FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Beledija
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Beledija » 17 feb 2023, 11:11

Gigović je veoma dobar sudija. Međutim, biti dobar sudija ne znači da imaš i dobar karakter. Gigovićev karakter ne može izmjeriti niti jedan poznati mjerač jer je jednostavno se srozao na samo dno.
Moguće je da će biti u nedjelju korektan jer kao mogući sledeći protivnik Borcu Široki je teži rival. Vidjet ćemo u nedjelju.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 feb 2023, 11:18

Ne očekujem da će se promijeniti način delegiranja i suđenje .Bagra je bagra i ona zna samo ovako .Nazor.Naša jadna "Nacional premijer liga", DOŠLA JE DO POTPUNOG BESMISLA I DNA.Ipak, dušmanima nipošto ne treba dozvoliti da je raskantaju na tri komada.Oni to žarko žele, i ne kriju.Eno, Srbi opet nekakvu reprezentaciju prave i hoće da igraju sa Rusijom.
Hrvati- "kulturno" šute i priželjkuju dan kad će imati ligu erceg bosne.Nećemo im mi to dozvoliti nikada. Iz našeg zagrljaja se ne mogu nikako iščupati.Otud oni od BH fudbala prave lakrdiju u kojoj njih čekaju rezervisana mjesta na tabeli naravno za Europu.Na našu žalost imaju i naše gadove za saradnike.Uvijek će oni naći nekog Durić Irfana i Čolpu Fuada da glasaju za utakmicu sa Rusijom? ,ili da glasaju za bilo šta što odgovara bagri.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 feb 2023, 14:53

Vraća se Premijer liga: Određene satnice utakmica, pogledajte koje će biti u direktnom prenosu
17.02.23. - 13:33,
E. Čaušević

-Nakon tri mjeseca pauze idućeg vikenda konačno se nastavlja takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a na rasporedu su utakmice 20. kola u kojima nas sigurno očekuje dosta uzbuđenja.

-Ovog vikenda očekuju nas utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, dok se Premijer liga nastavlja narednog vikenda kada će na rasporedu biti mečevi 20. kola.

-Mečevi 20. kola igrat će se u tri dana, a kako neslužbeno saznajemo svih šest utakmica će biti u direktnim prenosima, te će ljubitelji bh. fudbala zaista moći uživati naredne sedmice u mečevima našeg najjačeg ranga.

- Borac i Široki Brijeg koji se u derbiju 20. kola sastaju u Banjaluci, a ova utakmica će se igrati narednog petka s početkom u 18 sati i bit će u prenosu na Areni Sport.

-Program u subotu otvaraju Igman i Željezničar koji će se sastati najvjerovatnije u Konjicu, a ova utakmica počinje u 13 sati i bit će u direktnom prenosu na Moja TV.

-Istog dana očekuje nas još jedna utakmica i to okršaj Sloge Meridian i tuzlanske Slobode. u 15 sati s direktnim prenosom na Areni Sport.

-Ovo kolo će se završiti u nedjelju kada su na rasporedu tri utakmice. Od 13 sati igrat će se dvije utakmice, a sastaju se Posušje - Leotar i Tuzla City - Velež.

Obje utakmice će biti u direktnim TV prenosima. Meč Posušje - Leotar moći ćete pratiti na Areni Sport, dok će Moja TV prenositi utakmicu između Tuzla Cityja i mostarskog Veleža.

. Meč Sarajeva i Zrinjskog će se igrati s početkom u 17:30 sati, a prenosit će ga u direktnom prenosu Arena Sport.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 feb 2023, 15:03

NK Široki Brijeg je na mjestu Stadion Pecara.

