San Antonio Spurs

Raul_64
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Raul_64 » 11 feb 2023, 14:16

:rol:

Kakav sam ja mindfuck dozivio braco moja,od finala lige prvaka 2005 kad sam zaspao na poluvremenu nisam vidio nista slicno.

Gledam duel ove dvije velike ekipe,podsjeca me na finale 2005 samo ono bez ikakvog kvaliteta.I tako trpim krs od kosarke,nerviram se kad vodimo 13 razlike dok Hayes/Ivey tandem suta 1/20 iz igre il nesto slicno,pa onda djeluje da su prelomili konacno i opet mi preko Devontea se vracamo i dobivamo tekmu.Bar sam to mislio kad pogodi tricu za 125-121 sa 20 sekundi do kraja,napisa ja komentar i odo spavat.Pa mozes mislit mog iznenadjenja i srece kad vidim rezultat,watafaaaaaaaaak.Na kraju cemo jos rehabilitovat Devontea i preprodat dogodine za 7 pikova druge runde.

Elitna tank pobjeda,najbolja sezone.Znali smo da minut Keldona nas moze kostati i bili smo upravu.

U svemu ovom je tesko neki zakljucak izvlacit al Branham i dalje impresivno dolazi do svojih poena a nema ni klasicnog playmakera uz sebe.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 feb 2023, 15:11

Raul_64 je napisao/la:
11 feb 2023, 14:16
:rol:

Kakav sam ja mindfuck dozivio braco moja,od finala lige prvaka 2005 kad sam zaspao na poluvremenu nisam vidio nista slicno.

Gledam duel ove dvije velike ekipe,podsjeca me na finale 2005 samo ono bez ikakvog kvaliteta.I tako trpim krs od kosarke,nerviram se kad vodimo 13 razlike dok Hayes/Ivey tandem suta 1/20 iz igre il nesto slicno,pa onda djeluje da su prelomili konacno i opet mi preko Devontea se vracamo i dobivamo tekmu.Bar sam to mislio kad pogodi tricu za 125-121 sa 20 sekundi do kraja,napisa ja komentar i odo spavat.Pa mozes mislit mog iznenadjenja i srece kad vidim rezultat,watafaaaaaaaaak.Na kraju cemo jos rehabilitovat Devontea i preprodat dogodine za 7 pikova druge runde.

Elitna tank pobjeda,najbolja sezone.Znali smo da minut Keldona nas moze kostati i bili smo upravu.

U svemu ovom je tesko neki zakljucak izvlacit al Branham i dalje impresivno dolazi do svojih poena a nema ni klasicnog playmakera uz sebe.
:rol: :rol:

Ma gotova je tekma bila, to sam i ja pomislio.Sreca, pogrijesismo kod izvodjenja lopte i onda se uslo u produzetak.

Da je Keldon sinoc igrao, mogao je zabiti koliko je htio.Dobra odluka da nije.

Branham se bas razvija.U pocetku sezone je izgledalo da je Wesley miljama ispred njega u razvoju.Nakon povrede ovog drugog i konstantnijih minuta, Branham sad izgleda kao veteran naspram Wesleya.Medjutim, nadoce i ovaj, siguran sam.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 11 feb 2023, 15:23

KDB treba dobit novi ugovor ako dobijemo Wembia zbog one izgubljene.

Pisali smo na noc drafta da Malakai je vec imao vecu vrijednost u odnosu na svoju draft poziciju.Da je vecini ljudi bio unutar top 15.Al ok,to nije toliko relevantno no vidio si od prvog dana da prolazi eye test.Kako se fluidno rece sa loptom i bez nje,vidim dosta igraca u njemu,jedna Louis Bullock elegancija.I onda vidis napredne brojke koje su bile apsurdno dobre za 18 godisnjeg klinca (20 PER , 5,7 BPM) i ima sve.

Jos ima srece da je dosao u Spurse koji nisu ovako tankali ni ´´96 , jos mu se dodatan prostor napravio.Najbolje od svega sto nije on povecao volumen samo vec i efikasan je.Jedno je da se ispucava u tank ekipi a drugo da je efikasan u ovome.Vidimo sinoc preko puta onaj horor od Detroita,pomislim nekad na nezdrave navike Jalen Greena koje ce Silasa poslat u bolnicu i ovo je druga prica.Ovako mlad jos.

Sva tri pika su 19 godisnjaci,ultra mlado otisli,3 od 5? najmladjih na draftu smo pokupili jer znamo da je proces.

