FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Steta. Kodro bi sa ovom ekipom i ovim rasporedim izborio evropu, posto zrinjski izgleda ide na duplu krunu .. 7 bodeva nije nemoguce stic, posebno ako velez i zeljo budu u polufinalu, to ce se ispovrjedjivat izjebat i zrinjski ce skim got bude igro u finalu se ispisat i lagano uzet kup.. posto roster u zelje i velza staklen star istrosen bolestan
U svemu su povlašteni, fino im tepaš.Herson je napisao/la: ↑14 mar 2023, 23:13Kako ti svaku situaciju u klubu uspijes povezati sa Zeljom? Ti si izgleda bas opterecen tim klubom. Ne mogu proci ni 2 dana, a da ga ti ne pomenes ovdje. O kakvoj hajci i pritsicima se radi? Svakom iole normalnom navijacu, simpatizeru je jasno da je situacija u klubu alarmantna. Popaljeni su svi alarmi za uzbunu, bar kod navijaca i krajnje je vrijeme za neku reakciju iz kluba.

Razmislile i rekle jasno i glasno. I veceras ponovile.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑14 mar 2023, 23:14Ako se spakuje mirza a i hadzic je vec, misljenja sam da Horde trebaju razmisliti. Samo radi kluba. Bez Hordi to nije to svi se slazemo.napoleon72 je napisao/la: ↑14 mar 2023, 22:03Nece se bojkot zavrsit dok i Aylah ne odleti.bordobijelisampion je napisao/la: ↑14 mar 2023, 22:01Tooo samo nek mirza ide. ABd da se bojkot ubrzo zavrsi![]()
Nema nazad dok krava ne odstupi !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Djeca nam se smiju moj reufe...na šta spade gigant od kluba. Bojim se da nas niko dugo nije bolje opisao od Tine danas "veliki klub, ali amateri". Teško da ovdje može biti nekog iskoraka, sve dok se navijači pitaju ko će biti trener, SD, direktor, koliko i kada...bez obzira šta ja lično mislio ko je u pravu a ko nije.
Fino bi bilo vidjeti podatak ima li iko u evropi sa više trenera od nas u zadnjih par godina.
Fino bi bilo vidjeti podatak ima li iko u evropi sa više trenera od nas u zadnjih par godina.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Nismo u razgovoru sa drugim trenerima. Ekipa se priprema za Posušje, treba im mir. Vjerujem u pobjedu, poručio je u izjavi za “Avaz” Ismir Mirvić, predsjednik FK Sarajevo.

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I šta misliš kad Aylah odleti, da neće biti postavljena neka druga Aylah? Zar do sad niste shvatili da je ona ustvari Ismir Mirvic, odnosno da radi sve po njegovoj regulativi, istureni egzikutor Ismirovih ideja, želja i pozdrava.napoleon72 je napisao/la: ↑14 mar 2023, 22:03Nece se bojkot zavrsit dok i Aylah ne odleti.bordobijelisampion je napisao/la: ↑14 mar 2023, 22:01Tooo samo nek mirza ide. ABd da se bojkot ubrzo zavrsi![]()
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
- napoleon72
- Kontakt:
Ma ima... U zadnjih 10 godina mi 15 razlicitih trenera, Borac 18, Hajduk 20.Zeko87 je napisao/la: ↑14 mar 2023, 23:31Djeca nam se smiju moj reufe...na šta spade gigant od kluba. Bojim se da nas niko dugo nije bolje opisao od Tine danas "veliki klub, ali amateri". Teško da ovdje može biti nekog iskoraka, sve dok se navijači pitaju ko će biti trener, SD, direktor, koliko i kada...bez obzira šta ja lično mislio ko je u pravu a ko nije.

Pa jedan Watford je u tom periodu zabiljezio 17 razliticih trenera. Nismo toliko uzasni, ima toga jos.

GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Eto neka su povlasteni. I ? Klub koji pare za funkcionsanje odnosno prezivljavanje prikuplja preko humantiranog broja nije i ne smije biti mjerodavan za bilo sta. Sarajevo je institucija i najveci brend u drzavi, sa najvecim budzetom, najboljim uslovima, najboljim i najskupljim igrackim kadrom, a tabela ne oslikava nista od toga. Pa je prirodno je da se svaki razuman covjek zapita sta ne funkcionse u klubu. Nema to nikakve veze sa hajkama i pristicima kako to ti navodis. A to da li je neki kvazi novinar sa nekog od nasih kvazi sportskih portala naklonjen Zelji ili bilo kojem drugom klubu je apsolutno irelevantno za Sarajevo, navijace Sarajeva i ovu temu.
Smijem se zakleti da bi i Kodru otjerali do kraja sezone. Evo i na sam pomen imaš par komentara tipa " jaču karijeru ima Feđa isl"
Nisam ni za kakav kult ličnosti, ali Pitarima jednostavno niko ne valja, ili u najboljem slučaju kratko valja, do prve greške.
Nisam ni za kakav kult ličnosti, ali Pitarima jednostavno niko ne valja, ili u najboljem slučaju kratko valja, do prve greške.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- belosevic23
- Kontakt:
Ma samo hrvatske trenere dovodit, poznaju nas seljacki mentalitet a školovani su treneri. Baza ozbiljnih trenera u BiH je siromasna skoro nikakva, pa tako nam dodje za trenera covjek koji 10 godina nigdje ne radi i on ti bude sef strucnog staba. Pa valjda se treba zapitati sto ga niko 10 godina nije zaposlio
Dudic je trebao ostati kao sto je receno, al gamad smo i mi, sad valja trpit ovu propalicu i nagadjati ko bi mogao sljedeci preuzeti jer samo je pitanje vremena kada ce nogu dobit
Sve mi znamo.
Sam je sebe otjerao, kao i Sablic ranije. Da nisu izmišljali toplu vodu sa sastavima i formacijom, mandati bi im bili duži. Sablic evo 13 mjeseci nakon što smo mu uručili otkaz, nije se povezivao ni sa jednim klubom, a kamoli ga preuzeo, dok se Dudic jedino sa Slobodom povezuje. Tačno se ne zna se ko je veca ubleha od njih dvojice.
Slazem se naravno. Ne znam da li ima ijedan trener zadnjih 15 godina da je poslije nas napredovao...Antikloc je napisao/la: ↑14 mar 2023, 14:40Ove price o bivsim trenerima su apsolutne glupe i nepotrebne. Jesmo li ih trebali tjerati i pljuvati ?? Naravno da jesmo. Odgovor na to pitanje,daje kontrapitanje : Gdje su ti 'strucnjaci' poslije angazmana kod nas. Svi do jednog klosare i sjede besposleni. Ukljucujuci tu i famoznog Mehu Kodru. I Gospodina Vinka MArinovica,koji je medju njima najjace ime i koji ima kakav takav posao ali poslije duzeg cekanja.holyman je napisao/la: ↑14 mar 2023, 13:25Od pocetka do kraja, sve si apsolutno upravu, ovaj forum je pun spinovanja i ovdje se obicne domace ublehe prikazuju kao sveci.Herson je napisao/la: ↑14 mar 2023, 12:57Vinko, Sablic i Dudic su otjerani s razlogom i nije bilo apsolutno ni promil sanse da im se pruzi nova prilika. Prestanite vec jednom sa pricom kako im se nije pruzila prilika i kako su otjerani tek reda radi da bi se nesto mijenjalo.Vinko je uspio prosuti 15 bodova prednosti i izgubiti skoro osvojenu titulu. Tu sva prica o Vinku, kao nevidjenom strucnjaku i takticaru, pocinje i zavrsava.Situacija u klubu u to vrijeme jeste bila teska, ali nista teza od situacije u ostalim klubovima u ligi. Kod