Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Bianconeri1988 » 25 feb 2011, 13:50

majke mi kao da pricam zidovima pa nasao sam ti clanak koji je sa oficijalnog web stranice juvea koji naglasava da je obavezno (obbligato) kupovina matria a pronacicu i za pepea ,znaci juventusova obaveza je kupiti igraca na kraju sezone .
U prvom slučaju obligatto je bilo moranje, a zatim je obaveza, ispeci pa reci :lol:

Napisao sam ti već na šta se Juve obavezao, na to da ukoliko želi da otkupi Matrija mora obavezno platiti 15,5 miliona tj ne može se cjenkati da snizi cijenu, kao što to može u slučaju Aquilanija ili Quagliarelle ili 15,5 miliona ili nema Matrija kontaš sad? Jbg ja ne znam napisati veća slova 8-) :lol: :lol: :lol:

Tvoj logika rocks :lol: :lol: :lol: Šta ako se desi da se igrač povrijedi na 6-7 mjeseci i ne odigra ni utakmicu kako treba i taj ga klub mora otkupiti? Hajd da opet čujem tvoju logiku? :lol:
Zadnja izmjena: Bianconeri1988, dana/u 25 feb 2011, 14:05, ukupno mijenjano 1 put.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 feb 2011, 14:04

Ovaj @Silvio B mi nije jasan :!: :?:
Napise decko 13 postova, a svi su poluinformacije ili dezinformacije ili slobodne interpretacije.
Juve nije duzan da kupi nikoga.
Ako to bude hteo, platice kao sto stoji u ugovorima o pozajmicama.
Milan je obavezan da kupi Ibrahimovica, a platice kaznu ako to ne uradi.
To su razliciti sistemi po kojima su radili Galliani i Marotta.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 25 feb 2011, 14:07

A fino sam mu objasnio u prethodnom postu šta je Juve obavezan, valjda će skontati, ali ipak njegova logika je čudo...

Svega u Božijoj bašti :lol:
Ž '21!

admir0711
Kontakt:

Post Postao/la admir0711 » 25 feb 2011, 14:18

[/quote]

majke mi kao da pricam zidovima pa nasao sam ti clanak koji je sa oficijalnog web stranice juvea koji naglasava da je obavezno (obbligato) kupovina matria a pronacicu i za pepea ,znaci juventusova obaveza je kupiti igraca na kraju sezone .[/quote]
dakle, tebi narod pokusava objasniti da bi znao za ubuduce neka pravila u fudbalu. narod pokuSava da ti objasni al nemozes ti nasem balkancu objasniti. ti se ocigledno vodis onom narodnom qrcu govori a jaja zveka. doduse jos te jedna izreka opisuje tvojom zeljom da nam kazes da znas talijanSki. to ti je izreka jednog francuskog mislioca i pisca Nikolasa Boaloa koja ide ovako ; glupak uvijek nadje veceg glupaka koji mu se divi.
idi nekom drugom prodaji jaja pod bubrege.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 25 feb 2011, 14:59

Kakvi sve ljudi mogu pisati na forumu to je jedno čudo, ja poslije ovakcih izvala ne bih nikad više iznosio svoje mišljenje u javnost. Još pazite to piše simpatizer Milana koji je napisao 13 postova, od toga jedan na temi Milana, ali ovo je jedan od onih kojima treba reći "prvo počisti svoje dvorište, pa dodji srati u tudje :D ".

Ali haj dobro sve shvatam ali čovjek ti sve objasni i on na kraju ponovo pametuje, još vrijeđe ljude.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Prowler
Kontakt:

Post Postao/la Prowler » 25 feb 2011, 15:11

Pozdrav raja. Vidim da napadate bezrazlozno momka, pa se registrovah da ga pokusam odbraniti. Don Kihot sindrom. :mrgreen: A i dosadno mi na poslu, supalj petak. :)
Dakle, postoje razlicite vrste posudbe u italijanskom loptanju: prestito secco – posudba na odredjeno vrijeme, obicno tim u koji je igrac posudjen snosi trosak njegove plate, ali ni to nije obavezno. Prestito oneroso: tim u koji igrac dolazi na posudbu plati odredjenu cifru ekipi koja posudjuje igraca i placa igraca dok isti igra u njegovim redovima.
Ali da ne okolisam i objasnim ovo o cemu raspravljate - postoje jos dvije klauzule u posudbenim ugovorima:
PRESTITO CON DIRITTO DI RISCATTO i PRESTITO CON OBBLIGO DI RISCATTO.
U prvom slucaju se unaprijed odredi cijena igraca i tim u koji je nogometas posudjen ima PRAVO otkupa na kraju posudbe, ali NIJE obavezan da izvrsi transfer.
PRESTITO CON OBBLIGO DI RISCATTO je relativno svjeza dosjetka zabarskih “madjionicara” del calciomercato, u ovim vremenima recesije. Dakle sve fercera kao u iznad navedenom primjeru, uz bitnu razliku da je na kraju posudbe klub u kojem je igrac na posudbi OBAVEZAN otkupiti doticnog fudbalera.
Kako vec rekoh, ova zavrzlama je skorasnji izum i njen glavni cilj je knjigovodstvene prirode: evidencija o trosku se ne pise u trenutku posudjivanja igraca, vec na pocetku naredne sezone i samim time ide u proracun od iduce sezone. Ali na kraju se lova mora isprsiti, kako god. :D
Sve bi bilo superiska kad bi samo na ovom zavrsilo. Ali cinjenica je da ovaj famozni OBBLIGO DI RISCATTO nije nigdje zakonski regulisan, jer kako vec navedoh, u pitanju je relativno novi izum. Tako da se radi (zasad – vjerovatno ce ubrzo i ova procedura biti obradjena) o moralnoj obavezi, a ne zakonskoj. Znaci predsjednici klubova si obostrano zadaju rijec, objave to javno i pi*ka ko zajebe. U konkretnom primjeru Juventusa, kad bi jednostrano odlucili da ne otkupe Matrija, Quagliarellu i jos njih nekoliko, pokvarili bi zauvijek odnose sa Cagliariem, Napolijem, sva bi stampa o tome brujala i Agnelli svakako nece sebi dopustiti slicnu sramotu.
Mahanje iz Italije. :)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 25 feb 2011, 15:19

Prowler je napisao/la:Pozdrav raja. Vidim da napadate bezrazlozno momka, pa se registrovah da ga pokusam odbraniti. Don Kihot sindrom. :mrgreen: A i dosadno mi na poslu, supalj petak. :)
Dakle, postoje razlicite vrste posudbe u italijanskom loptanju: prestito secco – posudba na odredjeno vrijeme, obicno tim u koji je igrac posudjen snosi trosak njegove plate, ali ni to nije obavezno. Prestito oneroso: tim u koji igrac dolazi na posudbu plati odredjenu cifru ekipi koja posudjuje igraca i placa igraca dok isti igra u njegovim redovima.
Ali da ne okolisam i objasnim ovo o cemu raspravljate - postoje jos dvije klauzule u posudbenim ugovorima:
PRESTITO CON DIRITTO DI RISCATTO i PRESTITO CON OBBLIGO DI RISCATTO.
U prvom slucaju se unaprijed odredi cijena igraca i tim u koji je nogometas posudjen ima PRAVO otkupa na kraju posudbe, ali NIJE obavezan da izvrsi transfer.
PRESTITO CON OBBLIGO DI RISCATTO je relativno svjeza dosjetka zabarskih “madjionicara” del calciomercato, u ovim vremenima recesije. Dakle sve fercera kao u iznad navedenom primjeru, uz bitnu razliku da je na kraju posudbe klub u kojem je igrac na posudbi OBAVEZAN otkupiti doticnog fudbalera.
Kako vec rekoh, ova zavrzlama je skorasnji izum i njen glavni cilj je knjigovodstvene prirode: evidencija o trosku se ne pise u trenutku posudjivanja igraca, vec na pocetku naredne sezone i samim time ide u proracun od iduce sezone. Ali na kraju se lova mora isprsiti, kako god. :D
Sve bi bilo superiska kad bi samo na ovom zavrsilo. Ali cinjenica je da ovaj famozni OBBLIGO DI RISCATTO nije nigdje zakonski regulisan, jer kako vec navedoh, u pitanju je relativno novi izum. Tako da se radi (zasad – vjerovatno ce ubrzo i ova procedura biti obradjena) o moralnoj obavezi, a ne zakonskoj. Znaci predsjednici klubova si obostrano zadaju rijec, objave to javno i pi*ka ko zajebe. U konkretnom primjeru Juventusa, kad bi jednostrano odlucili da ne otkupe Matrija, Quagliarellu i jos njih nekoliko, pokvarili bi zauvijek odnose sa Cagliariem, Napolijem, sva bi stampa o tome brujala i Agnelli svakako nece sebi dopustiti slicnu sramotu.
Mahanje iz Italije. :)
interesantno, hvala na novim informacijama, vole oni dole da komplikuju, al eto, nema se para pa se svasta izmislja :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 25 feb 2011, 15:24

U utakmicama protiv timova koji trenutno zauzimaju prvih deset pozicija na tabeli u Ligi, Milan je osvojio 19 bodova a Juventus 23 boda.

