Cak se i sportsport prodao zutilu, nazalost, jer to narod voli da cita tako da u drzavi nemas portala da ima kvalitet, bolji su mi neki decki sto rade podcaste nego svi portali zajedno.
Premijer liga BiH - aktuelno
- jointunija
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ne znam što bi se nalazili na spisku zbog 10.000€,nema mi smisla.irfo je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:19Ne moraju, ne važi to za Boracjointunija je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:16Od 11 kažnjenih klubova najveću kaznu su dobili Rijeka i Osijek koji UEFA-i moraju platiti po 450 tisuća eura, a slavonski klub na taj iznos mora dodati još 150 tisuća eura.
"U slučajevima Osijeka i Rijeke utvrđeno je da ti klubovi nisu ispunili kriterije za licenciranje klubova jer su imali dospjele obveze u ožujku 2022. Klubovi se moraju pridržavati tih kriterije kako bi dobili licencu potrebnu za ulazak u UEFA-ina klupska natjecanja, a kao posljedica njihovog neispunjenja kriterija izrečena im je kazna od 450 tisuća eura što odgovara prihodima koje je svaki klub zaradio sudjelovanjem u Konferencijskoj ligi", obrazložili su iz UEFA-e. Osijek je kažnjen s dodatnih 150 tisuća eura zbog nepodmirenih obveza iz ove sezone.
Znači moraju vratiti novac zarađen plasmanom u KL i plus 10k€
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
Pa jer su bili pod disciplinskom kao sto je navedeno.jointunija je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:25Ne znam što bi se nalazili na spisku zbog 10.000€,nema mi smisla.irfo je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:19Ne moraju, ne važi to za Boracjointunija je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:16Od 11 kažnjenih klubova najveću kaznu su dobili Rijeka i Osijek koji UEFA-i moraju platiti po 450 tisuća eura, a slavonski klub na taj iznos mora dodati još 150 tisuća eura.
"U slučajevima Osijeka i Rijeke utvrđeno je da ti klubovi nisu ispunili kriterije za licenciranje klubova jer su imali dospjele obveze u ožujku 2022. Klubovi se moraju pridržavati tih kriterije kako bi dobili licencu potrebnu za ulazak u UEFA-ina klupska natjecanja, a kao posljedica njihovog neispunjenja kriterija izrečena im je kazna od 450 tisuća eura što odgovara prihodima koje je svaki klub zaradio sudjelovanjem u Konferencijskoj ligi", obrazložili su iz UEFA-e. Osijek je kažnjen s dodatnih 150 tisuća eura zbog nepodmirenih obveza iz ove sezone.
U sustini niko nije izbacen, ovih par klubova dobilo uslovno i to je to.
Nalaze se na spisku jer su kažnjeni.jointunija je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:25Ne znam što bi se nalazili na spisku zbog 10.000€,nema mi smisla.irfo je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:19Ne moraju, ne važi to za Boracjointunija je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:16Od 11 kažnjenih klubova najveću kaznu su dobili Rijeka i Osijek koji UEFA-i moraju platiti po 450 tisuća eura, a slavonski klub na taj iznos mora dodati još 150 tisuća eura.
Ali nisu,kažnjeni izbacivanjem iz Europe.
Evo gledam sad tekst, je li moguće da su naši novinari ovako nepismeni
Dao sam si dovoljno vremena da pažljivo pročitam tekstove iz medija vezano za ovu odluku UEFA-e. Ono što je jedino sigurno je da Borac neće igrati kvalifikacije za LP.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Hahahah gdje će Čeferin izbaciti svog Vicu. Sad da još više skoči pritisak u pe-deraciji idemo na titulu
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010
Osvajači kupa 2010
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne, zašto?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
nevjerojatno

Uglavnom dzabe ste se radovali , osijek i rijeka kao primjeri uspjesnih privatnih klubova u regiji 50 puta gori od naseg Borca

Zadnja izmjena: FaustinoAsprilla, dana/u 04 mar 2023, 10:36, ukupno mijenjano 1 put.
Zato sto je to disciplinska mjera koju su dobilijointunija je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:25Ne znam što bi se nalazili na spisku zbog 10.000€,nema mi smisla.irfo je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:19Ne moraju, ne važi to za Boracjointunija je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:16Od 11 kažnjenih klubova najveću kaznu su dobili Rijeka i Osijek koji UEFA-i moraju platiti po 450 tisuća eura, a slavonski klub na taj iznos mora dodati još 150 tisuća eura.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
FK Borac nije izbačen iz Evrope, uskoro će se oglasiti klub?
UEFA je objavila jučer da je FK Borac novčano kažnjen sa 10.000 eura zbog kršenja pravila, a pojavile su se informacije da je bh. premijerligaš čak izbačen iz evropskih takmičenja. No, za SportSport.ba iz tog kluba je potvrđeno da to nisu tačne informacije.
UEFA je jutros objavila saopštenje u kojem je objavljena lista suspendovanih klubova koji nisu izmirili u zadatom roku svoje obaveze.
Na listi se našao i Borac koji je od strane UEFA-e kažnjen sa 10.000 eura, a počelo se špekulisati i da je bh. klub izbačen iz evropskih takmičenja.
No, kako smo uspjeli saznati iz banjalučkog kluba Borac nije izbačen iz evropskih takmičenja, te će se klub uskoro oglasiti zvaničnim saopštenjem po ovom pitanju.
UEFA je objavila jučer da je FK Borac novčano kažnjen sa 10.000 eura zbog kršenja pravila, a pojavile su se informacije da je bh. premijerligaš čak izbačen iz evropskih takmičenja. No, za SportSport.ba iz tog kluba je potvrđeno da to nisu tačne informacije.
UEFA je jutros objavila saopštenje u kojem je objavljena lista suspendovanih klubova koji nisu izmirili u zadatom roku svoje obaveze.
Na listi se našao i Borac koji je od strane UEFA-e kažnjen sa 10.000 eura, a počelo se špekulisati i da je bh. klub izbačen iz evropskih takmičenja.
No, kako smo uspjeli saznati iz banjalučkog kluba Borac nije izbačen iz evropskih takmičenja, te će se klub uskoro oglasiti zvaničnim saopštenjem po ovom pitanju.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Sad ce se jos vice Covi zainatit,tek je sad nam pušalgija 

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ali na ovakvim primjerima bukvalno vidiš kakvi retardi kroje BH medijsku sliku. Ljudi nemaju osnovne kongnitivne sposobnosti, ne znaju ni čitati ni zaključivati. I onda jedan retard (ovaj put klix) napiše vijest i svi ostali retardi iskopiraju istu vijest nakon njih.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
-
- Kontakt:
Kako samo ovaj ch....i portal brani vicine curice i vicin klub 
Nel je njima vico javio sta da pisu i demantuju

Nel je njima vico javio sta da pisu i demantuju
Zvao sam u Maršala Tita 38b da javim da ipak ništa od Evrope ove sezone.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Čuj edit nakon sat vremenaspezial je napisao/la: ↑04 mar 2023, 09:41mislim ipak da si u pravuBalorda je napisao/la: ↑04 mar 2023, 09:36Šta znam, neodređeno je napisano, jer pazi ovo, pasus u kojem su kažnjeni klubovi isključenjem iz EvropeMortemHz je napisao/la: ↑04 mar 2023, 09:32
Pročitaj opet, po ovom tekstu Borac je fakat izbačen na 3 godine. Novčane kazne su stavili kao dodatnu stavku i postoje klubovi koji to mogu "ispeglati" ali UEFA nije spomenula Borac među njima. Sigurno će biti još nekih tekstova do kraja dana a i mogu misliti na šta će sad liga ličiti..
I onda navede te klubove: Cluj, Osijek, Aris itdDue to recidivism and/or payables being overdue for more than 90 days, the following clubs were imposed an exclusion, subject to the conditions below, from participating in the next UEFA club competition for which they would otherwise qualify in the three subsequent seasons (i.e. 2024/25, 2025/26 and 2026/27 seasons):
I onda novi pasus za klubove koji su kažnjeni novčano:
I među tim klubovima je Borac.In addition, the following clubs were imposed the following fines for having overdue payables during the 2022/23 season:
Nejasno napisano.

Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
ma i ovo novinarstvo je bara bara sa ruskim.
vec 4,5 postova o borcu i uefi a nijedan konkretan,procitas sve i ne znas opet na cemu si
vec 4,5 postova o borcu i uefi a nijedan konkretan,procitas sve i ne znas opet na cemu si
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- kontrasviju
- Kontakt:
Ma ne treba ti nijedan novinar, dovoljno je jednom pročitati na zvaničnoj UEFA stranici i sve je jasno. Nisu izbačeni, samo novčana kazna.
Stvarno ne znam šta vas toliko buni u ovom saopštenju.
Zadnja izmjena: kontrasviju, dana/u 04 mar 2023, 10:55, ukupno mijenjano 1 put.
1921
Mislim da je korektno i posteno s moje strane priznati gresku i editovati, da ne stoji dezinformacija. Necu ko mutav braniti stav koji je netacan. Svako dobroBalorda je napisao/la: ↑04 mar 2023, 10:45Čuj edit nakon sat vremenaspezial je napisao/la: ↑04 mar 2023, 09:41mislim ipak da si u pravuBalorda je napisao/la: ↑04 mar 2023, 09:36
Šta znam, neodređeno je napisano, jer pazi ovo, pasus u kojem su kažnjeni klubovi isključenjem iz Evrope
I onda navede te klubove: Cluj, Osijek, Aris itd
I onda novi pasus za klubove koji su kažnjeni novčano:
I među tim klubovima je Borac.
Nejasno napisano.![]()
![]()
![]()

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot], roccosiffredi, Sheyi i 33 gosta.