SportSport.ba liga

Neka bolji pobijedi!

Moderatori/ce: __Liedson__,deyo

kraljttbvb
Kontakt:

Re: SportSport.ba liga

Post Postao/la kraljttbvb » 21 feb 2023, 23:58

Mig_Mig je napisao/la:
21 feb 2023, 08:43
Dajte ljudi manite se te price. Dok je ova ekipa u savezu, naravno da se nece nista mjenjati.
Prije nekih 20-ak godina u jednoj emisiji na TV-u gostovao Muhamed Tunjo Filipovic. Raja se javlja uzivo, komentarisu i postavljaju pitanja i javlja se neki lik i kaze profesore promijenili ste misljenje, niste tako nekada govorili.

Kaze rahmetli Tunjo, inace filozof i intelektualac: "Samo glupan ne mijenja misljenje. Samo glupom covjeku kad pokazes da je mlijeko bijelo, on ce i dalje tvrditi da je crno".

Nista licno druze, ali ako je vama u redu da na 15 utakmica bude samo jedna pobjeda gostujuce ekipe, onda je sve ok. Neka ostane sve kako jeste, neka sreca odredjuje ko ce pobijediti, a ko izgubiti...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 22 feb 2023, 00:10

kraljttbvb je napisao/la:
21 feb 2023, 23:58
Mig_Mig je napisao/la:
Dajte ljudi manite se te price. Dok je ova ekipa u savezu, naravno da se nece nista mjenjati.
Prije nekih 20-ak godina u jednoj emisiji na TV-u gostovao Muhamed Tunjo Filipovic. Raja se javlja uzivo, komentarisu i postavljaju pitanja i javlja se neki lik i kaze profesore promijenili ste misljenje, niste tako nekada govorili.

Kaze rahmetli Tunjo, inace filozof i intelektualac: "Samo glupan ne mijenja misljenje. Samo glupom covjeku kad pokazes da je mlijeko bijelo, on ce i dalje tvrditi da je crno".

Nista licno druze, ali ako je vama u redu da na 15 utakmica bude samo jedna pobjeda gostujuce ekipe, onda je sve ok. Neka ostane sve kako jeste, neka sreca odredjuje ko ce pobijediti, a ko izgubiti...
Bez obzira na vasu raspravu, naravno da sreca odlucuje...ili ima neko da je pogodio da ce Liverpool primit peticu :?:
Kuci.... :zzz:
Poboljsanje svakako, neki noviteti bi dobro dosli..Sve osim pustiti igracima da oni o necemu odlucuju.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 22 feb 2023, 00:14

FKBilder je napisao/la:
22 feb 2023, 00:10
Bez obzira na vasu raspravu, naravno da sreca odlucuje...ili ima neko da je pogodio da ce Liverpool primit peticu :?:
Zato ne biras utakmicu Liv- Real, nego Frankfurt - Napoli i pogodis rezultat.

I moja i protivnicka ekipa su dali po gol u Kupu jer su pogodili pobjedu Napolija od 2-0 ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 22 feb 2023, 00:33

21 feb 2023, 23:58
Mig_Mig je napisao/la:

Nek mu je vječni rahmet, svaka mu je bila zlatna.
Max Allegri

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 22 feb 2023, 00:57

22 feb 2023, 00:14
FKBilder je napisao/la:
22 feb 2023, 00:10
Zato ne biras utakmicu Liv- Real, nego Frankfurt - Napoli i pogodis rezultat.

I moja i protivnicka ekipa su dali po gol u Kupu jer su pogodili pobjedu Napolija od 2-0 ;)
Ja, sto posto bi tako bilo. Yebem ti ovaj savez i ligu kada cojk ne mere sam kako hoce i sta hoce.

__Liedson__
Kontakt:

Post Postao/la __Liedson__ » 22 feb 2023, 11:47

Utakmice tipujes prije nego sto pocnu a ne nakon zavrsetka, eto neko bi bas preskocio Liverpool - Real jer bi se vodio pretpostavkom da bi Real mogao pet komada uvaliti.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 22 feb 2023, 12:26

20 feb 2023, 13:37
nerkolfc je napisao/la:
20 feb 2023, 00:16
delinjo je napisao/la:
20 feb 2023, 00:11
Gosti nisu nista mogli u ovom kolu jbg
Ja mislio da nece biti a ono na kraju strasno domaćinsko kolo.
Svaki put isto :thumbdown:

Kako god da tipujes, bitno je koji te parovi pogode :oops:

Da sami biramo parove od 15-ak ponudjenih, savezu bi napravili puno vise posla, ali bi zato birao sta ces igrati i bilo bi puno pravdenije.
Ko bi u proslom kolu odabrao da pogadja Tuluz - Marsej :?: Naravno niko...
To sa biranjem parova od ponudjenog je i meni bila najbolja opcija. Samo ima jedan problem. Domacini imaju par vise i mogli bi samo kopirati ono sto gosti igraju i dodati nesto po svom izboru.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

__Liedson__
Kontakt:

Post Postao/la __Liedson__ » 22 feb 2023, 12:37

Justin je napisao/la:
22 feb 2023, 12:26
20 feb 2023, 13:37
nerkolfc je napisao/la:
20 feb 2023, 00:16

Ja mislio da nece biti a ono na kraju strasno domaćinsko kolo.
Svaki put isto :thumbdown:

Kako god da tipujes, bitno je koji te parovi pogode :oops:

Da sami biramo parove od 15-ak ponudjenih, savezu bi napravili puno vise posla, ali bi zato birao sta ces igrati i bilo bi puno pravdenije.
Ko bi u proslom kolu odabrao da pogadja Tuluz - Marsej :?: Naravno niko...
To sa biranjem parova od ponudjenog je i meni bila najbolja opcija. Samo ima jedan problem. Domacini imaju par vise i mogli bi samo kopirati ono sto gosti igraju i dodati nesto po svom izboru.
Jos ako jedan igrac ne tipuje, gubis utakmicu 99% prije nego sto ce prvi par uopste poceti. Nesto slicno kao i u kupu.

To bi se moglo izvesti da se jasno definisu pravila, ko sta smije uzeti, koliko istih parova, rezultata itd., nije to samo daj nam 15 parova pa cemo sebi izabrati sta nam odgovara.

Al ja kad sam pisao da neko ko je za takvo nesto precizno i jasno iznese prijedlog kako bi to funkcionisalo, niko nista. Lakse samo trabunjat i svemu kontrirat.

Carti
Kontakt:

Post Postao/la Carti » 22 feb 2023, 13:26

Liga normalno funkcionise 15 godina, a oni bi da sebi biraju parove :rol:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 22 feb 2023, 14:30

__Liedson__ je napisao/la:
22 feb 2023, 12:37
Al ja kad sam pisao da neko ko je za takvo nesto precizno i jasno iznese prijedlog kako bi to funkcionisalo, niko nista.
Ja bih napisao i pravilnik, ali mi se ne da gubiti vrijeme, jer je dupli Mig rekao da, dok je on u savezu, nema promjena...

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 22 feb 2023, 19:02

Carti je napisao/la:
22 feb 2023, 13:26
Fudbal citav funkcionise vec stotinu godina pa dodje do izmjena u takmicenju. Evo u LP nema vise gola u gostima npr. VAR se uvede takodje. Sistem takmicenja se mijenjao itd itd
Treba nastojat unaprijedit sve sto se moze unaprijedit

deyo
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la deyo » 22 feb 2023, 19:11

gdje si postavio 8 kolo ne vidim a obavijest dosla
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300

Carti
Kontakt:

