FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
81
36%

Ukupno glasova: 228

miky_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la miky_hz » 24 feb 2023, 17:20

bordobijelisampion je napisao/la:
24 feb 2023, 17:02
Jel' ovaj outlier video analitika? Vidim da rade sa igračima iz liga petice.
OUTLIER FC je specijalizovan za pružanje inovativne usluge individualizovanih taktičkih savjeta fudbalerima visokih performansi, kao i drugim profesionalcima u ovoj oblasti. Uzimamo u obzir lične i fudbalske karakteristike sportiste, tim za koji igra, trenera za kojeg radi i još mnogo toga.

Brazilci su inace. Pohvale svakako za ovaj potez :salut:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 24 feb 2023, 17:21

FoSte95 je napisao/la:
24 feb 2023, 17:12
bordobijelisampion je napisao/la:
24 feb 2023, 17:02
Jel' ovaj outlier video analitika? Vidim da rade sa igračima iz liga petice.
I meni se čini da jeste
slika

Pracenje igraca i vjerovatno na taj nacin promocija istih uz video analize

Founded in 2020, OutlierFC its a company that provides individual tactical consultancy service aimed at players, coaches, clubs and athlete agencies. The company was a pioneer in Brazil and today is one of the biggest companies in the world in the scope of the individual tactical consultancy.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 24 feb 2023, 17:21

napoleon72 je napisao/la:
24 feb 2023, 15:12
Pomalo nepotrebno saopstenje Hordi, posebno dio oko Dala i pozicije Avramovskog. Svi mi vidimo da Dal ne zna al ne ide da ga u zvanicnom saopstenju stavis na tapetu, bas izgleda kao petljanje u posao trenera, a to tribina nikad nije radila.
+1
Pogotovo što govorimo o pripremnim utakmica, služe da se proba sve i svašta. Pri tome, ne mislim da najvatreniji navijači( a ni ostali) uopšte trebaju ulaziti u temu sastava i postavke igre u svom zvaničnim saopštenju. Plus bespotrebno se spominje Dal, pritisak je već veliki, a sad će tek biti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 24 feb 2023, 17:24

I da, pohvale za ovo partnerstvo, sigurno će dobro doći.
Ovi iz Renanove agencije i generalno ljudi oko njega su pravo dobri, vidim kakve mu promo videe rade, i da je sve na vrhunskom nivou.
Da još Bogdo pitaju za savjet koga će za trenera dovesti, gdje bi nam bio kraj :kafa:

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 24 feb 2023, 17:38

Mirza mi je na pressu djelovao sasvim sigurno i odlucno da napravi nesto sa nasim klubom. Kad pogledam sa strane, bio bih i ja siguran kada pogledam na kakvu ekipu racunam. Sto se tice stranaca, evidentno je da keremah i gulasvili nece biti zajedno u rosteru i da ce jedan na tribine izuzev kada almedin bude imao kartone. Osim njih dvojice, Musa bi mogao cesto jesti kospe, a i balta kad se Mario dohvati forme. Sto se tice sukoba Mirza vs HZ, covjek je danas ponovo ponovio da je spreman za razgovor, znaci da je prebacio lopticu na grupu. Ljudi u zivotu prastaju prevare, ubistva a da se ne moze preci preko pet izgovorenih recenica. #samokazem
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 24 feb 2023, 17:42

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
24 feb 2023, 17:24
I da, pohvale za ovo partnerstvo, sigurno će dobro doći.
Ovi iz Renanove agencije i generalno ljudi oko njega su pravo dobri, vidim kakve mu promo videe rade, i da je sve na vrhunskom nivou.
Da još Bogdo pitaju za savjet koga će za trenera dovesti, gdje bi nam bio kraj :kafa:
Ja fakat nakon svega mislim da se islo sa varijantom Mirze jer:
Ili niko nije htio da nas preuzme u ovom trenutku,
Ili su zahtjevi tipa Robija bili preveliki,
Ili se islo sa najjeftinijom varijantom pa da pokusa da izbori Evropu, jer su znali da ce se ponovo dovoditi puno igraca..

