Brate u ovoj očajnoj polusezoni Šaha je najbolji bio najgora odluka bi bila da ga se ne istrpi.ElCartel11 je napisao/la: ↑12 mar 2023, 20:35Treba biti realan i reci, da je ovaj Sahinovic jedna zestoka taraba. Kakve lik golove prima pa postace predmet sprdancije kao Piplica.
Dizdarevic bi ga trebao zamjeniti i ako je hinja. Na kraju sezone obojicu prodati.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Svaka ti čast koji optimizam
- siroliver69
- Kontakt:
Je li zadovoljan Mirsad Fazlagic, nabijem mu na kyrac zeta, unuka, kćerku i svu familiju užu i širu! Misli li da ne znamo sta radi...
Napusicete nam se kyrcine svi, samo polako.
Napusicete nam se kyrcine svi, samo polako.
+1 Najveći plus danas je što je poslana poruka Mirviću da i navijači koji ne bojkotuju su protiv Mirze i tjeraju ga, ne samo grupa HZ. Znači cilj svih navijača je isti, samo način na koji to rade nije isti. Ako je ulaz na utakmicu besplatan, na koji način štetiš gazdama za razliku od gostujuće utakmice gdje ćeš doći?VenamaHrabrih je napisao/la: ↑12 mar 2023, 20:02
Ako se neko pita jesam li bio na utakmici, mada ne znam što bih bilo kome nešto objašnjavao.
Uglavnom, izašli smo nešto kao 4411, sa Avramom kao polušpicem. U suštini, nije to bila loša postavka. Sa agilnim Mustafićem i čvrstim Baltom. No, međutim, ova utakmica je pokazala svu raskoš neznanja Mirze Varešanovića. Prilikom izgradnje njihovog napada, naši su se povlačili skroz na svoju polovinu, taktika koja je napuštena još krajem '80-ih. Ono malo pritiska koji smo pravili, bio je isključivo plod povika navijača sa tribina.
Poražavajuća činjenica jest da naši ne znaju napraviti trokut dodavanja. Kad nešto slično urade Avramovski i Ziljkić, obavezno je tu Tomašević da zasere. Nekoliko puta Ziljkić je uspio da povuče loptu uz aot-liniju. Tomašević to ne prati, čak trči iza Ziljkića i ne otvara prostor. To nije toliko Nemanjino neznanje, koliko je evidentno da mu je rako naređeno. Čim preme centar 10-15m, uspori, ili potpuno zastane, tako da potencijalno opasni prodori zapnu na početku, jer ako mu Ziljkić i doda loptu, on uspori napad i svi Veležovci se vrate.
S druge strane obrnuta priča. Mulalić radi ono što bi trebao raditi Tomašević, ali Kyeremeh ne radi ono što radi Ziljkić + problem u prijemu.
Sredina čvrsta, ali be učestvuje u izgradnji napada. Ne što ne žele, jer je Mustafić bio baš agilan, nego što je to zamisao maga na klupi da naši vezni izvuku njihove, a onda da odbrana prebaci do Avrama koji bi otvarao krila. Možda bi i moglo tako, jer je par puta uspjelo da Tomašević nije limitiran direktivom sa klupe, a Kyeremeh da je dobio koji duel.
Oliveiru ne treba ni komentarisati. Ni njega, ni Čatakovića. Sramotno je da se špicevi u 16-ercu namještaju na bolju nogu.
U drugom poluvremenu, Varešanović konačno daje slobodu Tomaševiću, Kyeremeh se više uvlači u sredinu i nazad i fantastični Mulalić konačno dolazi do punog izražaja.
Međutim, Magic Mirza vadi motor ekipe - Mustafića i jedinu sekiraciju Veležovoj desnoj strani - Ziljkića, osakati nas Dalom i dodatno uspori Čatakovićem i svo težište baci na preskakanje i desnu. Čak i utoj konstelaciji, Mulalić je nalazio rješenja i ubacio tri izuzetno upotrebljive lopte u 16.
Naravno, ostaje prostor iza, ali koji Velež nije bio u stanju danas ni izbliza iskoristiti. Zašto kad je tu Šahinović. Prilikom leta lopte, njemu se na licu vidjelo da on ne zna bi li je boksovao, ili hvatao. Ostalo spada u rubriku; Yebo ti ja mater retardiranu.
Dakle, umjesto da Ziljkića podupla Radovićem, Mustafića Vrančićem, (ne znam je li mogao Giuliashvili da ga ubaci umjesto Kyeremeha), on vadi Ziljkića i ubacuje Dala, vadi Mustafića i Avramovskog i tako otupljuje i ono malo kreacije što smo imali.
Samo da je postavio:
Radović-Ilija-Besim-Mulalić
Mustafić-Balta-Vrančić
Ziljkić Čat/Oli.Giuli.
pobjeda ne bi došla u pitanje.
Ovako, za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati. Davno sam pisao o vakuumu osrednjosti.
Više ta opasnost ne postoji. Mi smo osrednji klub sa tendencijom ka opstanku.
Uz dužno poštovanje, pretvaramo se u Slobodu.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
I godinama mi ovakve slične ublehaše i prodavace magle trpimo
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Ljudi šta je sa Hasetom hoćeli se šta raditi ubrzo ?
Ja kao navijač više ne vjerujem da ikoga ova ekipa može nadigrati, a pobjeda se može omaći kao u ŠB.
Ovdje treba pod hitno naći ljude koji će nam napraviti strategiju razvoja u narednih pet godina.
Organizirati kružook sa UNFKS gdje će se prezentirati ta vizija, cilj i plan rada. Prije toga izgladiti odnosi sa navijačima , pokušati spasiti klub od sramote do kraja sezone.
Početak sezone je pokazao u kojem pravcu možemo ići, sve poslije Tuzle City u Zenici je fijasko.
Danas se pokazalo da klub bez Hordi ne može.
Ovdje treba pod hitno naći ljude koji će nam napraviti strategiju razvoja u narednih pet godina.
Organizirati kružook sa UNFKS gdje će se prezentirati ta vizija, cilj i plan rada. Prije toga izgladiti odnosi sa navijačima , pokušati spasiti klub od sramote do kraja sezone.
Početak sezone je pokazao u kojem pravcu možemo ići, sve poslije Tuzle City u Zenici je fijasko.
Danas se pokazalo da klub bez Hordi ne može.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
-
- Kontakt:
Taman da zadnje kolo husrefa izbacimo iz lige.
Pa valjda cemo prije osigurati opstanak
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
- Kontakt:
Cim se ekipa postavi čvrsto protiv nas mi ne znamo sta cemo. Apsolutno nema ideje kad je protivnik iole agresivan, sve izbi - nabi ili pojedinačni pokusaji gdje se igrac zapetlja. Vezni red nista ne moze da iskreirati ako su Avram i Dal naši kreativci jadna nam majka. Dal slina od igraca a Avram malo jaci rekreativac.
Ovdje mozete danima pisati sastave izmisljati koja formacija da se igra sve je uzalud, trosenje vremena i zivaca.
Ovdje je problem sto ova ekipa ni jednu smisljenu akciju nije trenirala, radila na pripremama.
Kao da izadju na nekom terminu bez ikakvog plana i igraju kako ko hoce za sebe.
Ovdje je problem sto ova ekipa ni jednu smisljenu akciju nije trenirala, radila na pripremama.
Kao da izadju na nekom terminu bez ikakvog plana i igraju kako ko hoce za sebe.
Dakle, prvo i osnovno, ja necu aposlutno ni jednog igraca da krivim niti da kazem da je ili nije za fks.
Jednsotavno, trener je taj koji prvo treba da pokaze znanje, pa onda mozes reci da neki igrac(i) jesu ili nisu za fks. Kod naas to nije treener i to je realnost i to se znalo i ranije ali je bilo uvjerenih u to da to nije bas tako.
Ne bih ja sekunde potcijenio npr REnana jer ja bas u njemu vidim igraca koji uz promjenu nacina igre, za koju imas igrace, on je top napadac i mislim da bi se nadavao golova. Isto to moze se reci i za Kyrmeha i za ostale igrace. Ne zajebavajte se ljudi, nije do igraca i kraj price, istina je da je roster amaterski sklopljen, da imas vissak stranaca, da ima negdje manje igraca negdje previse, da umjesto 5 ili 6 bekova mogao si ostati na musa/mulalic - Tomasevic-akademac na posudbi. Istina je i da se mogao naci zadnji vezni domaci igrac i onda bi mogao sa strancima raditi sta hoces.
Medjutim, ono sto vidimo na terenu, je dno dna, antifudbal i tu pocinju i zavrsavaju trenutni problemi FKS.
Mi nemamo sistem kako iznosimo loptu u kojoj situaciji, mi nemamo uigrane akcije, izolacije, mi nemamo ama bas nista. Ovo ti je ono sjedo neko na klupu i ako krene krene... jbg
Neka nam je Bog na pomoci....
Jednsotavno, trener je taj koji prvo treba da pokaze znanje, pa onda mozes reci da neki igrac(i) jesu ili nisu za fks. Kod naas to nije treener i to je realnost i to se znalo i ranije ali je bilo uvjerenih u to da to nije bas tako.
Ne bih ja sekunde potcijenio npr REnana jer ja bas u njemu vidim igraca koji uz promjenu nacina igre, za koju imas igrace, on je top napadac i mislim da bi se nadavao golova. Isto to moze se reci i za Kyrmeha i za ostale igrace. Ne zajebavajte se ljudi, nije do igraca i kraj price, istina je da je roster amaterski sklopljen, da imas vissak stranaca, da ima negdje manje igraca negdje previse, da umjesto 5 ili 6 bekova mogao si ostati na musa/mulalic - Tomasevic-akademac na posudbi. Istina je i da se mogao naci zadnji vezni domaci igrac i onda bi mogao sa strancima raditi sta hoces.
Medjutim, ono sto vidimo na terenu, je dno dna, antifudbal i tu pocinju i zavrsavaju trenutni problemi FKS.
Mi nemamo sistem kako iznosimo loptu u kojoj situaciji, mi nemamo uigrane akcije, izolacije, mi nemamo ama bas nista. Ovo ti je ono sjedo neko na klupu i ako krene krene... jbg
Neka nam je Bog na pomoci....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Bit ce vam teska borba za opstanak, al valjda vam husref ostane u trci za opstanak pa da ga mi u zadnjem kolu izbacimo na Kosevuzlo87 je napisao/la: ↑12 mar 2023, 20:45Pa valjda cemo prije osigurati opstanak

Bice to u bod, zayebano totalno
NEMA NAZAD
-
- Kontakt:
Široki Brijeg ima 10 bodova vise njihov trener treba da dobije nagradu najbolji trener europe. Covjek s onakvom odron ekipom je drugi na tabeli i bjezi nam 10 bodova.
-
- Kontakt:
Veleža nismo pobjedili 10 utakmica
Tuzlu nismo pobjedili 6 utakmica
Zrinjskog nismo pobjedili 6 utakmica
Želju nismo pobjedili 4 utakmice
Do ove sezone također Borca nismo pobjedili 6 utakmica
Za ekipu i klub kao što smo mi, koji pretendujemo svake godine na trofej to je katastrofa blago rečeno.
Svaka čast svakoj ekipi, ali mi se nećemo i ne smijemo zadovoljiti pobjedama protiv Igmana, Leotara, Slobode itd... Nešto se mora mijenjati, druga sezona sa Mirvićem bez Evrope je još veća katastrofa i za ozbiljnog razmišljanja o čemu se zapravi radi i razmišlja iza klubskih vrata ?
Tuzlu nismo pobjedili 6 utakmica
Zrinjskog nismo pobjedili 6 utakmica
Želju nismo pobjedili 4 utakmice
Do ove sezone također Borca nismo pobjedili 6 utakmica
Za ekipu i klub kao što smo mi, koji pretendujemo svake godine na trofej to je katastrofa blago rečeno.
Svaka čast svakoj ekipi, ali mi se nećemo i ne smijemo zadovoljiti pobjedama protiv Igmana, Leotara, Slobode itd... Nešto se mora mijenjati, druga sezona sa Mirvićem bez Evrope je još veća katastrofa i za ozbiljnog razmišljanja o čemu se zapravi radi i razmišlja iza klubskih vrata ?
-
- Kontakt:
Moze li mi neko objasniti sta znace ona ispucavanja od Šahinovica prema Mulalicu i Tomaševiću na neki 30 metara od gola ispuca im visoke lopte i oni kao trebaju da nesto prenesu tu loptu. Evo u ove 4 utakmice to radimo i vecina ode u aut ili šansa za protivnika.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Grk1234, nedimmmm1337, Rodman i 32 gosta.