FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
45
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 191

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 14 mar 2023, 17:38

Sve je amaterski, samo je plata koju je ovaj uhljup uzimao za setkanje po terenu prava evropska. DaBogda Kosevo ni na TVu ne gledao kao i amidza mu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

xfarex
Kontakt:

Post Postao/la xfarex » 14 mar 2023, 17:52

Lucas je napisao/la:
14 mar 2023, 17:29
spezial je napisao/la:
14 mar 2023, 17:19
xfarex je napisao/la:
14 mar 2023, 17:10

Ostavke nisu podnosile samo neke "legende" i za to su naplatile masne pare...
Sta ce ba podnosit ostavku covjek dijelio prvo mjesto. Pa je li ti bar sad jasno sta nam je to znacilo, kad tavorimo u donjem dijelu tabele, kako ljudi imaju obraza husrefa pljuvati nakon 5 "strucnjaka" koji nas vode u zadnje vrijeme. Pa svaki navijac sarajeva bi se yebo sad da dijeli trece mjesto i nada se evropi, a ne prvo.
Kad od največeg rivala od osnivanja kluba i ujedno od najveceg i tada jedinog konkurenta za titulu doživiš dva teška debakla i katastrofe u razmaku od 90 dana, logična posljedica je otkaz. Također, igra nam je tada bila katastrofa u vecini utakmica, a Husref je svojim kočijaškim ponašanjem i psovanjem izgubio svlačionicu, mnogi igraci vise nisu mogli s njim sarađivati.
Eh to je nas najveci problem... tada smo trebali da istrpimo neke stvari, kad je neki trener pokazao da zna da radi pa mu naleti kriza od par utakmica mi ga odma zasipamo kamenjem i tjeramo. Tad je trebao da ostane Hus.
Pa je Vinko poslije njega napravio sranje i svi smo ga tjerali, al je trebalo tada i njega pustiti, jer realno nije bilo do njega.
Prvo ti prodaju 2 kljucna igraca a onda nema plata. I naravno sta drugo nego skidaj trenera. Itd itd i naredni treneri ali puno kraci period....
Evo sad kad ovako postavis stvari, je li dobar trener koji za 40 utakmica ima omjer 25-10-5 i gol razliku 74:32, I treba li ga otjerati? Nije bitno kako se zove, vec onako po rezultatu.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 14 mar 2023, 17:52

Herson je napisao/la:
14 mar 2023, 12:57
Vinko, Sablic i Dudic su otjerani s razlogom i nije bilo apsolutno ni promil sanse da im se pruzi nova prilika. Prestanite vec jednom sa pricom kako im se nije pruzila prilika i kako su otjerani tek reda radi da bi se nesto mijenjalo.Vinko je uspio prosuti 15 bodova prednosti i izgubiti skoro osvojenu titulu. Tu sva prica o Vinku, kao nevidjenom strucnjaku i takticaru, pocinje i zavrsava.Situacija u klubu u to vrijeme jeste bila teska, ali nista teza od situacije u ostalim klubovima u ligi. Kod nas je taj krizni period trajao nekoliko mjeseci, dok ostali klubovi u takvim uslovima funkcioniraju godinama. Gdje danas radi taj gospodin i najbolji takticar kojeg smo ikad imali?? Kako je moguce da niko iz vana nije prepozano taj trenerski kvalitet??? Dudic je dobio sve sto nijedan trener Sarajeva nikad nije: prije svega mogucnost da sastavi ekipu po svojoj zelji, sto je raritet u nasem fudbalu, ogroman novac za pojacanja i na kraju ono najbitnije za trenera, a to je da odradi pripreme sa ekipom. Sta su klub i navijaci dobili zauzrvrat? Najvece bruke i blamaze u historiji kluba, rekordni porazi od seoskih ekipa i na kraju ispadanje od treceligasa iz kupa. Jedino gdje je uprava pogrijesila kada su u pitanju Dudic i Marinovic je sto su im prekasno urucili otkaze, to je trebalo uraditi puno puno ranije, jer je svakom iole normalnom navijacu bilo jasno cemu ono vodi. Sa Sablicem je situacija nesto drugacija, jer je stvarno ekipa u njegovom mandatu bila izuzetno limitirana. I on je jedini kojem se moglo progledati kroz prste, ali ne zbog nekih njegovih „trenerskih masterklasova“ i predstava njegove ekipe na terenu(Ljubic, Leotar i Velez na Kosevu), nego cinjenice da je pristao voditi klub u momentu kad su mnogi to odbijali i zaobilazili Sarajevo u sirokom luku. Situacija ove trojice trenera u Sarajevu je totalno neuporediva sa situacijom Jakirovica u Zrinjskom.Podsjecanja radi, Jakirovic je u Zrinjski dosao krajem decembra 2020.godine, a njegova ekipa je samo 2 mjeseca poslije na Kosevu razbila Vinkovo „nepbojedivo“ Sarajevo. I tad je vec bilo jasno da Zrinjski s njim moze napraviti velike stvari i da je on trener kojeg vrijedi istrpiti do kraja.
A zašto je to Vinko otjeran sa razlogom? Je li zato sto je uprava krila da igrači nisu primili plate pola godine i namjerno nisu htjeli igrati? Je li zato sto je Borac nastimao sve sto je se moglo nastimati? Je li zato sto nas je Nam izradio i nije uplatio ono što je trebalo? Po meni, Vinko je jedan od najboljih poslijeratnih trenera koji nas je trenirao i siguran sam da bi sa ovom ekipom napravio mnogo bolje rezultate nego Mirza.
Evo i oni tebe selame!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 14 mar 2023, 17:55

Tino nema pravo da komentarise bilo sta a kamoli da govori da je u klubu sve amatersko.. jer je hudnik u amaterskom ozracju proveo citavih 2 godine (cjeli ugovor) dobio svaki dinar sto ga je sledovao i odigrao jedva 2 citave utakmice..1 go i 1 asistencija…bravo profesionalac…

Sto se tice utakmice protiv VELEZA nek mi neko napise ijednu sansu za 90 minuta koju je velez imao..Mi smo primili go u najgorem momentu na najgori moguci nacin, mnogo gore nego da je golman driblo da je htio da ustopa loptu pa prosla ispod noge ili da je napravio nepotreban penal i dobio crveni.. jer ovo bi sve igraci lakse podnijeli psihicki i vodilo bi se tim svak moze pogrijesit a ovaj go sto smo primili je u rangu toga da je golman uzeo loptu i okreno se i roknuo je svom snagom u go..

Al opet i pored toga nismo klonuli duhom pokusavali smo malo vise smo forsirali ubacaje (sto je jedini mali dokaz da ima nervoze))

100% bi velez sa vise od 3 gola da smo dali go u prvih 60 minuta na bilo koji nacin.

Pogledajte u 41 minuti situaciju kad igrac startuje na Olveiru sa ledja gdje ga direktno udara ponozi sudija nista nesvira..

Takodje sansa u prvom poluvremenu kad je olveira uzeo loptu ispred ziljkica i sutira mlitavo pored gola

Sut avramoskog sa 16 metara nakon nabacaja Olveire, kad mu je lopta preletila (govorim da je zakacio lopttu kaoo je htio nijedan golman svjeta nebi to odbranio) takodje slicna situacija kod tomasevica itd.. plus slobodni udarci(kad je ziljkic dobio nepotreno zuti) pa sut vrancica, i konstantno napadanje i 70% lopta bila kod nas do 75 minute.

I to sve nisi velezu dopustio niti jednu polu sansu za 90 minuta..

Takodje pogledajte od prve minute da je velez odugovlacio od auta faula gol auta od prve minute.. govorimo ekipa koja je imala bod prednosti i koja ima 1:1 iz prve utakmice recimo da je 0:0 zavrsilo nasto su isli to im nedaje ni medjuomjer prednost (jer u 3 coj utakmici bilo koji nerjesen rezultat im nebi pasao.. takodje ja razumijem da su oni tom utakmice imali bar 1 kontru polu kontru iz koje su stvorili 80% sansu pa ofulali ili golman odbranio tad bi rekao ok imali su plan danas sacekaju..