Jer kako god okrenem dovedes top igrace za nase uslove i postavis trenera, evo ne znam.. Nikad nikoga necu zvati imenima tipa narkomancina, ker itd. Ali ako pricamo o fudbalskom znanju, prici nekoj koju bi trebao prenjeti igracima, nivo Igman Konjica plafon..kao da se vec racuna da se samo ovo uigra a da sljedeca sezona bude all in..

Saopstenje HZ.
Ne znam sta bi rekao, stvarno veliki naklon imam za grupu i sam sam visio na sjeveru godinama, ali stvarno bespotrebno uplitanje u nekakve postavke, komentarisanje igraca, kaze ne petljaju se ni u sta, pa kako se kralju ne petljas direktno pises sta ko treba raditi.. To je ono sto normalna raja i prica. Ne mozes ti faliti nakog lika max za njegove namjere, ulaganja(tipa hz Mirvica) a ovamo govoriti sta treba da radi itd.
Razumijem revolt za imenovanje Mirze i slazem se 100% samo moglo je bez bojkota. Bojim se da grupa samo slabi i ovako je htjeli priznati ili ne u zestokom padu. Pa sjetim se kad sam ja bio na sjeveru bilo nas je oko milje skoro svaku, na jacim 2 do 3 milje.. Sad 300 ljudi i povremeno im se prikljuci starije raje kad je hajc. E pa nesto mislim da sad hajc nece prolaziti bgm..

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 24 feb 2023, 17:47

24 feb 2023, 17:21
Pomalo nepotrebno saopstenje Hordi, posebno dio oko Dala i pozicije Avramovskog. Svi mi vidimo da Dal ne zna al ne ide da ga u zvanicnom saopstenju stavis na tapetu, bas izgleda kao petljanje u posao trenera, a to tribina nikad nije radila.
+1
Pogotovo što govorimo o pripremnim utakmica, služe da se proba sve i svašta. Pri tome, ne mislim da najvatreniji navijači( a ni ostali) uopšte trebaju ulaziti u temu sastava i postavke igre u svom zvaničnim saopštenju. Plus bespotrebno se spominje Dal, pritisak je već veliki, a sad će tek biti.
Prioremne sluze da probas npr. sva 4 stopera, da zamijenis mjesta krilima, a ne da guras ugrace na neprirodne pozicije. Posebno kad se to radi da bi se oslobodio prostor mladuncetu.
Sto se pak mladunceta tice, kako ce nekoga ko je projekat kluba doticati saopstenje bojkotasa. Ipak se radi o igracu kojeg zeli pola Evrope, igrac kiji je radom i trudom poslao Avrama na tribine, igrac koji je nebruseni dijamant i reprezentativni kalibar... Mislim da mu saopstenje bojkotasa nece znaciti nista, rad, trud i talenat ce sve nadvladati...

#DV10
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 24 feb 2023, 17:48

+1
Slazem se za isticanje Dala, ali također priča o Avramu na zadnjem veznom, pa halo. Ovo je smiješno i žalosno Boga mi dragog.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 24 feb 2023, 17:51

Nasem dijamantu ce ovo samo posluziti kao dodatni motiv. Radi se o tipu igraca koji je "najaci kada krenu da ga lome". Vjerujte mi, izaci ce Dal iz ovoga jaci, i U INAT SVIMA, i pokidati sezonu !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 24 feb 2023, 17:54

NazorUso je napisao/la:
24 feb 2023, 17:47
+1
Prioremne sluze da probas npr. sva 4 stopera, da zamijenis mjesta krilima, a ne da guras ugrace na neprirodne pozicije. Posebno kad se to radi da bi se oslobodio prostor mladuncetu.
Sto se pak mladunceta tice, kako ce nekoga ko je projekat kluba doticati saopstenje bojkotasa. Ipak se radi o igracu kojeg zeli pola Evrope, igrac kiji je radom i trudom poslao Avrama na tribine, igrac koji je nebruseni dijamant i reprezentativni kalibar... Mislim da mu saopstenje bojkotasa nece znaciti nista, rad, trud i talenat ce sve nadvladati...

#DV10
Ok, shvatam sarkazam, ali sve utiče na igrače( ozbiljno sad govorim, nisam u fazonu da se zayebavam ).
Da li užasno igra u posljednje vrijeme - apsolutno
Je li mu treba još vise pritiska nabijati - ne
Dovoljno je što su u klubu glupi pa mu nabijaju pritisak, ali ne mora se i javno oko toga govoriti, bar ja tako mislim.
Radili su i prošli treneri to isto za Dala, slobodno se možemo vratiti i vidjeti slučajeve kod Vasoskog i Dudića da je igrao skoro pod svaku cijenu.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 24 feb 2023, 17:56

BijeliBordo1946 je napisao/la:
24 feb 2023, 17:54
Meni je fascinantno kako su se Aylini branioci bazirali na jednu recenicu saopstenja, a o ostalom ni jedne jedine rijeci. Zaista fascinantno.
Pa treba reći i loše stvari saopštenja, valjda je normalno.
Napoleon prvi je ovdje možda i najglasniji za bojkot, pa je ispao fer i rekao da je pomalo bespotrebno oglašavanje Hz sada, kao i za dio Daniela i Dala i generalno dijela sa terena.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 24 feb 2023, 18:00

NazorUso je napisao/la:
24 feb 2023, 17:47

+1

#DV10
Ok, shvatam sarkazam, ali sve utiče na igrače( ozbiljno sad govorim, nisam u fazonu da se zayebavam ).
Da li užasno igra u posljednje vrijeme - apsolutno
Je li mu treba još vise pritiska nabijati - ne
Dovoljno je što su u klubu glupi pa mu nabijaju pritisak, ali ne mora se i javno oko toga govoriti, bar ja tako mislim.
Radili su i prošli treneri to isto za Dala, slobodno se možemo vratiti i vidjeti slučajeve kod Vasoskog i Dudića da je igrao skoro pod svaku cijenu.
Slazem se da je igrao kod svih jer je PROJEKAT KLUBA (nisam sarkastican, fakat je tako). Zato kazem, neko ko je projekat, za koga se smatra da ce donijeti milione, neko ko je neizostavan kod svih - vjerujem da je mentalno prejak da bi ga sjebalo saopstenje. Ako je suprotno - onda su u klubu pogresnog targetirali kao projekta...

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 24 feb 2023, 18:03

BijeliBordo1946 je napisao/la:
Meni je fascinantno kako su se Aylini branioci bazirali na jednu recenicu saopstenja, a o ostalom ni jedne jedine rijeci. Zaista fascinantno.
#PonosnaDoNeba
Druze, ja prvi sam za bojkot, nisam se uclanio i necu ici na tekme. Al mi je malo besmislen taj dio za Dala i guranje Avrama na neprirodnu poziciju. Sjever se nikad nije bavio pojedincima na terenu, nikad nije jedan igrac istican u bilo cemu, bilo dobro ili lose. Sve sem toga je "u sridu".
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 24 feb 2023, 18:14

Jos uvijek mislim da je pogresno sto je bojkot okrenut protiv kluba zbog 3 osobe koje nisu pozeljne...
I nekako mi je dvolicno da pozivas ljude da se uclane u grupu a ne u klub...
Iako nam je primarni cilj klub, njegovo ime, njegov rast itd. Da ti kao navijac radis suprotno... tj ne pridonosis tome vec suprotno....

Ovo troje uhljeba nisu ni prvi ni posljednji koji ce se tjerat...
Dosadasnja praksa je pokazala da su prozivke i parole KAD TAD urodile plodom ...

Svima je preko glave vise price ko je za bojkot ko ne i nemam namjeru da "hejtam" nit da pljujem po nekom....
Samo zelim da se osvrnem na saopstenje Hordi...

Ovaj put puno ljepse napisan tekst i obrazlozen...ono prosli put je bilo iskreno smijesno !
Nabijat Mirvicu na nos sto se jede i sto se slika sa gurbetima...sta Ajla objavljuje na Inst. I sto se slika sa Mamicem itd....iskreno ko da su pisala dijeca od 12 god.

Ugl sad kratko kloiko je kratko moglo bit i JASNO napisan i obrazlozen problem.
Jedini dio koji mi se ne svidja je petljanje ko gdje igra...to se nas ne tice...
I sto mi se jako dopalo ovaj put sto se u neklliko navrata ponovilo respekt prema Mirvicu i prema onome sto radi i njegovim ulaganjima....jer je ono prosli put bilo kao "tjeranje" i ko da mu kazes izmedju redova " ti veze nemas mi znamo bolje"...a svi bi u ligi dupe dali da im uleti u klub onakav neko....