Post Postao/la Carti » 22 feb 2023, 19:21

soxx je napisao/la:
22 feb 2023, 19:02
Carti je napisao/la:
22 feb 2023, 13:26
Fudbal citav funkcionise vec stotinu godina pa dodje do izmjena u takmicenju. Evo u LP nema vise gola u gostima npr. VAR se uvede takodje. Sistem takmicenja se mijenjao itd itd
Treba nastojat unaprijedit sve sto se moze unaprijedit
ovo je korak nazad lol

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 23 feb 2023, 15:38

znaci i dalje se jedu vnago, jbo vas zivot vise, kako vam ne dosadi pizditi domace kolo ovo, domace kolo ono, jbt dosadni ste ko onaj goretzka, ko proliv...

sve neki maheri znaju sve kako ce da bude, znaju rezultate napamet, a onda kad nije taj rezultat, ili neko drugi pogodio onda sveopca kuknjava, nadam se da niste takvi u stvarnom zivotu..

sva podrska savezu i ovom formatu takmicenja do sada.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 23 feb 2023, 18:23

bavariapivo je napisao/la:
23 feb 2023, 15:38
znaci i dalje se jedu vnago, jbo vas zivot vise, kako vam ne dosadi pizditi domace kolo ovo, domace kolo ono, jbt dosadni ste ko onaj goretzka, ko proliv...

sve neki maheri znaju sve kako ce da bude, znaju rezultate napamet, a onda kad nije taj rezultat, ili neko drugi pogodio onda sveopca kuknjava, nadam se da niste takvi u stvarnom zivotu..

Bas tako, sranje na max svi bi nesto a svi ti ne mogu naci dva nova igraca za lige.
Max Allegri

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 23 feb 2023, 18:28

Mig_Mig je napisao/la:
23 feb 2023, 18:23
bavariapivo je napisao/la:
23 feb 2023, 15:38

Bas tako, sranje na max svi bi nesto a svi ti ne mogu naci dva nova igraca za lige.
Potpis.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 23 feb 2023, 23:09

Jesam li ja ovo dobro izbrojo da je opet nerijeseno i u ponovljenoj utakmici..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 24 feb 2023, 00:43

@Trebinjac94 Ja shvatam da se u kupu tipuju isti parovi i da će se preklopiti neki rezultati sa protivničkim parovima, ali ti si ga prekucao, iz regularnog dijela 4 para od mene i to kompletan utorak i srijedu, 3 od @FKBildera, u produžecima si se potrudio da imaš jedan svoj tip. Nije problem što preklapaš parove, barem budi manje ofiran a ne da preklopiš 10 od 11 parova u meču gdje igraš 3 na 2.

Sljedeći put pitaj, poslat ću ti parove odmah da ne čekaš da mi kompletna ekipa tipuje.

Ostatku protivničke ekipe čestitke na prolazu na penale.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Trebinjac94
Kontakt:

Post Postao/la Trebinjac94 » 24 feb 2023, 04:05

Ethel je napisao/la:
24 feb 2023, 00:43
@Trebinjac94 Ja shvatam da se u kupu tipuju isti parovi i da će se preklopiti neki rezultati sa protivničkim parovima, ali ti si ga prekucao, iz regularnog dijela 4 para od mene i to kompletan utorak i srijedu, 3 od @FKBildera, u produžecima si se potrudio da imaš jedan svoj tip. Nije problem što preklapaš parove, barem budi manje ofiran a ne da preklopiš 10 od 11 parova u meču gdje igraš 3 na 2.

Sljedeći put pitaj, poslat ću ti parove odmah da ne čekaš da mi kompletna ekipa tipuje.

Ne razumijem šta je poenta tvog posta. Da li je problem u preklapanju parova ili ne, malo si kontradiktoran. Ako smatraš da to nije etično, odnosno nije u skladu sa fair play-em nemam problem s tim, samo tako napiši šta mi pišeš dvosmislene rečenice i sve ok.

