FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 15 feb 2023, 02:20

slika
GRUZIJAC IVANIAZDE NOVO IME U PLAVIM REDOVIMA

14. Februara 2023. 351 Pregleda
U Tuzla Cityju je pao još jedan potpis a vjernost plavom dresu, danas je potpisao Giorgi Ivaniadze.

Riječ je o 23-godišnjem Gruzijcu, koji u plave redove dolazi iz kazahstanskog Qyzyljara, s kojim je ljetos izbacio iz 2.kola Konferencijske lige ekipu Osijeka, kojoj je zabio i gol u Gradskom vrtu.

Prije toga igrao je u nekoliko gruzijskoj klubova a igra na poziciji krilnog napadača. Također treba naglasiti da je igrao za sve mlađe gruzijske reprezentativne selekcije.

– Ovo je za mene jedan novi izazov. O klubu znam samo iz medija i od nekih poznanika, ali bit će vrijeme da se bolje upoznamo. Očekujem da ispunim očekivanja i da se što prije nametnem treneru, kazao je Ivaniazde.

Ugovor sa tuzlanskim premijerligašem je potpisao na jednu i po sezonu.

press Služba F.K.Tuzla City

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 feb 2023, 02:38

Sviđa mi se ovaj bijeli dres.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 feb 2023, 03:00

Dobro nam došao iz Gruzije - Džordžije.

TBILISI:
Nemojte nas više zvati Gruzija, zovite nas Georgia.
Gruzija se pokušava riješiti svake veze s Rusijom pa je zatražila od ostalih zemalja da je u službenim dokumentima zovu Georgia, što je engleska inačica imena te zemlje.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 feb 2023, 03:23

Na blatnjavoj Pecari nismo ni zaslužili više od poraza.Time smo spustili zavjesu na našu crnu jesen.
- I eto, kako to samo fudbal zna donijeti, na Pecari nastavljamo put i u proljetnoj sezoni, utakmicom kupa.
- Situacija u našim redovima se popravila i možemo s pravom očekivati pobjedu i prolaz dalje.Utakmica za nas nema pritisak što je dobra okolnost.Da smo domaćini već bi bilo drukčije.Bošnjakovićeva vojska će dati sve od sebe, to je sigurno.Imamo dobar izbor igrača izuzev povrijeđenih Pantelića i Mišića.Široki je jesenas bio hit sezone i ne treba sumnjati da će tako nastaviti.Drago mi je zbog TV - prenosa ,dugo smo čekali da krene lopta.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 15 feb 2023, 14:13

Ne znam sta ce nam ovaj Gruzijac... al eto - mozda je do nekih povreda u trenutnom rosteru... ko ce ga znat kad nema nikakvih informacija iz kluba...

Sto se tice Sirokog, ja bih to tretirao kao pripremnu utakmicu za te prve dvije u prvenstvu - "koje se moraju dobiti".

Nemamo sastav za borbu na dva fronta, i sigurno nemamo sastav za osvajanje kupa.
(Osim ako ne bude nekih bas top pojacanja u narednim sedmicama... u sto sve vise i vise sumnjam jer vremena je sve manje I manje).

Dakle, u Sirokom uigravati ekipu za prvenstvo i podizati fizicku spremu...

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 15 feb 2023, 18:19

emir012 je napisao/la:
15 feb 2023, 14:13
Ne znam sta ce nam ovaj Gruzijac... al eto - mozda je do nekih povreda u trenutnom rosteru... ko ce ga znat kad nema nikakvih informacija iz kluba...

Sto se tice Sirokog, ja bih to tretirao kao pripremnu utakmicu za te prve dvije u prvenstvu - "koje se moraju dobiti".

Nemamo sastav za borbu na dva fronta, i sigurno nemamo sastav za osvajanje kupa.
(Osim ako ne bude nekih bas top pojacanja u narednim sedmicama... u sto sve vise i vise sumnjam jer vremena je sve manje I manje).

Slažem se. Baš tako treba odigrati utakmicu bez opterećenja i impwrativa pobjede. Al ne pd cijenu velike potrošnje i nedo Bog povreda. Sačuvati se za Velez i Slogu gdje uzeti 6 bodova pa opet u B. Luku bez opterećenja. Nadam se da bi nas tih 6 bodova pozicioniralo među prvih 6.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 feb 2023, 19:44

Danas sam saznao od pouzdanog čovjeka da je Pantelić dobro.On je neznatno udaren u mišić ali nije ruptura i na njega ćemo akoBogda računati od početka prvenstva.
- Mišić na žalost, ima slomljenu koščicu na stopalu.Mislio je da može trenirati, međutim ,što se tiče njega prvenstvo je završeno.On mora u gips i tako imobilizirati nogu kako bi koščica zarasla.Neka mu je Bog na pomoći.Puno puta nas je obradovao svojim potezima,(asistencijama i golovima).
U utakmici u Širokom su u igri oba znaka,pa šta god bude.Niti ćemo puno slaviti ako prođemo niti kukati ako ne uspijemo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 feb 2023, 19:56

Opraštamo se sa našim selektorom.Bog ga blagoslovio.
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 feb 2023, 22:27

slika

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 15 feb 2023, 22:48

husrefbeg je napisao/la:
15 feb 2023, 18:19
emir012 je napisao/la:

Slažem se. Baš tako treba odigrati utakmicu bez opterećenja i impwrativa pobjede. Al ne pd cijenu velike potrošnje i nedo Bog povreda. Sačuvati se za Velez i Slogu gdje uzeti 6 bodova pa opet u B. Luku bez opterećenja. Nadam se da bi nas tih 6 bodova pozicioniralo među prvih 6.
Svaku utakmicu treba igrati maksimalno angažirano i na pobjedu. Ako se misli postati ozbiljan klub onda treba prekrižiti nevažne ili manje bitne utakmice. Klub koji drži do sebe mora imati pobjednički mentalitet jer samo tako se krči put prema vrhu.Svakako da se ne mora svaka tekma pobijediti, ono što se mora je da se ispolji želja da se svaka utakmica dobije. Kalkulanti jedino što sigurno dobiju je nepoštovanje kako svoje publike tako cjelokupne javnosti. U nedjelju samo jako i na prolaz, o Veležu brinuti kad dođe u Srebrenik a ako se oprostimo od kupa i poredogromnog zalaganja čestitati protivniku i okrenuti se pripremi za narednu utakmicu.Dobro je da je Panta dobro, počeo je pokazivati kvalitet

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 feb 2023, 22:51

[url [/url]

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 15 feb 2023, 22:59

Beledija je napisao/la:
15 feb 2023, 22:48
husrefbeg je napisao/la:
15 feb 2023, 18:19
emir012 je napisao/la:

Svaku utakmicu treba igrati maksimalno angažirano i na pobjedu. Ako se misli postati ozbiljan klub onda treba prekrižiti nevažne ili manje bitne utakmice. Klub koji drži do sebe mora imati pobjednički mentalitet jer samo tako se krči put prema vrhu.Svakako da se ne mora svaka tekma pobijediti, ono što se mora je da se ispolji želja da se svaka utakmica dobije. Kalkulanti jedino što sigurno dobiju je nepoštovanje kako svoje publike tako cjelokupne javnosti. U nedjelju samo jako i na prolaz, o Veležu brinuti kad dođe u Srebrenik a ako se oprostimo od kupa i poredogromnog zalaganja čestitati protivniku i okrenuti se pripremi za narednu utakmicu.Dobro je da je Panta dobro, počeo je pokazivati kvalitet
Ja samo govorim o psihološkoj situaciji u smislu da kao gosti nismo opterećeni kao Široki.Igrati maksimalno i na pobjedu to se podrazumijeva.I potpisujem ovaj tvoj stav da"Kalkulanti jedino što sigurno dobiju je nepoštovanje kako svoje publike tako cjelokupne javnosti".
Hvala Bogu da imamo Pantelića a Mišića će po mom skromnom mišljenju u dobroj mjeri moći nadoknaditi Mujarić.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 feb 2023, 10:01

ROBERT RADIĆ MEĐU TUZLACIMA
slika
16. Februara 2023. 285 Pregleda
Jednoipogodišnji ugovor sa Tuzla Cityjem potpisao je i Robert Radić!

U pitanju je 23-godišnji donedavni desni bek hrvatskog drugoligaša Dubrave iz Zagreba.

– Ovo je za mene novi izazov. Premijer liga BiH je svake godine sve kvalitetnija i smatram da ću ovdje ostaviti značajan trag i s klubom ostvariti zacrtane ciljeve, kazao je Radić.

Prošao je školu zagrebačkog Dinama a nakon omladinskih selekcija nastupao je još za Sesvete, Trnje, Lučko i Jarun.

Robertu želimo dobrodošlicu u plavu porodicu.

press Služba F.K.Tuzla City

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 feb 2023, 10:58

Meč između Širokog Brijega i Tuzla Cityja sudi Gigović Miloš, pomažu Demir Mirza, Tešanović Stefan, Musa Mateo. Delegat je Martinović Lazar, a posmatrač suđenja Kunić Ratko iz Banja Luke.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 feb 2023, 11:03

Ovaj Gigović očito treba pomoći Širokom.Da Bogda stradao u saobraćajnoj nesreći na putu do stadiona.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 feb 2023, 14:04

PANTA -TATA MATA I HASAN DIABI
slika
MUJARIIIIIIĆ
slika
FEJZA -ŠILTON
slika

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 16 feb 2023, 15:40

Siroki nema puno poraza kuci, zadnji poraz je 18.05.2022 godine, bas direktno od nas (0-1 Misic). Posle toga ne znaju za poraz. Nadam se nasoj dobro partiji , pa makar opet bilo 0-1.
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 feb 2023, 17:29

MI SE MOŽEMO RAVNOPRAVNO NOSITI PROTIV NJIH.ALI KAD SAM VIDIO DELEGIRANOG SUDIJU ODMAH DOBIJEM SUMNJU.MI NAREDNU UTAKMICU IGRAMO U PRVENSTVU PROTIV VELEŽA.TA PROTUHA NAS MOŽE IZKARTONIRATI I OSAKATITI UOČI VRLO VAŽNE UTAKMICE ZA NAS.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 17 feb 2023, 10:29

tuzlac je napisao/la:
16 feb 2023, 11:03
Ovaj Gigović očito treba pomoći Širokom.Da Bogda stradao u saobraćajnoj nesreći na putu do stadiona.
Delegiranje Gige je signal da dole nemamo šta tražiti.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 17 feb 2023, 11:00

husrefbeg je napisao/la:
17 feb 2023, 10:29
tuzlac je napisao/la:
16 feb 2023, 11:03
Delegiranje Gige je signal da dole nemamo šta tražiti.
Vico je sudjenje unazadio za 25 godina, ko da je rat zavrsen prije dvije a ne 27 godina...

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: prisonbreak i 7 gostiju.