I mislim da se u buducnosti treba radit jos na tome da se zeli reci da Horde stite interes kluba i ulagaca i da ne zele da se pare bacaju... i da je jedini razlog bojkota rasipanje sa sredstvina za koje niko ne odgovara ni u sportskom ni u finansijskom smislu....

Ugl napredak u svakom smislu :salut:
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 24 feb 2023, 18:42

DBR1987 je napisao/la:
24 feb 2023, 18:14
Jos uvijek mislim da je pogresno sto je bojkot okrenut protiv kluba zbog 3 osobe koje nisu pozeljne...
I nekako mi je dvolicno da pozivas ljude da se uclane u grupu a ne u klub...
Iako nam je primarni cilj klub, njegovo ime, njegov rast itd. Da ti kao navijac radis suprotno... tj ne pridonosis tome vec suprotno....

Ovo troje uhljeba nisu ni prvi ni posljednji koji ce se tjerat...
Dosadasnja praksa je pokazala da su prozivke i parole KAD TAD urodile plodom ...

Svima je preko glave vise price ko je za bojkot ko ne i nemam namjeru da "hejtam" nit da pljujem po nekom....
Samo zelim da se osvrnem na saopstenje Hordi...

Ovaj put puno ljepse napisan tekst i obrazlozen...ono prosli put je bilo iskreno smijesno !
Nabijat Mirvicu na nos sto se jede i sto se slika sa gurbetima...sta Ajla objavljuje na Inst. I sto se slika sa Mamicem itd....iskreno ko da su pisala dijeca od 12 god.

Ugl sad kratko kloiko je kratko moglo bit i JASNO napisan i obrazlozen problem.
Jedini dio koji mi se ne svidja je petljanje ko gdje igra...to se nas ne tice...
I sto mi se jako dopalo ovaj put sto se u neklliko navrata ponovilo respekt prema Mirvicu i prema onome sto radi i njegovim ulaganjima....jer je ono prosli put bilo kao "tjeranje" i ko da mu kazes izmedju redova " ti veze nemas mi znamo bolje"...a svi bi u ligi dupe dali da im uleti u klub onakav neko....

I mislim da se u buducnosti treba radit jos na tome da se zeli reci da Horde stite interes kluba i ulagaca i da ne zele da se pare bacaju... i da je jedini razlog bojkota rasipanje sa sredstvina za koje niko ne odgovara ni u sportskom ni u finansijskom smislu....

Ugl napredak u svakom smislu :salut:
Bravo 👏

Ovo saopštenje je univerzum za ona od prije, posebno za saopštenja gdje je su se ljudi prozivali za privatni život, te sam i dalje siguran da je taj dopis izazvao revolt kod Mirvića, a što je rezultiralo kontriranjem sa njegove strane. Naravno izuzeo bi iz saopštenja dio petljanja gdje, na kojoj poziciji i po kojoj cijeni treba ko da igra, tu se navijači nikad nisu miješali. Sa tim spominjanjem dodatni pritisak se nabija Dalu, dok se Avramovski dovodi u neugodan položaj.

Druga pozitivna stvar koju danas primjetim je ovdje na forumu, gdje su pojedinci donekle spustili loptu i počeli iznositi i pozitivne stvari :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Zdravim razumom i samo jako za veliko i jako FK Sarajevo :ljepota: :bih:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 24 feb 2023, 18:49

ZutiFKS je napisao/la:
24 feb 2023, 18:30
ŠB protiv nas bez Ćavara
Super vijest, on im je jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji igrač.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 feb 2023, 18:56

ZutiFKS je napisao/la:
24 feb 2023, 18:30
ŠB protiv nas bez Ćavara
:opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 24 feb 2023, 19:23

Dobro je za Cavara. Al ovaj Kupresak je top lijevi bek. Kakav centasut, brzina, mlad.. Mislim da smo njega mi ganjali

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 24 feb 2023, 19:32

Evo i Pejic propusta
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 24 feb 2023, 19:33

X bi nam lego ko budali samar...