FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

thulkazal
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la thulkazal » 24 feb 2011, 00:36

@schwienstaiger nebi se slozio sa tobom ... lucio ga je vozao u svojim prodorima ko debila a vala imao je 100% sansu sa peterca kada je zapucao loptu ne pod oblake nego pod 90% tacno u nebo xD

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 24 feb 2011, 00:37

koliko se sad vas kaje sto ste glasali da bi volili nojera na golu ? :D

hehe odlicna tekma

po prvi put sam gledo Bayern sa uzivanjem bez nerviranja jer sam imo utisak da mogu dat iz svakog napada go

al samo jos da napomene da ovo nije ni blizu gotovog jer italijanska su to **** ljudi moji
Thomas Müller - Fußballgott

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 24 feb 2011, 00:42

Odlicna tekma,,bilo je sitnijih greskica u odbrani,,2 greske swajnija koje su nas mogle kostati dobrano,,Luis Gustavo pa to je buducnost bajerna na poziciji zadnjeg veznog,,mislim decko je snidera stavio u dzep i igrao s njim dzepni bilijar,,jaoo Gomezzzzz to je fenomen (javio se navijac sa najgornje tribine da ga dobro opalio hehe) ali bitno je da je on naletio na otpadak i pospremio ga u gol..Pa ljudi treba priznati da je Pranja odigrao odlicniu tekmu danas dok se nije ozljedio (zna li ko sta je u pitanju?).Ribery mi nekako previse solirao i previse pokusaovo 1 na 1 i haman svaki put bio zaustavljen,ali respekt za pozrtvovnost i trku....Slag na kraju KRAFT fala ti ko bratu veceras si osigurao nama 1/4 finala, a sebi dugoročnu 1-cu u Bayernu.....
VOLIM BAYERN

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 24 feb 2011, 00:43

Nije problem u tome kako Gomez zabija, nego je problem kako masi. Pogledajte ponovo onu sansu iz prvog poluvremena. Otisla nebu pod oblake.

Nije on najveci kloc na svijetu, ali neke sanse mora iskoristavat, jer da ponovimo to je najskuplji Bayernov transfer.
#divovi

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 feb 2011, 00:46

moustapha je napisao/la:Nije problem u tome kako Gomez zabija, nego je problem kako masi. Pogledajte ponovo onu sansu iz prvog poluvremena. Otisla nebu pod oblake.

Nije on najveci kloc na svijetu, ali neke sanse mora iskoristavat, jer da ponovimo to je najskuplji Bayernov transfer.
U krivu si i to opako, no dobro, naš je, Gomez je, pa se po njemu mora pljuvati ;)

Pogledaj si negdje sažetak utakmice Juve - Inter pa vidi kaj je Etoo promašio ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 24 feb 2011, 00:52

Kao što većina ovjde zna, nisam neki ljubitelj Bayerna. No, večeras su pokazali da su sila. Ono što meni nije jasno kod vas je to "pljuvanje" po Gomesu ili ****. Lik je igračina! Pogledajte samo njegovu statistiku i sve će vam biti jasno.
BL: 21 utakmica, 18 golova, 3 asistencije
LP: 7-7-1

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 24 feb 2011, 00:53

Ovi zabari (posebno se obracam amelli ovoj) nikako da shvate da su izgubili.hahahahahaha.izgubili....
U Minhenu nemate sanse kao sto niste imali ni veceras...Veceras u periodu igre od 50-70 se vidjelo da vi nemate snage da trcite kao mi da ste kondiciono slabiji od nas,,,chavi u jednom momentu molio za aut covjek se zadihao kapica mu ona otpala,,mota i kambio samo se ukljucivali kad je trebalo udariti po nogama,,,,
Na aliancu vi napadate, hmmm mislim ko fol na aliancu samo 1 ekipa napada i to je BAYERN tako da nemate prilike ako budete igrali kao veceras.al nemojte brinuti ima LIGA EUROPE vrh
VOLIM BAYERN

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 feb 2011, 00:56

Gomez trpa za razliku od nekih Torresa, Drogbi i ostalih.Imam utisak da svi očekuju da on zabije 100 golova jer je u protivnom kloc koji fula sa 5 metara.Čovjek je dao polovinu naših golova i opet nije dobar.Kakvu šansu Messi profula protiv Arsenala pa mu niko ne lomi leđa zbog toga i nije kloc i sl.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 24 feb 2011, 01:11