Blake imao sjeb zbog povrede mada npr. u ljetnoj ligi mozda najvise odusevio od svih jer ima tu sirovu atletiku.No bas zbog te sirovine ima vise vremena da ga cekamo da vidimo dal ce pronaci svoju rolu u ligi...za Branhama nema nikakve dileme kad momak sa 19 godina vec ima toliko mekan dodir,osjecaj za uglove i razumije kako doci do svojih poena.Samo nastavit brusit taj dio.

Veceras jos b2b nakon duplog produzetka,lagani L bez nerviranja.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 11 feb 2023, 19:43

Spurs Official Injury Report

OUT

-Charles Bassey (G League)
-Khem Birch (Ineligible)
-Romeo Langford (Adductor)
-Doug McDermott (Achilles)
-Devin Vassell (Knee)

QUESTIONABLE

-Jeremy Sochan (Back)

AVAILABLE

-Keldon Johnson
-Tre Jones

NEZALAGANJE ima samo jednu zelju za vcrs, a to je pobjeda a tko zna mozda i bude tako, pogotovo ako Sochan bude igrao. Iskreno i ja bi volio vcrs da pobijedimo.
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 feb 2023, 21:53

Kugla3 je napisao/la:
11 feb 2023, 19:43

OUT

-Khem Birch (Ineligible)
-Devin Vassell (Knee)

QUESTIONABLE

-Jeremy Sochan (Back)

AVAILABLE

-Keldon Johnson
-Tre Jones

NEZALAGANJE ima samo jednu zelju za vcrs, a to je pobjeda a tko zna mozda i bude tako, pogotovo ako Sochan bude igrao. Iskreno i ja bi volio vcrs da pobijedimo.
Samo zbog x osobe i pljuvanja po svemu bzv.Ali tesko, iskreno.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 11 feb 2023, 21:56

NEZALAGANJE je napisao/la:
11 feb 2023, 21:53
Kugla3 je napisao/la:
11 feb 2023, 19:43

OUT

-Khem Birch (Ineligible)
-Devin Vassell (Knee)

QUESTIONABLE

-Jeremy Sochan (Back)

AVAILABLE

-Keldon Johnson
-Tre Jones

Samo zbog x osobe i pljuvanja po svemu bzv.Ali tesko, iskreno.
Ma znam na koga mislis. Ako ne veceras onda u SA sljedeci mjesec. Ali kao sto kazes jako tesko za dobit. Em fali igraca, em b2b, em sinoc 2 OT. Uglavnom bice fino za ispratit ako nista. Sigurno da ce ljepse igrati kad su tu Keldon i Tre.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 feb 2023, 02:12

Jeremy is back!! :ljepota: :ljepota:

Dominira ATL.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 12 feb 2023, 02:36

12 feb 2023, 02:12

Dominira ATL.
Kakav igrač. Apsolutno sve radi na terenu. Luda glava :ljepota:
Zadovoljni mozemo bit nakon prvog poluvremena.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 feb 2023, 02:42

Kugla3 je napisao/la:
12 feb 2023, 02:36
12 feb 2023, 02:12

Dominira ATL.
Kakav igrač. Apsolutno sve radi na terenu. Luda glava :ljepota:
Zadovoljni mozemo bit nakon prvog poluvremena.
Prezadovoljni.Progres ekipe, kad je kompletna, je evidentan. :cool: :cool:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 12 feb 2023, 10:42

slika

:tralala:

Osjecam zabavne stvari u tijelu dok gledam Sohana kako igra.Vrati se frajer nakon povrede na limitiranim minutama spusti 18-10-5 i izgleda kao najbolji igrac na terenu vecinu vremena.Tesko mi i zamislit kad bi s Wembiem cinio tandem na sto bi to licilo.Lik je poseban kakve pasove pravi ovako rano i kako razumije igru.Poslije svaki segment igre ce biti bolji kad ti igra djeluje usporeno sa 19 godina.

Protiv Cle. skinuti sve opet i onda protiv Hornetsa u novi tank rat.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 feb 2023, 12:06

Raul_64 je napisao/la:
12 feb 2023, 10:42
slika

Osjecam zabavne stvari u tijelu dok gledam Sohana kako igra.Vrati se frajer nakon povrede na limitiranim minutama spusti 18-10-5 i izgleda kao najbolji igrac na terenu vecinu vremena.Tesko mi i zamislit kad bi s Wembiem cinio tandem na sto bi to licilo.Lik je poseban kakve pasove pravi ovako rano i kako razumije igru.Poslije svaki segment igre ce biti bolji kad ti igra djeluje usporeno sa 19 godina.

