FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

Baza1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baza1921 » 01 mar 2023, 03:32

Šta vam je šta ste se iscrnjacili pobjedili smo ba😉GBBP👍
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 01 mar 2023, 08:39

prije 2 3 sezone sam gledao Želju kojem su 3 boda na Grbavici najavljivali apsolutno svi protivnici.. ova pobjeda od 2 1 mi uopste nije crnjak i zadovoljan sam obzirom na teren i uslove za igranje.. drago mi je zbog Are da je pročepio.. samo da se malo fizicki vrati u formu a znanje itekako ima..
idemo sad aBd malo odmorit i spremit se za slobodanku.. uvijek nezgodan protivnik ali ne sumnjam da je ova ekipa u stanju dobiti to i sa dobrim raspolozenjem otici u tc i otrest kone ko šljivu..

sretan dan nezavisnosti braćo :bih: :bih:
Mi smo Željini, Željo je naš !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 mar 2023, 08:52

Kad sam vidio teren sve je bilo jasno, ali eto nagurasmo nekako dva komada i šteta što ga primismo, inače bi bilo rutinski u revanšu.

Jbg, sad treba kalkulisati i baciti sve karte na pravu opciju. Protiv Slobode će ponovo biti hrkljuš, ali to se mora dobiti. Posebno jer će Borac teško do pobjede protiv Veleža pa bi mogli smanjiti razliku.

Kup nam je sad veoma važan, i plasman Zrinjskog naravno, da bi se četvrto mjesto u prvenstvu otvorilo za Evropu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 01 mar 2023, 09:02

Argentina je napisao/la:
28 feb 2023, 23:18
Teren - za plakati :(
Beganovic - prva dobra partija od kako se vratio
Drina - krivac za gol
Bekovi - los centarsut, uzas. Ni jednog nisu imali
Sredina - manjak trke
Ara - nek je procepio, ali je malo sebican, kao i Krpic. Valjda se uhodavaju
Krila - opasni svi i dobri, ali potez na kraju uvijek falio
Edis - ne znam sta bih rekao, na 2:0 se rjesava tekma, a ovako nas uveo u revans i belaj. Izmjena Stilic - Krpic, fkt ne razumijem, posebno po onom terenu gdje je Stilic igrac manje
Sredine nije ni bilo drug. Zato je Zvijezda cesto imala 4 vs 2 na sredini i po oduzetoj lopti pucala kontre bez problema.
Veliki strucnjak je u sredinu stavio jednog veznjaka (Mekica) i jednog napadaca (Beganovica) da glumi veznjaka :tokralju: ne postoji u svijetu fudbala formacija sa dva veznjaka, al neshvaceni genije tako kontrolise sredinu.
Tipican primjer podcijenjivanja protivnika koji se na kraju odbio od glavu sa onim golom gostiju.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 01 mar 2023, 09:07

Mi smo pali u svakom segmentu kada je igra u pitanju.. Vecina igraca koji su odigrali dobro jesenji dio sada ne lici na sebe..

Teren ce s vec nekako i oporaviti ali nasa igra sa trenutnim dirigentima u strucnom stabu nema ni teoretsku sansu..
Pročepit će negdje.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 01 mar 2023, 09:25

MojaMalenkost je napisao/la:
01 mar 2023, 09:07
Mi smo pali u svakom segmentu kada je igra u pitanju.. Vecina igraca koji su odigrali dobro jesenji dio sada ne lici na sebe..

Teren ce s vec nekako i oporaviti ali nasa igra sa trenutnim dirigentima u strucnom stabu nema ni teoretsku sansu..
hajmo to ovako postaviti...tereni su trenutno losi zbog vremenskih uvjeta, meni igra nije toliko losa bila s obzirom kakav je teren bio.

Kada tereni zazelene i budu kao tepih pa ako tad ne budu dobro igrali onda cemo osuti paljbu...a ovako kad igrac u podsvijesti strahuje hoce li se poklizati na terenu i to utice na igru.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 01 mar 2023, 09:46

Slobodu ne mozemo dobiti ni u najljepsim snovima, a kakvi glupani nam igraju ne bi me cudilo da trojica dobiju kartone pred derbi.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 01 mar 2023, 10:08

MocMahale444 je napisao/la:
28 feb 2023, 22:40
Robust je napisao/la:
28 feb 2023, 22:34
28 feb 2023, 22:09
Vela hvale da mi neko odg na post 😂
Tebi smeta sto se negativno pise o Edisu. Razumijem ali jbga kad je los🤷🏻‍♂️
nemoj muhoni znas ovdje da smo uvijek bili prozivanj pljuvacima jer smo nazivali stvari kakvim jesu i nismo ih bacali pod tepih, uvijek je bilo ovih pametnica ta ces ti idi u klub ak si pametan, da popuju kad svi vide da ne ide , i onda kad ode sve u 3pm mi ostanemo sa onim odvratnim osjecajem e jesam vam rekao a takvi likovi se naprasno ispale sa foruma

znas nas boje nas.... :zzz:
Daleko smo od pljuvaca, trpili i trpili .
Nek nazivaju kako žele jer ja života mi nikad nemam losu namjeru.
Pojedincima je krivo sto ih podsjetimo na neke stvari kao npr kako je taj isti Edis namjestio pokojnom Odi otkaz.

Nema sta imamo pravo na svoje misljenje i nismo placenici uprava :nene:
Edis mu namjesti otkaz?
Otkaz mu je namjestio onaj ko je dosao poslije Gredica, cak je sam Almir to govorio kako je Oda imao garanciju da je trener dok je on predsjednik. Sta mu je to Edis mogao namjestiti? Nagovarao Stokica i Kokota da fulaju prazne golove?

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 01 mar 2023, 10:11

01 mar 2023, 02:17
Mamboni eto pogodio si 80%
Vidis da moze kad se hoce ukljuciti mozak. :kafa:
Sto ti nisi mozak ukljucio kad je Amar zavaljivao ovaj klub u crno? Nego 90% vas je sutilo do njegove zadnje utakmice?

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 01 mar 2023, 10:11

let3 je napisao/la:
01 mar 2023, 09:02
Argentina je napisao/la:
28 feb 2023, 23:18
Teren - za plakati :(
Beganovic - prva dobra partija od kako se vratio
Drina - krivac za gol
Bekovi - los centarsut, uzas. Ni jednog nisu imali
Sredina - manjak trke
Ara - nek je procepio, ali je malo sebican, kao i Krpic. Valjda se uhodavaju
Krila - opasni svi i dobri, ali potez na kraju uvijek falio
Edis - ne znam sta bih rekao, na 2:0 se rjesava tekma, a ovako nas uveo u revans i belaj. Izmjena Stilic - Krpic, fkt ne razumijem, posebno po onom terenu gdje je Stilic igrac manje
Sredine nije ni bilo drug. Zato je Zvijezda cesto imala 4 vs 2 na sredini i po oduzetoj lopti pucala kontre bez problema.
Veliki strucnjak je u sredinu stavio jednog veznjaka (Mekica) i jednog napadaca (Beganovica) da glumi veznjaka :tokralju: ne postoji u svijetu fudbala formacija sa dva veznjaka, al neshvaceni genije tako kontrolise sredinu.
Tipican primjer podcijenjivanja protivnika koji se na kraju odbio od glavu sa onim golom gostiju.
Ljudi prešli centar dva ipo puta. Ovakve golove primamo redovno,i kad ne postavkama bila.drugacija. S tim trener nema nikakve veze.

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 01 mar 2023, 10:12

Zna li neko jel vazi jos gol u gostima kod nas u kupu?

