lolo je napisao/la:u potpunosti prenosim jedan post forumasa sa drugog foruma,pazljivo procitajte
Što napisati o meču u kojem je do srži dokazano da se ne može na sreću , BEZ CENTRA pobjediti u odlučujućim utakmicama, jer sreću treba i zaslužiti.
Cijelu sezonu smo igrali sa jako čudnom koncepcijom "čuvenog" trenera VV, i gle čuda to je išlo do pred kraj sezone, kad su šarafi počeli da popuštaju, porazima protiv Borca(sramno je izgubiti od tog jada od ekipe) i onog poniženja u Aleksandrovcu(bilo je 48-18 u jednom momentu), a VV je govorio o trenutku slabosti!!!!
zAŠTO OVO KAŽEM?
Zato što od dolaska ovog komleksaša iz BG koji je slobodan sam reći unazadio ekipu Bosne i uništio ovu sezonu mladim igračima KK Bosne, koji čak i protiv Hercegovca, leotara, a kamoli Slobode , Igokee,Širokog nisu dobili minutažu.
Ti mladi igraći su : Zimić, Suljagić, Klinac,Pašalić, Čamdžić,Majstorić i oni su tokom sezone mogli makar dobijati po par minuta u većini tekmi,a ne samo da statiraju na klupi ili tribinama.
Na centru smo imali Zimića , Suljagića i Klinca, tri mlada i perspektivna centra koji su od dolaska Ovčine UREDNO pospremljena na klupu za rezerve sa malom minutažom i obzirom da sam bio na svim tekmama u Skenderiji na svaku pogrešku su EKSPRESNO vađeni iz igre uz salve teatralnih objašnjenja istog kompleksaša VV o njihovim greškama.
Klinac je u Slaviji pokazao da može biti iako je '90god dobar za par minuta u svakoj tekmi.
Suljagić koji je dosta dobro počeo sezonu u NLB od dolaska VV sve je slabije dobijao šansu i na kraju u Ligi 8 i pley ofu nije odigrao ni par minuta ,koi je potpuno izgubio samopouzdanje zbog tretmana kod VV a ipak se radi o čovjeku od 210cm koji ima i jako solidan skok i tehniku i koji može uz kvalitetnog trenera imati dobru karijeru.
Zimić sigurno najdominantini obrambeni igrač u NLB od dolaska Ovčine se DEKRETOM preselio na klupu i dobijao minute na kašikicu od VV.
Isti ovaj Zima je uredno zaustavio, iako povrijeđen, Grgata(sjećate se banana u prvom meču u skendu), Thomasa i Josipovića, uz DOMINACIJU U SKOKU, natjeralo igrače Širokog na šut izvana i to je donijelo sigurnu pobjedu sa 20-tak poena razlike prije samo mjesec dana.
Nasuprot tome, Ovčina MOŽE RADITI I ISPUCAVATI SE KAKO HOĆE , DA MU PROTIVNIČKI CENTAR KAO GRGAT ILI THOMAS DAJU KOŠEVE KAKO HOĆE I CARUJU POD KOŠEM , A VV sve to gleda ravnodušno, odnosno bez riječi i reakcije.Na stranu i činjenica da čovjek apsolutno nema odraza i da samo zahvaljujući iskustvu uhvati pokoju lopti.
Sva trenerska filozofija Vlašića trenera Širokog je bila igra na centre i ulaze u reket, i obzirom na kvalitet Grgata i Ovčine to je bila dobitna kombinacija, uz stalnu igru na tri visoka igrača i sa Masonom koji ima sjajan odraz i stalno insistira na ulaz pod koš (ali je izvana loš) i Sirišćevićem ili Puljkom na beku, apsolutna dominacija u skoku, realizacija poslije drugog, čak i trećeg šuta sve govori i o selekciji igrača i dovođenju onog Rakića od strane VV.
VV je zaigrao sa tri beka, ali obzirom na trenutnu formu Ikonića, Vučka pa i Đorđevića to je bio gubitnički potez.
Pašalića momka koji sigurno ima sjajnu ruku i dobru kontrolu lopte je također psihički uništio stalnim držanjem na klupi, a kad i uđe na prvu pogrešku ga vadi iz igre uz naravno teatralna objašnjenja grešaka, a zanimljivo za mnogo veće greške Đorđevića OK, jučer je onaj Mason prolazio pored njega kao brzi voz.
Doveden je Rakić , čovjek cijelu sezonu sjedi na klupi, pa se pitam zašto je doveden, mogao je neko i iz publike zauteti to mjesto , čisto radi troška.
mali Čamdžić koji igra tu poziciju je u Slaviji pokazao da može biti od koristi, ali ni on ni Klinac i Majstorić nisu ni vidjeli klupu u mečevima lige8.
Obzirom da je titula izgubljena, jer mi ni u snu ne možemo dobiti u Širokom što zbog suđenja a još više zbog dominacije širokog pod košem , vrijeme je za čistku i da se KONAČNO dovede VRHUNSKI TRENER, moj prijedlog je Aco Trica Petrović ili Mutapčić koji bi sugurno dali šansu našim mladim igračima i bolje radili od ovog VV.
??
nije teško pretpostaviti ko je to napisao
isti onaj koji je rekao da će Igokea biti šampion a Široki da neće izboriti NLB ligu,isti onaj koji je prošle godine pisao o lošem treneru(doduše njemu nijedan nevalja) sa kojim nismo imali nikakve šanse protiv Širokog koji igra sa tri visoka te isti onaj koji je prije dvije sezone napisao kako će Đedović uspješno zamjeniti Bremera i mi ćemo bez problema deklasirati Širokog
naravno sve je fulao
da ne pišem sad o tome kako je Mason lopata,Puljko zadnji levat dok je Grgat neki tamo lijevi centar al ipak bitno da je dotični utvrdio kako Pašalić ima odličnu kontrolu lopte a Suljagić je veliki talenat u što smo se mogli sinoć i nebrojeno puta uvjeriti
da je uprava Širokog na mjestu ove naše sve bi ona to rastjerala jer su se pokazali kao profesionalniji i mnogo bolje rade na scoutingu i dovođenju te pedaliranju igrača
zato ne znam zašto uopšte postaš to njegovo subjektivno mišljenje i sad to treba da bude kao ispravno
ima daleko boljih forumaša kao što su @deniso,@al,....koji rijetko pišu,ne primjećuju se mnogo al im je sve na mjestu
ars se uvjek mnogo primjećivao zato što baca bombe
VV-u bi najbolje bilo da igra sa 6/7 igrača utakmicu u Širokom,dobro ih spremi i onda imamo šanse da nešto napravimo
naš mentalitet je vrlo dobro poznat, više odmora=veće opuštanje + nespremniji i to se pokazalo sad u Sarajevu
koliko su bili nespremni i dekoncentrisani govori podatak o promašenim slobodnim i trojkama
ako naši igrači zagrizu siguran sam da mogu pobjediti u Širokom pa taman i pred užarenom atmosferom koja se očekuje