Medjutim, u utakmicama protiv timova koji se trenutno nalaze od 11 do 20 mjesta na tabeli Serie A Milan je osvojio 36 bodova naspram Juventusovih 18 bodova.
Evo upravo ono što smo pisali proteklih dana u tekstu iznad stoji: "u ovom grumu leži zec"

A za ove transfere, ali ponovo stoji da nije obavezan, jedno je kad daš riječ, a jedno je kad baš moraš ;) (ovo se naravno ne odnosi na tebe nego momaka iznad koji je pisao).

FC Ljuta Krajina

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 25 feb 2011, 15:30

Ako je sve samo pitanje moralne obaveze,ko zna šta se oni dogovare tako u 4 oko i ne daju to sve u javnost...Daju neke šture informacije i to je to...ali nekako sam siguran da eto u slučaju Matrija, Agnelli je sigurno prilikom dogovora za Cellinom rekao šta očekuje od Matrija i ako on to ispuni da će ga kupiti, a ako ne onda ništa...jer iako se radi samo o obećanoj riječi ne može se čovjek tek tako prepuštati u neki rizik...jer kako sam skontao u ovom doista korisnom postu u slučaju Matr sve se radi na obečanu riječ, a ne kako piše na papiru...tako da, sve je moguće...
A za ove transfere, ali ponovo stoji da nije obavezan, jedno je kad daš riječ, a jedno je kad baš moraš (ovo se naravno ne odnosi na tebe nego momaka iznad koji je pisao).
Tačno tako :lol:

Što reće Gigi maloprije treba nam minimalno 8 pobijeda u ovih 12 tekmi za CL, živi bili pa vidjeli...Opet sam optimističan 8-) :D
Ž '21!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 25 feb 2011, 17:21

Ma uglavnom nisu nista obavezni..ako zele kupit ce, ako ne..nece i to je to.Kakvi dzentlmenski ugovori..gdje to jos postoji :P :P

samo jos da napomenem da se Matri moze kupiti na tri rate... 8-) :lol:

Okrecemo se Bologni..ekipa s kojom ne volim da igramo...nekako nam ne leze igrom,mada rezultati suprotno pokazuju...

[youtube][/youtube]

Posljednje pobjeda u prvenstvu 1998...3-0...prvi gol nam zabio Paramatti koji je kasnije presao u Juve :lol:

[youtube][/youtube]

Posljednja pobjeda uopce...u kupu 99...1-2 ..nas rezervni tim igrao doduse....strijelac za nas Perotta :lol: ...nisam ni znao da je postigao gol za nas...inace, skupio je 15 nastupa u dresu Juventusa

Bologna je igrala mec sa Romom sredinom sedmice..sto je bio dodatni napor za njih.Klasicna domacinska ekipa,koja na gostovanja ide sa bijelom zastavom,u vecini slucajeva.... :lol:

Ali, s obzirom da smo porazeni od juniora leccea u proslom kolu :roll: nista nas ne moze iznenaditi,tako da ni ovdje ne mozemo reci da cemo uzeti 3 sigurna boda...al bice katastrofa ako ne dobijemo ovo...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 25 feb 2011, 19:36

Ja očekujem utakmicu u kojoj ćemo se dosta patiti i u kojoj ni minute neću biti rahat, ali ako je jedna stvar sigurna, to je pobijeda... :D

ali Aquilani se danas povrijedio, a za Mommu završena sezona vjerovatno...Dakle, sutra bez njih dvojice :? Konačno Marchisio na prirodnoj poziciji :D

I jedna dobra vijest, Primavera se plasirala u 1/8 Viareggio kupa, nakon pobijede nad New Yorkom od 5:1 i nakon što im se poklopilo par rezultata...
Ž '21!