Spremni dočekujemo utakmicu protiv Tuzla Cityja
Od Tuzle do Tuzle. Tako bi se moglo okarakterizirati razdoblje između posljednje i sljedeće natjecateljske utakmice Širokog Brijega.
Momčadi NK Široki Brijeg i FK Tuzla City svoj proljetni dio sezone otvorit će utakmicom 1/8 finala Kupa BiH u nedjelju na Pecari s početkom u 18:30 sati.
- Nakon jako dugog pripremnog razdoblja slijede nam službene utakmice i to svi skupa željno iščekujemo, a nakon toga ćemo vidjeti rezultate našeg rada, kazao je šef stručnog stožera Ivica Barbarić na današnjoj konferenciji za medije.
Naglasio je kako utakmica kojom otvaraju nastavak sezone neće biti nimalo lagana.
- Tuzla City je jako dobra momčad čije igre i plasman u prvom dijelu sezone nisu u skladu s njihovom kvalitetom. Moramo im iskazati maksimalno poštovanje. Utakmica će biti zahtjevna, ali vidjet ćemo što će biti, istaknuo je Barbarić.
Kapetan Marijan Ćavar naglasio je kako igrači u pozitivnom ozračju iščekuju utakmicu.
- Među nama je sjajno ozračje i svi smo međusobno jako povezani. Kako se družimo na terenu, tako se družimo i izvan njega. Možemo biti jako zadovoljni. Pripremno razdoblje smo dobro odradili i spremni dočekujemo utakmicu protiv Tuzla Cityja, rekao je Ćavar.
Trener Plavo-bijelih se osvrnuo i na stanje u svojoj momčadi otkrivši kako određenih problema s ozljedama imaju Bruno Oliveira, Bože Musa i Frano Medić te je upitan njihov nastup na otvaranju proljetnog dijela sezone.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 17 feb 2023, 18:42

Evo ga konacno stoper..po CVu gdje sve igro plus 1 Liga rusije. Moze se reci top pojacanja! Bravo :clap:

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 feb 2023, 18:48

Tuzla City predstavio pojačanje iz ruskog premijerligaša
17 FEBRUARA, 2023 18:46
slika
Novo pojačanje Tuzla Cityja je Aleksey Nikitin. Riječ je o 31-godišnjem defanzivcu ruskog Khimkija, koji je svojevremeno bio i U21 reprezentativac svoje države.

– Malo sam uzbuđen zbog dolaska u novu državu i novu sredinu. Za mene je sve ovo novo. Klubove sam mijenjao ali nikada nisam mijenjao državu no ne sumnjam da ću se brzo adaptirati. O klubu sam upoznat i jedva čekam da zaigram, kazao je Nikitin.

Prošao je školu moskvoskog CSKA a igrao je za B tim ovoga kluba te još za Enisey, Amkar iz Perma i Ufa dok je njegov zadnji klub Khimki, za koji je u jesenjem dijelu sezone odigrao devet utakmica.

Nikitin je potpisao saradnju do kraja sezone.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 feb 2023, 20:47

$ ? в ? $

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 17 feb 2023, 22:42

slika

Ovaj moskovljanin bi mogao biti dobro pojačanje.Iskusan,ima potrebne fizičke karakteristike a i igrao je ranije u solidnim klubovima.Nadam se da je došao u dobroj kondiciji i da može odmah uskočiti u ekipu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 feb 2023, 22:55

Šaban Šaulić poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći
17.februara 2019.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 18 feb 2023, 01:56

Ne mozes bosnji ugoditi...Azmir Husic nam digne klub na noge, ulaze svoje pare, napravi od seoskog kluba stabilnog premijerligasa, izbori europu, pusti da gledas utakmicu besplatno kao i niz drugih stvari, omladinski pogon niko marku ne placa itd itd...Ali zato bosnjo zna napisati na FB stranici, gdje nadje ovog, sta ce vam ovaj, gledaj na sta lici SD, omco...Nismo zasluzili ni ovo sto imamo , a kamoli nesto vise. Isto kao da igraci dolaze dzaba da igraju..Svi spremni uputiti kritiku, kad treba potrositi par maraka za gorivo otici na utakmicu, pruziti podrsku e onda nastaje problem. Pa ljudi po sto godina postoje ne mogu osvoje titulu ili kupa, Zeljo institucija iza koje stoji armija navijaca bori se svakih 4-5 godina da izadje u europu..Mi juce postali, imamo navijaca manje od svih drugih klubova u ligi hocemo titule, svake godine izlazak u europu, toboze uvrijedimo se sto smo u donjem dijelu tabele...Totalno smo nerealni !
Tuzla City / Sloga Simin Han

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 18 feb 2023, 05:15

elvirbaljic je napisao/la:
18 feb 2023, 01:56
Ne mozes bosnji ugoditi...Azmir Husic nam digne klub na noge, ulaze svoje pare, napravi od seoskog kluba stabilnog premijerligasa, izbori europu, pusti da gledas utakmicu besplatno kao i niz drugih stvari, omladinski pogon niko marku ne placa itd itd...Ali zato bosnjo zna napisati na FB stranici, gdje nadje ovog, sta ce vam ovaj, gledaj na sta lici SD, omco...Nismo zasluzili ni ovo sto imamo , a kamoli nesto vise. Isto kao da igraci dolaze dzaba da igraju..Svi spremni uputiti kritiku, kad treba potrositi par maraka za gorivo otici na utakmicu, pruziti podrsku e onda nastaje problem. Pa ljudi po sto godina postoje ne mogu osvoje titulu ili kupa, Zeljo institucija iza koje stoji armija navijaca bori se svakih 4-5 godina da izadje u europu..Mi juce postali, imamo navijaca manje od svih drugih klubova u ligi hocemo titule, svake godine izlazak u europu, toboze uvrijedimo se sto smo u donjem dijelu tabele...Totalno smo nerealni !
Da smo nerealni jesmo. Da klub može bez nas može, i ovako nas nema mnogo. Da klub može biti organizovaniji trebalo bi da može jer nema prepreku socijalističke birokratije. I mene je ponio prošlogodišnji bljesak pa ovo sezonsko prizemljene prilično sam teško primio. Ne treba se puno obazirati na negativne komentare, toga će uvijek biti. Forza TC

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 18 feb 2023, 08:58

Beledija je napisao/la:
18 feb 2023, 05:15
Da smo nerealni jesmo. Da klub može bez nas može, i ovako nas nema mnogo. Da klub može biti organizovaniji trebalo bi da može jer nema prepreku socijalističke birokratije. I mene je ponio prošlogodišnji bljesak pa ovo sezonsko prizemljene prilično sam teško primio. Ne treba se puno obazirati na negativne komentare, toga će uvijek biti. Forza TC
Ja prvi kritikujem npr. slabu komunikaciju klub-navijac, klub mora raditi na tome da se popravi, da privlaci ljude a ne smanjuje broj navijaca. Svaka opravdana kritika stoji, ali u svakom segmentu traziti losu stvar, kritikovati, pa brate nema smisla..Mi smo klub koji zavisi od A.H moramo razumjeti da covjek mimo ovoga ima privatni zivot i posao, da je sve na njegovoj grbaci . Veliki klubovi fulaju sa pojacanjima, ne izbore europu, tako da treba biti pozitivan, kad ne ide najbolje dati podrsku, a ne traziti u svemu manu. Ovo je masinerija od koje se zavrti u glavi, finansijski troskovi su ogromni, treba to sve podnijeti..Plate, troskovi organizacije utakmica, treninga, priprema..Pisao sam clanarina u omladinskom pogonu je strana rijec, organizacija svih omladinskih kategorija, oprema...ma da ne pisem, milion stvari, ne znam prodje li dan da ne dodje neki racun..E sve to platis, nemas duga i dosje neko i kaze kakvo je ovo pojacanje, sto mu je kosa plava sto nije crna, sto je rus sto nije brazilac....

