Arsenal - Chat

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Federer17

Re: Arsenal - Chat

Post Postao/la Federer17 » 18 feb 2023, 16:32

Marsal je napisao/la:
18 feb 2023, 16:02
Pa Arteta je i najzaslužniji zašto smo u ovoj situaciji. Ok, shvatam razočaranost i ja sam razočaran ali on je jedini razlog zašto se sa ekipom kakvu imaš boriš za titulu. Svaki drugi trener na svijetu bi se sa ovako mladom ekipom borio za top4.
Ma ne negiram uopste njegove zasluge za sve ostvareno dosad, samo sto je trenutno fokus na losim rezultatima i igrama koje su morale (njegovom intervencijom) biti bolje. Ako ce to biti razlog i kostati nas borbe za titulu do zadnjeg kola (u periodu kada se 'lomi' sezona), koliko ce biti bitno to sto je klub jedno vrijeme bio prvi na tabeli? Sasvim je normalno i ocekivano da ce doci do umora igraca koji igraju svaku utakmicu po 90 (pogotovo kada nemas 20 kvalitetnih igraca u ekipi), ali na njemu je da to ublazi i na najbolji nacin iskombinuje. Meni su neki njegovi potezi u posljednjim utakmicama neshvatljivi.

Mozemo mi govoriti da su to mladi igraci, ali igraci poput Sake i Martinellija (prvenstveno) nisu ni tako rijetki primjeri da nose klub. I, ne bih se bas slozio da je on jedini razlog trenutnih 54b, ima itekakvog kvaliteta medju ovim igracima.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 18 feb 2023, 17:06

Tačno me bude stid u ime drugih kad čitam komentare ovdje na temi. Nerealno koliko ovdje znalaca ima. :rol:
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 18 feb 2023, 17:55

Federer17 je napisao/la:
18 feb 2023, 15:54
eventualno nekoj ludoj sreci koju prizeljkujem. :mrgreen:
Na nesto poput ovog u Nottinghamu sam mislio. :mrgreen: Nisam gledao utakmicu, ali vjerujem da je City trebao rutinski dobiti.

I jos potvrda da se trebalo ici na X prije 3 dana...

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 feb 2023, 17:57

2 boda vise i utakmica manje. Opet smo na eventualnih +5 :facepalm:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 18 feb 2023, 17:57

Opet +5 uz dobijenu zaostalu tekmu, sljedeće dvije su protiv Leicestera i Evertona, gosti, pa domaćini onda.

A nerealno da Notingem skine bod Cityu, šta je ovo :tokralju:

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 18 feb 2023, 17:59

Pep i Arteta kao da se bore koji ce Unitedu poklonit titulu. Tacno bih se objesio da United s ovakvom skalamerijom od ekipe uzme naslov prije nas.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 18 feb 2023, 17:59

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 feb 2023, 18:03

AshburtonG je napisao/la:
18 feb 2023, 17:59
Pep i Arteta kao da se bore koji ce Unitedu poklonit titulu. Tacno bih se objesio da United s ovakvom skalamerijom od ekipe uzme naslov prije nas.
City igra sve preostale derbije kod kuce dok ih Arsenal sve igra u gostima sem Celzija.
Nazalost imaju dosta laksi raspored od nas
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 18 feb 2023, 18:04

Arteta out
Pld W D L
38 26 12 0

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 18 feb 2023, 18:10

Federer17 je napisao/la:
18 feb 2023, 16:32
Mozemo mi govoriti da su to mladi igraci, ali igraci poput Sake i Martinellija (prvenstveno) nisu ni tako rijetki primjeri da nose klub. I, ne bih se bas slozio da je on jedini razlog trenutnih 54b, ima itekakvog kvaliteta medju ovim igracima.
Salah je bio u Baselu kad je bio Sakinih godina. De Bruyne je bio na posudbi u Werderu. Mane je bio u Salzburgu. Od 2006-07 u Premiershipu nema igrača koji vode ka titulama sa nepune 22 godine - tad su Rooney i Ronaldo vodili United do titule no govorimo o dvije fudbalske legende. Jedini Arsenalov igrač koji je ovako dominirao kao Saka u pogledu zrelosti na terenu je bio Cesc, ali on je zanat pekao uz Nepobjedive gdje je svaki trening bio k'o godina fudbalskog fakulteta dočim je Saku dočekao najgori Arsenal koji su moje oči gledale.
City igra sve preostale derbije kod kuce dok ih Arsenal sve igra u gostima sem Celzija.
Nazalost imaju dosta laksi raspored od nas
Imaju, ali oni moraju ići kod Evertona koji im je uzeo bod na Etihadu i koji će ih prebiti na Goodisonu. Imaju ići kod Brightona, Palacea i Brentforda, sve nagazne mine koje smo mi prošli odličnim uspjehom.

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 18 feb 2023, 18:12

Federer17 je napisao/la:
18 feb 2023, 17:55
Na nesto poput ovog u Nottinghamu sam mislio. :mrgreen: Nisam gledao utakmicu, ali vjerujem da je City trebao rutinski dobiti.
Ovako je Željo neke '83. dočekao Crvenu Zvezdu na Grbavici. Velika utakmica, timovi u utrci za titulom, Željo bio ljubimac svakog neutralca. Osim je često spominjao tu utakmicu da se moglo ići na bod, ali eto... Završilo je, pazi sad, 1-3.

City je promašio Boga oca, Haaland je djelovao kao albino Nketiah pred golom. :mrgreen:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 feb 2023, 18:16

Ma Saka je pravi lider ove ekipe, al nazalost nema nikakve protekcije. Jedini igrac kojeg sam gledao da u ovoj mjeri udaraju je Hazard

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 18 feb 2023, 18:20

Ja mislim da dosta navijača ne bi zamjerili da ne djelujemo letargicno i tromo kao da se ne borimo uopšte za titulu. Tako smo djelovali evo ove četiri tekme dok se ne zakuha u utakmici rezultatski.

Yebote koliko sad boli onaj poraz kod Evertona i dva boda kući, bilo bi +10 sa utakmicom manje, ali nema SBBKBB, šta je tu je.

Očekujem da pojedinci preuzmu odgovornost, Saka to radi sa 21. godinu, jedini mudonja u ovoj ekipi Arsenala, kad stvari zapnu svi njega gledaju, toliko je dobar.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 18 feb 2023, 18:25

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 18 feb 2023, 18:29

AA23 je napisao/la:
18 feb 2023, 18:20
Yebote koliko sad boli onaj poraz kod Evertona i dva boda kući, bilo bi +10 sa utakmicom manje, ali nema SBBKBB, šta je tu je.
Sve je to tako, ali računaj da su današnje utakmice završile 10-ak minuta ranije, City bi imao dva boda više od nas. Nijanse presuđuju. Reče Brokula, čini mi se, da bi Haaland iz Nketiahovih šansi dao golova i golova, a danas je imao grđu partiju nego Eddie. :mrgreen:

Bitno je da se izašlo iz serije loših rezultata i da se malo razdrmala ekipa. Martinelli je djelovao kao drugi igrač kad je malo odsjedio na klupi.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 feb 2023, 18:33

Artetitis je napisao/la:
18 feb 2023, 18:29
AA23 je napisao/la:
18 feb 2023, 18:20
Sve je to tako, ali računaj da su današnje utakmice završile 10-ak minuta ranije, City bi imao dva boda više od nas. Nijanse presuđuju. Reče Brokula, čini mi se, da bi Haaland iz Nketiahovih šansi dao golova i golova, a danas je imao grđu partiju nego Eddie. :mrgreen:

Bitno je da se izašlo iz serije loših rezultata i da se malo razdrmala ekipa. Martinelli je djelovao kao drugi igrač kad je malo odsjedio na klupi.
Prvi put sam ga pohvalio ove sezone i on usrao u situaciji koje je zmireci rjesavao 10/10 put, moracu testirat svoj jinx :mrgreen:

