prodaji proizvoda, reputaciji ligi. Pa novinari su Allsvenskan ligu digli na 3 nivou više. Kvalitet nogometa i igrača ništa bolji od naših, ali ljudi su napucali ligu, reputacija se digla i eto sad je kao i top 25 liga Europe. Pa Velež se hladno mogao nadigravati sa njihovim doprvakom da nije bilo Isića. Druga stvar koja podiže ligu jesu transfer ili broj igrača u ligama petice, eh tu je Bosna očajna, razlog nemaš menadžera koji će to odraditi, svima su nekakvi Kazahstani, Uzbekistani veze i vezice. Uglavom, previše mi potjcjenjujemo našu ligu.keli je napisao/la: ↑13 feb 2023, 10:44
Joj kad mi za neku ligu napisemo "najlosija" liga na svijetu...mene trnci uhvate. Dame i gospodo dobro nam dosli u bht premijer ligu...jednu od kvalitetnijih u europi gdje se igra u blatu, gdje se sudi po nalogu saveza i gdje se evo 30 godina govori da avdic nije stativu pogodio. Kakvi mi ljudi dragi.
I ne trazite mane Vrancicu budite sretni sto uopste ljudi takvog kalibra zele da dodju ovdje. Nije lako zamijeniti engleske terene sa trebinjskim policama. Najidealnije bi bilo da je ostao Andrej i igrao u paru sa Vrancicem ali sta je tu je.
napoleon72 je napisao/la: ↑13 feb 2023, 10:46@NisamInSajder
Pa i Vrancic ce bit zavaljen na poziciji koja mu je daleko od prirodne, tako da su velike sanse da ce flopat. Frajer je klasicna engleska osmica, npr ono sto su igrali Lampard, Gerrard, pa i neki wide midfielder kao Beckham npr. Kod nas ce bit gurnut na zadnjeg veznog i kad ne uradi nista, ide psovanje. Slicno su zavaljeni Susic, Kapic, pa i Ramic kojeg se i dalje pljuje. Sad se evo danima potcjenjuje dovodjenje TSSa, kao "ne mogu se poredit Genk i Stoke". OK, ne mogu, al je ovdje ista euforija vladala kad je TSS dovodjen, mogu se lahko ti postovi naci. A sad svi generali poslije bitke, kae nije to to, Tini da nije Safeta ne bi ni iz Hajduka mak'o. S Kapicem.malo.manje euforije al prica ista, momak dobar u svakom klubu osim kod nas, jer samo kod nas postoji formacija 4231 sa dvije klasicne 6ice i desetkom, formacija izumrla u modernom fudbalu jos prije 10ak godina.
O tome i ja pričam, Vrančić je vanserijski igrač. Desetka ili visoka osmica, mi imamo Avramovskog tu već, obojica ne mogu na teren, a ima i Varešanović. Na svijetu ne postoji formacija gdje možeš upariti takve igrače, možda 3421 gdje bi ova 2 iza špica bile te desetke, ali ona bruku krila koju su nabacili bi sjedilo na tribinama, a ovaj stručni štab svakako i ne zna principe za tu formaciju, kao niti jednu drugu koja nije 4231 ili 4141 koja se eto uvukla u klub od Dudića. Uglavnom, nemamo do kraja sklopljenu niti jednu formaciju i stil fudbala, u svakoj bi falio barem po jedan ili više segmenata. Osuđeno sve na propast.
Po stoti put, loš trener sa dobrom ekipom nikad neće biti ni na 50% mogućnosti te ekipe, dobar trener će iz loše ekipe izvući maksimum, pa u određenom boju slučaja i iznad mogućnosti ostvariti rezultat.
Ali, neko najrealnije poređenje jeste kad porediš utakmice Švedske lige i naše, ili bilo koje druge. Njihova je jedina prednost u tome što imaju infrastrukturu, terene. Ništa drugo. Kvliatet nogometa je isti, kvalitet igrača vrlo sličan. Nijanse. Isto tako je i sa tom Slovačkom, gdje eto taj Slovan ima desetine miliona budžeta svake godine i eto Zrinjski ih izbaci, koji ima budžet par miliona.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
pitara je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:19U ovoj formaciji može igrati Avram na CMF ili umjesto Čirjaka, više umjesto Vrančića.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:14Odlicni komentari, samo nastavite! Preseliti ga na klupu i rijesen problem. Ruku dajem.
