FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 193

benko21
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la benko21 » 14 mar 2023, 16:39

https://www.i.ndex.hr/sport/clanak/osij ... 46210.aspx
ovo nam je pokazatelj kako ne treba raditi
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 14 mar 2023, 16:44

Sta ovo Tinki sere yebo sebi oca.
Nema pravo pricati neko ko je bio amatercina !!!
Zadnja izmjena: NazorUso, dana/u 14 mar 2023, 16:54, ukupno mijenjano 1 put.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 mar 2023, 16:45

vedinjo98 je napisao/la:
14 mar 2023, 16:37
Bivši fudbalski reprezentativac BiH Tino Sven Sušić, potpisao je ugovor sa hrvatskim drugoligašem , a u razgovoru za Germanijak.hr dotakao se i perioda dok je nosio dres Sarajeva.

“Bio sam i ja tamo ispod svoje razine. Ali, Sarajevo je velik klub, no sve u klubu i oko kluba je amaterski. Imao sam neke mini-ozljede, dugo su me liječili, godinu dana sam se mučio i nisam mogao nikako ozdraviti, kad god sam trenirao, grčio mi se mišić.
Pa dobro za ovaj amaterizam je potpuno upravu.
Konačno realan komentar, a ne one floskule "sve izgleda na najvišem nivou"
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 14 mar 2023, 16:46

H8Z7 je napisao/la:
14 mar 2023, 15:47
ElCartel11 je napisao/la:
14 mar 2023, 15:45
Vratite nam Nama evo vam Mirvu, Aylah i Mirzu.
Tako je!
Isti taj Nam je zavrtanjem pipe srušio najveću priliku za iskorak koju smo imali poslije rata

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 14 mar 2023, 16:48

fks74 je napisao/la:
14 mar 2023, 16:24
H8Z7 je napisao/la:
14 mar 2023, 16:17
fks74 je napisao/la:
14 mar 2023, 16:13

Ako je to u pitanju, neće on niĐe. Sad će on zaredati pobjede i tjt. Na kraju će završiti sa 56 bodova, dali će ti biti dovoljno za Evrope vidjet ćemo. :D
Čisto sumnjam kako će dobiti ikog u ovoj ligi neka Ziljkić bude imao loš dana gotovo je. Samo na individualni kvalitete možeš dobiti sa Mirzom i nikako drugačije.

Ma kakva Europa bliže smo ispadanju nego Europi daj da ostanemo u ligi :mrgreen:
Previše se zub zalomio, sekunda fali da oni proigraju. Koliko god se negativno pričalo i protiv Veleža nije bilo loše, samo da se gol na vrijeme postigne išlo bi to. Niko neće da prizna a 2 situacije u kaznenom Veleža nisu nimalo bile slabije od one kada je željezničaru dosuđen penal protiv Slobode a ovo niko ne spominje.
onda ti je ljestvica bas niska ako mislis da nam je samo trebao brzi gol. Bez uvrede govorim.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 mar 2023, 16:49

vedinjo98 je napisao/la:
14 mar 2023, 16:37
Bivši fudbalski reprezentativac BiH Tino Sven Sušić, potpisao je ugovor sa hrvatskim drugoligašem , a u razgovoru za Germanijak.hr dotakao se i perioda dok je nosio dres Sarajeva.

“Bio sam i ja tamo ispod svoje razine. Ali, Sarajevo je velik klub, no sve u klubu i oko kluba je amaterski. Imao sam neke mini-ozljede, dugo su me liječili, godinu dana sam se mučio i nisam mogao nikako ozdraviti, kad god sam trenirao, grčio mi se mišić.
Pa dobro za ovaj amaterizam je potpuno upravu.
Ovo ima pravo reci Benko, Ahmetovic i ostali koji su išli glavom na kopačku. Ovaj tinki - vinki je izgledao kao rekreativac on se našao pricati o klubu.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 14 mar 2023, 16:56

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
14 mar 2023, 16:48
fks74 je napisao/la:
H8Z7 je napisao/la:
14 mar 2023, 16:17

Čisto sumnjam kako će dobiti ikog u ovoj ligi neka Ziljkić bude imao loš dana gotovo je. Samo na individualni kvalitete možeš dobiti sa Mirzom i nikako drugačije.

