FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Pozdrav svima, odavno pratim forum, ali sam se evo sad odlučio registrovati. Ovaj snijeg ne posustaje, ali šta je tu je.
• Società Sportiva Lazio
• FK Željezničar
• Mauro Zárate
• FK Željezničar
• Mauro Zárate
- Capt_Billy
- Kontakt:
SVAKA CAST ZA OVO!!!!jovanbl je napisao/la:Iskopiracu ovaj tekst i ovdje jer se tice oba kluba
ne znam koliko u ovom ima istine ali eto interesantna zujina ideja
Zajedno protiv Milana .
Vedran Radenović - 24.02.2011 19:25
Galatasaraj u saradnji sa još jednim turskim klubom trebalo bi da dogovori učešće Milana na turniru u Sarajevu, koji bi povodom proslave 90. rođendana Željezničara mogao biti odigran na "Grbavici".
Potvrdio je ovo juče Sabahudin Žujo, predsjednik Željezničara, i naglasio da će, ukoliko ova ideja bude realizovana, "plavi" biti pojačani i igračima iz ostalih premijerligaških klubova, prije svega iz Borca.
"Pokušavamo postići dogovor sa Galatasarajom, koji ima dobru saradnju sa Milanom. Pregovaramo preko naših ljudi koji su igrali u Turskoj. Takođe, nastojimo uključiti i privrednike i nadamo se da ćemo tokom ljeta uspjeti organizovati turnir u trajanju od dva-tri dana", kazao je Žujo i dodao:
"Pošto je riječ o atraktivnim i kvalitetnim protivnicima, nastojaćemo i da se pojačamo za tu priliku. Između ostalog, uzeli bismo nekoliko igrača iz Borca, kluba sa kojim imamo jako korektan i dobar odnos".
Na "Grbavici" sumnjaju da je na određeni način dolazak Galate u Sarajevo i organizaciju turnira usporio i zategnut odnos trenera Georga Hadžija i bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića.
Ipak, nadaju se da će vrlo brzo uspjeti da dogovore neke detalje u vezi sa organizacijom turnira. Uporedo se dogovara i utakmica sa beogradskim Partizanom, koji je još prije nekoliko godina takođe u prijateljskom meču gostovao na "Grbavici". Među mogućim protivnicima povodom proslave rođendana su i Videoton, te reprezentacija BiH.
Ideja o "posudbi" Borčevih igrača za eventualni revijalni susret pozdravljena je i u Banjaluci. Vlado Jagodić, trener jesenjih šampiona, ističe da je zagovornik svih projekata koji su u interesu promocije sporta.
"Izuzetno cijenimo Željezničar. Poštujemo ga kao instituciju bh. fudbala i svi treba da pomognemo u proslavi rođendana. Ukoliko bude organizovan turnir, bilo bi sasvim u redu da svoj doprinos daju i naši igrači", rekao je Jagodić.
Strateg tima iz grada na Vrbasu iznio je i kratko mišljenje o najozbiljnijem konkurentu uoči nastavka sezone.
"Željo" je aktuelni prvak. Nakon prve polusezone je drugi najozbiljniji kandidat za titulu, ali i ozbiljen kandidat za osvajanje Kupa. Za sve to najviše je zaslužan Amar Osim. On je najjači dio tima, koji zna da posloži sve na svoje mjesto. Očigledno da su u prvom dijelu sezone imali slabosti, ali znajući Osima, učiniće sve da u nastavku budu još bolji. Jedini je u našem fudbalu koji ima ulogu menadžera po uzoru na velike klubove i to je ispravno", tvrdi Jagodić.
Ništa lošije mišljenje nema ni Osim o svom kolegi iz Banjaluke i njegovom timu. Pohvale nisu izostale.
"Borac ima najbolju poziciju i to dovoljno govori o kvalitetu. To je ipak mjerilo. Očito je da su najjači u odbrani, jer su primili samo osam pogodaka. Naravno, ne igra samo odbrana, već cijeli tim. Ako budu kao jesenas, naročito u gostima, sigurno će biti šampioni. Uz to na klupi imaju Vladu Jagodića. Pragmatičan je, ozbiljan, pedantan, sto posto profesionalac i to se odrazilo i na ekipu", istakao je Osim.
29. kolo Premijer lige BiH biće odigrano 24. maja, kada će u Sarajevu snage odmjeriti Željezničar i Borac..

VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
brate mogul uzet ovo za pismenu u skolipile87 je napisao/la:Sta cu kad se uvijek raspilavim kad je Zeljo u pitanjuinspiracije veceras ima u nedogled...
Kao sto bistrik rece za Zelju se navija bez obzira na rezultate i to je tako...Ja sam par godina zivio u Splitu i dosta puta znao otici gledati i Hajduk mislim svaka cast svakome al Zeljo je zaista nesto posebno i jedinstven je osjecaj gledati Zelju ( bio zadnji ili prvi ).Nismo jedini klub koji ima dusu ali smo sigurno jedni od navijaca koji najiskrenije vole svoj klub, u svjetskim razmjerama mi smo jako mali ali se kod nas bukvalno zivi za Zelju.
U ratu sam cesto znao zamisljati kako ce sve izgledati kada stane svo sranje i mi napunimo jug, meni najvise simbolike ima u prvoj Zeljinoj utakmici nakon rata jer ja sam tako zamisljao i slobodu i kraj rata te godine nece niko vratiti ali eto docekao sam...
Veceras gledam sve te silne ljude na plavoj veceri koji su po 50 godina u Zelji oni su kroz istoriju uspjeli sacuvati Zelju i ostavili ga nama u amanet a mi to moramo ostaviti nasoj djeci nadam se u boljim i sretnim danima nego sto sam ih bar ja imao, ako bog da sa novim stadionom i sa jos jednom titulom u ovih svjetlih 90 godina postojanja...
Mozda malo peglam ali volio bih opet da napomenem koliko je bitno da sada budemo uz klub, ne radi drugih nego radi nas samih.Proslogodisnja utakmica protiv borca je bila dobra jer je bio pun stadion, igraci daju vise od sebe i jedni i drugi, pun stadion garantuje i boljeg Zelju i bolju igru a nase je da se pokazemo kad je potrebno, znaci ne treba nikog posebo pozivati olimpic je tu a stadion ceka samo nas...
[youtube][/youtube]

...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.
I mene zanima, da je stavim u vitrinu.fczeljo je napisao/la:Zna li ko gdje će se moći uzeti ova Željina žilavka?

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
-
- Kontakt:
Zanima me ,ako neko zna dali je Tifa bio na ovoj proslavi? A i ovo kolo fakat treba odgoditi!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!
- south 1921
- Kontakt:
Izgleda nema odgode 

takoo mi je drago sto se nece odgodit ne vjerovatnoooooooooooooooooooo
napokon nesto dobro od nogometnog saveza
ko voli Zelju sutra u dolinu i da cuskije padajuuuuuu

Drago mi je ako je istina da neće biti odgode, sad ostaje problem kvalitete terena i posjećenosti....
• Società Sportiva Lazio
• FK Željezničar
• Mauro Zárate
• FK Željezničar
• Mauro Zárate
Idem samo zbog grudvi
Nisam dugo isao,ali sutra idem da ubijem golmana

Ti ako mislis da je za nas dobro sto se ovo kolo nece odgoditi fakat nisi normalan. Izvini ali tako je.
I ovaj sto bi gadjao golmana, ako vec nisi odavno dolazio molim te nemoj ni sutra, treba da registruju utakmicu 3:0 za Olipmic zbog tvoje glupe grudve????
I ovaj sto bi gadjao golmana, ako vec nisi odavno dolazio molim te nemoj ni sutra, treba da registruju utakmicu 3:0 za Olipmic zbog tvoje glupe grudve????
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
Alene oprosti,ali ocigledno nisi bio nikad na jugu dok' je bilo snijegaAvanes je napisao/la:Ti ako mislis da je za nas dobro sto se ovo kolo nece odgoditi fakat nisi normalan. Izvini ali tako je.

RDS!
btw. ne dolazim ni ja,niti iko sa Grbavice(uzi krug stare raje i jos dosta navijaca),sad mi kazu da se ne ide ...
Zadnja izmjena: ever, dana/u 25 feb 2011, 12:01, ukupno mijenjano 1 put.
Slažem se s tobom u potpunosti kad smo vala cekali ovoliko dugo pa skoro 3 mjeseca onda mozemo sacekati jos 7 dana do prve utakmice. Ovo govorim iz razloga sto bi teren bio dosta bolji i uslovniji za igru, takav teren bi nama vise odgovarao nego gostima i naravno smanjila bi se vjerovatnoca povreda kod igrača zbog lošeg terena. A sada ova informacija da se ipak utakmice igraju po ovakvim uslovima nije nimalo korektna od strane Saveza jer mislim da bespotrebno forsiraju odigravanje 16. kola kad se zna da imamo vremena da se isto nadoknadi u narednom periodu ćim se steknu bolji uvjeti pa cak i u utorak kad bude praznik tj. za 1. mart.Avanes je napisao/la:Ti ako mislis da je za nas dobro sto se ovo kolo nece odgoditi fakat nisi normalan. Izvini ali tako je.
Od kad sam se rodio Želju sam zavolio, plava mi je boja mila Božija je volja bila.
Ako dolazite ne idite na Jug, iz sigurnosnih razloga, svi na sjever. 

• Società Sportiva Lazio
• FK Željezničar
• Mauro Zárate
• FK Željezničar
• Mauro Zárate
- Capt_Billy
- Kontakt:
SUTI BAtwisttm87 je napisao/la:takoo mi je drago sto se nece odgodit ne vjerovatnoooooooooooooooooooonapokon nesto dobro od nogometnog saveza
ko voli Zelju sutra u dolinu i da cuskije padajuuuuuu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- south 1921
- Kontakt:
S jedne strane drago mi je da nije odgođeno, ali ipak s druge strane kad se pogleda fakat je napado i na sta ce liciti utakmica na terenu, koji ce biti oranica prava, jos na -10.
Samo da nas ne kosta boda/ova takav teren, nedo Bog 

- Capt_Billy
- Kontakt:
Ajde pustite se tih prica!! NE IDITE NA JUG OVO ONO!!! To sto oni imaju izmedu sebe ostavit ce ispred stadiona. Ako misle da prave sranja, onda stvarno im je bolje da vise nikada ne dolaze na Zelju!! Jer ocigleno nisu tu zbog Zelje vec zbog neke njihove furke!!!Zárate je napisao/la:Ako dolazite ne idite na Jug, iz sigurnosnih razloga, svi na sjever.
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 25 feb 2011, 11:49, ukupno mijenjano 1 put.
ma cuj 3 0XD pa jbt letile su i flaes na drugim terenima pa se nije reg 3 0 pa nije LPXDAvanes je napisao/la:Ti ako mislis da je za nas dobro sto se ovo kolo nece odgoditi fakat nisi normalan. Izvini ali tako je.
Capt_Billy je napisao/la:Ajde pustite se tih prica!! NE IDITE NA JUG OVO ONO!!! To sto oni imaju izmedu sebe ostavit ce ispred stadiona. Ako misle da prave sranja, onda stvarno im je bolje da vise nikada ne dolaze na Zelju!! Jer ocigleno nisu tu zbog Zelje vec zbog neke njihove furke!!!Zárate je napisao/la:Ako dolazite ne idite na Jug, iz sigurnosnih razloga, svi na sjever.
Puno,ali bas puno raje sa Grbavice nece ici na jug sutra,eto zivi bili pa vidjeli..Ako lazem,sutra se brisem sa ovog cuda

ne lazes,to je tacno nazalostever je napisao/la:Capt_Billy je napisao/la:Ajde pustite se tih prica!! NE IDITE NA JUG OVO ONO!!! To sto oni imaju izmedu sebe ostavit ce ispred stadiona. Ako misle da prave sranja, onda stvarno im je bolje da vise nikada ne dolaze na Zelju!! Jer ocigleno nisu tu zbog Zelje vec zbog neke njihove furke!!!Zárate je napisao/la:Ako dolazite ne idite na Jug, iz sigurnosnih razloga, svi na sjever.
Puno,ali bas puno raje sa Grbavice nece ici na jug sutra,eto zivi bili pa vidjeli..Ako lazem,sutra se brisem sa ovog cudaRaspitajte se slobodno
I meni je zao,a bas sam se nameracio da odem...
Trenutno korisnika/ca: ELDIABLO20, WeekendOffender i 54 gosta.