Sahinovic
Balta
Cirjak -- Vrancic
Kyeremeh Zilkic
Renan
Ne može igrati kad ima ispred sebe Dala
Grehota sta mu ljudi dovedose i pripremise. Mesa ima samo pitu napraviti.
Moze Avram mozda i umjesto Zilkica gubijas prodornost i pravo krilo ali dobijas covjeka vise u sredini. Moze se renan izvlaciti lijevo. Evo vidis u ovim formacijama moraju svi imati odredjene zadatke i pravce djelovanja.
Neko to treba reci objasniti.. hop hop
- 1 9 4 6 -
- Shategabri
- Kontakt:
Mirza da je trener kako treba, u ovom sastavu Dal ne bi nikako mogao biti prva postava.
Koševo Zapad
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
sto je najtuznije, budala ce unistiti sina. Daaaaleko bolje bi bilo i po nas da ga malo dozira. Nista nece izgubiti tim a puno moze dobiti.Shategabri je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:29Mirza da je trener kako treba, u ovom sastavu Dal ne bi nikako mogao biti prva postava.
- 1 9 4 6 -
- Shategabri
- Kontakt:
Pa to kažem, al taj je voz prošao još prije dolaska i Dala i Mirze u FKS.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:31sto je najtuznije, budala ce unistiti sina. Daaaaleko bolje bi bilo i po nas da ga malo dozira. Nista nece izgubiti tim a puno moze dobiti.Shategabri je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:29Mirza da je trener kako treba, u ovom sastavu Dal ne bi nikako mogao biti prva postava.
Zato nikad i neće biti neki fudbaler od njega.
Koševo Zapad
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
nije kasno.. mada, ne pada jabuka daleko od stabla. Dovoljno je povuci paralelu kada ti otac izjavljuje to sto izjavljuje, sta ocekivati od mindseta sina.Shategabri je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:34Pa to kažem, al taj je voz prošao još prije dolaska i Dala i Mirze u FKS.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:31sto je najtuznije, budala ce unistiti sina. Daaaaleko bolje bi bilo i po nas da ga malo dozira. Nista nece izgubiti tim a puno moze dobiti.Shategabri je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:29Mirza da je trener kako treba, u ovom sastavu Dal ne bi nikako mogao biti prva postava.
Zato nikad i neće biti neki fudbaler od njega.
Ovo do sada vidjeno, nema ni u BiH gdje je nepotizam, korupcija na svakom cosku. Vise gubimo time sto je Dal zacementiran nezasluzeno u ekipi. Jer evropu necemo vidjeti.
- 1 9 4 6 -
Unpopular opinion Balta je bio sasvim solidan jučer, jak u duelima i dobro iznese loptu do centra
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
-
- Kontakt:
Izvini, mozes li tacno naci gdje je to rekla? Ja nesto ne mogu da se sjetim da je to igdje javno receno?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑13 feb 2023, 10:34
Rekao je ako ne izbori Evropu da ide sam,tako Ajla kaze u onom recapu.Ako izbori Evropu ostaje,osim ako Ismira ne mine neka zelja da prestane bojkot
Realno on ako ne krene dobro u prve 4 utakmice mogao bi vec u martu biti bivsi.Samo ne treba dirati ekipu vise,ovi sto su sad dovedeni moraju tu biti i sljedece sezone kako god ova zavrsila jer ja sam uvjeren da bi kvalitetan trener sa ovom ekipom BUM napravio.Zao mi i pomisliti sta bi Vinko radio sa ovim igracima.Kostur se mora napraviti za sljedecu sezonu i na ljeto dopunis sa 2-3 igraca.Nemamo mi vise ni zivaca ni para za remont vol.736462626

Zadnja izmjena: izdzezveubrazil, dana/u 13 feb 2023, 12:30, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Mislim da ce Čirjak i Balta biti zadnji vezni a Vrancic, Avramovski i Dal da ce biti pozicije 8 i 10.napoleon72 je napisao/la: ↑13 feb 2023, 10:46@NisamInSajder
Pa i Vrancic ce bit zavaljen na poziciji koja mu je daleko od prirodne, tako da su velike sanse da ce flopat. Frajer je klasicna engleska osmica, npr ono sto su igrali Lampard, Gerrard, pa i neki wide midfielder kao Beckham npr. Kod nas ce bit gurnut na zadnjeg veznog i kad ne uradi nista, ide psovanje. Slicno su zavaljeni Susic, Kapic, pa i Ramic kojeg se i dalje pljuje. Sad se evo danima potcjenjuje dovodjenje TSSa, kao "ne mogu se poredit Genk i Stoke". OK, ne mogu, al je ovdje ista euforija vladala kad je TSS dovodjen, mogu se lahko ti postovi naci. A sad svi generali poslije bitke, kae nije to to, Tini da nije Safeta ne bi ni iz Hajduka mak'o. S Kapicem.malo.manje euforije al prica ista, momak dobar u svakom klubu osim kod nas, jer samo kod nas postoji formacija 4231 sa dvije klasicne 6ice i desetkom, formacija izumrla u modernom fudbalu jos prije 10ak godina.
