FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
74
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 153

Lynx
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Lynx » 18 feb 2023, 18:12

Sa psihološke strane mnogo bitna pobjeda.

Hvala Zrinjskom što pusti olako ovog Drlju, lik nije normalan koliko je dobar.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 18 feb 2023, 18:18

Andrija majstore, dobro nam dosao i nastavi ovako majstore.

Fkt ne vjerujem da je Zrinjski pustio ovakvog igraca. Odlicna tekma, stvarali sanse, ali malo i srece trebalo, ali vratilo se.

U Konjic po bodove!!!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 18 feb 2023, 18:20

avalPacidoroP je napisao/la:
18 feb 2023, 18:10
Al' uvijek oni što dođu na mala vrata postanu najbolji..
Koliko smo čekali Santosa i Amoaha da potpišu..pa papiri..i na kraju dođe Drljo bukvalno krilo na vrhunskom nivou, i bude bolji od Amoaha.
Što ga se Zrinjski riješio nije mi jasno..
Ma brate on je ozbiljan talenat bio. U reprezentacijama bio cesto strijelac. Ti njemu na snimcima mozes vidjeti da je ima ono nesto. Potez,dribling ....
Ja nisam pratio treninge i kakav je bio.
Pojedini su pisali da ce biti odlican. I evo danas se to pokazalo.
Nije bitan gol i sva igra. Bitna su muda u ovakvoj tekmi.
Pritisak koji se nabio,ovi se brane puskma.
Mali je pokazao puno toga veceras.
Po meni je i Amoah odigrao najbolju tekmu u Zelji.
Ja ne pamtim da je ikad ovako probijao i isao direktno na igraca.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 18 feb 2023, 18:21

Drljo tipična dinamova škola, klasa pa haj. Ovo što je danas odigrao je nivo za reprezentacije. Gol ok, ali od prvog dodira se vidjelo da će nam biti ogromno pojačanje samo da zdravlje posluži

Jašarević dosta mlako, mada nije bilo skandaloznih grešaka kakve prave njegove bekovske kolege. Vidjet ćemo na šta će to izać.

Osjetila se stegnutodt na kraju, ali ogromna pobjeda za nastavak sezone. Idemo po taj kup!
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 18 feb 2023, 18:21

Mulalic opet pravi greske u izmjenama. Kao sto sam rekao Stila ne moze igrati citavu utakmnicu i umjesto njega da izbaci a Mekica onda premjesti na AMF on izbacuje Mekica. Jasarevica je trebao poslje zutog izbaciti jer on je pravio bas glupe faulove dok smo bili sa dva igraca vise na terenu i sto je najgore svaki centarsut je bio grozan. Nadam se da je ovo bio samo los dan za Jasarevica. Nadao sam se da ce nam Ovcina doci da bar imamo jednog beka za kojeg znamo da je brz i dobar jer je i Galic limitiran u napadu.
Bender nek se zahvali Cocalicu.
Danas smo igrali bas nazor i nismo nikako bili kreativni. Nekako sam imao utisak da igraci misle da je to prijateljska pa se onako zaje*aju. U svakom slucaju smo ovo dobili zahvaljujuci navijacima koji su vrsili pritisak na nase igrace.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 18 feb 2023, 18:24

grbavicka1921 je napisao/la:
18 feb 2023, 17:51
Maksimovic je za Mulalica Arteta za sirotinju
Idi kupaj ribice ostavi se sporta

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 18 feb 2023, 18:31

Ja fakat kontam da bi trebali jednu utakmicu pocet bez Stile. Frajer je kreativan al statican i pegla loptu preeevise.

Cak bih i Santosa probao na njegovoj poziciji. S jedne strane Drljo, s druge zivotinja Amoah.

Hodzic senior je vec izgubljen slucaj tako da njega ne bih ni uzeo u razmatranje

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 18 feb 2023, 18:42

Bravo, Plava ceto! Za prvu utakmicu vrlo solidno. Hvala, Svinjski na Drlji. Amoah i novajlija bili najbolji. Idemo po pobjedu i u Konjicu.
Je li ono od cetvrtfinala dvije utakmice? Valjalo bi koga god izvucemo.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 18 feb 2023, 18:50

Mulalic pokazao koliko ne zna, imamo 2 igraca vise i ne znamo rasiriti i razvuci **** ekipu, nego sve u sredinu hrkljus..Drljo pokazao vise za 1 utakmicu nego Subasic i Gasal za 3 godine..Nadam se da ce ovako nastaviti.
Ara nije za ozbiljnog nogometa vise koliko god ga svi cijenili i gotivili..

