NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

macak_
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la macak_ » 19 feb 2023, 19:40

Pokazali smo opet da se sasvim ravnopravno nosimo sa ekipama iz viseg ranga. Radnik nije nimalo naiva ekipa i iako su igrali defanzivno pokazali su se da znaju.

Cinjenica je da smo propustili produzenu euforiju i jos bar jednu ovakvu utakmicu, ali je cinjenica i to da bi nam te kup utakmice usle u pevenstvo, a pitanje je kako bi se borili na 2 fronta.

Sve u svemu, krivo mi je samo zbog nacina na koji smo ispali. Penali nakon utakmice u kojoj si bio bolji i imao 3-4 ciste sanse.

Sto se tice publike i organizacije, sve na vrhunskom nivou. Velike pohvale za smanjenje pirotehnike, mada ko zna sta bi bilo da je go pao.

Na pocetku pjesma vrhunski odradjena, s tim da je jug zbrzao.
Pravda za flash-a!!!

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 19 feb 2023, 19:41

Povlacim sta sam rekao za dresove, top su.
Svaka cast za posjetu, nisam ocekivao pun zapad. Bila je odlicna atmosfera.
Sto se igre tice, cestitke i momcima, pruzili su svoj maksimum. Radnik je ekipa kako kaze Duvnjak "koja ima i glavu i rep", fizicki su jaci od nasih i to se vidjelo kad imaju loptu prilikom tranzicije. Nasima je falio kreativac tipa Salkica, samo na visem nivou, sto je nadam se Arezina.
Penali - lutrija. Durmo i da je birao pravu stranu sumnjam da bi ijedan odbranio, jer su ih sutali dobro. Nasi vjerovatno i zbog umora nisu bili na nivou.

Sve u svemu, lijepa finansijska injekcija za klub, sad se okrenuti prvenstvu i kao sto neko rece probati kolo dva prije kraja obezbjediti baraz.

Samo da nam bude nauk, kad se plasiramo u 1FL, svaka utakmica ce biti ovakva kao protiv Radnika. Fizicki zahtjevna i iscrpljujuca. Moraju nasi momci koji misle zivjeti od nogometa, mnogo vise raditi na sebi i ulagati u sebe. Ovo im je prilika da iz amaterskog nivoa izrastu u profesionalce.

Samo naprijed!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 19 feb 2023, 19:53

phillies je napisao/la:
19 feb 2023, 19:41
Povlacim sta sam rekao za dresove, top su.
Svaka cast za posjetu, nisam ocekivao pun zapad. Bila je odlicna atmosfera.
Sto se igre tice, cestitke i momcima, pruzili su svoj maksimum. Radnik je ekipa kako kaze Duvnjak "koja ima i glavu i rep", fizicki su jaci od nasih i to se vidjelo kad imaju loptu prilikom tranzicije. Nasima je falio kreativac tipa Salkica, samo na visem nivou, sto je nadam se Arezina.
Penali - lutrija. Durmo i da je birao pravu stranu sumnjam da bi ijedan odbranio, jer su ih sutali dobro. Nasi vjerovatno i zbog umora nisu bili na nivou.

Sve u svemu, lijepa finansijska injekcija za klub, sad se okrenuti prvenstvu i kao sto neko rece probati kolo dva prije kraja obezbjediti baraz.

Samo da nam bude nauk, kad se plasiramo u 1FL, svaka utakmica ce biti ovakva kao protiv Radnika. Fizicki zahtjevna i iscrpljujuca. Moraju nasi momci koji misle zivjeti od nogometa, mnogo vise raditi na sebi i ulagati u sebe. Ovo im je prilika da iz amaterskog nivoa izrastu u profesionalce.

Samo naprijed!
Pravo dobro zapazanje :thumbup: U nasoj ligi smo to iskusili protiv Bosne, Koline i prosle sezone Stupcanice. Ekipe koje su fizicki spremne, postave se u dupli blok i cekaju svoju sansu. Dijagnoza nam je da realizacija mora biti puno puno bolja. Mi se toliko potrosimo dok ne zabijemo prvi gol i to je tako u cijelom ovom mandatu Duvnjaka. Kada zabijemo prvi na vrijeme onda dotucemo protivnika i ne vidi se fizicka sprema, kada imamo priliku za predah.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 19 feb 2023, 20:03

Daj da se mi plasiramo prvo pa onda pricati o 1. FL.Nemoj da bude i to šamar kao danas, a prije toga smo se vidili vec u finalu kupa, a rekao sam da su sanse 50:50, prvenstveno zato sto nemamo taj takmicarski ritam, sto su svi vecinom van forme i sto je pauza najgora na svijetu.oni sad trebaju da izrastu u profesionalce a ne kasnije, pa nece ti ni u ovoj ligi protivnicki igraci samo stajati kao balvani na terenu i pustiti te da zabijes gol, pogotovo sto svaka ekipa izgara protiv nas i želi da se dokaže.Imamo teška gostovanja i nadam se da ova pojačanja neće biti samo "pojačanja".Onaj Zukić ako je pojačanje onako kako je ošutao nekakac igrokaz ako je takvo pojačanje bolje da nije došao da se bruka.

I mora se brate fizička sprema dovesti u red.Pa radi brate na treningu samo kondiciju,imas jos malo ovo vremena iskoristi kako treba.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 19 feb 2023, 20:13

U jednom trenutku mi je bilo zao al poslije kontam ma ebes kup dobices npr Zrinjski ili Zelju na 2 utakmice a nemamo potrebnu sirinu igrati na dva fronta. Ispali smo na vrijeme, fina zarada od ove utakmice, bili bolji od Radnika i sad spremni idemo u nastavak sezone. SAMO CELIK
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 19 feb 2023, 20:30

Sta rec cestitke Radniku a utakmica realno nerijeseno penali ko penali tu ne treba krivca trazit..
Doso pred stadion oko pola 4 kontam na Zapad sve prodate i otiso sam na jug ,znaci posjeta i ambijent predobar.
Imali smo i mi i oni sanse, kazu penal bio alI sa Juga se ne vidi i steta stativa Karica pred kraj.Penale ne znam ni ko je puco al jbo penale to je lutrija .
Slabo smo odradili himnu ne prati se semafor i slaba kordinacija sa Zapadom bila i ono se pocinje pjevat kad igraci izlaze na teren a ne 3 minuta prije ko sto rade npr Grobari i Manijaci nisu tu losi..Po meni je slabo odradjeno ali bice i to bolje.
Sve u svemu prezadovoljan i danas i opcenito sve sa Celikom,zao mi jest ali i boze moj cilj je FL I DEBLOKADA RACUNA.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 19 feb 2023, 20:47

BatistutA19 je napisao/la:
19 feb 2023, 20:30
Sta rec cestitke Radniku a utakmica realno nerijeseno penali ko penali tu ne treba krivca trazit..
Doso pred stadion oko pola 4 kontam na Zapad sve prodate i otiso sam na jug ,znaci posjeta i ambijent predobar.
Imali smo i mi i oni sanse, kazu penal bio alI sa Juga se ne vidi i steta stativa Karica pred kraj.Penale ne znam ni ko je puco al jbo penale to je lutrija .
Slabo smo odradili himnu ne prati se semafor i slaba kordinacija sa Zapadom bila i ono se pocinje pjevat kad igraci izlaze na teren a ne 3 minuta prije ko sto rade npr Grobari i Manijaci nisu tu losi..Po meni je slabo odradjeno ali bice i to bolje.
Sve u svemu prezadovoljan i danas i opcenito sve sa Celikom,zao mi jest ali i boze moj cilj je FL I DEBLOKADA RACUNA.
Ma samo nek se pjeva, ja sam rekao dok uđe to u krv i to treba svaku tekmu tako, ja nas bilo 800 ja 8000.Ne moze odma da bude fenomenalno a samo robija pjeva cijelu sezonu i jednom si tako odradio protiv Bosne V. i nikad vise do dan danas.To nam treba biti ritual svaku utakmicu, jer nismo mi neki banana klub.Slijede nam veoma bitne utakmice i odmah od sutra se okrenuti njima tj. da se popravi sto se moze popraviti do prvenstva.

Stativa88
Kontakt:

Post Postao/la Stativa88 » 19 feb 2023, 20:57

Bez Salkica izgledamo jako lose momak je doktor bio na terenu.Dalje vecerasnje ispadanje ide direktno na dusu Duvnjaku lose postavljena ekipa i NE Spremna totalno.Neki igraci poput Fenana nemaju mjesta u ekipi jednostavno njegovo vrijeme iscurilo dok Arezina sjedi na klupi, dalje Vardo uzas los ,nemamo stopera lik je nigdje veze.Mahir je isto morao dosta ranije uci, Sijerkic sebican u onoj jednoj situaciji mora mnogo bolje,iskreno ja se ne nadam ni da cemo tako lako uci u visi rang morace se dosta znoja prolit.Mladi igraci su lose spremni i nisu nista napredovali ova im je liga plafon

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 19 feb 2023, 21:01

Ispadanje.. nema veze.. idemo dalje.
Do pocetka lige ima jos vremena, pa cemo vidjeti kako i sta ce da bude. Nadam se da ce posjeta u ligi biti 1000+.
:bih:

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 19 feb 2023, 21:03

Stativa88 je napisao/la:
19 feb 2023, 20:57
Bez Salkica izgledamo jako lose momak je doktor bio na terenu.Dalje vecerasnje ispadanje ide direktno na dusu Duvnjaku lose postavljena ekipa i NE Spremna totalno.Neki igraci poput Fenana nemaju mjesta u ekipi jednostavno njegovo vrijeme iscurilo dok Arezina sjedi na klupi, dalje Vardo uzas los ,nemamo stopera lik je nigdje veze.Mahir je isto morao dosta ranije uci, Sijerkic sebican u onoj jednoj situaciji mora mnogo bolje,iskreno ja se ne nadam ni da cemo tako lako uci u visi rang morace se dosta znoja prolit.Mladi igraci su lose spremni i nisu nista napredovali ova im je liga plafon
Salkica nemas vec pola godine sta ti bolan pratis, momak nije dokazio na treninnge, igra futsal i to je to od njegove kwrijere. Bili smo bolji imali vise sansi, nismo imali srece, penali lutrija i to je to. Arezina nije igrao nogonet 7 mjeseci i ne moze igrati ni 20 min ozbiljnog nogoneta jos. Neceno ga na silu da igra pa da se povrijedi, treba ga dozirat do pocetka sezone d abude makar na 70 posto. Imamo mi stopera Smajic je usao i odigrao bez greske
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 19 feb 2023, 21:15

Ma smanjite malo paljbu, nije to sve tako kako mislite. Ovo je prva takmicarska utakmica bila, fali stoper sto jest jest, ali ni Vardo nije los ko sto pisete. Nemoj da se vracamo na ono vrijeme kad je jednu utakmicu svako dobar, a drugu skidali bi im dresove.

Mana ima, ali nije to sad nesto strasno, momci su pruzili dobru partiju i mogu reci da me rsdnik iznenadio kako je igrao. Mislio sam da su losiji, medjutim prevario sam se.

Ono sto moramo se raditi jos bolje i jace. U federalnoj cisto sumnjam da ce moci posao i fudbal, morat ce se odluciti. Salkica nije bilo pola godine, ali tu je Arezina da ga zanijeni, samo dok se dovede u formu. To je pojacanje za federalne vec.

Ovo ispadanje oduzelo nam je dodatnih mozda 30-40k, a donijelo nam je da se mozemo posvetiti ligi. Cisto sumnjam da bi mogli na dva fronta pratiti to sve, pogotovo sada kada nam je bitno. Sjetimo se sarajeva i ilijasa.

Mozda smo i u pravo vrijeme ispali, sta da nam je dosao zeljo, zrinjski, tuzla, pa ogadili bi nam fudbal, ovako smo bar momacki odigrali i u nedostatku srece ispali. Svi zadovoljni, niko momcima nema sta reci.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 19 feb 2023, 22:00

Ehh da i ja malo napišem utiske sa tekme današnje
Kao sto sam proteklih dana pisao šanse su bile 50-50 % za prolaz dok su penali bili znao sam da gubimo imao sam takav osjećaj imali smo šanse dobre nismo iskoristili i to je to treba pošten i reci i oni su imali Durmo nas je spašavao i treba i reci da sudija nije svirao penal za nas očit u 2 pol.ali sta ćeš.
Momcima nema se sta prigovoriti borili su se
Samo mi je zao naših navijača koji su danas fenomenalni bili bilo je 100% preko 8.500 hiljada.
Da smo prošli jos smo mogli 40-50 hiljada zaraditi od karti ali sta je tu je.
Okrenimo se prvenstvu to nam je važnije nego kup i da akobogda u maju slavimo ulazak u 1 ligu FBiH 😀

Nera1982
Kontakt:

Post Postao/la Nera1982 » 19 feb 2023, 22:03

Smajic me pozitivno iznenadio i izgledao mi je solidno za ono vrjeme koje je proveo na terenu. Mislim da ceml moc ozbiljno racunat na njega

Stativa88
Kontakt:

Post Postao/la Stativa88 » 19 feb 2023, 22:31

dinodino2019 je napisao/la:
19 feb 2023, 21:03
Stativa88 je napisao/la:
19 feb 2023, 20:57
Salkica nemas vec pola godine sta ti bolan pratis, momak nije dokazio na treninnge, igra futsal i to je to od njegove kwrijere. Bili smo bolji imali vise sansi, nismo imali srece, penali lutrija i to je to. Arezina nije igrao nogonet 7 mjeseci i ne moze igrati ni 20 min ozbiljnog nogoneta jos. Neceno ga na silu da igra pa da se povrijedi, treba ga dozirat do pocetka sezone d abude makar na 70 posto. Imamo mi stopera Smajic je usao i odigrao bez greske
Dolazio ili ne dolazio on je Ronaldinjo bez njega izgledamo isto muha bez glave.Zasto onda Vardo izigrava stopera ako imamo ? Ja Čelika pratim od 1994 godine i nas cilj je neki drugi nije sportski nadam se da cemo ga ove godine ostvarit

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 feb 2023, 22:38

Znaci mi citavu sezonu izgledamo izgubljeno jer ponavljam Salkic nije igrao. Niko ne spori kvalitet, ali nije igrao.

Kakve veze Vardo ima? Usao silom prilika na tu poziciju i pokazao da je dobro igra. Sad odigra jednu malo losije i opet se sere? **** ovakve navijace.

Hladno cemo zaboraviti dosad sve sto je odigrao i pisat cemo samo na osnovu jedne utakmice. Tamam sa jedno 300 igraca bi mozda uspjeli.
Celik!3,2,2.

Stativa88
Kontakt:

Post Postao/la Stativa88 » 19 feb 2023, 23:03

AllGunsBlazing je napisao/la:
19 feb 2023, 22:38
Znaci mi citavu sezonu izgledamo izgubljeno jer ponavljam Salkic nije igrao. Niko ne spori kvalitet, ali nije igrao.

Kakve veze Vardo ima? Usao silom prilika na tu poziciju i pokazao da je dobro igra. Sad odigra jednu malo losije i opet se sere? **** ovakve navijace.

Hladno cemo zaboraviti dosad sve sto je odigrao i pisat cemo samo na osnovu jedne utakmice. Tamam sa jedno 300 igraca bi mozda uspjeli.
Druze ovo je Čelik i ako nisi spreman prihvatit neciju kritiku neka se bave plivanjem ili nek igraju za Kolinu. Isto sam govorio i prosle godine kad nije igrao Salkic da nam nedostaje taj igrac ne samo sad i ovu utakmicu.To je moje misljenje ne moram nikog lizat ovde i ne moram se nikom pravdat.Nekad budem u pravu nekad u krivu sve u svemu ispali smo od ekipe iz naseg levela na penale mozda i bolje ovako zao mi radi raje sto se puno skupilo,ali ispadali smo sa mnogo skupljim igracima od isto nekih levata tako da idemo prema nasem cilju "odblokiran racun i prva liga federacije"

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 19 feb 2023, 23:11

Vardo se dobro snalazi na stoperu, sta serete svi, veceras je katastrofalne dvije greske imao, zato je odmah i izveden ali ne treba odmah pljuvat. Razocaran sam nedostatkom kondicije, nasa prednost i jest bio presing, sada ga nismo mogli drzati ni jedno poluvrijeme a kamoli oba.
Znaci dvije stvari koje nam sada fale su kondicija i plejmejker, nadam se da ce taj biti Arezina.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 feb 2023, 23:14

Jarane ova ekipa nije nas level. Oni su rang iznad, pa i da su najgori u tom rangu, rang su iznad.

Nije poenta igranja za Celik ili Kolinu, poenta je da na svakom kiksu niko ne valja. Igrao je Salkic prosle godine ovaj rang, pa sta bi? Ali da zanemarimo driblinge i hajmo gledat stvarni utjecaj na igru. U Maglaju ga satrali za 45 minuta jer je previse drzao loptu, nije meda mogao. I opet ponavljam, kvalitet njegov nije sporan, ali on ne igra 6 mjeseci, a Celik prvi. Ne moze bas sve da ne valja. Ne kontam uopste pricu o Salkicu kad je on bio taj koji je prestao sa velikim fudbalom.
Celik!3,2,2.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 19 feb 2023, 23:24

AllGunsBlazing je napisao/la:
19 feb 2023, 22:38

Ne izgledamo izgubljeno, jer smo kvalitetniji svih ekipa sa kojima smo igrali. Ali kada dodje kvalitetniji protivnik kao sto je Radnik, onda se vidi nedostatak u sredini terena i nedostatak kreacije. Jbg, danas prvih pola sata glavna akcija je bila da Isakovic iz zadnje linije dodje do sredine terena i dugom loptom trazi Karalica.
Ali isto tako vjerujem da ni Salkic ne bi mnogo promjenio, jer bi ga agresivnoscu neutralisali, jer je znao Salkic cariniti loptu.

Veceras definitivno nije bila Vardina noc. One dvije greske bas su nas mogle kostati i vidjelo se da nekako nije u utakmici. Koji je razlog toga, to je posao Duvnjaka da utvrdi. Ali daleko od toga da je momak taraba na stoperu. Polusezonu je odigrao skoro pa perfektno u paru sa Isakovicem.
Mene je veceras Sivac iznenadio svojom trkom i svojom prodornosti. Samo da tako nastavi i u prvenstvu.

sve5
Kontakt:

Post Postao/la sve5 » 19 feb 2023, 23:38

Durmiš i Ali u prvom poluvremenu.
Durmiš, Sijerkić 2x, Karić i skols na kraju mada je jasno da je njegov vrhunac 2.FBiH tako da to ne treba ni brojati kao priliku.

Da je jedna od ovih ušla druga priča bi se pričala. Ako ćemo objektivno gledati za zacrtani cilj ove sezone ispadanje iz kupa je dobra stvar..

Danas su izmjene odlične bile - prvo Smajić pokazao da se na njega može ozbiljno računati i onda Mahir - Feno veza kreira 1 100% priliku iz kornera i onaj penalty claim.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.