GG3 je napisao/la: ↑11 mar 2023, 13:51
Hahaha eto svi bili igracine, a ni jedan Conteovom zaslugom hahhah
TheTruth34
A to je ono sto zaboravlja se. Od Barelle i Bastonija je napravio vrlo vrlo respektabilne igrace. Lukaku je mogao biti samo Lukaku u Conteovom sistemu, a meni se cini da sam prije 2 god rekao da bi bilo bolje da smo samo njega prodali a ne Hakimija, ali nas je zavukao ljudina. Lukaku je mogao i moze samo u Conteovom sistemu funkcionisati, pa ovaj mu je i nutricionistu nabavio.
Perisic je bio ludnica kao wing back, pa sve pod palicom Contea. Zasto ? Pa zato dok se zajebavao i nije slusao Contea, otisao je u Bayern na posudbu, sjedio na klupi pa kad se uozbiljio onda je postao wing back svjetske klase. Skriniar i De Vrij su bili vrlo vrlo jaki stoperi pod njegovom palicom a Broz postao ono sto se i cekalo. Realno je ta ekipa uznapredovala nevjerovatno mnogo i svi su podigli svoju razinu i postali igracine.
Nije imao plan B? Tacno ! Jesmo li bili sranje u LP? Tacno ! Ali mogli smo uspostaviti seriju, vjerujem i prosle godine da bi osvojili a i ove. Idealan trener za domacu ligu da se stabilizujemo i oformiramo neki identitet. Premalo je bio da bi igraci stekli prave navike i bili konstantni i nakon njega. Druga greska je naravno Inzaghi ali vremena kokuzna se vratili a kinezi ne zele prodati klub.
Ne kazem ja da je Conte za zakivanja u zvijezde, ali mjera za nas i nase ambicije da se stvori neki fundament za deceniju. Da li je imao top ekipu, pa i jeste i nije. Handanovic, Skriniar, De Vrij, Broz, Perisic i Lautaro su svi bili i prije njega tu. Lukaku je dosao kao igrac koji je padu bio, Bastoni mladjahan cicko, Barella nada iz Caglaria a naravno Eriksen formiran igrac i Hakimi odlican za njegov sistem.