FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
106
46%
3. Sredinu tabele
47
20%
4. Borbu za opstanak
34
15%

Ukupno glasova: 230

Hulahopka

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hulahopka » 01 mar 2023, 15:21

Argentina je napisao/la:
01 mar 2023, 15:13
Hulahopka je napisao/la:
01 mar 2023, 14:55
Argentina je napisao/la:
01 mar 2023, 14:51

Edis je Beganovica pohvalio nakon tekme, zasto te bilo sta iznenadjuje. Covjek kao da nije bio nas trener i nike ga gledao sve silne tekme.

Imam osjecaj da zabije 3 gola do kraja sezone bi govorio da je Mesi😱
Kad ne zabije go ne valja,kad zabije go ne valja. Majke mi jeste vi udure svi s glavom? Zar moras i ti, kad dosta čobana ima na temi odavno.
Radi svojih postova, ti nisi relevantan ni da kazes kad je dan, a kada noc.

Ali da ti objasnim i realno predtsavim cinjenice koje se ne mogu pobiti i koje su takve, Beganovic je odigrao dobru tekmu protiv Zvijezde (kamo srece da je svaku bio ovakav), ali realnost je takva, da je katastrofa bio do ove tekme. I dalje ima statistiku da ima vise kartona nego golova i udaraca u okvir gola.

Pozicije koje igra sa tom statistikom su za raskid Ugovora, a u najmanju ruku da ne igra, a nas trener ga pohvali. Zamiali sada ostale igrace, koji su bolji od njega, koji imaju bolju statistiku od njega, kako se osjecaju i sta misle o tome, kad njega izdvaja i hvali, a ostale ne spominje. Realno misle da im je trener ubleha i da nema veze sa vezom, sto svojim potezima i izjavama pokazuje.
Dzenis je jucer tek igrao poziciju koja mu odgovara. Nemaš ti meni sta objasnjavati čim vidim šta pises jasno mi je kakva si neznalica. A to pokazuje,sve više i više. Nemaš postovanja prema igračima koji su skoro čitav život u klubu. Ponasate se ko stoka,pišete ko stoka. Šta drugo reći za vas nego to.

Kontate da ste neki stručnjaci. Samo bi pljuvali,tjerali. To vam je smisao života izgleda. Sve ijednog. Pljujete igrace redom, kao da ste vi neki bitan faktora. Sramota sta se sve mora čitati na temi gdje su kao navijaci kluba. Šošonska tema klasična.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 01 mar 2023, 15:27

Hulahopka je napisao/la:
01 mar 2023, 15:21
Argentina je napisao/la:
Hulahopka je napisao/la:

Kad ne zabije go ne valja,kad zabije go ne valja. Majke mi jeste vi udure svi s glavom? Zar moras i ti, kad dosta čobana ima na temi odavno.

Ali da ti objasnim i realno predtsavim cinjenice koje se ne mogu pobiti i koje su takve, Beganovic je odigrao dobru tekmu protiv Zvijezde (kamo srece da je svaku bio ovakav), ali realnost je takva, da je katastrofa bio do ove tekme. I dalje ima statistiku da ima vise kartona nego golova i udaraca u okvir gola.

Pozicije koje igra sa tom statistikom su za raskid Ugovora, a u najmanju ruku da ne igra, a nas trener ga pohvali. Zamiali sada ostale igrace, koji su bolji od njega, koji imaju bolju statistiku od njega, kako se osjecaju i sta misle o tome, kad njega izdvaja i hvali, a ostale ne spominje. Realno misle da im je trener ubleha i da nema veze sa vezom, sto svojim potezima i izjavama pokazuje.
Dzenis je jucer tek igrao poziciju koja mu odgovara. Nemaš ti meni sta objasnjavati čim vidim šta pises jasno mi je kakva si neznalica. A to pokazuje,sve više i više. Nemaš postovanja prema igračima koji su skoro čitav život u klubu. Ponasate se ko stoka,pišete ko stoka. Šta drugo reći za vas nego to.

Kontate da ste neki stručnjaci. Samo bi pljuvali,tjerali. To vam je smisao života izgleda. Sve ijednog. Pljujete igrace redom, kao da ste vi neki bitan faktora. Sramota sta se sve mora čitati na temi gdje su kao navijaci kluba. Šošonska tema klasična.
Sta je poenta i sta si htio reci? Stvsrbo ne razumijem, plus nije cijeli zivot u klubu. I da jeste, ako nije dobar, ne treba da igra. Je li to znaci da svi koji su u klubu duze treba da igraju ispred onih koji su bolji od njih?

Da li je tacno ovo sto sam ja napisao iznad na postu oko toga da mu je ovo prva dobra tekma i statistiku koju sam naveo?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 01 mar 2023, 15:41

evo ponovno pada jel iko prekrio teren il i dalje boli briga sta ce biti

blago nama ko o klupskoj imovinu brine

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 01 mar 2023, 15:43

@Argentina

Prestani bolan trositi svoje vrijeme na nebulozu zvanu HULAHOPKA.
@igrajlopte 🐦

DUVNO1921
Kontakt:

Post Postao/la DUVNO1921 » 01 mar 2023, 15:46

Hulahopka je napisao/la:

jedini Šošon na ovoj temi si ti..... stavi dudu :beba: u usta i tisu
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 01 mar 2023, 15:58

Do kad vise opravdavanja ublehe i prevare od trenera? Leotar, Igman, Zvijezda sve gore od goreg..Tuzla na goroj kaljuzi raznijela Rudar 5 0..imamo ekipu koja u svakom dijelu ima po jednog ozbiljno dobrog igraca plus par mladjih potencijala...Edis odlazi dok nisi sve moguce nade za Europu unistio..

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 01 mar 2023, 15:59

Argentina je napisao/la:
Hulahopka je napisao/la:
Argentina je napisao/la:
01 mar 2023, 14:51

Edis je Beganovica pohvalio nakon tekme, zasto te bilo sta iznenadjuje. Covjek kao da nije bio nas trener i nike ga gledao sve silne tekme.

Imam osjecaj da zabije 3 gola do kraja sezone bi govorio da je Mesi😱

De bolan ne trosi slova na covjeka koji nije osnovnu skolu zavrsio.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 01 mar 2023, 16:02

delinjo je napisao/la:
01 mar 2023, 15:59
Argentina je napisao/la:
Hulahopka je napisao/la:

De bolan ne trosi slova na covjeka koji nije osnovnu skolu zavrsio.
Upravu si. Zivio.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 01 mar 2023, 16:03

Ma nemamo nikakve šanse ni da prođemo polufinale kupa dok je Edis tu.. treba to shvatiti i pomiriti se s tim.
Od Europe nema ništa.. i Velež i Tuzla a pogotovo Zrinjski će nas lagano izbaciti u polufinalu.
Imaš potencijal, imaš igrače koji mogu osvojiti kup al' imaš i totalno neuigranu ekipu koju vodi trener za ekipe kao što su Mladost DK. To je njegova realnost i to je to.
Previše golova primamo, loše se krećemo u odbrani, previše prostora ostavljamo. To je prva stavka koju bi novi trener trebao uigravati, da postanemo čvršći, a gore imamo kvalitet svakome bar jedan uvaliti.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 01 mar 2023, 16:26

Koji smo mi cirkus sunce ti poljubim neki gastrabajter usao u sluzbene prostorije kluba onako i drzi ders :bow: :bow:

pa jbt ugasite nas a mojne nas sramotiti na ovaj način : :sick:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 mar 2023, 16:38

braco je napisao/la:
01 mar 2023, 14:20
Podatak koji ne dobija dovoljno pažnje je taj da mi imamo najmanje clean sheetova u ligi ove sezone uz Igman.

slika

Odbrana nam čitave sezone nije na nivou. Koliko god se puno pričalo o neefikasnom napadu kao glavnom problemu prošle polusezone, toliko se nije dovoljno pričalo o klimavoj odbrani.

Mi smo bili među 4 najefikasnije ekipe lige iako smo faktički igrali bez špica, a recimo ako govorimo o defanzivnim brojkama trenutno imamo samo 4 clean sheeta u 22 odigrane utakmice (19 u ligi i 3 u kupu) i to protiv Igmana kući 1-0, Leotara u gostima 0-1, Veleža kući 2-0 i Sloge kući 1-0.

U kupu smo u svakoj utakmici primili go, a u 2 od 3 utakmice smo igrali protiv drugoligaša tj. protiv Budućnosti, Leotara i Zvijezde.
Dobar podatak bracika, to se apsolutno vidi u svakom našem meču. U svom postu sam baš pričao o tom strahu gdje si ti svjestan da možeš protivniku ne dozvoliti da izađe iz svog šesnaesterca 70 minuta, ali znaš da te ovi mogu kazniti u 75-oj prvi put kad izađu.

I pri tome ja ne bih krivio kompletnu odbranu jer po meni Drina i Coca su okej ali bekovi su katastrofalni. Najbolji primjer je jučer Zvijezda, prvi šut Zvijezde u drugom poluvremenu (Mujagić), ide lopta po podu sa desne strane i Galić umjesto da ide na nju i izbije je on se povlači i čeka Mujagića da primi loptu. Hajde to nas nije koštalo, bezveze je bio šut.

Onda drugi šut (to jest gol), okej pogriješio Drina loše zahvatio loptu yebiga desi se al' pogledajte samo reakciju Jašarevića koji lagano trčkara nazad i uopšte ne gleda da li mu iza leđa ide protivnički igrač koji će utrčati na Mujagićevu loptu u peterac. Jer jedino su mogli zaprijetiti ako neko uleti u naš peterac i nikako drugačije i to je jedina Jašarevićeva obaveza da isprati tu eventualnu prijetnju al' on se nije ni okrenuo da vidi ima li koga iza njega, kamo li šta više...

Ja sam znao da ćemo primiti gol čim sam vidio igrača Zvijezde da Jašareviću trči u leđa, jedino sam se nadao da će možda Cocalić izblokirati dodavanje al' čim je prošlo znao sam da će biti gol jer Jašar nema pojma da ima igrača iza leđa.

E to je ta neodgovornost bekova i katastrofalno pozicioniranje i branjenje prostora koje gledam iz meča u meč. Ne bi im sve greške mogli pokriti ni Maldini i Baresi iz prajma, a kamo li Cocalić i Drina.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 01 mar 2023, 17:05

Argentina je napisao/la:
01 mar 2023, 15:27
Hulahopka je napisao/la:
01 mar 2023, 15:21
Argentina je napisao/la:

Sta je poenta i sta si htio reci? Stvsrbo ne razumijem, plus nije cijeli zivot u klubu. I da jeste, ako nije dobar, ne treba da igra. Je li to znaci da svi koji su u klubu duze treba da igraju ispred onih koji su bolji od njih?

Da li je tacno ovo sto sam ja napisao iznad na postu oko toga da mu je ovo prva dobra tekma i statistiku koju sam naveo?
Poenta sta sam htio reći ne mozes no vidjeti jer ti znas samo za pljuvanje. Ako koje tebi najveći problem Dzenis danas,sutra Malic, prekosutra neko treći,sta se tebi ima pisati. Ove šošone razumijem. To pola nije iz sarajeva. Ovaj palamudi nešto iz Švedske nema pametnija posla u životu. Ovi drugi po nekim selendrama po BIH,niko ne ide na utakmice. Ali bi oni da odredjuju ko će igrati,koga otjerati itd. Nema poenta na naravno. I za kraj. Dzenis nije Ronaldo,nikad bio. Za vrijeme Ode igrao odlično. Do sad je bio na klupi jer je zasluzio,i ničim te ne ugrožava ni tebe ni ove seoske mlade dame s teme. Jučer igrac utakmice nažalost za tebe i dame s foruma.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 01 mar 2023, 17:08

zeljovolimte je napisao/la:
01 mar 2023, 10:11
MocMahale444 je napisao/la:
01 mar 2023, 02:17
Mamboni eto pogodio si 80%
Vidis da moze kad se hoce ukljuciti mozak. :kafa:
Sto ti nisi mozak ukljucio kad je Amar zavaljivao ovaj klub u crno? Nego 90% vas je sutilo do njegove zadnje utakmice?
Halali ali hu iz ju :? Kakav ba Amar pa ako nisam mu psovao i nazivao ga morzom i bumbarom ne znaci da sam podrzao njegova sranja koja je uradio klubu. Nabijem ga na napojnu žilu.
Uvijek sam pisao da je ters i ko neka znahorka.

Bolan ba pa Edis nije TRENUTNO za Želje i Sasa Matic to vidi samo par vas jok dok neki sute za sad.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 01 mar 2023, 17:19

zeljovolimte je napisao/la:
01 mar 2023, 10:11
MocMahale444 je napisao/la:
01 mar 2023, 02:17
Mamboni eto pogodio si 80%
Vidis da moze kad se hoce ukljuciti mozak. :kafa:
Sto ti nisi mozak ukljucio kad je Amar zavaljivao ovaj klub u crno? Nego 90% vas je sutilo do njegove zadnje utakmice?
E to ce ti drug svi presutjeti,nevjerovatna i porazna je cinjenica kako se sutilo kad je morz zaduzio klub milione i milione
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 01 mar 2023, 17:58

Raonffa je napisao/la:
01 mar 2023, 16:38
braco je napisao/la:
01 mar 2023, 14:20
Podatak koji ne dobija dovoljno pažnje je taj da mi imamo najmanje clean sheetova u ligi ove sezone uz Igman.

slika

Odbrana nam čitave sezone nije na nivou. Koliko god se puno pričalo o neefikasnom napadu kao glavnom problemu prošle polusezone, toliko se nije dovoljno pričalo o klimavoj odbrani.

Mi smo bili među 4 najefikasnije ekipe lige iako smo faktički igrali bez špica, a recimo ako govorimo o defanzivnim brojkama trenutno imamo samo 4 clean sheeta u 22 odigrane utakmice (19 u ligi i 3 u kupu) i to protiv Igmana kući 1-0, Leotara u gostima 0-1, Veleža kući 2-0 i Sloge kući 1-0.

U kupu smo u svakoj utakmici primili go, a u 2 od 3 utakmice smo igrali protiv drugoligaša tj. protiv Budućnosti, Leotara i Zvijezde.
Dobar podatak bracika, to se apsolutno vidi u svakom našem meču. U svom postu sam baš pričao o tom strahu gdje si ti svjestan da možeš protivniku ne dozvoliti da izađe iz svog šesnaesterca 70 minuta, ali znaš da te ovi mogu kazniti u 75-oj prvi put kad izađu.

I pri tome ja ne bih krivio kompletnu odbranu jer po meni Drina i Coca su okej ali bekovi su katastrofalni. Najbolji primjer je jučer Zvijezda, prvi šut Zvijezde u drugom poluvremenu (Mujagić), ide lopta po podu sa desne strane i Galić umjesto da ide na nju i izbije je on se povlači i čeka Mujagića da primi loptu. Hajde to nas nije koštalo, bezveze je bio šut.

Onda drugi šut (to jest gol), okej pogriješio Drina loše zahvatio loptu yebiga desi se al' pogledajte samo reakciju Jašarevića koji lagano trčkara nazad i uopšte ne gleda da li mu iza leđa ide protivnički igrač koji će utrčati na Mujagićevu loptu u peterac. Jer jedino su mogli zaprijetiti ako neko uleti u naš peterac i nikako drugačije i to je jedina Jašarevićeva obaveza da isprati tu eventualnu prijetnju al' on se nije ni okrenuo da vidi ima li koga iza njega, kamo li šta više...

Ja sam znao da ćemo primiti gol čim sam vidio igrača Zvijezde da Jašareviću trči u leđa, jedino sam se nadao da će možda Cocalić izblokirati dodavanje al' čim je prošlo znao sam da će biti gol jer Jašar nema pojma da ima igrača iza leđa.

E to je ta neodgovornost bekova i katastrofalno pozicioniranje i branjenje prostora koje gledam iz meča u meč. Ne bi im sve greške mogli pokriti ni Maldini i Baresi iz prajma, a kamo li Cocalić i Drina.
Ma naravno da nije samo do štopera, samo se sjetimo zbog kakvih golova smo znali popušit (bod)ove. ove sezone. Evo već sam pisao o tome pa da ne tipkam 2 put isto (doduše u ovom postu sam pisao samo o kiksevima na domaćem terenu):
braco je napisao/la:
21 nov 2022, 19:04

Istina, neke od domaćih utakmica nismo zaslužili da kiksamo ove sezone ali smo u dosta njih sami sebi u stomak skočili. Protiv Leotara onakav smiješan gol primaš, protiv Širokog stoji Vukoja stoji sam na vrhu 16 i upućuje udarac koji je dobar ali Muftić prekratak da ga odbrani, pitari s igračem manje 2 gola zabiju, protiv Zrinjskog Beća loše čisti loptu i daje je Tičinoviću koji postiže go, drugi gol Borca Amoah bezveze s petom na našoj polovini odigrava s igračem manje i 10 minuta do kraja i poklanja njima loptu petom i zabijaju nam gol, protiv Posušja iz svog kornera primaš onakav gol. Bila su i ona 2 gola Tuzle ali sreća pa je već bilo 4:0. Šteta, mogao se definitivno tu koji bod više uzeti.

Zaboravio sam da spomenem recimo drugi go pitara u prethodnom postu, Vego k'o da je s Marsa pao nije znao gdje stoji u toj situaciji, Musa mu protrčava još povrh svega Bender prima kroz noge iz haman mrtvog ugla.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 mar 2023, 18:06

To je to, čitao sam ti ovaj post i slažem se sa svim. To je upravo ovo da nikad ne znaš kako ćemo i kada primiti gol, baš smo hafifni po tom pitanju, a nešto mi se čini da nije tako bilo u proljetnom dijelu prošle godine pod Edisom.

Nemam statistiku, odnosno ne znam je, ali čini mi se da smo nazad bili puno čvršći prošlo proljeće nego ove sezone.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 01 mar 2023, 18:51

Putuj Evropo i nemoj cekati na nas...

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 01 mar 2023, 18:53

Mi smo i dalje u jako dobroj poziciji kada je Europa u pitanju, ne razumijem zbog čega ovakvi komentari, imamo kup koji ćemo nadam se osvojiti ili mi ili Zrinjski, u slučaju da osvoji Zrinjski i sa 4. pozicijom možemo u Europu, treba samo iskoristiti naredne 3 utakmice gdje imamo dosta bolji raspored od konkurenata i to je to.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 01 mar 2023, 19:22

drzgemboadislic je napisao/la:
01 mar 2023, 18:51
Putuj Evropo i nemoj cekati na nas...
Duša draga naša.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 01 mar 2023, 19:26

Najbolju odbranu u zadnje vrijeme smo imali igrali dok je Ivkovic bio trener. Moze biti da je i do trenera, ali prije da jednostavno nisi imao igrace koji mogu bilo sta naprijed, onda ti se fokus svede na odbranu a naprijed se nadas da stvoris 1-2 prilike, koju evt iskoristis. Kad si Mulalicu dodao Santosa, pa Amoah, onda znas da nesto mozes i naprijed pa vjerovatno igras sa vise rizika. Jos stvoris nekoliko prilika, ne postignes gol, odbrana se opusti, i neka ti frljoka udje kao protiv Leotara.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.