Da, razlika je kad se nekom desi nesto u zivotu pa upadne u to stanje, i neko ko se dugo bori s tim. No, sama cinjenica da nisi pocinio akt (za razliku od njeg), daje prostor da se moze staviti pod kontrolu u najmanju ruku. Odmoci ti nece sigurno, pusti okolinu. Takodjer moraju i u Hrvatskoj postojati anti-depresivne tablete, pokusaj i njih, za dosta naroda fukcionisu.Felixians4 je napisao/la: ↑21 feb 2023, 01:07e pa to je enormna razlika. ja nisam "rega" ni blizu, već u dječje doba nešto sa mnom nije bilo u redu, moguće vrsta autizma, shizofrenije ili šta već, nije isključeno nuspojava cijepljenja ili genetski s majčine strane jer i prvi rođak(kako vi to nazivate ne znam), dakle od maminog brata sin, a oba smo prvi potomci roditelja, isto je mentalno zakinut. Naša generacija 94/95 na otoku je vjerojatno zadnja tako velika, sada je triput manje djece po godini, a nas dvojica smo jedini takvi ispali od nas skoro 40 iz općine.alemsa je napisao/la: ↑21 feb 2023, 00:57Pa nije ni on sam, nego se uz pomoc profesionalca uspio izvuci i okrenuti. Mislim lik je bio rega, najednom upo u mentalnu krizu. Potrazi strucnu pomoc bez stida ikakvog, mozda se i tebi desi uspjesna prica, posebno ako imas suicidine misle, jebga da si Usa postoje brojevi telefona 24/7 dostupni, dzaba sve, sa strucnim licima koji su tu da odma pomognu. Preporucio bi da pocnes dan za danom, nadji stvari koje ti daju dopamine, setanje, teretana, igranje saha sta god i onda postepeno dan za danom. Jednog hronicnog alkoholicara su pitali da li mislis da ces ikad vise piti, kaze ne znam ali znam da necu danas, pa sutradan necu danas i 10 godina je sober lik dan za danom.Felixians4 je napisao/la: ↑21 feb 2023, 00:17
ma kakvi, pa nisam ja imalo normala tip da si sredim iole život da nađem žensku družicu i da nađem neki poso.
i da, ne idem doktoru.. išao mi stomatolog u penziju i 10-ak godina nisam išao vaditi crne plombe, to mi sigurno narušava zdravlje, uvuklo se i u meso, napuko jedan zub. kad me nešto boli, trpim, niti pijem ikakve tablete, samo kupim u sebi i životarim nigdje ni s kim. kukavica sam i baš demotiviran.
hvala svima, no zaista ne valjam.
inače, o meni su isto pronijeli vijest da sam umro ujesen 2021. na 2 hr foruma vjerojatno ista osoba i također povjerovaše da bi me kontaktirao moderator jednog od foruma(a ja mislio da sam tamo baniran, nisam 3-4 mjeseca ni ulazio)na facebooku i još jedan poznanik, nisam pojma imao. neki su potom tvrdili da sam ja bio iza te dezinformacije pa da čitam reakcije. kad ne prođe u privatnom životu, na internetu svega doživiš
Ja sam zagovornik da i mentalno najzdravija osoba treba ici psihologu, jer to nikome ne moze odmoci, dapace.
jedna je stvar kad u te probleme upadnu iličić ili derozan ili ja nitko i ništa pa se iskompleksiram svakodnevno samo više i više.. naravno, svaki slučaj je individualan i zaseban, može se nekome zacrniti iz čista mira najednom.