Mozda sam i subjektivan, ali nesto sam analizirao sinoc ovu zadnju draft klasu.Neracunajuci Banchera i Holmgrena koji ne igra, ne mozes vise nijedan pik staviti ispred Sochana, a da je ovako kompletan i igra u oba pravca.Njegove analize su bile da je decko najbolji defanzivac na draftu, ali da ce napad trebati razvijati.I treba ga razvijati, dosta treba raditi na sutu, kaoni na ostalim segmentima.

Medjutim, niko nije ocekivao ovakvu kontrolu lopte, pregled igre, post up na missmatchu, pa i da je sposoban svaku noc zabiti 15-20 EFIKASNIH poena.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 12 feb 2023, 13:06

12 feb 2023, 12:06
Raul_64 je napisao/la:
slika

Mozda sam i subjektivan, ali nesto sam analizirao sinoc ovu zadnju draft klasu.Neracunajuci Banchera i Holmgrena koji ne igra, ne mozes vise nijedan pik staviti ispred Sochana, a da je ovako kompletan i igra u oba pravca.Njegove analize su bile da je decko najbolji defanzivac na draftu, ali da ce napad trebati razvijati.I treba ga razvijati, dosta treba raditi na sutu, kaoni na ostalim segmentima.

Medjutim, niko nije ocekivao ovakvu kontrolu lopte, pregled igre, post up na missmatchu, pa i da je sposoban svaku noc zabiti 15-20 EFIKASNIH poena.
Nesto kao K. Leonard samo se tri puta brze razvija. Sad mi cak djeluje da mu je veci plafon od KL. Marketinški sigurno jeste, igraci vrlo moguće .
Max Allegri

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 12 feb 2023, 13:45

Zelio sam da ga draftamo pa sam ocekivao da ce biti na vrhuncu karijere glue guy odlicni u oba pravca.On je to vec sad ?!

slika

Zadnjih 22 tekme je na 13-6-3 uz odlicne procente i jedini u ekipi koji igra odbranu.Que ? jos ovo sam uzeo pola sezone , u zadnjih 10 tekmi je jos bolji od ovih brojki , dal ce nastavit rasti kroz sezonu ? jos jedno su brojke koje su odlicne za rukia al kad ga gledas i vidis tu inteligenciju u svakom potezu.Momak koji je tvrd i igra jako,sa intenzitetom,motorom a na sve to ima visoki IQ.Nije skorer a imas osjecaj da ce skontati ubacit 20 poena u ovoj ligi jer je toliko talentovan.Ako iskljucis onu tekmu sa Sacramentom koji napusti nakon 6 minuta ima u zadnje 3 tekme 15 asistencija na 5 izgubljenih.Nije bas normalno da mlad igrac,vrlo mlad je toliko komforan.A djeluje komforniji i komforniji svaku tekmu.

Sohan moze komotno zavrsit kao top 3 igrac svog drafta.Rano je naravno al u odnosu na Jabari Smitha koji je 3 pik i "ista pozicija" djeluje kompletniji u svakom pogledu.Ne treba zaboravit da ce Vassell zavrsit kao top 5 igrac svog drafta.Imamo srece,znanje? da sa ovim 9,11 pikovima koji su onako srednja zalost izgleda da smo dva drafta uboli ponajbolji talenat koji je bio.Za nagradu trebamo dobit top 2,3 pika ove godine.

Zaboravim na Vassella,pozelio sam ga gledati,poceo se pretvarat u efikasnog 20 ppg skorera.Ako nista ima da ga produzimo ovo ljeto na finom broju.

Mi smo tek ove sezone poceli sa TANKOM , al zbog odlicnih izbora osim Prime retarda , da sutra dodje tu Wembi,Henderson imamo vec bazu kvalitetnu oko tog igraca da gradimo novu ekipu sa hrpom pikova za buducnost.Ovo je uzbudljivo,uzbudljivo gdje Keldon ti sa 23 godine vec stara vijest jer si navikao na njega pored svih klinaca koje imas.Ne moze lutrija izvlacenje doci dovoljno brzo.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 feb 2023, 16:04

Samo da ih ne ureknemo. :D

Vassell je prije povrede poceo pokazivati znakove najboljeg igraca ekipe-closera.Poceo je biti bolji i u odbrani.Prije operacije je preko 1ukradene lopte imao u prosjeku.Njemu treba samo dodatnog iskustva i bolje zavrsavanje na obrucu.To je to. A vala kad je Murray naucio zavrsavati na obrucu, a nije mogao meda, moze i Vassell koji je kud i kamo atleticniji.Bojim se samo da njegovim povratkom (kazu da je to nakon AS pauze), ne postanemo prekvalitetni obzirom da ekipa pokazuje bas ogroman progres.Da se ovih zadnjih par tekmi nije igrali nasigruno, a i sinoc dozirale minute Sochanu i Keldonu i to kad smo vodili, bilo bi svasta.

"Legao" bi nam top pik samo tako.Fransiza je odlicna u stvaranju sistema, kulture, high end role igraca, te rubnih AS igraca sa pikovima koji su van lutrije ili kasna lutrija. Sve sto nam treba je superstar i mi smo na konju.Daj Boze da to bude vec ovaj draft.

P.S.Kljucno je izgubiti od CHA u srijedu.To bi znacilo da oni imaju i bolji medjusobni omjer u odnosu na nas.Poraz od CLE u ponedjeljak vec racunam.Mi bi onda imali jos 2 tekme s HOU (kuci i tamo) i to je to u borbi za tank.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 feb 2023, 16:11

Mig_Mig je napisao/la:
12 feb 2023, 13:06
12 feb 2023, 12:06
Raul_64 je napisao/la:
slika

Nesto kao K. Leonard samo se tri puta brze razvija. Sad mi cak djeluje da mu je veci plafon od KL. Marketinški sigurno jeste, igraci vrlo moguće .
Dobro, razvija se brze jer ima i vise prilike.Leonard je morao coskariti pored Velike trojke prve 2-3 godine. Doduse, Kawhi nije imao ovakvu kontrolu lopte u pocetku, post up i pregled igre, ali je bio bolji skakac.Odbranu im je tesko mjeriti, jer je Kawhi "upao" u ekipu koja se bori za vrh i imao je veterane uz sebe, a Sochan ima mlade momke i svi prave masu gresaka defanzivno. Medjutim, obojica su mogla preuzeti bilo koga.Sa sutem obojica imaju/li probleme na pocetku karijere.

Sto se tice marketinga, sve je to "na cekanju", dok pobjede ne pocnu dolaziti.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 feb 2023, 18:04

The San Antonio Spurs are releasing forward Stanley Johnson.
Johnson had a strong stint for the Spurs this season, shooting 45 percent from 3-point range, and will now look to join a postseason contender.

Zanimljivo.Ocigledno je decko dobio ponudu od nekog kontendera i mi mu izlazimo u susret.Sretno mu, jer je dosta pomogao, a fakticki je dosao da i mi njemu pomognemo, posto je on bio Wrightov pik u DET.

Ovo znaci i da se blizi povratak Vassella i Langforda.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 feb 2023, 22:58

Spurs intend to waive Stanley Johnson today, with an eye toward converting Charles Bassey's two-way deal to a full NBA contract.

To se trazi. :cool: Otkad pisem o ovom.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 feb 2023, 01:20

@Mig :D :ljepota: :ljepota:

Gregg Popovich notes one stark difference between Jeremy Sochan and other prized rookies he's had in the past.

"He does talk crap," Popovich said.

Yet the more Pop sees from the motor-mouthed 19-year-old, the more he likes.

It's been a minutes since I've heard Pop gush this way about a rookie.

“Everywhere we go, there’s people on the other team who say, ‘Oh my gosh, this guy’s going to be good,’ ” Popovich said.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 feb 2023, 03:24

Super tekma i veceras.Namucili smo CLE pravo. Branham opet odlican, a konacno je i Wesley odigrao dobro.Posebno mi je drago sto obojica grizu defanzivno. :ljepota:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 14 feb 2023, 03:25

Kako kvalitetna noc u asocijaciji.

Spursi su bogme previse dobro igrali i bili u egalu na kraju nakon sto su dobili zadnje 3 cetvrtine.
Branham i dalje djeluje kao neko ko ce ubaciti desetine hiljada poena u ovoj ligi.

Bassey treba biti tu dugorocno....vrati se iz povrede i lik je napast opet na skoku sa ovim divovima koje Cle ima.

No to je samo dio....Hornetsi su sa 20 trica potopili Atlantu i otisli smo na 2 razlike.

Samo da su neku tricu sacuvali za naredni duel...izgubit to i pricamo o 4 tekmi razlike kad uzmes obzir h2h i to je GAME OVER.

U srijedu hocu da vidim petorku Speedy Claxton-Beno Udrih-Roger Mason-Kurt Thomas-Nazr Mohammed...

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.