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 26 feb 2011, 11:46

"Prvi ugovor u karijeri za Juve sam potpiso na slijepo,tako cu i ovaj vjerovatno zadnji ugovor u karijeri potpisati na slijepo"- Alessandro Del Piero slika slika slika

kakva legenda :D
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 26 feb 2011, 15:04

Di Vaio: Juventus bez Del Piera ne postoji

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3235.html

slika
"Čitam priče koje moje ime povezuju s određenim ponašanjem koje mi nije blisko i to me čini ogorčenim. U karijeri me motivirala ljubav prema Calciju, Juventusu i navijačima. Novac mi nije glavna briga jer sam ga u životu zaradio mnogo. Mogao bih ga zaraditi i više prihvaćanjem ponuda drugih klubova, ali to nije ono što želim." poručio je Del Piero uz dodatak:

"Rekao sam predsjedniku da moji motivi za potpisivanje novog ugovora nisu ekonomski već me vuče želja za ponovnim pobjeđivanjem. Želim istaknuti svoju ljubav prema klubu i navijačima i želim posljednji ugovor u svojoj karijeri potpisati s Juventusom. "
Suze mi u ocima...Boze hvala ti sto si mi dao da gledam najveceg fudbalera i gospodina ove igre..

slika slika slika

Mohamed Sissoko će pauzirati oko dva mjeseca radi operacije koljena koja će biti obavljena u Bordeauxu... :roll: :roll:

Aquilani se povrijedio takodjer...strahovalo se d aje teza povreda..al pauzirat ce "samo" 10 dana i propusta vecerasnji mec :evil:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 26 feb 2011, 15:48

U okviru 27. kola Serie A Juventus dočekuje dvanaestoplasiranu Bolognu. Utakmica se igra u subotu sa početkom od 20:45h...

Bologna se, dakle, trenutno nalazi na 12. mjestu Serie A i gotovo će sigurno ispuniti njihov osnovni cilj ove sezone a to je opstanak i za očekivati je da će se naći u sredini tabele na kraju sezone.

Trenutno imaju 32 boda, tj. 9 više od Brescie koja je 18. i u opasnoj zoni te sto toliko bodova manje od mjesta koje vodi u Evropsku ligu (9 bodova manje od sedmoplasiranog Juventusa). Bologna je tipična domaćinska ekipa, najveći broj bodova su osvojili na domaćem terenu i imaju apsolutno obrnut omjer pobjeda, poraza i remija na domaćim i gostujućim terenima.

Na domaćem terenu imaju 7 pobjeda, 4 remija i 2 poraza, a na gostovanjima imaju omjer od 2 pobjede, 4 remija i 7 poraza. Na gostovanjima primaju gotovo 3 puta više golova nego kući. Na domaćem terenu gol razlika im je 14:9, dok je na gostovanjima 13:25.

U zadnjih 5 utakmica imaju 2 pobjede (protiv Catanie i Palerma - obje od 1:0 kod kuće), 1 remi (Udinese u gostima od 1:1) te 2 poraza (od Sampdorie (3:1) i Rome u zaostaloj utakmici u srijedu od 1:0 kod kuće). Sada idu na gostovanje Juventusu bez nekih većih ambicija, no sigurno žele da izvuku pozitivan rezultat u Torinu.

Alberto Malesani u ovom susretu neće moći računati na Albin Ekdal i Garicsa radi povreda, te Ramireza (suspenzija).

Sa druge strane, nakon poraza od Lecce ekipa Juventusa je u ponedjeljak i utorak odradila duple treninge. "Stara dama" jednostavno mora dobiti ovu utakmicu. Neki igrači su dali izjave kako se mora zaboraviti poraz od Leccea te da je ovaj meč novi početak za ekipu. (Četvrto) mjesto za Ligu prvaka pripada Laziu i udaljeno je 7 bodova 12 kola prije kraja šampionata.

Luigi Del Neri neće moći računati na Buffona (suspenzija), Rinauda, Quagliarellu i De Cegliea. Sissoko se povrijedio na treningu i također neće nastupiti protiv Bologne, kao i Aquilani. Najavljuju se određene promjene u ekipi u odnosu na prethodna dva meča u svim linijama.

U zadnjih 5 mečeva između ova dva kluba Juventus je zabilježio 3 pobjede uz 2 remija. Utakmica u prvom dijelu sezone je završena bez golova.

Utakmicu će suditi Andrea Romeo. Romeo je Juventusu sudio tri puta u kojima je Juventus slavio 2 puta te jednom bivao poražen. Bologni je sudio 5 pua (3 pobjede, 1 remi i 1 poraz).

Pomoćnici glavnog suca će biti Padovan i De Luca, a Massa će biti četvrti sudija.

Utakmica se igra u subotu u večernjem terminu.