sve vi lijepo zborite, no ja nikako da se odvažim, a niti nemam pojma imam li pravo na plaćenu pomoć, para nešto i nemam, a ne želim da se troši na me
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ma suosjećam se s tobom iskreno, nije svakako na tom nivou ali mi se često dešava da se povučem u sebe kako ne bih sebi stvorio neku štetu ili pružio ljudima priliku da poslije ismijavaju neke moje osobine, pokrete, izjave…Ranije sam se često znao “ofirati” u nadi da ću ispasti duhovit, ovakav onakav ali nažalost većina jedva dočeka da ti se naruga i da te etiketira. Razumijem komentare u smislu “šta te briga šta ljudi misle” ok, ne misle o meni sigurno često ali sigurno u tih 5 sekundi kad me se sjete ne bude baš pozitivnih misli. Tako da ne brini se, ima nas još dosta koji overthinkamo sve i svašta zbog naše naravi ili iskustva iz prošlostiFelixians4 je napisao/la: ↑21 feb 2023, 01:17ružan, glup i lud, ukratko to je moja ličnost. zadnjih godina nemam stalan posao, prije tog osjećao sam se i bio koristan u obiteljskom dućanu. ne snalazim se na bilo kakve novonastale okolnosti, a radnja je zatvorila 2020. nešto uleti honorarno(no i tu sam uzimao manje no što su mi davali jer znam da nisam nešto doprinio sem fizički,a slabić sam, no dao sam sve od sebe) i ujesen berba maslina, nekad uletim pomoći oko kuće što održavamo čovjeku koji je veći dio godine u njemačkoj i to je otprilike to.BosniaBoston je napisao/la: ↑21 feb 2023, 01:10Pa čime se baviš uopšte felixians? Ako uopšte imaš posao nemoj nipodaštavat taj uspjeh, to je već 70 posto cijele priče. Malo žene, dotjerati fizički izgled, hobi i tjt - kompletna ličnost
nema šanse za nikakve žene, uostalom sam sebe mrzim s pravom, a i od 10 poziva na druženje s prijateljima, 8 bih odbio, znam da nisam nimalo dobro društvo niti se sa mnom može pričati osim par tema, ograničen sam u svakom smislu i to dobro znam. da sam manje samovjestan, više bih riskirao pa možda i profitirao u nekom segmentu. makar mi je brat ispao dobar, samo vodi brz život- ultras, dobro i prođe, udesi s autom, motorna pila.. pred put u pariz s dragom, a sada pred london za valentinovo sjebe nogu na treningu. i tako ozlijeđen je uživao, nek.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Kako prebroditi u glavi problem da nisi pedofil kada trebaš je*ati djevojku koja ima 23 godine a ti 32? 

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- Felixians4
- Kontakt:
A sve je to život. Ma nikog ja ne krivim, ljude, okolinu pa ni sebe, bolest je to(zasigurno). Razumijem ja i to ruganje sa sobom i drugima, sve ja otprilike opravdavam, valja i ispušni ventil. Ali još u školskim danima, osnovna i srednja, nisam se ja dao zahebavati nikad, uvijek bih puštao nekog da provocira, nije mi bilo ugodno, al ajd.. i kad mi prekipi, pafff,udarim ja uvijek prvi pa što bude. Tako i na forumu, doslovno radi tog što sam hvalio neke dinamove igrače ili hajdukove(koji su sada pred očima cijelog svijeta oduševili, a bili su pljuvani i sprdani od hajdukovaca, dakle ispao sam 1000% u pravu i uvjeren sam da sam jedini što se moglo analizirati i po komentarima na soc.mrežama i plus-minus omjerima na forumu, konstantno štovao josipa juranovića i argumentima iskazivao zašto je on daleko od tarabe, lošeg igrača, "kadeta" itd. i da će ostvariti dobru karijeru, JEDINI, a to je samo najizraženiji primjer)...BosniaBoston je napisao/la: ↑21 feb 2023, 01:26Ma suosjećam se s tobom iskreno, nije svakako na tom nivou ali mi se često dešava da se povučem u sebe kako ne bih sebi stvorio neku štetu ili pružio ljudima priliku da poslije ismijavaju neke moje