FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Aki187
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Aki187 » 09 mar 2023, 10:14

slika

Sinoc live, genijalna Atmosfera i utakmica.

Razlika u kvaliteti je bila najuocljivija prilikom izmjena.
Nama ulaze Sane, Gnabry, Mane i Cancelo njima Ekitike, Bernard i Zaire…
Nur der FCB

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 mar 2023, 19:36

Uli Hoeneß on Kane: "I can imagine a player that costs €100m joining us - but in the case of Kane, I stated my opinion. He's almost 30. Last year, Tottenham rejected 160m from City. That's why I said, in this case, it wouldn't be a transfer for Bayern"
Slažem se sa Ulijem.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 09 mar 2023, 20:50

Ma Kanea treba prekriziti sto prije. Lik uskoro puni 30 a da je normalan kopao bi odavno i rukama i nogama da dodje u Bayern. Klasicni engleski papak.
Pavard :salut:

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 09 mar 2023, 21:11

https://telesport.telegram.hr/analize/bayern-na-rutinu/

Christophe Galtier je Mbappéa postavio centralno, kao najisturenijeg napadača koji je imao zadatak napadati dubinu i tražiti loptu u prostor. Nagelsmann se, s druge strane, pripremio i na to da će Mbappé igrati u centralnim zonama terena s Lionelom Messijem koji se spušta primiti loptu u noge, tako da je Bayern izašao s četvoricom zadnjoj liniji, pri čemu je je Josip Stanišić bio postavljen na desnog beka.

Na slici jasno možemo vidjeti plan obiju momčadi. Bayern je imao namjeru zakrčiti sredinu i ne dopustiti gostima da kreiraju kroz centralne zone. Obojica napadača su jako usko postavljena, krilni igrači suparničke bekove prepuštaju vlastitim bekovima i ostaju blizu vezne linije. Cilj je bio usmjeriti PSG prema bočnim zonama.

Treba naglasiti da je Galtierova ideja, barem dok se u 36. minuti nije ozlijedio Marquinhos, bila igrati s trojicom stopera i podizanjem bočnih igrača razvući Bayernovu zadnju liniju.

Nagelsmann je pristao na taj rizik, iz dvaju razloga. Prvi je bio taj što ima momčad koja se jako dobro kreće i svako dodavanje u bočni koridor jako dobro prati rotacijama i zatvaranjem presing zamki. Drugi razlog je u tome što Mbappé nije pretjerano opasan na lopte iz bočnih zona. To su u pravilu centaršutovi koje stoperi relativno lako otklanjaju, pa je Nagelsmannu ključna stvar bila zatvoriti sredinu i onemogućiti protok lopte prema Messiju, a onda i prema Mbappéu.

Dayot Upamecano se fizičkom dominacijom nametnuo u izravnom dvoboju i odradio je odličan posao u zatvaranju Mbappéa, a Stanišić i Matthijs de Ligt su u nekoliko situacija dobro suzili prostor i pomogli mu u kritičnim situacijama, dok plan zatvaranja Messija nije uključivao izravnog čuvara nego se zonski branilo područje terena u kojem se Messi otvarao.

Kada se vratite na ždrijeb koji je dobio, impresivno je vidjeti da je Bayern u osam ovosezonskih utakmica Lige prvaka upisao osam pobjeda. Još je impresivnije to što je u tih osam utakmica primio samo dva gola, i to oba protiv Viktorije Plzeň u situaciji u kojoj je već imao četiri gola prednosti. Dakle, Bayern u šest utakmica protiv Barcelone, Intera i PSG-a nije primio gol. A način na koji je u uzvratu branio Mbappéa i Messija sugerira da će mu to biti veliki adut i u nastavku natjecanja, jer Bayern je toliko dobar da ovakve utakmice može riješiti na rutinu.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 09 mar 2023, 22:19

Vlahović bi bio pun pogodak za Bayern, vec se spekulisalo o interesu, perfektan za vaš sistem, a igraci Juventusa dokazano dobro prolaze u Bayernu. Uvjeren sam da iz raspalog Juventusa nazalost i ovaj ide vama. To ce biti dobro za njega i vas.
Sjetimo se samo nebuloza oko "rukometaša De Ligta".
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 09 mar 2023, 23:07

Slažem se, 23 god jos ima prostora za napredak, dobar igrač u pogrešnom sistemu. Baš gledam Juve i čudim se kako u situaciji za cistu kontru staju na loptu i naravno istu odmah gube, čudo. Al donijeli su mi prolaz na kladi pa ne zamjeram.

Samo ne znam koja bi to cifra bila za koju bi ga čelnici kluba pustili?

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 09 mar 2023, 23:35

Vjerujem da je oko 60M cifra ili okolo cisto da se ne bi ostvario minus u knjigama. A transfer ce olakšati vjerovatno to ako ne bude Evrope, a čak i ako bude EL i Konf. liga nije nešto sto privlači top igrače. Naravno, olaksat ce i to sto ce on htjeti sam otići nakon gušenja Allegrievim fudbalom. Mark my words, on je u Bavariji na ljeto.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 10 mar 2023, 00:03

Pogba je napisao/la:
09 mar 2023, 22:19
Vlahović bi bio pun pogodak za Bayern, vec se spekulisalo o interesu, perfektan za vaš sistem, a igraci Juventusa dokazano dobro prolaze u Bayernu. Uvjeren sam da iz raspalog Juventusa nazalost i ovaj ide vama. To ce biti dobro za njega i vas.
Sjetimo se samo nebuloza oko "rukometaša De Ligta".
Kakvog raspalog Juvea,da im nisu oduzeli 15.bodova bili bi drugi u prvenstvu ali nema brige,uzet ce se Europska liga i sljedece sezone ce se opet igrati Liga prvaka :thumbup:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 10 mar 2023, 00:17

Pogba je napisao/la:
09 mar 2023, 23:35
Vjerujem da je oko 60M cifra ili okolo cisto da se ne bi ostvario minus u knjigama. A transfer ce olakšati vjerovatno to ako ne bude Evrope, a čak i ako bude EL i Konf. liga nije nešto sto privlači top igrače. Naravno, olaksat ce i to sto ce on htjeti sam otići nakon gušenja Allegrievim fudbalom. Mark my words, on je u Bavariji na ljeto.
Juve i Bayern jesu prijateljski klubovi al bas tako dobri nisu. Na trzistu nema puno klasičnih devetki, i već vidim prve Utd i Chelsea kako daju 80-90 milki onako ležerno. Za tako nešto bi igrač sam trebao tražiti onako kao De Ligt da dođe isključivo kod nas, što ne znam baš koliko je realno.

U svakom slučaju Vlahović mi je opet izglednija opcija od Kanea.

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 10 mar 2023, 17:46

momci sta cemo koga bi za protivnika mrtve halase ili Milano da popravimo odnos u medusobnim duelima ali ono sa kamatom kaj vi decki velite
Pravda za Tyson Furya

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 10 mar 2023, 17:58

Može Milan da im ogadimo LP poslije dugogodišnje apstinencije od iste.

Sumnjam da će Juventus prodavati Dušana. Koga da dovedu a da je kvalitetan ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 10 mar 2023, 18:57

Ne bi bilo lose Milan,da vratimo dugove.
A bila bi to bas utakmica.
Mada nebi skodilo ni Chelsea,da opet bojimo London u crveno.
Sto se tice Vlahovica ja nesto nisam ubjedjen da on vrijedi toliko.
Mozda grijesim nepratim puno juve ali neznam kad je dao gol momak zadnji put.
Da nebude slucaj Jovic i Real.
Ramos iz Benfice je ubica,ili jednostavno dovesti Wirtz i dati Chopu jos jednu sezonu

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 mar 2023, 22:34

Ramos iz Benfice je dosta interesantan igrač tek 21g a ima pozamašnu statistiku ali poznavajući Benficu i njihovu transfer politiku cijena će biti visoka.Ako se ne varam na ljeto ima klauzulu od 120 mil.Druga opcija Vlahović takođe mlad a cijena nešto niža možda oko 60-80 mil pitanje je ako zanemarimo cijene igrača i gledamo čisto kvalitetu i mentalitet koji bi se najviše ili najbolje uklopio u Bayern. :hmmmmm:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 10 mar 2023, 23:28

Gledace se najeftinija opcija.
Igrac koji je idealan je Osimhen iz Napolia.
Mlad, extra klasa, dokazan ali naravno za Bayern skup.

Stari prdonja i utajivac poreza Hoennes odavno vuce konce iz sjene, tako da bice kako on kaze.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 10 mar 2023, 23:53

Saurman je napisao/la:
10 mar 2023, 22:34
Ramos iz Benfice je dosta interesantan igrač tek 21g a ima pozamašnu statistiku ali poznavajući Benficu i njihovu transfer politiku cijena će biti visoka.Ako se ne varam na ljeto ima klauzulu od 120 mil.Druga opcija Vlahović takođe mlad a cijena nešto niža možda oko 60-80 mil pitanje je ako zanemarimo cijene igrača i gledamo čisto kvalitetu i mentalitet koji bi se najviše ili najbolje uklopio u Bayern. :hmmmmm:
Fan sam Benfice i dok je bio u sjeni Nuneza, znao sam da u njemu čuči preozbiljna karijera iako su navijači Benfice bili skeptični malo je reći, htjeli da nešto mlađi Araujo bude glavni špic. Rui Costa je promijenio razmišljanje te nastoje ostaviti koju sezonu duže glavne eksponate, ipak su Enza morali pustiti. Uklopio bi se Goncalo radnom etikom uBavarski simbol, jako me podsjeća na Mandžu, također u skoku rastura, odličan bez lopte, napada prvu i drugu stativu, uvijek koncentriran. Realizacija tako-tako, u kombinatorici tanji, no nije tehnički panj, ipak je prošao Seixal čuvenu akademiju. Ipak su flop ispali kod vas i Dantas i Sanches, a i Cancelo nije krenuo kako spada, on je bio prodan kao i Bernardo Silva direktno iz Benfice B za jake pare, tu bi mogli vaši biti skeptičniji ako i razmišljaju o njemu.

Vlahović je drugačiji profil, fizički impozantan, ljevak, loš timing za transfer u Juve, ipak premalo zabija za te pare da zanemariš što u polju ne sudjeluje dovoljno ko Haaland.

Idete sad završiti u proljeće moćno.

Sutra na Augsburg, Maneu šansa da uzme nešto samopouzdanja

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 11 mar 2023, 00:11

Realno najvece su sanse da i naredne sezone ostanemo s istim napadackim opcijama. Chupo je produzio do 2024 jos mu uduplali ugovor, Tel ce dobivati i vise prilika a i Mane je tu. Puno ce i od rezultata ovisiti, sto oni budu bolji to su manje sanse da ce se bilo sta kardinalno mijenjati.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 mar 2023, 00:15

Bolje nikog ne uzimati nego bezveze pare bacati. Drugo je igrati za Benficu a nešto sasvim drugo igrati za Bayern. Što je pokazao i transfer Sanchesa. Vlahović bi bio dobar, ali sumnjam da će ga dovoditi, samo da ne dovedu Kanea i ja zadovoljan. A na kraju bolje i sačekati nego dovoditi nekoga samo da kažeš evo špic. Vlahović bi bio pun pogodak ako se može dovesti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 11 mar 2023, 09:31

Neznam bas,iskreno da nam treba napadac vece klase treba sigurno.Ali netreba srljati i bacati pare eto samo da se moze reci imamo napadaca.
Pogledajte Lukakua i Chelsea dali 100 mil,da ga salju po posudbama.
Mi igramo ovaj presing i doata trke a Vlahovic meni nendjeluje kao neko ko ima taj radiju kretanja i trke,mozda grijesim ali mislim nam u napadu treba pokretan i svestran igrac,mozda bi za bundesligu vlahovic bio idealan protiv ovih bunkera,i zatvorenijih ekipa,ali kada dodje LP,treba ti neko da vise trci,vraca se.
Sto ne bi uostalom dali priliku Tellu,po meni bas dobar igrac,jest mlad ali jos jedna sezona mjenjanja sa Choupom i izratao bi u Top napadaca.
A novac dati za Wirtza i imamo pokrivenu i tu poziciju AM kada nam Muller kaze zbogom

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 mar 2023, 14:33

Bayern München
Sommer - Pavard, Upamecano, de Ligt - Joao Cancelo, Kimmich, Davies, Gnabry, Musiala, L. Sané - Mané

Evo danas fine rotacije i prilike od samog početka za Gnabryja, Sanea i Manea. :cool:
A i Cancelo nakon par utakmica kreće opet...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 11 mar 2023, 14:42

effe_sa je napisao/la:
11 mar 2023, 14:33
Bayern München
Sommer - Pavard, Upamecano, de Ligt - Joao Cancelo, Kimmich, Davies, Gnabry, Musiala, L. Sané - Mané

Evo danas fine rotacije i prilike od samog početka za Gnabryja, Sanea i Manea. :cool:
A i Cancelo nakon par utakmica kreće opet...
Meni se sviđa ova postava baš! Po imenima je super, sad kako će izgledat na terenu, ne znam al ono konačno Cancelo i Davies wing backovi i Mane na CF :ljepota:

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Evander i 5 gostiju.