Ali kad već pišeš o moralnim principima, zaboravio si 'slučajno' da spomeneš kad sam ja tipovao. Vaš igrač koji igra (provjerio sam tipovao je u subotu u ligi), imao je dosta vremena da odigra poslije mene. Da je tipovao, vi bi imali potpuno novih nepoklopljenih 11 parova i sva moja taktika pala bi u vodu. A čak bi i on mogao da preklopi sve naše parove jer bi posljednji tipovao, tako da ne znam koliko bi ti to smetalo.

Meni ne smeta što ti imaš problem sa mojim tipovanjem, nego što si to predstavio kao da nemate igrača ili kao da sam ja vidovit pa sam znao da ćemo igrati 3 na 2, plus fraza citiram 'čekaš da mi kompletna ekipa tipuje' :crazy: .

Da si se zaustavio na prvoj rečenici ne bih ti ni odgovarao, jer smatraš da to nije uredu i ja to poštujem, ali ne možeš biti moralan, a onda u nastavku slučajno zaboraviti da spomeneš sve bitne detalje u vezi mog tipovanja i vašeg trećeg igrača, nego licemjerno napišeš da ti je kompletna ekipa tipovala. Naravno, u slučaju da vam je treći igrač imao crveni onda uredu, ali jbg provjerio sam i nije.
Blue Train

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 24 feb 2023, 05:56

Trebinjac94 je napisao/la:
24 feb 2023, 04:05
Ethel je napisao/la:
24 feb 2023, 00:43

Ne razumijem šta je poenta tvog posta. Da li je problem u preklapanju parova ili ne, malo si kontradiktoran. Ako smatraš da to nije etično, odnosno nije u skladu sa fair play-em nemam problem s tim, samo tako napiši šta mi pišeš dvosmislene rečenice i sve ok.

Ali kad već pišeš o moralnim principima, zaboravio si 'slučajno' da spomeneš kad sam ja tipovao. Vaš igrač koji igra (provjerio sam tipovao je u subotu u ligi), imao je dosta vremena da odigra poslije mene. Da je tipovao, vi bi imali potpuno novih nepoklopljenih 11 parova i sva moja taktika pala bi u vodu. A čak bi i on mogao da preklopi sve naše parove jer bi posljednji tipovao, tako da ne znam koliko bi ti to smetalo.

Meni ne smeta što ti imaš problem sa mojim tipovanjem, nego što si to predstavio kao da nemate igrača ili kao da sam ja vidovit pa sam znao da ćemo igrati 3 na 2, plus fraza citiram 'čekaš da mi kompletna ekipa tipuje' :crazy: .

Da si se zaustavio na prvoj rečenici ne bih ti ni odgovarao, jer smatraš da to nije uredu i ja to poštujem, ali ne možeš biti moralan, a onda u nastavku slučajno zaboraviti da spomeneš sve bitne detalje u vezi mog tipovanja i vašeg trećeg igrača, nego licemjerno napišeš da ti je kompletna ekipa tipovala. Naravno, u slučaju da vam je treći igrač imao crveni onda uredu, ali jbg provjerio sam i nije.
Normalno da nije fair play, a da ne pricam o tome da nisi ni pokusao svoje parove dati, ali ti svakako nemas problem s tim.

Da je tipovao, a nije, sve i da jeste nije toliko hinjav da kopira tudje parove, ,a i opet bi ti imao pokriven dobar dio tipova, mogao je promasiti sve kao i tvoje kolege i nista ne bi palo u vodu.

Pa nema ti sta smetati sto imam problem, ispao si hinjav i znas to i sam, svjesno si to uradio i mozda si radio i prije, a mozda i poslije.

Uzmi i u ligi svako kolo parove od najboljih strijelaca iz prve lige, jos ces biti u vrhu liste strijelaca, a ako te skontaju ti reci ne smeta meni sto vam kradem parove i postujem to, imali ste vremena i vi ukrasti od mene.

Sretno u sljedecoj rundi, odmori se, valja mozda od trojice sto daju svoje parove iskopirati po 3-4 rezultata.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Odgovori

Natrag na “SportSport.ba liga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.