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 01 mar 2023, 10:14

Mi cemo na kraju sa ovom upravom i strucnim stabom zavrsiti šesti i uz to cemo ostati bez kupa.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 01 mar 2023, 10:46

Ova Uprava kluba kad bi bar "kavez" na Sjeveru uradila do ljeta, bar to, mogla bi uvjeriti navijace da su kadri nesto uraditi sami. Zar je to fakat toliko tesko a eno Cherokee Catholic Club to uradio i ne samo oni. Dosta je price "pregovaramo sa Savezom", "pregovaramo s Opstinom (o dozvolama za podtribinski prostor Istoka", i slicno a u stvarnosti nista vec godinama. :(

TeroweNth
Kontakt:

Post Postao/la TeroweNth » 01 mar 2023, 10:50

Ovdje svi stručnjaci, svaka vam čast! :clap: :rol:

estufi98
Kontakt:

Post Postao/la estufi98 » 01 mar 2023, 11:04

MrkiMedo je napisao/la:
01 mar 2023, 09:46
Slobodu ne mozemo dobiti ni u najljepsim snovima, a kakvi glupani nam igraju ne bi me cudilo da trojica dobiju kartone pred derbi.
Sloboda je najlosija ekipa u ligi trenutno, igraju ocajno iako imaju neke ok igrace i ako ih takve ne dobijemo onda ne trebamo ni pomisljati na Evropu niti kroz ligu niti kroz kup

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 01 mar 2023, 11:09

Pririsak je napisao/la:
01 mar 2023, 10:12
Zna li neko jel vazi jos gol u gostima kod nas u kupu?
Ne važi...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 01 mar 2023, 11:12

Niti je utakmica sinoć mjerilo radi terena, niti će to biti vikend radi istog, ali i radi protivnika jer je Sloboda najlošija.

Nakon srijede će se tek dati pravi sud. Ta utakmica će nam biti mjerilo, da li smo konkurentni za evropu, ili će nam realnost biti polufinale i pozicija od 5. do 8. mjesta u ligi.

Lp
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 01 mar 2023, 11:59

Evo jedan podatak pred Slobodu, u posljednjih 15 godina imamo samo 4 domaće pobjede protiv Slobode, od toga smo posljednjih 5 susreta sa njima na Grbavici remizirali. Baš nevjerovatno zvuči. Ovako loš učinak bi mi smetao i da je Zrinjski u pitanju, a kamol Sloboda.

slika

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 01 mar 2023, 12:19

jointunija je napisao/la:
27 feb 2023, 20:48
ReX je napisao/la:
27 feb 2023, 20:15
Edis Mulalić: Zvijezdu smo analizirali i znamo im dobre i loše strane, ali moramo biti oprezni
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Sta si ti matere ti sa Genjcom i Bogaljem analizirao. Ne blamiraj se vec podnesi/te ostavku. :puke: :puke:
Znaš li ti uopšte ko u klubu radi analize i na koji način?
Nije ni čudo da si predmet sprdnje cijelog foruma,zaobiđi nas,olakšaj i sebi i nama koji čitamo tvoje nebuloze.
Nakon Igmana i Zvijezde (da ne spominjem i jesen 2022) pod hitno mijenjati famozne analiticare utakmica u klubu. :oops: :oops:
@igrajlopte 🐦

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 01 mar 2023, 12:35

braco je napisao/la:
01 mar 2023, 11:59
Evo jedan podatak pred Slobodu, u posljednjih 15 godina imamo samo 4 domaće pobjede protiv Slobode, od toga smo posljednjih 5 susreta sa njima na Grbavici remizirali. Baš nevjerovatno zvuči. Ovako loš učinak bi mi smetao i da je Zrinjski u pitanju, a kamol Sloboda.

slika
Nismo ih nikako ugostili u 2022. godini, zadnja na Grbavici protiv njih prije godinu i po dana :shock:
Ne leže nam nikako ali u subotu se prekida ta negativna tradicija.
Dobra stvar je što im neće biti Vranješa, sigurno njihov najbolji igrač.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: WeekendOffender i 31 gost.