I meni je zao, ali nemojmo preterivati.retro je napisao/la:Mario Ancic zavrsava profesionalnu karijeru, momak nevjerovatnog potencijala koji zbog povreda nikada nije iskoristen do kraja.![]()
Stvarno steta, nadao sam se do danasnjeg dana da ce se vratiti, ali..
Ostat ce upamcen onaj njegov Wimbledon kada je "imao" Roddicka, a da kisa nije pala vjerovatno bi i dobio to polufinale. Sa 22 godine imao je DC, polufinale Wimbledona, 1/4 RG-a, tri titule i onda je sve krenulo na dole i ta mononukleoza.
Igrac koji da je nastavio onako igrati, ja sam uvjeren da bi do sada imao barem jedan Wimbledon.
Verdasco, Wawrinka, Nole, Henman, Llodra, Baghdatis i naravno Federer, igraci koje je Mario dobijao na travi Wimbledona.
Sretno u zivotu majstoru ove igre, sve najbolje, stvarno nije imao srece, eto barem je stigao diplomirati pravo ako se ne varam i nek zapocne neku drugu karijeru, uspjesnu kao i tenisku.
Ancic jeste bio top10 igrac, ne i top5 zbog losije igre na sljaci, ali Wimbledon koji je ovako spor - ne moze pored Federera i Nadala niko vise da uzme.
Eventualno je Roddick imao tu sansu i eventualno ce je Murray imati. Svi ostali su druga klasa.
Da je ostala stara trava, onda bi sljakas Nadal maximalno video drugu sedmicu na tom turniru. Ovako, on dominira.