Napadajte me sad koliko god hocete, ali Gomez nije igrac kalibra Bayerna niti vrijedi 30 miliona.
To je prosjecan napadac kakvih ima po Bundesu a i širom evrope koliko hocete....najprecijenjeniji igrac definitivno.
Bayern treba zmiju pos.koka kakav je npr.Eto ili kakav je nekad bio Elber, onaj koji se mota oko 16 i koji je opasnost po gol cim uđe u 16 metara...a ne ko Gomez treba da mu poklopi dosta toga da zabije gol, neko da mu namjesti na tanjiru asistenciju ili neka odbijica i slicno...OK, odbila mu se lopta zabio je gol svaka cast, ali on nije kalibar za Bayerna.

pazzoetoogol
Kontakt:

Post Postao/la pazzoetoogol » 24 feb 2011, 01:18

isakovich je napisao/la:Ovi zabari (posebno se obracam amelli ovoj) nikako da shvate da su izgubili.hahahahahaha.izgubili....
U Minhenu nemate sanse kao sto niste imali ni veceras...Veceras u periodu igre od 50-70 se vidjelo da vi nemate snage da trcite kao mi da ste kondiciono slabiji od nas,,,chavi u jednom momentu molio za aut covjek se zadihao kapica mu ona otpala,,mota i kambio samo se ukljucivali kad je trebalo udariti po nogama,,,,
Na aliancu vi napadate, hmmm mislim ko fol na aliancu samo 1 ekipa napada i to je BAYERN tako da nemate prilike ako budete igrali kao veceras.al nemojte brinuti ima LIGA EUROPE vrh
znamo mi koje igrao ligu evrope prije nekoliko sezone i ko jos nije obezbjedio ligu prvaka za iducu sezone....vama cesttike za vecerasnju pobjedi, al djabe sa sad dizete jer niste niste obezbjedili,po meni nemate vece sanse od nas jer su one 50- 50 i dalje, jer sigurno znate kakva je vasa odbrana, dovoljno vas je naceti onda ste rascerupani,...a nema sumnje da ce Inter napasti svim silama i da ce zabiti gol, a ako prvi zabije, onda ste na debelim mukama, jer ne zaboravite 1-2 kome odgovara :D veceras ste imali srece, jeste imali vise loptu u posjedu ali zrelije prilike je imao Inter...
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER

Roemello89
Kontakt:

Post Postao/la Roemello89 » 24 feb 2011, 01:21

svaka cast na pobijedi Bayerna, stvarno smo dobro odigrali... jedna od najboljih utakmica.... inter nema sta trazit na Alianz Areni jer smo dominantni na domacem terenu...... eh sad u subotu pada Dortmund(brat mi navija za bvb a ja za Bayern) nekad bude zajebano kad gledamo tekmu.... pozdrav svim bavarcima najbolji smo...... ;)
Željezničar Za Život Cijeli 19TM87

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 24 feb 2011, 01:28

Mozda ne treba previse forsirati pricu o Gomezu, jer imam osjecaj da ce se razvuc na duplo vise stranica nego o Badstuberu. Da je Gomez postigao gol u ranijoj fazi utakmice puno bi manje nervoze bilo do kraja, mozda vec i zavrsili posao u Milanu.

Ne moze se porediti jedan promasaj Messia ili Eto'oa, kad ti igraci izradjuju svoje prilike, nose igru svojih timova i tako poneki promasaj je sasvim OK. Da Robben promasi prazan gol, uopste mu ne bi zamjerao, jer znam koliko znaci igri Bayerna. Medjutim, Gomez ima priliku da iza ledja ima igrace ogromne kvalitete poput Robbena i Riberija, isto tako i Mullera radilicu. 80% golova koje je postigao dobio je loptu na tanjiru, a od tih golova ne smijemo zaboraviti da ih uvijek postize nakon sto izmasi nekoliko sansi. Statistika kao u kosarci. Mnogo poena ubaci, ali isto tako mnogo lopti potrosi.
#divovi

Elber
Kontakt:

Post Postao/la Elber » 24 feb 2011, 01:38

Ja stvarno ne kontam ove Interove navijace kazu da su sanse sad 50:50 i da je nasa odbrana suplja ko svicarski sir,a njihov napad ubitacan pa fali milito,pa pa fali samuel,kruz pogrijesio itd itd.a nisu nam mogli gola dat kod kuce pa ko sad ce uvalit 3-4 komada u Minhenu.Pa da je babmi m... bila bi dedo jbt.Samo mi je krivo sto nisamo jos jedan zabili al i ovako je odlicno

VIVA LA BAYERN

Roemello89
Kontakt:

Post Postao/la Roemello89 » 24 feb 2011, 01:42

Elber je napisao/la:Ja stvarno ne kontam ove Interove navijace kazu da su sanse sad 50:50 i da je nasa odbrana suplja ko svicarski sir,a njihov napad ubitacan pa fali milito,pa pa fali samuel,kruz pogrijesio itd itd.a nisu nam mogli gola dat kod kuce pa ko sad ce uvalit 3-4 komada u Minhenu.Pa da je babmi m... bila bi dedo jbt.Samo mi je krivo sto nisamo jos jedan zabili al i ovako je odlicno

VIVA LA BAYERN

inter ko inter jarane njihovi navijaci su uvijek takvi uvijek traze nekog da krive za poraz.. ne mogu ni poraz prihvatiti takvi su oni....
Željezničar Za Život Cijeli 19TM87

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 24 feb 2011, 01:48

Nisam gledao odavno Bayern, zapravo od finala LP prošle godine...ali sam ih veceras gledao i pratio igru...Bayern tacno zna šta hoce, nema dilvljanja u igri i najbijanja lopte, standardna njemacka disciplina, svi igraci su na svojim pozicijama, nema izmišljanja tople vode i šetaća na terenu.. na koncu Van Gaal je to, covjek zvani Kontrola.
Zamjera se nešto odbrani, a Boga mi odbrana sasvim solidna...to su sve igraci iz vašeg pogona plus što su mladi, nisu se trošile ogromne pare na odbranu (kao npr.Inter ili neki drugi klubovi) i ono što je dovedeno ,dovedeno je za male relativno pare i zbog te politike Bayern nikad bankrotirati nece...da bi doveo 4 betona u odbrani, mora se iskeširati jedno 80 miliona minimalo- nema džabe jbg.
Sredina Švajni i onaj Gustavo odlicno rade svoj posao momci, spona im je Muller koji je strašan potencijal ali nema kvalitetnog partnera u napadu...Krila: pa elitna, Ribery i Robben su sama elita ,dobro Ribery je sad van forme ali to su strašni igraci.

Elber
Kontakt:

Post Postao/la Elber » 24 feb 2011, 01:51

Ruku na srce neki su posteni i priznali poraz,al vecina ko tek smo sad nagrabusili kad dodje milito pa nije robot cim se oporavi odmah golijada,al ustvari nece njima ne fali milito vec murinjo jer on je po meni najveci + sto je inter imo al sta ces nada zadnja umire pa valjda to ih jos drzi u zivotu,a nisu svjesni sta ih ceka u Minhenu bar neko moje skromno misljenje i pozzz za moje bavarce dosta od mene

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 feb 2011, 02:05

moustapha je napisao/la: 80% golova koje je postigao dobio je loptu na tanjiru, a od tih golova ne smijemo zaboraviti da ih uvijek postize nakon sto izmasi nekoliko sansi. Statistika kao u kosarci. Mnogo poena ubaci, ali isto tako mnogo lopti potrosi.
8-) 8-)
mario je super dok zabija , svaka kletva, prica ili bilo sto o njegovom transferu nestaje. cak ga ne dajemo ni za hicme miliona koji su nam nudili xy klubovi.
uli & co ga vole, odbili su veliku ponudu celzija, pa ako oni vjeruju u njega, zasto bi mi, obicni smrtnici, sebi stvarali glavobolje.

gustavo je odigrao najbolju utakmicu od kako je u Bayernu, pranja je do svoje ozljede bio vise nego pristojan.
svajni nije rob, svajni ima tehniku. jeste li vidjeli onaj njegov potez kada je robben potrefio stativu?

robben je pokazao svoju klasu, ribery nije uopste van forme kako neki tvrde, nego je i on bio na visini zadatka.
znamo za bolje dane, poteze, ali bice bolje...
malo mi je mulija bio u "zaledju", od njega sam ocekivao vise....nekad i njegova lijepa lisa zna "zajahati".....
Vom Jäger zum Gejagten

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 feb 2011, 09:11

Prednost Bayerna u odnosu na Inter nisu ni Robben ni Ribery niti ijedan od fudbalera, već Van Gaal. Da se razumijemo, ne smatram ga vrhunskim trenerom(daleko od toga), al' je svjetlosnim godinama ispred Leonarda iz Intera. Jednostavno, u pojedinim trenucima 1. i u 2. poluvremenu, činilo se da Bayern ima barem 2 igrača više na terenu. Igrači Intera su bili fenomenalno pokriveni, te lopta nije mogla uopće ići naprijed(sjetite se samo Sneijderove reakcije u 1. poluvremenu kada se vratio skoro do svog šesnaesterca kako bi pokuš'o kreirati nešto :o ), a onda je uslijedila klasična igra dugih lopti na Samuela pa šta on napravi. Igrači Bayerna su znali po šta su to došli, te su to i uspjeli ostvariti. Inače, da je ostalo 0:0, ovo bi sigurno bilo svrstano u kategoriju najbolja utakmica bez postignutog gola, a i revanš bi bio zanimljiviji(rezultatski). Inter će sada morati krenuti bukvalno na sve ili ništa, a vrlo je moguće da će izgoriti u svemu tome. Naravno, i dalje mislim da talijanski prvak ima pravo da vjeruje u prolazak dalje, al'...

U svakom slučaju, čestitke Bayernu na pobjedi, a ja sam se u jednom trenutku čak i zapit'o da l' ću imati dovoljno vremena da skupim određenu kintu. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 feb 2011, 09:20

:(

Teško mi je o ovom pisati jer nekako znam da van Gaal tako nerazmišlja. Breno mi dečki djeluje kao bolji igrač od Badstubera. Ono kaj mi se kod Brene sviđa je njegova brzina. No problem je kaj on nije Njemac i njemu se niti približno netoleriraju stvari kao Badstuberu niti mu se približno daje toliko prilika kao Badstuberu. Bojim se da je Breno naš najbolji štoper i k tome taj igrač nam neigra...Ako i bude igrao to neznači da neće griješiti no ljudi će tek vidjeti pravog Brenu kada će mu trener vjerovati, a to znači da će on odigrati 10 utakmica zaredom bez obzira kako ih odigrao. Samo tako mi ćemo dobiti pravu sliku o njemu. Moja želja je da sada Breno počne standardno igrati, bilo to uz Tyma ili Badstubera tak svejdeno. Sada kada se Pranjić ozlijedio (nebitno na koliko dugo) nekak imam osječaj da će se Badstuber opet vratiti na poziciju lijevog beka jer on MORA igrati zbog toga kaj ga LvG voli....Možda nam je on i sada najbolja opcija za lijevog beka, ali iz tekme u tekmu Badstuber mi samo pokazuje da nije onaj pravi materijal za Bayern. Ako se ubrzo nezbudi i poćne pokazivati bolje utakmice nisam baš ziher da je on igrač kojem ja želim povjeriti obranu Bayerna u budučnosti. Nadam se da to van Gaal bar malo uviđa te da će dati PRAVU PRILIKU Breni!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 24 feb 2011, 09:33

Prvo, momcima svaka cast, a sada neko moje vidjenje utakmice:
1. Momak koji se u svakom postu prvi mora spomenuti, a to je Kraft, te sam cekao jednu ovakvu utakmicu (tesku) da donesem konacan sud o njema, da li ima potrebe reci, momak skidam kapu, sila si :).
2. Koliko god ja gotivio Riberiya, ovo mu je jedna od losijih utakmica u dresu Bayerna, sa loptom mi je tromo djelovao, driblinzi su bili direktno u igraca, centarsutevi su bili ocajni :(, jedino sto mu je plus, to je ucestvovanje u akciji za pogodak, kada je fino prebacio loptu za Robbena, ali me tjesi jos jedna stvar, Ribery nikada nece sastaviti dvije ovako lose utakmice :).
3. Robben je sila bio, u nekim trenucima smo ga i vise trebali koristiti, ali ako se uzme u obzir da je bio markiran sa 2 igraca, mozda je i bolje sto nismo, naravno radi povreda.
4. Muller se i nije bas puno vidio sinoc, trcao je borio se, igrat ce i on bolje u narednoj kao Ribery.
5. Odbrana, na trenutke odlicna, na trenutke kao da je ispala iz ove nase Bosanske premijer lige. Kako je ono tuzno bilo kada su nam 2 igraca pokraj nasih 4 izmjenjivali pasove kroz njih, ono sebi ozbiljna odbrana ne moze da dopusti.
6. Gustavo, momak ima strasan sut, te bi ga trebalo drzati na defanzvinom veznom.
7. Koliko god mi opasnije izgledali kada pranjic igra na beku, to je toliko opasno po nas. Razlog je jednostavan, mi nemamo stopere koji mogu nadoknaditi 2 super ofanzivna beka, koji povremeno budu i krila, tako da, meni licno, nije pametno protiv jacih ekipa igrati sa Pranjicem kao bekom, jer je on puno ofanzviniji i dosta je korisniji kao krilo, kada treba odmoriti Riberya ili Robbena.

Toliko od mene, svaka cast momcima jos jednom i jos nista nije gotovo ima se jos 90 minuta igrati :).
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []