To se prije radilo, ali vise stete nego koristi, a pogotovo za hibridni teren. Najlon ne dopusta travi i zemlji da disu, stvara kondenz i trava umire, a onda nastaju ogromni problemi u buducnosti. I u engleskoj se snijeg cisti lopatama do onog finalnog sloja (da se ne bi unistila trava), onda se tek pale grijaci da otope zadnji sloj i led jer tek toliku kolicinu moze drenaza istrpiti.NerminFatic je napisao/la: ↑27 feb 2023, 11:08A fakat, sta fali da klub kupi ili potrazi u donaciji, veliki najlon/ceradu za teren? Moze se i iz vise dijelova postaviti pred velike padavine i tako zastititi teren od ostecenja koja nastanu ne od padavina vec od ciscenja. Nije mi jasno da se to ne koristi, posebno ne prije kad su tereni bili losiji.
Eto recimo onda kad je BiH igrala s Belgijom na Grbavici a kisa padala dva dana. Zar se nije moglo i tako smanjiti ona bruka? Nije isto kad pada 2 i 20 sati.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Pametno jako. Da ga pustimo da igra pa da onda predje u Sarajevo,Borac, Zrinjski. Slažem se s tobom. Extra razmišljanje,ko pretplata.19vendetta87 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 13:17Upravo to, placas ga, a ne koristis, na kraju ispasta i jedna i druga strana. On da ne odigra minute do kraja sezone, bez problema moze preci u Sarajevo, Zrinjski ili Borac, te opet nas karati sljedece sezone. Bolje ga pustiti nek igra, pa nek ide negdje u inostranstvoHansestadt je napisao/la: ↑27 feb 2023, 13:09Totalno je glupo ne koristiti Santosa iako ne zeli da produzi ugovor. To ti dodje ko da ti je neka pretplata otkazala, placas i imas jos fore da koristis, a to ne radis.
- drzgemboadislic
- Kontakt:
@admin Zašto se pušta da navijač Sarajeva piše na temi?Hulahopka je napisao/la: ↑27 feb 2023, 14:44Pametno jako. Da ga pustimo da igra pa da onda predje u Sarajevo,Borac, Zrinjski. Slažem se s tobom. Extra razmišljanje,ko pretplata.19vendetta87 je napisao/la: ↑27 feb 2023, 13:17Upravo to, placas ga, a ne koristis, na kraju ispasta i jedna i druga strana. On da ne odigra minute do kraja sezone, bez problema moze preci u Sarajevo, Zrinjski ili Borac, te opet nas karati sljedece sezone. Bolje ga pustiti nek igra, pa nek ide negdje u inostranstvoHansestadt je napisao/la: ↑27 feb 2023, 13:09Totalno je glupo ne koristiti Santosa iako ne zeli da produzi ugovor. To ti dodje ko da ti je neka pretplata otkazala, placas i imas jos fore da koristis, a to ne radis.
- NerminFatic
- Kontakt:
Cuo sam to, ali mi nije jasno kako trava moze umrijeti ili zijaniti za 10-15 sati ako je pokrijes i zastitis od najvece kise/snijega?Corcaigh je napisao/la: ↑27 feb 2023, 14:03To se prije radilo, ali vise stete nego koristi, a pogotovo za hibridni teren. Najlon ne dopusta travi i zemlji da disu, stvara kondenz i trava umire, a onda nastaju ogromni problemi u buducnosti. I u engleskoj se snijeg cisti lopatama do onog finalnog sloja (da se ne bi unistila trava), onda se tek pale grijaci da otope zadnji sloj i led jer tek toliku kolicinu moze drenaza istrpiti.NerminFatic je napisao/la: ↑27 feb 2023, 11:08A fakat, sta fali da klub kupi ili potrazi u donaciji, veliki najlon/ceradu za teren? Moze se i iz vise dijelova postaviti pred velike padavine i tako zastititi teren od ostecenja koja nastanu ne od padavina vec od ciscenja. Nije mi jasno da se to ne koristi, posebno ne prije kad su tereni bili losiji.
Eto recimo onda kad je BiH igrala s Belgijom na Grbavici a kisa padala dva dana. Zar se nije moglo i tako smanjiti ona bruka? Nije isto kad pada 2 i 20 sati.
-
- Kontakt:
Santosu istekla suspenzija? Hoce li igrati sutra? Mislim da cemo veliku gresku napraviti ukoliko ga sklonimo do kraja sezone neovisno u ugovoru..nismo u situaciji da se tako lako odricemo najboljeg igraca..ne moze se porediti s Amoahom.
Katastrofalan termin sarajevskog derbija u Zenici
Riječ je o mostarskom derbiju 17. kola između Veleža i Zrinjskog, te sarajevskom derbiju 18. kola između Željezničara i Sarajeva.
Susret u Mostaru odigrat će se na stadionu Rođeni (18 sati) dok će Sarajevo ugostiti svog gradskog suparnika u Trening kampu Nogometnog saveza BiH (13 sati) u Zenici s obzirom da je na Koševu u toku rekonstrukcija travnjaka.
Štilić se vratio treninzima

moze izdržati 48h najloni imaju ispod sjevera dan dns stoje od prije nekoliko godina kad su se postavljali trava moze izdržati tri dana s njim, ovako cemo imati krompiriste od terena umjesto da se to u subotu postavilo i jutros skinulo , ovako se teren nece oporaviti za tri mjesecaNerminFatic je napisao/la: ↑27 feb 2023, 15:07Cuo sam to, ali mi nije jasno kako trava moze umrijeti ili zijaniti za 10-15 sati ako je pokrijes i zastitis od najvece kise/snijega?Corcaigh je napisao/la: ↑27 feb 2023, 14:03To se prije radilo, ali vise stete nego koristi, a pogotovo za hibridni teren. Najlon ne dopusta travi i zemlji da disu, stvara kondenz i trava umire, a onda nastaju ogromni problemi u buducnosti. I u engleskoj se snijeg cisti lopatama do onog finalnog sloja (da se ne bi unistila trava), onda se tek pale grijaci da otope zadnji sloj i led jer tek toliku kolicinu moze drenaza istrpiti.NerminFatic je napisao/la: ↑27 feb 2023, 11:08A fakat, sta fali da klub kupi ili potrazi u donaciji, veliki najlon/ceradu za teren? Moze se i iz vise dijelova postaviti pred velike padavine i tako zastititi teren od ostecenja koja nastanu ne od padavina vec od ciscenja. Nije mi jasno da se to ne koristi, posebno ne prije kad su tereni bili losiji.
- Bersaga
- Kontakt:
Muftić; Galić, Drina, Kosorić, Jašarević; Cocalić, Hajdarević, Santos, Mekić, Amoah; Krpić
Volio bih da ovako bude sutra.
Volio bih da ovako bude sutra.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
- Bersaga
- Kontakt:
To ja zbog U21

Potrebno je hlađenje Benderu, obavezno.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
Ja se nadam da će Cocalić odmorit sutra s obzirom da ćemo igrati svaka 3 dana, a da će Aco igrati umjesto njega. Također možda i Šehić da dobije šansu umjesto jednog od bekova.
Štilića bih čuvao za meč sa Slobodom, a umjesto njega bih volio vidjeti Dženisa na svojoj prirodnoj poziciji polušpica, a iza njega Mekića i Hajdara/Beću.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Santos mora igrati, bez obzira na ugovor.
On je naš najbolji igrač uz Hodžića i ako želimo ići do kraja u kupu trebaju nam svi.
Vidjeli ste sami na šta ličimo bez Hodžića, Štilića i Santosa u subotu.
On je naš najbolji igrač uz Hodžića i ako želimo ići do kraja u kupu trebaju nam svi.
Vidjeli ste sami na šta ličimo bez Hodžića, Štilića i Santosa u subotu.
- Bersaga
- Kontakt:
Nedo reče da je Beganoviću i Haračiću rečeno da se na njih ne računa ozbiljno, vrlo moguć scenarij. Ne treba rizikovati sutra sa Štilićem ako nije 100% spreman. Koga god da Šehić zamijeni od bekova neće se ni osjetiti.braco je napisao/la: ↑27 feb 2023, 16:35Ja se nadam da će Cocalić odmorit sutra s obzirom da ćemo igrati svaka 3 dana, a da će Aco igrati umjesto njega. Također možda i Šehić da dobije šansu umjesto jednog od bekova.
Štilića bih čuvao za meč sa Slobodom, a umjesto njega bih volio vidjeti Dženisa na svojoj prirodnoj poziciji polušpica, a iza njega Mekića i Hajdara/Beću.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
-
- Kontakt:
Eo tomic potpisao za siroki
Beca nije igrac da nebude zabune.Ako se budemo kurcili na Santosu bolje onda da igramo sa 3 spica.Samo nabijat lopte u 16 i nek se biju.Jedna će uc.Fakat smo pehovi.Kad smo najzad dobili Krpica i Aru jedina 2 igraca da valjaju sredine terena se povrjede.Onda ovo sa Santosom.Sutra moramo dobit 2 razlike da nebi bilo kakvih frljoka u revansu.Sutra Krila Santos Drljo a u napadu Krpic i Hamo.Muftica na golu bolje i on nek skakuce nego Beca da bjezi od lopte.To isto da imaš kosarkasa koji nesmije skocit.
Poznato mi je to da se ne računa ali sad realno kad smo u brojčanom problemu u veznom redu, možda ipak pružit Dženisu šansu na svojoj poziciji protiv ekipe iz federalne. Ako se ni tu ne pokaže onda jbg. Znao je u karijeri zabiti finih golova sa distance i znao je podvaliti loptu, možda bi mu prijala ta pozicija. On i dalje trenira sa ekipom, bar prema slikama na zvaničnoj od prije 2 dana. Nekako mi vezni u kojem bi igrali Mekić, Hajdarević i Beća (jedina 3 vezna koja su nam ostala) mi je previše nedirektan.Bersaga je napisao/la: ↑27 feb 2023, 16:49Nedo reče da je Beganoviću i Haračiću rečeno da se na njih ne računa ozbiljno, vrlo moguć scenarij. Ne treba rizikovati sutra sa Štilićem ako nije 100% spreman. Koga god da Šehić zamijeni od bekova neće se ni osjetiti.braco je napisao/la: ↑27 feb 2023, 16:35Ja se nadam da će Cocalić odmorit sutra s obzirom da ćemo igrati svaka 3 dana, a da će Aco igrati umjesto njega. Također možda i Šehić da dobije šansu umjesto jednog od bekova.
- MocMahale444
Nije ovo ljudi dobro. 9 bodova smo od zone ispadanja. Zadnje tri utakmice 1 bod. Uzdamo se u kup, a realno je da ćemo teško to osvojiti pored Zrinjskog. Protiv Slobode će biti dosta guravo, kao i svaka do sad. Poslije ide derbi, i ne smijem ni zamisliti kakva bi atmosfera bila kad bi se okliznuli te dvije.
Trenutno korisnika/ca: Meshko91, VivaLaLiberta i 33 gosta.