Velez je pobjedio regularnim golom i niko ne spori njihovu pobjedu al ovo su cinjenice i ovo moze sad neko izvrtat i govorit da ovo nije bilo da je velez bio bolji da je velez zelio namjerno da igra ovako.. mozda jeste velez imao plan da igra defanzivno i da igra na kontre al upravo mi im nismo dozvolili i nasli su se u neobranom grozdju i izgledali su koda su ljubic ili famos a ne ekipa koja tabelarno je ispred nas..

xfarex
Kontakt:

Post Postao/la xfarex » 14 mar 2023, 17:59

obrijanopile je napisao/la:
14 mar 2023, 17:52
Herson je napisao/la:
14 mar 2023, 12:57
Vinko, Sablic i Dudic su otjerani s razlogom i nije bilo apsolutno ni promil sanse da im se pruzi nova prilika. Prestanite vec jednom sa pricom kako im se nije pruzila prilika i kako su otjerani tek reda radi da bi se nesto mijenjalo.Vinko je uspio prosuti 15 bodova prednosti i izgubiti skoro osvojenu titulu. Tu sva prica o Vinku, kao nevidjenom strucnjaku i takticaru, pocinje i zavrsava.Situacija u klubu u to vrijeme jeste bila teska, ali nista teza od situacije u ostalim klubovima u ligi. Kod nas je taj krizni period trajao nekoliko mjeseci, dok ostali klubovi u takvim uslovima funkcioniraju godinama. Gdje danas radi taj gospodin i najbolji takticar kojeg smo ikad imali?? Kako je moguce da niko iz vana nije prepozano taj trenerski kvalitet??? Dudic je dobio sve sto nijedan trener Sarajeva nikad nije: prije svega mogucnost da sastavi ekipu po svojoj zelji, sto je raritet u nasem fudbalu, ogroman novac za pojacanja i na kraju ono najbitnije za trenera, a to je da odradi pripreme sa ekipom. Sta su klub i navijaci dobili zauzrvrat? Najvece bruke i blamaze u historiji kluba, rekordni porazi od seoskih ekipa i na kraju ispadanje od treceligasa iz kupa. Jedino gdje je uprava pogrijesila kada su u pitanju Dudic i Marinovic je sto su im prekasno urucili otkaze, to je trebalo uraditi puno puno ranije, jer je svakom iole normalnom navijacu bilo jasno cemu ono vodi. Sa Sablicem je situacija nesto drugacija, jer je stvarno ekipa u njegovom mandatu bila izuzetno limitirana. I on je jedini kojem se moglo progledati kroz prste, ali ne zbog nekih njegovih „trenerskih masterklasova“ i predstava njegove ekipe na terenu(Ljubic, Leotar i Velez na Kosevu), nego cinjenice da je pristao voditi klub u momentu kad su mnogi to odbijali i zaobilazili Sarajevo u sirokom luku. Situacija ove trojice trenera u Sarajevu je totalno neuporediva sa situacijom Jakirovica u Zrinjskom.Podsjecanja radi, Jakirovic je u Zrinjski dosao krajem decembra 2020.godine, a njegova ekipa je samo 2 mjeseca poslije na Kosevu razbila Vinkovo „nepbojedivo“ Sarajevo. I tad je vec bilo jasno da Zrinjski s njim moze napraviti velike stvari i da je on trener kojeg vrijedi istrpiti do kraja.
A zašto je to Vinko otjeran sa razlogom? Je li zato sto je uprava krila da igrači nisu primili plate pola godine i namjerno nisu htjeli igrati? Je li zato sto je Borac nastimao sve sto je se moglo nastimati? Je li zato sto nas je Nam izradio i nije uplatio ono što je trebalo? Po meni, Vinko je jedan od najboljih poslijeratnih trenera koji nas je trenirao i siguran sam da bi sa ovom ekipom napravio mnogo bolje rezultate nego Mirza.
Zato sto mi nismo realni kao navijaci, "posmatraci". Zato sto nemamo normalnog SD, i zato sto nemamo izgradjen sistem i plan kako klub treba da funkcionise u sportskom segmentu vec nam je sve ad-hoc. I onda je najlakse otjeraj trenera i 10 igraca, pa dovodi novog i 15 igraca...
Plan, sistem, kontinuitet... STRUKA.
Eh zato je Vinko otjeran.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 mar 2023, 18:02