Ma kakva Europa bliže smo ispadanju nego Europi daj da ostanemo u ligi :mrgreen:
Previše se zub zalomio, sekunda fali da oni proigraju. Koliko god se negativno pričalo i protiv Veleža nije bilo loše, samo da se gol na vrijeme postigne išlo bi to. Niko neće da prizna a 2 situacije u kaznenom Veleža nisu nimalo bile slabije od one kada je željezničaru dosuđen penal protiv Slobode a ovo niko ne spominje.
onda ti je ljestvica bas niska ako mislis da nam je samo trebao brzi gol. Bez uvrede govorim.
A šta ti je trebalo ? Vidio si u Širokom, kako je kada postigneš na vrijeme gol. Velež prvih 20 minuta nije mogao doći do centra, isto u drugom smo ih pritiskali i siguran sam da bi pobijedili da onaj ne primi onakav gol.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 14 mar 2023, 17:00

Ništa Tino slagao nije

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 14 mar 2023, 17:02

fks74 je napisao/la:
14 mar 2023, 16:56
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
14 mar 2023, 16:48
fks74 je napisao/la:

A šta ti je trebalo ? Vidio si u Širokom, kako je kada postigneš na vrijeme gol. Velež prvih 20 minuta nije mogao doći do centra, isto u drugom smo ih pritiskali i siguran sam da bi pobijedili da onaj ne primi onakav gol.

pa npr vise izradjenih prilika, ozbiljnih sansi, nismo ni 1 zaprijetili kako treba. I ono iz okreta sto je napravio Renan je bilo vise za statistiku. Nisam vidio ni 1 loptu u prostor iza njihove odbrane, nisam vidio vise od 3 smislena pasa, nisam vidio ni jedno jedino protrcavanje beka iza ledja krilnom, overlap ili duplanje beka i krila a da je skolski ispravno. Doduse Mulalic je nesto i centrirao ali je to bilo vise nazor.
Znas onaj osjecaj kad gol visi u zraku, pa se redaju sanse, pa golman skida nemoguce. Nista ja od toga nisam vidio.
Igra nam je ocajna. Krecemo od golmana dodjemo do Besima ili Ilije i nabijemo je u polje pa gdje se odbije.
Ja ocekujem mnogo mnogo vise od ekipe Sarajeva. Da sam gledao utakmicu kantonalne lige mozda bi mogao reci da je ekipa ispunila ocekivanja.

Ako ranije postignemo gol bilo bi lakse. Kakva nam je ideja ako ranije primimo gol?

I da dodam. 4 utakmice - 3 bez gola i haman prave sanse.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 mar 2023, 17:07

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
14 mar 2023, 17:00
Ništa Tino slagao nije
Ako je sve amaterski onda ne trebamo nista ni ocekivati, ma da sumnjam da je imao amatersku platu.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 14 mar 2023, 17:09

Ništa Tino slagao nije
Vidi nesto, to stoji da nije nista slagao, ali puno igra ulogu ko nesto kaze. Evo ti primjer, nasa drzava jest recimo disfunkcionalna, korumpirana, losa na sto nacina, ali kad to kaze dodik koji zagovara da prkno zvano rs bude drzava i okiva srbiju u zvijezde, onda malo gubi na tezini. Isto i kad ovaj uhljup koji je promijenio 14 klubova za 10 godina nesto pljuje, nema bas neku relevanciju.

xfarex
Kontakt:

Post Postao/la xfarex » 14 mar 2023, 17:10

napoleon72 je napisao/la:
14 mar 2023, 14:04
keli je napisao/la:
14 mar 2023, 13:54
holyman je napisao/la:
14 mar 2023, 13:25

Od pocetka do kraja, sve si apsolutno upravu, ovaj forum je pun spinovanja i ovdje se obicne domace ublehe prikazuju kao sveci.
Ja bih pored sablica jos dodao i vasoskog koji nas je vrlo kratko vodio ali bih njemu prije vjerovao nego svima u zadnjih nekoliko godina.
Sablic je i sa onako limitiranom ekipom gdje je bio prisiljen da mu starteri budu kurdic, kobiljar i slicni jer je roster bio odron, osvojio bodova do kraja polusezone ko dudic i ovi sa ekipom po zelji. Za pojedine je guardiola. Opet ponavljam pored one sezone duple krune, najljepsi se fudbal igrao u sezoni 16/17. sa Calom, ali cini mi se da je to jedini nas trener koji je u zadnjih nekoliko godina ponudio ostavku sa obrazom. Mozda grijesim, cini mi se i da je Vasoski gospodski odstupio.
Tehnicki su i Dudic i Vinko podnijeli ostavku. Jbg, i Cala je to uradio nakon ispadanja u Evropi od Zarie i poraza u prvom kolu od Zrinje, cak je i istok tad skandirao "Cala odlazi". Dudic i Vinko takodje nakon loseg niza, mada je na njih pritisak bio puno veci i iz kola u kolo se cekalo da dobiju nogu. Vasoski je poslije derbija jer je vidio da nece moc izborit trece mjesto i Evropu.
Ostavke nisu podnosile samo neke "legende" i za to su naplatile masne pare...

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 14 mar 2023, 17:11

pitara je napisao/la:
14 mar 2023, 16:46
H8Z7 je napisao/la:
14 mar 2023, 15:47
ElCartel11 je napisao/la:
14 mar 2023, 15:45
Vratite nam Nama evo vam Mirvu, Aylah i Mirzu.
Tako je!
Isti taj Nam je zavrtanjem pipe srušio najveću priliku za iskorak koju smo imali poslije rata
Baš tako. Da ju je bar zavrno negdje u augustu, nakon ulaska u grupnu fazu Konferencijske lige. A i sa zavrnutom pipom morali smo odbraniti +13, ako treba i kupovati bodove, završavati ispod stola, igrati prljavo......Onakvu šansu za iskorakom i enormnom zaradom necemo zadugo imati.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 14 mar 2023, 17:13

spezial je napisao/la:
14 mar 2023, 17:09
Ništa Tino slagao nije
Vidi nesto, to stoji da nije nista slagao, ali puno igra ulogu ko nesto kaze. Evo ti primjer, nasa drzava jest recimo disfunkcionalna, korumpirana, losa na sto nacina, ali kad to kaze dodik koji zagovara da prkno zvano rs bude drzava i okiva srbiju u zvijezde, onda malo gubi na tezini. Isto i kad ovaj uhljup koji je promijenio 14 klubova za 10 godina nesto pljuje, nema bas neku relevanciju.
Slazem se, ovo mu ispade kao neka izvlakusa da smo mi krivi sto je on povrijeden svoj citav zivot. Ali svaki igrac koji ode i u 3 njemacku ligu ce reci da su ljudi 50 godina ispred nas.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 14 mar 2023, 17:14

Na sta smo spali da nas Tino proziva
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 14 mar 2023, 17:17

14 mar 2023, 17:13
spezial je napisao/la:
Ništa Tino slagao nije
Slazem se, ovo mu ispade kao neka izvlakusa da smo mi krivi sto je on povrijeden svoj citav zivot. Ali svaki igrac koji ode i u 3 njemacku ligu ce reci da su ljudi 50 godina ispred nas.
Susicu je ovo deveti klub od 2018. godine. Pametnom dosta. Nema tog kluba na svijetu kojem je on dobar i koristan igrac. Lik je slina neradnicka, i moze pljuvat koliko hoce, to mu nece ozivjeti karijeru...