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 18 feb 2023, 18:54

BarbareZeljin je napisao/la:
18 feb 2023, 18:20
18 feb 2023, 18:10
Al' uvijek oni što dođu na mala vrata postanu najbolji..
Koliko smo čekali Santosa i Amoaha da potpišu..pa papiri..i na kraju dođe Drljo bukvalno krilo na vrhunskom nivou, i bude bolji od Amoaha.
Što ga se Zrinjski riješio nije mi jasno..
Ma brate on je ozbiljan talenat bio. U reprezentacijama bio cesto strijelac. Ti njemu na snimcima mozes vidjeti da je ima ono nesto. Potez,dribling ....
Ja nisam pratio treninge i kakav je bio.
Pojedini su pisali da ce biti odlican. I evo danas se to pokazalo.
Nije bitan gol i sva igra. Bitna su muda u ovakvoj tekmi.
Pritisak koji se nabio,ovi se brane puskma.
Mali je pokazao puno toga veceras.
Po meni je i Amoah odigrao najbolju tekmu u Zelji.
Ja ne pamtim da je ikad ovako probijao i isao direktno na igraca.
Ne znam prijatelju, nisam mu ni gledao statistiku ni video isječke, samo sam čuo kad je potpisao da je mladi reprezentativac.
I Bekrić ubode sa Hodžićem, sa Santosom,sa Amoahom..sve djeca. Očekivao sam i od Drlje da je kvalitet.
Ali u ovakvoj mjeri, u ovakvoj atmosferi, na debiju i poprilično teškoj utakmici, ovako odigrati, e to stvarno nisam očekivao.
Sa Santosom ozbiljno treba porazgovarati o novom ugovoru, jer imati sa jedne strane Santosa a sa druge Drlju..pa to je bogatstvo i za mnogo veći nivo od premijer lige.
Dva moderna krila koja bi mogla napraviti probleme i puno ozbiljnijim ekipama u Europi.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 18 feb 2023, 18:55

Hodzic umislio da je Van Persie. Nevjerovatna kolicina arogancije. Dizao je ruke na svaku greskicu u napadu I nesto se bunio.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 18 feb 2023, 18:55

Drljo me je odusevio danas. Kakav dribling, fin centarsut, dobar sut i ono cega u ovoj ligi najmanje ima, igra sa obje noge. Krpic i Ara ocigledno je da im treba jos vremena da se priviknu na ekipu. Kroz 2 3 sedmice ocekujem jos boljeg Želju. Danas i nije bilo prostora za neku kreativnost. Sad fokus na Igman da pobjednicki krenemo u drugi dio sezone. Uzimajuci u obzir da smo kao pojacanje prije godinu dana gledali Sevkiju, a sad Drlju, shvati covjek koliki je opet ovo napredak u jednoj godini.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 18 feb 2023, 18:59

I još jedna stvar mi stvarno nije jasna..
Biti tolike godine trener, a ne dati ekipi uputstva da pri dva igrača više, ne šutaju više sa vrha šesnaesterca, i da rašire igru po krilima dupliranjem, a unutra se zbiju..stvarno mi nije jasno.
Mi smo samo kružili. Sa tribina ko indijanac se derem ošutaj jednu vidiš da ne možeš probiti bunker, i eto prvi šut van 16 završi eurogolom.

Ima li gdje snimak golova?

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 18 feb 2023, 19:04

kolezeljovac je napisao/la:
18 feb 2023, 18:02
Prodajte Santosa, Amoah lijevo, Drljo desno...
Drljo Robben
Ja bi Santosa prije Amoaha, a Drlju nakon ove utakmice ne smijemo dirati nikako, a i zasticeno je godiste.. Odlicna odluka nakon gola Leotara da njih dvojica zamjene pozicije da Drljo moze ici na sut..

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 18 feb 2023, 19:18

Uf..opasna dva gola.
Al' stvarno ja sa Juga ništa ne vidim šta se dešava ispred gola na sjevernoj od mreže ispod Juga.. a i reflektori mi nešta slabo obasjavaju, možda je do mene..

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 feb 2023, 19:19

:cool:

slika

slika

slika

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 18 feb 2023, 19:19

18 feb 2023, 18:59
I još jedna stvar mi stvarno nije jasna..
Biti tolike godine trener, a ne dati ekipi uputstva da pri dva igrača više, ne šutaju više sa vrha šesnaesterca, i da rašire igru po krilima dupliranjem, a unutra se zbiju..stvarno mi nije jasno.
Mi smo samo kružili. Sa tribina ko indijanac se derem ošutaj jednu vidiš da ne možeš probiti bunker, i eto prvi šut van 16 završi eurogolom.

Ima li gdje snimak golova?
Da ti nisi urlo ko još par neandrtslaca na istoku ne bi ga zabili. Bolji ste od Mulalica realno..

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 18 feb 2023, 19:23

Nakon što su se malo slegli utisci, jako bitna pobjeda .. imam osjećaj da bi lakše pobijedili 11 na 11 nego 11 na 9 .. psihički pritisak još publika, pobjeda pod moranje, na kraju smo uspješno izvukli.. Drljo sjajno pojačanje .. bit će ovo dobro dok se probije malo led,prva utakmica još na krcatoj Grbavici, posjeta fenomenalna sigurno je bilo preko 7000 danas.

SVI U KONJIC PO TRI BODA !
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 feb 2023, 19:24

Nazalost i ova utakmica pokazala da nemamo trenera,ali eto sve ispricano da ne davim.Ovu utakmicu bi poluozbiljan trener 3 razlike dobio.

Drljo fantastican,odmah ti vids da zna po prijemu lopte ,strasna utakmica ,meni je i Amoah danas bio odlican jest da je malo smotan :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: itatabisine, Levin, perodeformero i 58 gostiju.