-
- Kontakt:
100% Dal nije igrac koji moze biti nosioc igre i prevelik teret mu je stavljen. Apsolutno bolje bi bilo da je doziran minutazom, jednu igra pa jednu odmori pa jednu 30 min sljedecu 50 min.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:31sto je najtuznije, budala ce unistiti sina. Daaaaleko bolje bi bilo i po nas da ga malo dozira. Nista nece izgubiti tim a puno moze dobiti.Shategabri je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:29Mirza da je trener kako treba, u ovom sastavu Dal ne bi nikako mogao biti prva postava.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
bordobijeli je napisao/la: ↑13 feb 2023, 12:28Mislim da ce Čirjak i Balta biti zadnji vezni a Vrancic, Avramovski i Dal da ce biti pozicije 8 i 10.napoleon72 je napisao/la: ↑13 feb 2023, 10:46@NisamInSajder
kako to mislis posloziti? Koja je formacija?
--------------Saha
Radovic------Ilija--Besim---- Mulalic
-------------Cirjak-- Balta----------
----------------Vrancic
Avramovski-------------------Dal
Renan
Mislis ovako?
i to je bolje nego Dal na 10
- 1 9 4 6 -
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
garnacho u manchesteru moze biti primjer. Po prikazanom on bi trebao biti zacementiran u prvih 11? Pa nije, proslu protiv Leedsa igrao prvih 11 a sinoc usao s klup. Sinoc dao gol a proslu nije.bordobijeli je napisao/la: ↑13 feb 2023, 12:34100% Dal nije igrac koji moze biti nosioc igre i prevelik teret mu je stavljen. Apsolutno bolje bi bilo da je doziran minutazom, jednu igra pa jednu odmori pa jednu 30 min sljedecu 50 min.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:31sto je najtuznije, budala ce unistiti sina. Daaaaleko bolje bi bilo i po nas da ga malo dozira. Nista nece izgubiti tim a puno moze dobiti.Shategabri je napisao/la: ↑13 feb 2023, 11:29Mirza da je trener kako treba, u ovom sastavu Dal ne bi nikako mogao biti prva postava.
Mozete vidjeti sta je strucnjak u vidu Ten Haga, pa kako je vidio da visi rezultat, napravio 2 rokade i uzeo utakmicu. Hop Hop Renan.. e tugo, Mirza umij se vodom sto prije, ako ovako nastavis sigurno ces biti persona non grata zauvijek. Tebe mogu podrzavati sad za sad rodbina i dobri prijatelji. Niko drugi, nismo coravi - ne mozes damu pod bubrege prodati nikako
- 1 9 4 6 -
Dal ima brz prvi korak i 100 puta bolje bi i za njega bilo da ulazi u 60-oj minuti i na svjezinu nesto proba uraditi
- napoleon72
- Kontakt:
Da, i to cak na krilu. Puuuno manje stete tu moze napravit soliranjem, gdje su ti driblinzi i pozeljni, a brzinu ima. On za desetke nikako nije vala.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
dugo strucniju i detaljniju analizu nisam procitao na ovom forumu
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- BordoBBoja
- Kontakt:
Panto dobio zestoku konkurenciju

Ja bas mislim da Vrancic nece biti flop ako ga se bude stavljalo na CMF. U tezim utakmicama iza njega gurnes Baltu, ispred Avrama. U laksim moze Cirjak umjesto Balte.
Jbg svi pravimo formacije koje bi bile idealne za nas klub, ali masnokosi gura svoje... Mladunce mora igrati, i onda sve formacije padaju u vodu. Avrama siluje na DMF, vjerujem da ce i Vrancica... E onda moze flopat cijela ekipa.
Jbg svi pravimo formacije koje bi bile idealne za nas klub, ali masnokosi gura svoje... Mladunce mora igrati, i onda sve formacije padaju u vodu. Avrama siluje na DMF, vjerujem da ce i Vrancica... E onda moze flopat cijela ekipa.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, rimljanin90 i 18 gostiju.