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 14 mar 2023, 17:19

xfarex je napisao/la:
14 mar 2023, 17:10
keli je napisao/la:
14 mar 2023, 13:54

Sablic je i sa onako limitiranom ekipom gdje je bio prisiljen da mu starteri budu kurdic, kobiljar i slicni jer je roster bio odron, osvojio bodova do kraja polusezone ko dudic i ovi sa ekipom po zelji. Za pojedine je guardiola. Opet ponavljam pored one sezone duple krune, najljepsi se fudbal igrao u sezoni 16/17. sa Calom, ali cini mi se da je to jedini nas trener koji je u zadnjih nekoliko godina ponudio ostavku sa obrazom. Mozda grijesim, cini mi se i da je Vasoski gospodski odstupio.
Tehnicki su i Dudic i Vinko podnijeli ostavku. Jbg, i Cala je to uradio nakon ispadanja u Evropi od Zarie i poraza u prvom kolu od Zrinje, cak je i istok tad skandirao "Cala odlazi". Dudic i Vinko takodje nakon loseg niza, mada je na njih pritisak bio puno veci i iz kola u kolo se cekalo da dobiju nogu. Vasoski je poslije derbija jer je vidio da nece moc izborit trece mjesto i Evropu.
Sta ce ba podnosit ostavku covjek dijelio prvo mjesto. Pa je li ti bar sad jasno sta nam je to znacilo, kad tavorimo u donjem dijelu tabele, kako ljudi imaju obraza husrefa pljuvati nakon 5 "strucnjaka" koji nas vode u zadnje vrijeme. Pa svaki navijac sarajeva bi se yebo sad da dijeli trece mjesto i nada se evropi, a ne prvo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 mar 2023, 17:22

spezial je napisao/la:
14 mar 2023, 17:17
14 mar 2023, 17:13
spezial je napisao/la:

Susicu je ovo deveti klub od 2018. godine. Pametnom dosta. Nema tog kluba na svijetu kojem je on dobar i koristan igrac. Lik je slina neradnicka, i moze pljuvat koliko hoce, to mu nece ozivjeti karijeru...
Sto je najžalosnije mi smo utočište za takve igrace. Dižemo ih u nebo mi smo u Tini vidjeli Maradonu tako Bodula, Avramovskog, bojim se i vranćić da bi mogao isti biti. Dok su nam Pidro, Halid i ostali akademici levati

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 14 mar 2023, 17:27

Nešto baš danas kontam, 4 tekme, 3 odrona, jedna odlična i to baš na kojoj su Horde bile. Bezbroj puta dokazano jedino zdravo u klubu.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 14 mar 2023, 17:29

spezial je napisao/la:
14 mar 2023, 17:19
xfarex je napisao/la:
14 mar 2023, 17:10

Sta ce ba podnosit ostavku covjek dijelio prvo mjesto. Pa je li ti bar sad jasno sta nam je to znacilo, kad tavorimo u donjem dijelu tabele, kako ljudi imaju obraza husrefa pljuvati nakon 5 "strucnjaka" koji nas vode u zadnje vrijeme. Pa svaki navijac sarajeva bi se yebo sad da dijeli trece mjesto i nada se evropi, a ne prvo.
Kad od največeg rivala od osnivanja kluba i ujedno od najveceg i tada jedinog konkurenta za titulu doživiš dva teška debakla i katastrofe u razmaku od 90 dana, logična posljedica je otkaz. Također, igra nam je tada bila katastrofa u vecini utakmica, a Husref je svojim kočijaškim ponašanjem i psovanjem izgubio svlačionicu, mnogi igraci vise nisu mogli s njim sarađivati.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Cuspajz, mosarajvosa83, Pena, riki46 i 24 gosta.