osobine, pokrete, izjave…Ranije sam se često znao “ofirati” u nadi da ću ispasti duhovit, ovakav onakav ali nažalost većina jedva dočeka da ti se naruga i da te etiketira. Razumijem komentare u smislu “šta te briga šta ljudi misle” ok, ne misle o meni sigurno često ali sigurno u tih 5 sekundi kad me se sjete ne bude baš pozitivnih misli. Tako da ne brini se, ima nas još dosta koji overthinkamo sve i svašta zbog naše naravi ili iskustva iz prošlostiFelixians4 je napisao/la: ↑21 feb 2023, 01:17ružan, glup i lud, ukratko to je moja ličnost. zadnjih godina nemam stalan posao, prije tog osjećao sam se i bio koristan u obiteljskom dućanu. ne snalazim se na bilo kakve novonastale okolnosti, a radnja je zatvorila 2020. nešto uleti honorarno(no i tu sam uzimao manje no što su mi davali jer znam da nisam nešto doprinio sem fizički,a slabić sam, no dao sam sve od sebe) i ujesen berba maslina, nekad uletim pomoći oko kuće što održavamo čovjeku koji je veći dio godine u njemačkoj i to je otprilike to.BosniaBoston je napisao/la: ↑21 feb 2023, 01:10Pa čime se baviš uopšte felixians? Ako uopšte imaš posao nemoj nipodaštavat taj uspjeh, to je već 70 posto cijele priče. Malo žene, dotjerati fizički izgled, hobi i tjt - kompletna ličnost
nema šanse za nikakve žene, uostalom sam sebe mrzim s pravom, a i od 10 poziva na druženje s prijateljima, 8 bih odbio, znam da nisam nimalo dobro društvo niti se sa mnom može pričati osim par tema, ograničen sam u svakom smislu i to dobro znam. da sam manje samovjestan, više bih riskirao pa možda i profitirao u nekom segmentu. makar mi je brat ispao dobar, samo vodi brz život- ultras, dobro i prođe, udesi s autom, motorna pila.. pred put u pariz s dragom, a sada pred london za valentinovo sjebe nogu na treningu. i tako ozlijeđen je uživao, nek.
dolazili su mi skriveno u radnju da nisam primijetio i onda je lik koji je navodno dugogodišnja desna ruka predsjedniku kluba i glasnogovornik, okačio i moju fotku na jedan od foruma, a lokalni torcidaši s kojima sam išao i zajedno na utkm. i gostovanja su mi se ozbiljno prijetili, tu ne bih prezao da su me samo dirnuli i tako malo-pomalo ugasila se moja ljubav, a tom Hajduku sam posvetio život do svoje 24.godine, desetke tisuće eura, na face imao stranicu od 20K, život bih dao za nj bio, no prosvijetlilo me.. zgadio mi se više i sport i sve, samo eto, navika i to što mi zaista ide sjajno taj "scouting" za što ponavljam, crno na bijelo ima kad sam radio shortlist otprije 3 do 5 godina i kamo su završavali igrači za male pare(koje bi recimo i par bh klubova za neke moglo izdvojiti samo jasno ovi ne bi prelazili).
Trebao sam ić na "ulicu", u kocku i all-in se osamostaliti, nešto bi bilo od mene. Možda bih bio mrtav i gladan već, no možda bih prosperirao, u svakom slučaju nešto bi se događalo
Posalji meni njen instagram.
Za tebe nema pomoci.

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- AshburtonG
- Kontakt:
E svašta ću pročitsti zadnjih par stranica, sahraniše živog čovjeka.
Depresija, naš mozak je komplesakn i na procese koji se dešavaju u glavi ne možeš da uticeš.
Svako od nas mora shvatiti da sve ovisi o nama, i da je borba sa samim sobom najjača.
Psiholozi, psihijatri te mogu uputiti, mogu propisati lijek, ali taj lijek je samo štaka, ti si pokretač.
Depresija, naš mozak je komplesakn i na procese koji se dešavaju u glavi ne možeš da uticeš.
Svako od nas mora shvatiti da sve ovisi o nama, i da je borba sa samim sobom najjača.
Psiholozi, psihijatri te mogu uputiti, mogu propisati lijek, ali taj lijek je samo štaka, ti si pokretač.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Slazem se.
U dosta navrata nisi, isto kao sto ti treba operativni zahtjev da recimo uklonis neki tumor, tkivo ili bilo kakva operacija, tako ti i je potrebna i ova vrsta pomoci strucnjaka, koja se nekad moze izlijeciti. Pogledaj malo ljude koji su patili od tog, tipa eto Chestera, Chris Cornella i ostale, posebno Cornella koji je bio preinteligentan ali se nije mogao izboriti, dzaba slava, pare i ostalo. Chester je svoju glavu (odnosno stanje u istoj) nazivao kao "bad neighborhood". Tesko se ta osoba moze izvuc sama, moguce je svakako, ali tesko. Drugo je kad se nesto nekom desi izgubi blisku osobu, raskine sa voljenom osobom itd. (sto se svakom desi) pa zaglibi ali ga vremenom to prodje, zamisli da si u tom stanju konstantno.emir18 je napisao/la: ↑21 feb 2023, 02:45E svašta ću pročitsti zadnjih par stranica, sahraniše živog čovjeka.
Znam ja moj alemsa to dobro i sam sam proživio ovo na kraju što si rekao, ne prolazi to, samo se naviknes, a rane ostaju.alemsa je napisao/la: ↑21 feb 2023, 03:09U dosta navrata nisi, isto kao sto ti treba operativni zahtjev da recimo uklonis neki tumor, tkivo ili bilo kakva operacija, tako ti i je potrebno i ova vrsta pomoci strucnjaka, koja se nekad moze izlijeciti. Pogledaj malo ljude koji su patili od tog, tipa eto Chestera, Chris Cornella i ostale, posebno Cornella koji je bio preinteligentan ali se nije mogao izboriti, dzaba slava, pare i ostalo. Chester je svoju glavu (odnosno stanje u istoj) nazivao kao "bad neighborhood". Najlakse je reci osobi koja nema problem s tim, okreni misli, pusti to, ali tesko se ta osoba moze izvuc sama, moguce je svakako, ali tesko. Drugo je kad se nesto nekom desi izgubi blisku osobu, raskine sa voljenom osobom itd. (sto se svakom desi) pa zaglibi ali ga vremenom to prodje, zamisli da si u tom stanju konstantno.emir18 je napisao/la: ↑21 feb 2023, 02:45E svašta ću pročitsti zadnjih par stranica, sahraniše živog čovjeka.
Ljudi koji se bore sa tim čitav život to je začarani krug, ali nemaju ni stručnjaci čarobni štapić, čovjek mora postati svjestan sebe da bi se izborio.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Ti si bolesnik
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Naravno da imaš pravo, dobit ćeš terapiju koja ti sigurno može pomoći, samo je na tebi da potražiš pomoć, ako si na otoku imaš neki lokalni dom zdravlja koji te može uputiti u bolnicu Split ili Zadar zavisno gdje si i tamo imaš stručnjake koji će ti sigurno biti od koristi, tako da ćeš biti pod redovnom kontrolom kakva god dijagnoza bila.Felixians4 je napisao/la: ↑21 feb 2023, 01:07
sve vi lijepo zborite, no ja nikako da se odvažim, a niti nemam pojma imam li pravo na plaćenu pomoć, para nešto i nemam, a ne želim da se troši na me
Imam sam u porodici psihičkih bolesnika i uz pomoć terapija funkcionišu sasvim normalno, nije to nikakav tabu danas, samo je bitno da se pokreneš i potražiš pomoć, ništa te ne košta.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
- Kontakt:
Pa šta je na kraju , je li i @Vrebac živ ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
AshburtonG je napisao/la: ↑21 feb 2023, 02:28Kad je ona prebrodila, ne znam u cemu je tvoj problem onda?![]()
Samo kada pomislim 32-23 nesto mi koci u mozgu sine moj ti si pedofil djecu diras, nesto me yebe bez obzira sto je fizički tijelo kao u Selme Bajrami, automatska kočnica, ja bi ali mozak koci
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ubjedljivo najjaci forumasi su bili Leorey i Husika, forum vise nije isti, svako se svakom uvlaci

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Fali kvalitetnih forumaša, da se šta pametno može pročitati, a fale i ovakvi što si naveo da ne bude dosadnoDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑21 feb 2023, 09:26Ubjedljivo najjaci forumasi su bili Leorey i Husika, forum vise nije isti, svako se svakom uvlaci![]()
![]()

Previše se jeftinih trollova nakupilo.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ne bih ih slušao da mi oni plate kartu i dvije boce pića.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Mojne tako. Vidis li ti lineupa? Znas li koliko trebica ce da bude uhh. Sve go minic...baboedindzeko09 je napisao/la: ↑21 feb 2023, 10:21Ne bih ih slušao da mi oni plate kartu i dvije boce pića.