Tc955
Kontakt:

Post Postao/la Tc955 » 18 feb 2023, 09:57

18 feb 2023, 08:58
Beledija je napisao/la:
18 feb 2023, 05:15
Ja prvi kritikujem npr. slabu komunikaciju klub-navijac, klub mora raditi na tome da se popravi, da privlaci ljude a ne smanjuje broj navijaca. Svaka opravdana kritika stoji, ali u svakom segmentu traziti losu stvar, kritikovati, pa brate nema smisla..Mi smo klub koji zavisi od A.H moramo razumjeti da covjek mimo ovoga ima privatni zivot i posao, da je sve na njegovoj grbaci . Veliki klubovi fulaju sa pojacanjima, ne izbore europu, tako da treba biti pozitivan, kad ne ide najbolje dati podrsku, a ne traziti u svemu manu. Ovo je masinerija od koje se zavrti u glavi, finansijski troskovi su ogromni, treba to sve podnijeti..Plate, troskovi organizacije utakmica, treninga, priprema..Pisao sam clanarina u omladinskom pogonu je strana rijec, organizacija svih omladinskih kategorija, oprema...ma da ne pisem, milion stvari, ne znam prodje li dan da ne dodje neki racun..E sve to platis, nemas duga i dosje neko i kaze kakvo je ovo pojacanje, sto mu je kosa plava sto nije crna, sto je rus sto nije brazilac....
Sto se tiče svega u klubu ja sam zadovoljan sem toga oko navijača ali sta ćemo, nadam se da će to nekad doć na bolje, a sto se tiče pojačanja ja sam itekako zadovoljan jer ima dosta mladih igrača i siguran sam da ce Milenko iz tih igrača izvući max i da je Ernad dovodio igrače u dogovoru sa trenerom. Tako da nebi trebali brinuti oko opstanka u ligi a ako dođe sta više od toga dobro došlo

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 18 feb 2023, 10:42

Ne smijem ni pomislit na sta bi to licilo da u slucaju povrede ili kartona Celikovica igramo sa stoperskim parom Hasanbegovic - Sukilovic...
Sigurno najslabiji stoperski par u ligi, tako da je ovaj novi stoper sigurno dobrodosao sto se mene tice.

Jos jedno ovako malo ozbiljnije pojacanje i pocecu se nadat da stvarno mozemo nesto pokusati i u kupu... tj. igrati na dva fronta...

Ako je Misic izgubljen za sezonu kao sto pise tuzlac, onda to objasnjava dolazak ovog Gruzijca, pa i Subasica donekle...

Ostaje crnjak sto ni 2 slova iz zvanicnih izvora kluba nisu posvecena odlasku Eloueta...
Kao ni situaciji sa Mehanovicem ili Mendesom...

Uglavnom, sretno ekipi sutra u Sirokom.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 feb 2023, 11:32

Nas čeka dobro proljeće ,samim tim i povećat će se broj gledalaca i navijača.Naravno da će i povratak na Tušanj također bitno uticati na veći broj i gledalaca općenito i navijača.Naš Ernad Husić je kao Šeik.Dušmana i budala će uvijek biti ipak,općenito gledajući ,"za dobrim se konjem prašina vije".Idemo ponosno dalje.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 18 feb 2023, 12:15

emir012 je napisao/la:
18 feb 2023, 10:42
Ne smijem ni pomislit na sta bi to licilo da u slucaju povrede ili kartona Celikovica igramo sa stoperskim parom Hasanbegovic - Sukilovic...
Sigurno najslabiji stoperski par u ligi, tako da je ovaj novi stoper sigurno dobrodosao sto se mene tice.

Jos jedno ovako malo ozbiljnije pojacanje i pocecu se nadat da stvarno mozemo nesto pokusati i u kupu... tj. igrati na dva fronta...

Ako je Misic izgubljen za sezonu kao sto pise tuzlac, onda to objasnjava dolazak ovog Gruzijca, pa i Subasica donekle...