Pozvani igraci:

2 Motta
3 Chiellini
4 Felipe Melo
7 Salihamidzic
8 Marchisio
9 Iaquinta
10 Del Piero
13 Manninger
15 Barzagli
17 Traoré
19 Bonucci
20 Toni
21 Grygera
23 Pepe
25 Martinez
27 Krasic
30 Storari
32 Matri
43 Sorensen
Bit će teško bez Aquilania, ali mislim da ga Marchisio može zamjeniti kvalitetno, kako čujem Del Neri će pokušati sa raznim varijantama u ovoj utakmici, pa ćemo vidjeti, ne kažem da nisam optimista :), ali iskreno sam bio veći kad smo igrali protiv Intera nego večeras. Jer prije Intera smo ima li igru, a ono što smo gledali protiv Lecce-a je žalosno bilo. Svi znamo da je ovo utakmica koja se mora dobiti, a poslije ove slijedi derbi protiv Milana, pa pobjedom ovdje, i onda protiv umornog Milana svašta je moguće.

Šteta za Sissoka nega najvjerovatnije neće biti do kraja sezone, jer još kad znamo da ga Del Neri i ne gotivi nešto sve nam je jasno. Ali kad pogledam ovaj sastav i vidim da imaju samo dva igrača iz sredine terena, onda je to još gore. Mislim da bi na spisku bilo još par momaka iz Primavere, ali zbog Viareggio Cup-a ih vjerovatno nema.

@sarajlija, a za Ekdala evo piše ovdje da je povrijeđen, za ono od neki dan.

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 26 feb 2011, 15:53

Pepe i Martinez najavljeni na krilima..Krasic na klupi...toni i matri u spicu..

del neri,daj del piera :evil:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 26 feb 2011, 16:09

Juventus (4-4-2): Storari; Grygera, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Krasic, Felipe Melo, Marchisio, Martinez; Toni, Matri.

A disposizione: Manninger, Sorensen, Traoré, Salihamidzic, Pepe, Iaquinta, Del Piero

Evo mogući sastava, vratio se Grygera :mrgreen: . Ovdje piše da Krasić ide od početka, mislim da bi danas on trebao biti bolji u odnosu na zadnje utakmice. Martinez ako danas ne pokaže ništa, pa treba ga uhhhh .

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 26 feb 2011, 16:13

Vidjecemo cije su info. tacne :lol: Krasic ili pepe pitanje je sad... :lol:

Ma samo da dobijemo jbg..to je najvaznije

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 26 feb 2011, 16:16

sarajlija89 je napisao/la:Vidjecemo cije su info. tacne :lol: Krasic ili pepe pitanje je sad... :lol:

Ma samo da dobijemo jbg..to je najvaznije

:lol: :lol: :lol: Živi bili pa vidjeli :D

Ma i ja kažem pobjeda je najbitnija!

Forza Juve! :)

FC Ljuta Krajina

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 26 feb 2011, 17:48

Delneri je svakako namjeravao dati prednost Marchisiu nad Aquilanijem veceras, bez obzira na povredu.
Aquaman nije ni blizu onom maestru sredine terena iz prvog dijela sezone.

Zanima me kako ce odigrati cuveni "El Malaka", jer mislim da ga dosta navijaca podcjenjuje. To je zahvalan igrac, u ofanzivi je dosta bolji od Pepea, i nije mu mrsko vracati se nazad kao Krasketu (oprastam mu jer znam da je umoran, ali ako zeli pribliziti se jednom plavokosom igracu iz proslosti s kojim ga porede...).

Svi znamo kako su eksperimenti trenera prolazili prosle godine, nadam se da veceras necemo gledati Via Del Nightmare.

slika

Jos uvijek prizeljkujem da Alex pocne umjesto Tonia.

Nakon utakmice protiv Leccea ova odbrambena postavka mi ne ulijeva povjerenje, ali vidjecemo kako ce se Di Vaio snaci, Di Michele je ipak dosta brzi igrac.

Inace, Bologna nije sacuvala mrezu na nasem terenu jos od oktobra 1980. kada su odnijeli sva tri boda u trijumfu od 1-0. To im je bio i posljednji. Prosle sezone podijelili smo bodove nakon sto smo dopustili da Adailton postigne pogodak u 93. minutu za 1-1. Za nas je pogodio ko drugi nego Trezegol.

FORZA JUVE ! slika
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

Silvio B
Kontakt:

Post Postao/la Silvio B » 26 feb 2011, 19:13

momo is aqulani propustaju mece i sa milanom tako da ce biti svasta

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.