Al covjek pravda "clickbait" kao da je to nesto najnormalnije i korektno. Novinarska etika ne postoji.FKBilder je napisao/la: ↑28 feb 2023, 23:47Ja nemam nikakvu viziju o ovom pitanju, iznio sam misljenje o neprikladnim stvarima na portalu i poprilicno nepismenim novinarima istog. Sve drugo si umislio sebi.admin je napisao/la: ↑28 feb 2023, 23:04Ti isto ko da za tebe radimo ili u najmanju ruku da smo neka drzavna sluzba, pa onda ‘gospodo radite ono za sta ste placeni ili dajte nekom drugom da radi’
Ili kao da si kupio sportsport magazin na trafici, dao petaka pa se razocarao kad si prelistao.
Mi smo zadovoljni i poslom i primanjima. Jedino sto se taj posao ne poklapa sa tvojom vizijom.
Cinjenica je da su Wanda, Diletta i ostale qrave generator klikova, pa samim tim i zarade. Ali je onda normalno da ces dobit milion negativnih reakcija. Eto prvi ja slabo otvaram clanke vezane za rukomet jer me ne zanima.. ne zanima me ni Wanda, al jbg, nekad te u bezglavom skrolanju takav clanak navuce i otvoris ga iz lude znatizelje. Onda hebem sve i sebi sto sam otvorio to smece i onom ko je to smece objavio..
Lako je pravdati smece od clanka brojem klikova, ali nikada se nisu usudili, sta vise, glat su odbili prijedlog da se uvede opcija za "ocjenjivanje" clanaka, znajuci kakav bi feedback bio za ove "Magazin" gluposti. Na kraju su cak ugasili opciju komentarisanja na tim clancima, jer od 30 komentara 29 je cista mrznja i pljuvanje clanka i novinara koji je to objavio. Ugasis tu opciju i sad mi mozes prosipati pricu kako to narod voli i kako te stvari nekoga zanimaju, pa se toliko klika na to.
North Korea style.
Da iole postujete svoje citaoce koji vam donose tu zaradu, kojom se ponosno busate u prsa, onda bi vas zanimao feedback korisnika a ne samo "suha brojka" u vidu klikova.