@igrajlopte 🐦
Vazno je prepoznati da si u takvim situacijama sam sebi najveci neprijatelj. To jest, tvoj nacin razmisljanja..rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑21 feb 2023, 08:58Naravno da imaš pravo, dobit ćeš terapiju koja ti sigurno može pomoći, samo je na tebi da potražiš pomoć, ako si na otoku imaš neki lokalni dom zdravlja koji te može uputiti u bolnicu Split ili Zadar zavisno gdje si i tamo imaš stručnjake koji će ti sigurno biti od koristi, tako da ćeš biti pod redovnom kontrolom kakva god dijagnoza bila.Felixians4 je napisao/la: ↑21 feb 2023, 01:07
Imam sam u porodici psihičkih bolesnika i uz pomoć terapija funkcionišu sasvim normalno, nije to nikakav tabu danas, samo je bitno da se pokreneš i potražiš pomoć, ništa te ne košta.![]()
Bar je kod mene bio slucaj da, ona incijalna misao ili želja (koja je kao "kako treba") bude zatrpana manjkom samopouzdanja i motivacija koju depra nosi sa sobom, tj. sjebe te ono klasicno overthinkanje. Konstantno se nalazis na nekim raskrsnicama, jer nesto zelis, a nemas samopouzdanja ili motivacije da to uradis.
Iz vlastitog iskustva mogu reci da je takvo razmisljanje samoubilacko, jer i ako ne presudis sam sebi (sto apsolutno nikada nije rjesenje), obolit ces zbog tolikog stresa.
Ja sam patio od 2015-2022 i tek sada mogu sigurno reci da se osjecam normalno. U medjuvremenu sam prolazio svasta od suicidalnih misli (koje su srecom ostale samo na "mislima"), tumora stitne zlijezde i duple operacije iste, ispijanja antidepresiva poput Citrama, problema sa zakonom i sta sve ne..
Iz sadasnje perspektive, mogu reci da sam bio poprilicna budaletina i koliko sam stvari uvecavao za 200%, i ono sto jest i sto nije problem, meni je sve predstavljalo smak svijeta. A da ne pocinjem o tome koliko sam imao i srece tokom tog perioda, jer su neki moji postupci mogli imati mnogo vecu cijenu nego sto jesu
Poruka za Felixa: vrijedis svega cega vrijede i ostali. Ne postoji jedna osoba koja moze cistog srca stati ispred tebe i reći "ja sam bolji od tebe". Ali drug, moras se pokrenuti da dobijes ono sto zelis. Svako ima probleme i zivot se svodi na rjesavanje istih.. to je sastavni dio zivota i cini te jacim, razvija tvoju licnost. Suicid nikada nije rjesenje i ne smije biti opcija jer je to kukaviciji nacin da odbacis zivot i probleme koji idu s njim. Niti si sebi ucinio uslugu, niti onima kojima je stalo do tebe.
Nisam religiozan tip, ali neko mi je spomenuo hadis (ili ajet) koji prica o tome kako je tvoja dusa, jos prije rodjenja, imala priliku da vidi kompletan tvoj tvoj zivot od A do Ž i onda je 100 puta upitana da li zeli da ga prihvati. To mi je sjelo onako bas jako u to vrijeme, jer sam se onda poceo traziti pozitive u stvarima i zapitkivati jel stvarno sve onako lose kako se meni cini? Zato moj ti je savjet da ides psihologu, on/a ti nece pomoci da izlijecis depresiju ali ti moze 1) preporuciti lijekove koji ce ti pomoci i 2) nauciti te da gledas stvari vedrije i pozitivnije. A vjeruj mi da je pozitivan nacin razmisljaja 90% puta do potpunog izljecenja od depresije
Zadnja izmjena: SMR187, dana/u 21 feb 2023, 10:38, ukupno mijenjano 3 puta.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.