FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- napoleon72
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Dvije lijepe varijante se ovdje mogu isprobat. Prva 433 sa tehnickim krilima koja ulaze u sredinu i okrenuti su na suprotnu nogu (desnjak lijevo i obrnuto). Dvije osmice koje su zasluzne za kreaciju i zadnji vezni kao osigurac. Bekovi ofanzivno jaki, da drze sirinu kad krila udju ka unutra.
Sahinovic
Musa Serbecic Ilija Tomasevic
Cirjak
Ramic Vrancic
Avramovski Hamza Ziljkic
Umjesto Hamze moze i Renan, krila rotirat kako god. Ugl moderna formacija koju igra veliki broj ekipa danas, npr Arsenal, Barselona, Real, Napoli...
Druga varijanta, ova nasa klasicna 4231 sa nesto defanzivnijim bekovima, krila ponovo da ulaze ka unutra al se igra svodi na kreativnost desetke.
Sahinovic
Mulalic Serbecic Martinovic Radovic
Cirjak Vrancic
Kyeremeh Avramovski Ziljkic
Oliveira
Desetki dat slobodu da kreira, presing igra cijela prednja linija. Formacija a la Man Utd, Man City s KDBom, Leicester kad je Maddison tu itd. Sta je problem probat iskopirat velike ekipe na ovom nasem mikronivou? Al za to treba STRUKA. Mirza, Repuh i ostali je nemaju.
Sahinovic
Musa Serbecic Ilija Tomasevic
Cirjak
Ramic Vrancic
Avramovski Hamza Ziljkic
Umjesto Hamze moze i Renan, krila rotirat kako god. Ugl moderna formacija koju igra veliki broj ekipa danas, npr Arsenal, Barselona, Real, Napoli...
Druga varijanta, ova nasa klasicna 4231 sa nesto defanzivnijim bekovima, krila ponovo da ulaze ka unutra al se igra svodi na kreativnost desetke.
Sahinovic
Mulalic Serbecic Martinovic Radovic
Cirjak Vrancic
Kyeremeh Avramovski Ziljkic
Oliveira
Desetki dat slobodu da kreira, presing igra cijela prednja linija. Formacija a la Man Utd, Man City s KDBom, Leicester kad je Maddison tu itd. Sta je problem probat iskopirat velike ekipe na ovom nasem mikronivou? Al za to treba STRUKA. Mirza, Repuh i ostali je nemaju.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
sinoc ne znam da su jednom prosli preko radovica, jos covjek slomio prst.
NEMA NAZAD
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
"Varešanović je pomjeren bliže desnoj aut liniji na poziciju koju zapravo nikada nije igrao. I upravo odatle pada drugi pogodak. Varešanović u defanzivi nije na pravi način ispratio Memiju koji sa Tičinovićem odigrava pas kao na treningu. Ovaj drugi ciljanim centaršutem pronalazi Bilbiju kojem nije bilo teško pogoditi."
U pravu si. Dal vani! nece on nikad ispratiti svog igraca ni odgovorno igrati u odbrani jer misli da je Messi. Musa isto tako na beka jer je strasan bek koji moze jos puno. Valjda se ne namece pa u drugi plan padne.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
opet ovaj ogavni portal pise zasto je sarajevo puklo a ne pise sto igman rastvori svog protivnika,to je jel ocekivano
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
Ma lijeva strana nam je beton sa Radovićem i Ziljkićem, desna je preloša, oba smo gola sa te strane primili.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
kakvi ba sistemi i igraci ,pa ovdje Bekric direktor kluba i najboji igrac kluba ahahahaha
Ahmeta mi poslali u pemziju covjek presudi zeljji
nas ucenik izbaci iz kupa,pobjego sa kontrolnog da bi nas izbacio
a vi se prepirete o sistemu o formacijama o igri,ovdje je dovljno imati zelju,volju i malo znanja,ovo sto mi gledamo je kurcobolja moj rodjak,teska kurcobolja
a vi se prepirete o sistemu o formacijama o igri,ovdje je dovljno imati zelju,volju i malo znanja,ovo sto mi gledamo je kurcobolja moj rodjak,teska kurcobolja
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
promijenili 9 igraca i dosli i oni i da ih qurac boli. Ne ide mi u glavu. Brate tebi se treba nesto reci da radis. Kako se ti osjecas u firmi neki nad**ani nadredjeni a veze nema. I pri tom nesto pametuje, gura na silu. Pa tek ce nam biti raspad sistema u narednim utakmicama ako se nesto ne promijeni.donDondon je napisao/la: ↑27 feb 2023, 13:23kakvi ba sistemi i igraci ,pa ovdje Bekric direktor kluba i najboji igrac kluba ahahahaha
Pa ne mozes ti doci u FK Sarajevo i reci hajmo talit sina bez obzira na sve. Halo majstore, vrbanjusa pa nek zabije 25 golova i 15 asistencija u kantonalnoj ligi pa bujrum da ga talimo. A ni to ne moze on jer bi ga ljudi poslije posla raznijeli na terenu.