Ostaje crnjak sto ni 2 slova iz zvanicnih izvora kluba nisu posvecena odlasku Eloueta...
Kao ni situaciji sa Mehanovicem ili Mendesom...

Uglavnom, sretno ekipi sutra u Sirokom.
Nije ti toliko strasno vjeruj mi, evo ja sam siguran da bi Mehidic bolje odigrao na stoperu nego na beku, ima tu nekih solucija , jos uz to ipak je ovo PL BiH, imas par dobrih napadaca ostalo mrtvi prosjek..

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 feb 2023, 13:39

Bio na Tušnju oko podne.Postavljaju golove.Već su postavljene stative i prečka na onom kod svlačionica.
Trava ,tankosava.Bezživotna.Bit će valjda u travnju bolje.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 feb 2023, 15:23

Sretno!
slika.
Stoje s leva:Mujić(pom.trener),Pantelić,Burić,Šukilović,Hadžić,Gavrić,Karić,Mujarić,Dedić(trener gol.),Fejzić,Hasanbegović,Bošnjaković (Šef struke),Mehidić ,vozač autobusa.
Čuče s lijeva:Mešinović,Nukić,Karjašević,Čeliković,Subašić,Nargalić,Čorić,(?),(?).

Nedostaju:Barkola,Diabi,Kuzmanović,Radić,Ivanidze,Nikitin ,Mendeš,Mišić.....

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 18 feb 2023, 21:36

Ja sam neki dan napisao da nas je Azmir malo razmazio.
U par sezona u PL doveo u Evropu, dovodio zvijezde poput Doffa, Nsue i sl. I sad kad nam Evropa klizi mi kao nezadovoljni, mi u fazonu diže ruke od nas ode u Gorki. Sve znamo osim da pomognemo klubu. Pa Zeljo, Sarajevo, Zrinjski, Siroki su godinu dvije unazad ostajali bez Evrope. A upravo smo mi nekima od njih pomrsli račune.
Ono sto ja zamjerim klubu i zamjerit ću dok se ne popravi je odnos prema navijačima. Nema nikakvih info, pa nemamo fan shopa. Toliko o ozbiljnosti kluba da nemas gdje da kupis dres već moras Munju da ganjaš da ti da od nekog ko je napustio klub ako hoćeš imalo noviji dres. Klub izgleda kao da ga ne zanimaju navijaci. Ne samo da ne privlači nove nego će i ove sadašnje rastjerati.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 18 feb 2023, 22:23

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
18 feb 2023, 21:36
Ja sam neki dan napisao da nas je Azmir malo razmazio.
U par sezona u PL doveo u Evropu, dovodio zvijezde poput Doffa, Nsue i sl. I sad kad nam Evropa klizi mi kao nezadovoljni, mi u fazonu diže ruke od nas ode u Gorki. Sve znamo osim da pomognemo klubu. Pa Zeljo, Sarajevo, Zrinjski, Siroki su godinu dvije unazad ostajali bez Evrope. A upravo smo mi nekima od njih pomrsli račune.
Ono sto ja zamjerim klubu i zamjerit ću dok se ne popravi je odnos prema navijačima. Nema nikakvih info, pa nemamo fan shopa. Toliko o ozbiljnosti kluba da nemas gdje da kupis dres već moras Munju da ganjaš da ti da od nekog ko je napustio klub ako hoćeš imalo noviji dres. Klub izgleda kao da ga ne zanimaju navijaci. Ne samo da ne privlači nove nego će i ove sadašnje rastjerati.
Sve iznijeto stoji ali, najveća zamjerka je kao npr. jesenas sa jakom ekipom gubiti veliki broj utakmica u nizu i vrlo često katastrofalno. To je sporno a ova sad ekipa je dosta skromnija i neka se bore pa šta Bog da i niko nista neće zamjeriti. I bit će teško.
Nešto kontam možda nam Giga sutra pomogne jer Siroki igra prvu sa Borcom koji je danas eliminisan.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, schalke i 14 gostiju.