FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

lokalpatriota
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la lokalpatriota » 12 mar 2023, 22:51

vedinjo98 je napisao/la:
12 mar 2023, 22:45
Znaci sljedece kolo ponovo u Kaknju
Jel potvrđena informacija ili je pretpostavka?

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 mar 2023, 22:58

Kuuuuuuurvoooooooo!
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 12 mar 2023, 23:00

slika

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 12 mar 2023, 23:03

holyman je napisao/la:
12 mar 2023, 21:32
ElCartel11 je napisao/la:
12 mar 2023, 21:19
bordobijelisampion je napisao/la:
12 mar 2023, 20:37

Brate u ovoj očajnoj polusezoni Šaha je najbolji bio najgora odluka bi bila da ga se ne istrpi.
Pogledaj kakve golove lik prima. Nije to 1 gol pa da lažeš desi se.
Sta ga imaš trpiti kad vidiš da od njega nema golmana.
To je tvoje licno misljenje.
Ja bih ga radije gledao jos godinu kod nas pa da onda napravi transfer, nego nekog polovnjaka koji ce uzimati 15k mjesecno zbog imena, a enigma.

Eno neki dan i kurtoa i alison na istoj utakmici krivi za po gol, jos greske kakve nismo vidjeli ni kod Kanurica. To ti je golmanska pozicija i moras se naviknuti.
Nekontate vi nista. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
Boli me kur.ac ako je Akademac, ako on nema pojma goni ga. A Sahinovic nikad nece biti golman za nesto vise od mozda hnl ili slovenske lige. To mu je plafon.
Lik ne zna ocjeniti let lopte.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 12 mar 2023, 23:05

Pantelija je napisao/la:
12 mar 2023, 22:51
:D treba vidjeti kakvom hodzi usput u Visoko svratiti... u ime kluba.

Inace, ova objava za Adilovica, nne znam sto se ubacuje ime Kozića, to je mlad momak koji radi(o) u akademiji, hoce raditi, zna, vrijedan... na kraju, obicni operativac, problemi su vrlo jasni. Na zalost, nastavak ove patnje gledat cu 1400 kilometara dalje, ali Boze moj, kakav je vakat, mozda je i bolje za moje zivce :D
Ode se za Njemačku znači :)
Nek je sretno druže :salut:
Što se tiče Kozlića, to je sasvim ok lik, daleko od problema.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 12 mar 2023, 23:07

uprava radi protiv Mirze
covjek fino kaze da je teren problem oni opet hoce na tom terenu
al zato kad izvucemo bod protiv Posusja ima da im se smije u facu

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 12 mar 2023, 23:10

Daj nek neko postavi seosku varalicu onaj klip kad kaze da mu je tesko da se nasmijem za laku noc.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 mar 2023, 23:15

Baš gledam u Hrvatskoj primjer kako jedan ozbiljan sportki radnik privuce dobrog trenera cak i u drugoligaški klub.
SAMIR TOPLAK je novi trener hrvatskog drugoligaša Kustošije. Nakon što je u Kustošiju kao investitor ušao poznati hrvatski menadžer Andy Bara, sada je na trenersku klupu sjeo iskusni hrvatski trener koji je bio bez posla od rane faze ove sezone, kada je dobio otkaz u Gorici.

Vlado Babić, predsjednik Kustošije, potvrdio je dolazak na trenersko kormilo Samira Toplaka i njegova asistenta Branka Lađevića. "Još jučer činilo se kako ću završiti u Češkoj. No, kako nisam, prihvatio sam projekt gospodina Andyja Bare i potpisao ugovor na dvije i pol godine. Privukla me visoka razina toga projekta. U ljetu selimo u trening-kamp u Blato. Gospodin Bara sprema veliku i jaku momčad", rekao nam je Toplak.

Cime mi i ko(sto je jos bitnije) da privuce bilo koga ozbiljnog,sem nekim bacanjem para bez plana i programa.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 12 mar 2023, 23:18

BegovicRamiz je napisao/la:
12 mar 2023, 23:07
uprava radi protiv Mirze
Al što je fino spin zavrtio Mirza. Bili su na top terenu protiv Zrinjskog, znači nema boljeg u Bosni, nisu se sa loptom sastavili. Isto tako u Antaliji dobri tereni, odlični, poraz do poraza, u pojedinim fazama utakmice nisu centra prelazili.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 12 mar 2023, 23:21

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 mar 2023, 22:22
bordobijeli je napisao/la:
12 mar 2023, 22:16
Sad treba dovesti trenera ima 5 mjeseci da spremi ekipu za narednu sezonu.
Manje od 5 mjeseci, ali dobro, u svakom slučaju imao bi dovoljno vremena kako god okreneš.
Dobiti će ubleha otkaz, već večeras aBd :pray:
Kad nas ujutro dočeka vijest Mirza više nije šef stručnog štaba FK Sarajevo. Kako bi lijepo sedmica počela. :pray:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 12 mar 2023, 23:22

ado-hz je napisao/la:
12 mar 2023, 22:49
Ozbiljni investitor postavi ozbiljne ljude da vode klub i rezultati se vide ili kroz prvi tim ili kroz infrastrukturu.
Primjer
-Osijek(stadion)
-Olimpija(stadion i kompleks citav oko stadiona)
-Rijeka (stadion i trening kamp)
-TSC (stadion)
Seoska varalica (Mirvic) postavi seoske varalice u klub i vidis rezultate nikad gore, lazi i lazna obecanja iz dana u dan, smijanje u facu navijacima, bahačenje na svakom koraku itd itd.
Prije njega nista bolji ni investitori ni ljudi u klubu, kamp napravljen od 4 kontejnera, tereni u sve losijem stanju a sve to traje evo vec 10godina.
Bolje nece biti to budite sigurni jer oni ne zele ozbiljan klub nego igracku za zayebanciju😉
To je to. Kakav ba crni investitor ne moze da isposluje da nam teren zavrse za godinu dana, a glaba tuki vici svaki put kad se sretnu grli ga i ljubi. Smijesan lik bez ikakve moci, doso ovdje da lijeci komplekse i glumi Sarajliju. Vjeruj mi poslije ove blamaze nece kako treba smjet hodat carsijom hrakat ce ga raja ko onog cerica sto je u zelji bio.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 12 mar 2023, 23:23

12 mar 2023, 23:03
holyman je napisao/la:
12 mar 2023, 21:19

Pogledaj kakve golove lik prima. Nije to 1 gol pa da lažeš desi se.
Sta ga imaš trpiti kad vidiš da od njega nema golmana.
Ja bih ga radije gledao jos godinu kod nas pa da onda napravi transfer, nego nekog polovnjaka koji ce uzimati 15k mjesecno zbog imena, a enigma.

Eno neki dan i kurtoa i alison na istoj utakmici krivi za po gol, jos greske kakve nismo vidjeli ni kod Kanurica. To ti je golmanska pozicija i moras se naviknuti.
Boli me kur.ac ako je Akademac, ako on nema pojma goni ga. A Sahinovic nikad nece biti golman za nesto vise od mozda hnl ili slovenske lige. To mu je plafon.
Dobro nekontamo
NEMA NAZAD

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 12 mar 2023, 23:24

Igrači su najmanji problem, problem je što mi nemamo igru konstruisanu za igrače kakve imamo. Igramo isti fudbal kao npr Željo ali je razlika što oni imaju takve igrače da ne mogu ništa drugo ni igrati, imaju jablana Krpića koji je dobar u skok igri, imaju Štilića koji je taj kreativac i onda ove duge lopte na špica funkcionišu jer ih isti može spustiti kreativnom veznjaka koji otvara krila, a koji iza sebe ima dva zadnja vezna koji su defanzivno solidni da mogu da ga krpe kad ostane naprijed. Kod nas su igrači takvog tipa da mi ne bi smjeli ni pomisliti na dugu loptu, prvo jer nemamo nikoga da to pokupi, drugo jer gušimo igrače koje imamo a većina ih je najbolja sa loptom u nogama, mi bi trebali igru zasnivati na protoku lopte kroz sredinu gdje bi Avramovski/Vrančić kroz neku uigranu akciju i duple pasove sa krilima otvarali dodatan prostor njima a Renan čekao na povratnoj kad ih udvoje.
Nemamo mi nikakve taktike, već nam se igra zasniva na individualnom kvalitetu igrača, pobjeda u Širokom je splet okolnosti, to što su bili osakaćeni povredama, pa i što je utakmica tekla u našem smjeru, da Hamza nije zabio ono u 5toj minuti ja sam uvjeren da bi ostalo 0-0.
U dobrom sistemu i loši igrači budu korisni, Tomašević, Džafić, Varešanović i slični antifudbaleri bi uklopljeni u dobar sistem iskoristili neke prednosti koje imaju pa bi izgledali dobro, to je onaj sindrom ko god ode u Zrinjski proigra, niko ne proigra već ih ljudi ubace u sistem i izgledaju dobro jer sistem funkcioniše. Nema Zrinjski ni blizu kvalitetne igrače kao mi, ali ljudi rade kako treba i to je jedina razlika, oni sa našom ekipom ili mi sa njihovim sistemom rada bi igrali ligu prvaka do sada

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 12 mar 2023, 23:33

miky_hz je napisao/la:
12 mar 2023, 23:15
Baš gledam u Hrvatskoj primjer kako jedan ozbiljan sportki radnik privuce dobrog trenera cak i u drugoligaški klub.
SAMIR TOPLAK je novi trener hrvatskog drugoligaša Kustošije. Nakon što je u Kustošiju kao investitor ušao poznati hrvatski menadžer Andy Bara, sada je na trenersku klupu sjeo iskusni hrvatski trener koji je bio bez posla od rane faze ove sezone, kada je dobio otkaz u Gorici.

Vlado Babić, predsjednik Kustošije, potvrdio je dolazak na trenersko kormilo Samira Toplaka i njegova asistenta Branka Lađevića. "Još jučer činilo se kako ću završiti u Češkoj. No, kako nisam, prihvatio sam projekt gospodina Andyja Bare i potpisao ugovor na dvije i pol godine. Privukla me visoka razina toga projekta. U ljetu selimo u trening-kamp u Blato. Gospodin Bara sprema veliku i jaku momčad", rekao nam je Toplak.

Cime mi i ko(sto je jos bitnije) da privuce bilo koga ozbiljnog,sem nekim bacanjem para bez plana i programa.
Al ovaj Andy Bara je genije covjek koji fudbal ima u malom prstu kad je biznis i novac u pitanju. Siguran sam da ce od tog kluba napraviti odlicnog prvoligasa.

Nas Mirvic ima pare, ali nema pojma o fudbalu, nazalost mislim da su ga okruzili pogresni ljudi kojima nije u prvom planu klub, vec vlastita korist i interes. Klasicna bh prica, nije prvi koji se opek'o na domace strvinare.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 12 mar 2023, 23:35

slika
Joj bratine, sta kaže, ne moze nikoga tući dok mu ne daju godisnji 😂😂😅

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 12 mar 2023, 23:35

Sušić u 2-HNL

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 12 mar 2023, 23:37

holyman je napisao/la:
12 mar 2023, 23:23
12 mar 2023, 23:03
holyman je napisao/la:

Dobro nekontamo
Kad nekome ponestane argumenata u raspravi on uradi sta? Uhvati se za gramatiku :wave:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 mar 2023, 23:38

pitara je napisao/la:
12 mar 2023, 23:24
Igrači su najmanji problem, problem je što mi nemamo igru konstruisanu za igrače kakve imamo. Igramo isti fudbal kao npr Željo ali je razlika što oni imaju takve igrače da ne mogu ništa drugo ni igrati, imaju jablana Krpića koji je dobar u skok igri, imaju Štilića koji je taj kreativac i onda ove duge lopte na špica funkcionišu jer ih isti može spustiti kreativnom veznjaka koji otvara krila, a koji iza sebe ima dva zadnja vezna koji su defanzivno solidni da mogu da ga krpe kad ostane naprijed. Kod nas su igrači takvog tipa da mi ne bi smjeli ni pomisliti na dugu loptu, prvo jer nemamo nikoga da to pokupi, drugo jer gušimo igrače koje imamo a većina ih je najbolja sa loptom u nogama, mi bi trebali igru zasnivati na protoku lopte kroz sredinu gdje bi Avramovski/Vrančić kroz neku uigranu akciju i duple pasove sa krilima otvarali dodatan prostor njima a Renan čekao na povratnoj kad ih udvoje.
Nemamo mi nikakve taktike, već nam se igra zasniva na individualnom kvalitetu igrača, pobjeda u Širokom je splet okolnosti, to što su bili osakaćeni povredama, pa i što je utakmica tekla u našem smjeru, da Hamza nije zabio ono u 5toj minuti ja sam uvjeren da bi ostalo 0-0.
U dobrom sistemu i loši igrači budu korisni, Tomašević, Džafić, Varešanović i slični antifudbaleri bi uklopljeni u dobar sistem iskoristili neke prednosti koje imaju pa bi izgledali dobro, to je onaj sindrom ko god ode u Zrinjski proigra, niko ne proigra već ih ljudi ubace u sistem i izgledaju dobro jer sistem funkcioniše. Nema Zrinjski ni blizu kvalitetne igrače kao mi, ali ljudi rade kako treba i to je jedina razlika, oni sa našom ekipom ili mi sa njihovim sistemom rada bi igrali ligu prvaka do sada
Ma Bgm i do igraca je, ne štima kod nas 2 godine ni jedan segment.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 12 mar 2023, 23:47

NisamInSajder je napisao/la:
12 mar 2023, 23:18
BegovicRamiz je napisao/la:
12 mar 2023, 23:07
uprava radi protiv Mirze
Al što je fino spin zavrtio Mirza. Bili su na top terenu protiv Zrinjskog, znači nema boljeg u Bosni, nisu se sa loptom sastavili. Isto tako u Antaliji dobri tereni, odlični, poraz do poraza, u pojedinim fazama utakmice nisu centra prelazili.
prvo sto kaze je nije alibi ali ...
jes bio dobar teren al vjetar dzaba - poraz
pobjeda na Pecari - sve udure
derbi losa igra - teren i ambijent
poraz od Veleza - teren
svi su bili nas alibi sto bi rekla Milica Pavlovic
on treba dobiti otkaz ne zbog proslosti i sto je Mirza Varesanovic nego sto je qarina od trenera

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 mar 2023, 23:48

Problema je puno al kljucni su trener i SD eno Jakirovic napravio cistku u Rijeci za 2 mjeseca preporodio ekipu, s 9 mjesta došli na 4 poziciju. Od osam utakmica šest pobjeda i po jedan x i poraz. Mi smo utočište za nespremne igrace i koji vise nigdje ne mogu igrati.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], StarmoCity i 23 gosta.