nas je taj krizni period trajao nekoliko mjeseci, dok ostali klubovi u takvim uslovima funkcioniraju godinama. Gdje danas radi taj gospodin i najbolji takticar kojeg smo ikad imali?? Kako je moguce da niko iz vana nije prepozano taj trenerski kvalitet??? Dudic je dobio sve sto nijedan trener Sarajeva nikad nije: prije svega mogucnost da sastavi ekipu po svojoj zelji, sto je raritet u nasem fudbalu, ogroman novac za pojacanja i na kraju ono najbitnije za trenera, a to je da odradi pripreme sa ekipom. Sta su klub i navijaci dobili zauzrvrat? Najvece bruke i blamaze u historiji kluba, rekordni porazi od seoskih ekipa i na kraju ispadanje od treceligasa iz kupa. Jedino gdje je uprava pogrijesila kada su u pitanju Dudic i Marinovic je sto su im prekasno urucili otkaze, to je trebalo uraditi puno puno ranije, jer je svakom iole normalnom navijacu bilo jasno cemu ono vodi. Sa Sablicem je situacija nesto drugacija, jer je stvarno ekipa u njegovom mandatu bila izuzetno limitirana. I on je jedini kojem se moglo progledati kroz prste, ali ne zbog nekih njegovih „trenerskih masterklasova“ i predstava njegove ekipe na terenu(Ljubic, Leotar i Velez na Kosevu), nego cinjenice da je pristao voditi klub u momentu kad su mnogi to odbijali i zaobilazili Sarajevo u sirokom luku. Situacija ove trojice trenera u Sarajevu je totalno neuporediva sa situacijom Jakirovica u Zrinjskom.Podsjecanja radi, Jakirovic je u Zrinjski dosao krajem decembra 2020.godine, a njegova ekipa je samo 2 mjeseca poslije na Kosevu razbila Vinkovo „nepbojedivo“ Sarajevo. I tad je vec bilo jasno da Zrinjski s njim moze napraviti velike stvari i da je on trener kojeg vrijedi istrpiti do kraja.
Ja bih pored sablica jos dodao i vasoskog koji nas je vrlo kratko vodio ali bih njemu prije vjerovao nego svima u zadnjih nekoliko godina.
I on je izgubio +15,nema tu price. Samo tjerati. Da ,je imao muda,trebao je dati otkaz kad su mu razhebali ekipu. Kao sto je prijetio. Sacuvao bi reputaciju i obraz. No,pravio je kompromise a oni nikad nisu rjesenje.
Trenera treba dovesti provjerenog u prajmu. No,problem je sto takvi nerado dolaze u Mirvahov kupleraj. Nema tu uslova za rad.
Jos da pomenem Dala. Dal nije tinejdzer. Kroz prste mu klize godine. Na osnovu mojih 40 godina gledanja fudbala,nikad nece biti velik igrac. Premierligaski prosjek,uz par sitnih inoangazmana. Zahvaljujuci danasnjem globalnom fudbalu i cijenama kojima se operise,gladan nece ostati ali nikad nista narocito. Sto opet ne znaci da ga treba psovati,stavljati pod pritisak i pogrdno nazivati. U svakom slucaju je duplo bolji od onog makedonskog bogalja.
- Varesanovic - nezaposlen, pa opet ubacen nama
- Plisek - ne znam jel ziv - nezaposlen
- Jovic - nezaposlen - napredovao do tuzle siti, a i tu ga otjerali
- Husref - napredovao do konjica
- Jarni - nezaposlen - ne znam jel ziv
- Uscuplic - zaposlen u nekoj birtiji - napredovao do kadeta fks - u slobodno vrijeme osvaja trofeje
- Hurtic - hahahhahah
- Jesic - o mrtvima sve najbolje
- Cala - napredovao do predavaca c trenerskih licenci
- Sablic - nezaposlen
- Vasoski - akademija pandev
- Marinovic - nasa liga - bas napredovao
- Duduk - nezaposlen i ostat ce
- Obuca - uskoro nezaposlen
Edit: hocemo li malo o direktorima i sportskim direktorima gdje su posliie nas?
NEMA NAZAD
Da ,dodamo jos:holyman je napisao/la: ↑15 mar 2023, 01:34Slazem se naravno. Ne znam da li ima ijedan trener zadnjih 15 godina da je poslije nas napredovao...Antikloc je napisao/la: ↑14 mar 2023, 14:40Ove price o bivsim trenerima su apsolutne glupe i nepotrebne. Jesmo li ih trebali tjerati i pljuvati ?? Naravno da jesmo. Odgovor na to pitanje,daje kontrapitanje : Gdje su ti 'strucnjaci' poslije angazmana kod nas. Svi do jednog klosare i sjede besposleni. Ukljucujuci tu i famoznog Mehu Kodru. I Gospodina Vinka MArinovica,koji je medju njima najjace ime i koji ima kakav takav posao ali poslije duzeg cekanja.holyman je napisao/la: ↑14 mar 2023, 13:25
Od pocetka do kraja, sve si apsolutno upravu, ovaj forum je pun spinovanja i ovdje se obicne domace ublehe prikazuju kao sveci.
Ja bih pored sablica jos dodao i vasoskog koji nas je vrlo kratko vodio ali bih njemu prije vjerovao nego svima u zadnjih nekoliko godina.
I on je izgubio +15,nema tu price. Samo tjerati. Da ,je imao muda,trebao je dati otkaz kad su mu razhebali ekipu. Kao sto je prijetio. Sacuvao bi reputaciju i obraz. No,pravio je kompromise a oni nikad nisu rjesenje.
Trenera treba dovesti provjerenog u prajmu. No,problem je sto takvi nerado dolaze u Mirvahov kupleraj. Nema tu uslova za rad.
Jos da pomenem Dala. Dal nije tinejdzer. Kroz prste mu klize godine. Na osnovu mojih 40 godina gledanja fudbala,nikad nece biti velik igrac. Premierligaski prosjek,uz par sitnih inoangazmana. Zahvaljujuci danasnjem globalnom fudbalu i cijenama kojima se operise,gladan nece ostati ali nikad nista narocito. Sto opet ne znaci da ga treba psovati,stavljati pod pritisak i pogrdno nazivati. U svakom slucaju je duplo bolji od onog makedonskog bogalja.
- Varesanovic - nezaposlen, pa opet ubacen nama
- Plisek - ne znam jel ziv - nezaposlen
- Jovic - nezaposlen - napredovao do tuzle siti, a i tu ga otjerali
- Husref - napredovao do konjica
- Jarni - nezaposlen - ne znam jel ziv
- Uscuplic - zaposlen u nekoj birtiji - napredovao do kadeta fks - u slobodno vrijeme osvaja trofeje
- Hurtic - hahahhahah
- Jesic - o mrtvima sve najbolje
- Cala - napredovao do predavaca c trenerskih licenci
- Sablic - nezaposlen
- Vasoski - akademija pandev
- Marinovic - nasa liga - bas napredovao
- Duduk - nezaposlen i ostat ce
- Obuca - uskoro nezaposlen
Edit: hocemo li malo o direktorima i sportskim direktorima gdje su posliie nas?
Kodro -druga svicarska liga neuspjesno,pa nezaposlen

Koga smo trebali dovesti ?! Pa Jakirevica recimo. Ili Rendulica. Puna hrvatska prva i druga liga dobrih mladih trenera. No,svi ti ljudi hoce uslove za rad,profesionalizam,ciste odnose,ciste financije. Niko od njih nije spreman raditi u mahalskoj piljari u kakvu je Mirvah pretvorio nas voljeni klub !!
A Zorqn Zekić?
I Jakirević bi bio nezaposlen da je došao kod nas umjesto u Zrinjski. 
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Ne znam odakle je krenulo trolanje o drugom treneru.U ovo rasulo da mu Aylah i Mirvah dovode igrace i uopste kakva je situacija u klubu nece doci ni jedan normalan covjek a pogotovo dobar trener.Nije sve ni u parama.
Valja hadalje istrpit dok se ne otjeraju na zalost klub je na najnizim granama od kako postoji.
Ona je kriva jer joj je draže svađati se s navijačima i praviti cirkus umjesto da radi svoj posao. Neće biti zaboravljeno i lično nikad neću otići na utakmicu dok je i ona tu.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.