Amidzu mu raspalog j.ebem! Ogolio nas za skoro pola miliona maraka i mi amateri. Fuj smece gadljivo
Max Allegri

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 14 mar 2023, 18:18

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
14 mar 2023, 17:00
Ništa Tino slagao nije
Naravno da nije.
Dalekoooo smo mi od ozbiljnog kluba i jos dalje od ozbiljne akademije.
Evo, cisto da sami sebi ljudi odgovore i vide gdje smo... Sta mislite koji je obrok akademcima kad krenu na gostovanje i kada se vraccaju? Kada se ide na gostovanje na put od 7-8 sati da li se noci ili u roku danas se predje 15h voznje i odigra tekma? Da li klub posjeduje bilo kakve rekvizite van onih koje ima i svaki drugi klub tj skola fudbala (ima opremljenijih). Da li trenutno djecu treniraju ljudi jkoji imaju iskustvo pravljenja kvalitetnih igraca.
Da li postoji covjek koji radi plan dovodjenja igraca, odlaska, dolaskaa, potpisivanja ugovora/raskida. Zna li bilo ko kakav je plan u naredne 3 godine (ne onaj da budemo najbolji u evropi). Da li treneri idu na edukacije po evropi (Ili hrvatskoj). Da li neko ima objasnjenje zasto nam svaki vikend dva stranca skupo skupo placena sjede na tribinama... zasto je drasticno smanjen broj treenera u akademiji i zasto nema kondicionih, zasto se dijele ugovori djeci koja ne mogu zaigrati za prvi tim (ocigledno), zasto nemamo klub z federaciji da posaljemo bar dva djeteta da skupljaju iskustvo, zasto nam 80% juniora do 21. godine dozivi ozljede ili ligamenata ili neke druge teze ozljede...
Zasto se od dolaska Tana, nije nista uradilo u kampu sem dva kontejnera...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 14 mar 2023, 18:20

Ayla, Mirza i slični su ublehe, loši su svom poslu, ali Tino je još 3 nivoa ispod njih. On našao nekog da komentariše, nije 3 puta šutnuo lopte. A vidimo kako je daleko dogurao, strašna 2. hrvatska liga :rol:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 14 mar 2023, 18:24

Jedina dobra utakmica Tine je protiv Radnika kad smo preokrenuli tako da ne znam odakle mu obraz da išta komentariše jer je i sam amater.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 mar 2023, 18:27

Sad svi Tinkija nesto hule, a lik samo istinu rekao :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 14 mar 2023, 18:35

ElCartel11 je napisao/la:
14 mar 2023, 18:27
Ne radi se o tome je li istina ili nije, lik je amater sam po sebi i daje sebi za pravo da proziva klub.
Zadnja izmjena: FKSDoGroba, dana/u 14 mar 2023, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.

xfarex
Kontakt:

Post Postao/la xfarex » 14 mar 2023, 18:35

Pantelija je napisao/la:
14 mar 2023, 18:18
Ništa Tino slagao nije
Naravno da nije.
Evo, cisto da sami sebi ljudi odgovore i vide gdje smo... Sta mislite koji je obrok akademcima kad krenu na gostovanje i kada se vraccaju? Kada se ide na gostovanje na put od 7-8 sati da li se noci ili u roku danas se predje 15h voznje i odigra tekma? Da li klub posjeduje bilo kakve rekvizite van onih koje ima i svaki drugi klub tj skola fudbala (ima opremljenijih). Da li trenutno djecu treniraju ljudi jkoji imaju iskustvo pravljenja kvalitetnih igraca.
Da li postoji covjek koji radi plan dovodjenja igraca, odlaska, dolaskaa, potpisivanja ugovora/raskida. Zna li bilo ko kakav je plan u naredne 3 godine (ne onaj da budemo najbolji u evropi). Da li treneri idu na edukacije po evropi (Ili hrvatskoj). Da li neko ima objasnjenje zasto nam svaki vikend dva stranca skupo skupo placena sjede na tribinama... zasto je drasticno smanjen broj treenera u akademiji i zasto nema kondicionih, zasto se dijele ugovori djeci koja ne mogu zaigrati za prvi tim (ocigledno), zasto nemamo klub z federaciji da posaljemo bar dva djeteta da skupljaju iskustvo, zasto nam 80% juniora do 21. godine dozivi ozljede ili ligamenata ili neke druge teze ozljede...
Dodao bih jos, zasto nemamo svoj U23 tim u nizoj ligi, neku svoju filijalu.

Bolivia
Kontakt:

Post Postao/la Bolivia » 14 mar 2023, 18:50

Pantelija je napisao/la:
14 mar 2023, 18:18
Ništa Tino slagao nije
Naravno da nije.
Sad kad te botovi krenu napadati nayebo si, misle kad kritikuješ da mrziš.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 14 mar 2023, 18:56

ElCartel11 je napisao/la:
14 mar 2023, 18:27
Stvar je iz čijih usta je to “izašlo”. Da je to rekao Merso, Benko, Miličević, Crepulja, ja bi odmah rekao nema šta majstore u pravu si. Ovdje govorimo o igraču kojih je za sramotnih godinu ipo sastavio 4 dobre utakmica u dresu FKS( Borac prije covida, Radnik, Sloboda i eto reći ćemo Celtic ). Plus, ovo ti je lik koji će kriviti sve oko sebe što njemu karijera propada u slobodnom padu. Šta mu je to falilo u klubovima poslije nas pa se isto nije pokazao? Isto ko i Zinedin koji ima 10kg viška, pa nas proziva da smo mu mi krivi za njegov pad u karijeri. Eto, taj isti Zinedin je na istom nivou ko i Tino, jedan u Rudešu, drugi u Vukovaru.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 14 mar 2023, 18:57

ZutiFKS je napisao/la:
14 mar 2023, 18:52
Protiv Posušja u ponedjeljak u 1.
Hahaha

E kakvi debili vode klub, jeb.i ih Vico sto vise.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 14 mar 2023, 18:59

Sve govorim sebi nemoj Mirvi i Aylah 'sovati zivo i mrtvo, ali onda ko Sabaheta moram, kad ovako nesto svako malo urade.. :facepalm:
Bahati, bahati Željkan!
1946

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 14 mar 2023, 19:03

Ibro Hodzic definitivno trener golmana
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 14 mar 2023, 19:04

"Bio sam i ja tamo ispod svog nivoa. Ali, Sarajevo je velik klub, no sve u klubu i oko kluba je amaterski".
Dakle, Tino je priznao da je bio ispod nivoa, ali i da je sve oko kluba amaterski. Prema tome ništa nije slagao, prvo je kritikovao pa klub.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 mar 2023, 19:12

Vi se ljutite koliko hocete, Sarajlije FGRovci mahalasi su unistili sve ovo.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 14 mar 2023, 19:17

Za najgoru sezonu u historiji premier lige BiH krivo je ne igranje na nasem stadionu :puke:
P.S ovo cu pisat svaki dan na temi sve dok me @mortem ne banuje. Tako da ovo sto pisete kriv mirvic, fedja, horde, mirza, taktike, tam vam. Znaci kriv je nas odlazak sa stadiona!!!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amkeivke, Bordo10, ubipara i 18 gostiju.