- 1 9 4 6 -
Pa imaš članak i o njima. Oni bar nisu najavljivali nove ere, najbolji klub na Balkanu, kamioni, avioni. Skupljaju ljudi humanitarne akcije i bore se za Evropu, a mi šatro milioneri i 5 bodova od zadnjeg mjesta. Pa i jesmo odličan materijal za ismijavanje i cirkuzanje. Ali zato u marketingu ubijamo.

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dal je u par navrata igrao desno napadacko krilo kod Sablica kad je koristio formaciju 3-4-3. Tad je iza sebe imao Sabanovica koji je trebao da pokriva i defanzivno a i da ofanzivno ulazi i da centrira kad bi se Dal uvlacio unutra, tako da se Dal uopste nije trebao vracati jer je Sabanovic drzao citavu desnu stranu. Upitno je kako bi se snasao na krilu u formaciji 4-2-3-1 koja opet ima dva sistema: da bekovi ostaju defanzivno orijentisani a da krila probijaju po strani i da se igra na centarsuteve gdje bi onda Dal igrao desno jer je desnjak, ili da bekovi izlaze ofanzivnije da centriraju a da krila ulaze u sredinu na suteve gdje bi onda Sal trebao igrati lijevo kako bi se mogao namjestiti na desnu nogu ali isto tako bi se morao vracati i pomagati u defanzivi. U koju god kombinaciju da Dala stavis, jedan kvalitetniji igrac trpi. Ostajes ili bez Avrama, ili bez Ziljkica, ili bez Kyeremeha/Guliashvilia. Ja ne vidim na terenu niti jednu poziciju za Dala a da ne bi nekom segmentu igre nastetila. I dalje tvrdim da bi najbolja opcija bila da momak ulazi sa klupe i da bi tada bila veca korist od njega, bilo to na krilu ili na ofanzivnom veznom. Dobro je ovde par ljudi reklo, ako Mirza svom djetetu zeli najbolje nek ga klupira odredjeno vrijeme i nek dobija sanse u drugom poluvremenu, da se skine sa njega pritisak i to je to
90!
A Zrinjski igra na horuk jel? Ljudi imaju sistem koji im drugu sezonu zaredom donosi titulu, spletom nespretnih okolnosti se nisu plasirali u CL. Porediš kone, koje takođe nemaju nikakav sistem, njima se posrećilo da su par utakmica dobili na prekidima i na potezu pojedinca.donDondon je napisao/la: ↑27 feb 2023, 13:23kakvi ba sistemi i igraci ,pa ovdje Bekric direktor kluba i najboji igrac kluba ahahahaha
Sve dok imaš sistem, imat ćeš i rezultate. Ne samo u fudbalu, u bilo kojem poslu bez sistemskog rada nema napretka.
Kad svi da i ja
Formacija: 4-2-4
Šahinović
Mulalić-Besim-Ilija-Slaviša
Čirjak-Vrančić
Kyeremeh Ziljkić
Renan-Hamza
Pa kud puklo da puklo.
#Ponosnadoneba
#NemaLabavo
Formacija: 4-2-4
Šahinović
Mulalić-Besim-Ilija-Slaviša
Čirjak-Vrančić
Kyeremeh Ziljkić
Renan-Hamza
Pa kud puklo da puklo.

#Ponosnadoneba
#NemaLabavo
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
-
- Kontakt:
Evo problema Ikica nema na inst… i djevojka mu u privatni profil stavila …
Evo zrinjski izdao saopstenje za gostujuce navijace. tako radi prava uprava i svaka im cast. Miljama su ispred nas i neka su kad znaju. Nase ajle samo sute
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
----------------Šahinović-----------------
Mulalić-Martinović-Šerbečić-Radović
---------Čirjak--------------Vrančić------
-----------------Avramovski--------------
Giulashvili------------------------Ziljkić
-------------------Oliveira-----------------
Mulalić-Martinović-Šerbečić-Radović
---------Čirjak--------------Vrančić------
-----------------Avramovski--------------
Giulashvili------------------------Ziljkić
-------------------Oliveira-----------------
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Dzaba mi ove formacije postavljamo, klub je izdao saopstenje. I oni ce se ocito drzati toga kao da je sveta knjiga
- 1 9 4 6 -
Je li ovo imamo samo 1800 članova? Gdje je ta Mirzina armija od 100k, gdje su ti Ajlići silni??
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ako nekog zanima derbi u srijedu i 13h.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Yebo nas je savez ove godine da valja, svaku utakmicu domacini smo u drugom gradu, takvu psihologiju ne bi izdrzali ni mesi i mbape a kamoli ziljkic i keremah. Avdija vise ne smije biti prva opcija na beku, oba jucerasnja gola su njegova
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Sjede iza gola u Vrapčićima
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu