Mislim da se trebaju ukinut ogranicenja jer nista ne treba na silu i nista zapravo ne dobijas, al ovo si 100% u pravu da mi ne bi napredovali ni da nema ogranicenja, jer nemamo skauting, i od 10 stranaca sto je doslo u ligu, pod tim mislim mimo ovog regiona, njih 8-9 je samo pravilo problem klubu.Herson je napisao/la: ↑16 feb 2023, 22:08Licno mislim da je to velika zabluda. Sad je broj stranaca u ligi ogranicen, a realno velika vecina u ligi ih je upitnog kvaliteta i skoro da su losiji od domacih igraca. Zamisli da se poveca broj, liga bi bila preplavljena polovnjacima iz Srbije, Crne Gore i onim najlosijim iz Hnla. Za dovodjenje dobrog stranca trebaju dvije stvari, ozbiljan skauting i pare. S obzirom da nasim klubovima fali i jedno i drugo, tesko da imali neki napredak kad bi krenuli tim putem.
Ti bi mogo nesto pricat da je totalno zabranjen dolazak strancima, ali imas pravo na 5, sto tih 5 ne prave prevagu, e pa...
Sto se tice napretka i razvijanja domacih igraca, to se radi sa dobrom skolom, znaci opet parama, sto znaci ako nemas para donji si svakako. U HNLu nema ogranicenja pa Dinamo svake godine izbacuje talente, jer imaju top uvijete u skoli, na europskom nivou.