Osttribine je napisao/la: ↑15 mar 2023, 12:23
feniksptica je napisao/la: ↑15 mar 2023, 10:36
Nakon sto smo sa svakim imali lose iskustvo nakon povratka nadamo se Kodri
Jeste l dobri
Servete usi tek kad je on otiso. Nije meni on nesto vau.
To sto je napredak u odnosu na Mirzu jest al to nije tesko bit
Ali hajde sto bi on preuzeo klupu, i onako se samo u krug vrtimo, smjesnije od toga mi je kako oni njega tj njegov rad prije osam godina kod nas opisu, moderan ovakav onakav gore dole, imas osjecaj da je lik sad zreo za Bundeslige ili Serie A, kad ono nakon neuspješne epizode sa najskupljim FK Sarajevo ikad prije osam godina on opet u kombinaciji sa nama i ligom koja je jedna od najlosijih u Evropi. Naravno da ne podrzajem Mirzu i nisam za njegov ostanak, nije trebao ni doci na klupu nikada nakon onih repova iz prošlosti, ali zalosnije mi je sto ce se raja opet razočarati ako kojim slučajem nas Kodro preuzme jer ce mnogi ocekivati maltene sve pobjede do kraja.
Pa vidi, Kodro je onda imao, cini mi se, svega dva poraza, od cega nas je Velez bas nadigrao a Borca u kupu smo unistili al iz dvije brze kontre primili dva gola, to se u fudbalu desava svakodnevno. I to smo ih pojeli smislenim akcijama a ne samo posjedom i nabijanjem kao sto smo mi sad "dominirali" protiv Veleza. I to nije bilo najskuplje Sarajevo, ovo sad je skuplje 5 puta. Imao si onda Delaca i Benku kao velika imena, donekle et i Stojceva, te Velkoskog jer je tad bio mlad i u snazi. Bilbija domaci igrac koji je prije nas imao solidnu epizodu u Borcu i losu u Srbiji, odbrana tada nepoznati Tatomirovic i domaci igraci Kovacevic, Baric i Puzigaca, u sredini domaci talenti Radovac i Cimirot, krila takodje domaci Bekic, Okic i talent Duljevic... Danas je u ekipu skrhano preko milion KM, Vrancic je vece ime i od Benke, Renan, Avramovski i Kyeremeh sigurno kostaju vise nego onda Stojcev i Krste, Serbecic, Musa i Ilija takodje nisu jeftini...
Ne mora Kodro bit nikakva takticka pljacka (iako je Pep Guardiola za Mirzu, Fedju, Sablica itd), dovoljno je da je profesionalac koji ne pada pod uticaj mahale, koji radi takticki sa igracima (onda je svaki igrac dobio USB sa licnim instrukcijama), ekipa koja ne dobije minute u utakmici ostaje na treningu nakon utakmice itd. Onda je bilo previse mahalaca i baccus boysa u ekipi koji su ga i sabotirali, danas imas hrpu stranaca a i ovi domaci igraci (osim Dala) nisu mahalci i vecinom su imali dobre karijere u ozbiljnim klubovima, i bice lakse radit s njima nego onda sa pistolerom Samirom, kockarom Dzemom, depresivnim Okicem itd.