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 18 feb 2023, 18:44

Artetitis je napisao/la:
18 feb 2023, 18:29
Nije to do Martinelija, nego do kompletne ekipe. Trosar od početka, ista problematika kao i Martinelijeva. Nije se vidio danas. Stvar je sistema, stvar je da nam Žezus previše fali.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 18 feb 2023, 18:51

Artetitis je napisao/la:
18 feb 2023, 18:10
Salah je bio u Baselu kad je bio Sakinih godina. De Bruyne je bio na posudbi u Werderu. Mane je bio u Salzburgu. Od 2006-07 u Premiershipu nema igrača koji vode ka titulama sa nepune 22 godine - tad su Rooney i Ronaldo vodili United do titule no govorimo o dvije fudbalske legende. Jedini Arsenalov igrač koji je ovako dominirao kao Saka u pogledu zrelosti na terenu je bio Cesc, ali on je zanat pekao uz Nepobjedive gdje je svaki trening bio k'o godina fudbalskog fakulteta dočim je Saku dočekao najgori Arsenal koji su moje oči gledale.
Nisam ni rekao da je pravilo, niti sam mislio iskljucivo na EPL. Vise se odnosilo na to da je sve vise mladih igraca od 20-ak godina (smanjuju prosjek starosti ekipe), koji imaju znacajne uloge u svojim timovima. Ovi transferi od 100+ miliona za djecu u zadnje vrijeme sve govore.

Ali, izvinjavam se ovima za koje je Mikel numero uno i sami WC medj' trenerima. :cool:

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 18 feb 2023, 19:01

Federer17 je napisao/la:
18 feb 2023, 18:51
Nisam ni rekao da je pravilo, niti sam mislio iskljucivo na EPL. Vise se odnosilo na to da je sve vise mladih igraca od 20-ak godina (smanjuju prosjek starosti ekipe), koji imaju znacajne uloge u svojim timovima. Ovi transferi od 100+ miliona za djecu u zadnje vrijeme sve govore.

Ali, izvinjavam se ovima za koje je Mikel numero uno i sami WC medj' trenerima. :cool:
Transferi od 100 miliona za djecu nisu nikakav argument da se povećava važnost 20-godišnjaka. Jednostavno se radi o tome da timovi žele ugrabiti nekog Mbappea, Haalanda ili koga već dok mu cijena nije probila plafon. Doslovno nijedan šampion Engleske unazad 15 godina nije uzeo titulu na pogon wonderkidsa - rekoh već, Man U te 2006-07 predstavlja izuzetak, s tim da njima na golu nije bio nekakav neiskusnjak tipa Ramsdale koji je iz lige ispadao dvaput nego 36-godišnji veteran koji je osvajao Ligu šampiona, stub odbrane nije imao 21 godinu nego 28 i tako dalje, i tako dalje.

Uzmi Ligu šampiona kao primjer. Ko je to uzimao unazad nekoliko godina? Real Madrid sa 35-godišnjim Benzemom, 37-godišnjim Modrićem... Liverpool je uzeo sa 27-godišnjim Maneom, Salahom, Van Dijkom... Bayern ugazio konkurenciju sa 32-godišnjim Lewom, 31-godišnjim Müllerom...

To što Ajax tu i tamo ubode neku pobjedu sa dječurlijom ili osvoji onu smiješnu Eredivisie gdje se odbrana igrala na amaterskom nivou nije nikakav indikator dominacije omladine.

Mi u timu imamo ravno četvoricu 30-godišnjaka i sva četvorica su centralni vezni. Sve ostalo su igrači koji tek treba da uđu u svoj prajm, uz izuzetak Holdinga i Trossarda.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 18 feb 2023, 19:22

Još da crveni smradovi sutra kiksaju i bolji vikend nije mogao. Vidim bila je ludnica i strepnja do zadnjih minuta, nažalost nisam mogao gledati. Kakvi smo bili uopšteno?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.