Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Koliko se sjećam, pred kraj sezone se dodjeljuju licence za slijedeću godinu, kako evropska takmičenja tako i premijer ligu.
Leotar i Posušje dvije godine zaredom igraju bez reflektora, dok je Mladost iz istog razloga izbačena.
Istine radi, Posušje je krenulo sa izgradnjom, ali šta je sa Leotarom?Igman već mora tražiti alternativu sa slijedeću sezonu ukoliko izbori opstanak, ili ne mora. Isto vrijedi i za Slogu. Nije mi jasno da niko od novinara ne postavlja ovo pitanje čelnicima Saveza?
Leotar i Posušje dvije godine zaredom igraju bez reflektora, dok je Mladost iz istog razloga izbačena.
Istine radi, Posušje je krenulo sa izgradnjom, ali šta je sa Leotarom?Igman već mora tražiti alternativu sa slijedeću sezonu ukoliko izbori opstanak, ili ne mora. Isto vrijedi i za Slogu. Nije mi jasno da niko od novinara ne postavlja ovo pitanje čelnicima Saveza?
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
-
- Kontakt:
Mozes upitat. I neces dobit odgovor. I usput ti zabrane da dodjes na pressice, sve povlastice izgubis koje si imao vezano za repku i eto, nece novinari da rizikujumozak je napisao/la: ↑17 mar 2023, 10:22Koliko se sjećam, pred kraj sezone se dodjeljuju licence za slijedeću godinu, kako evropska takmičenja tako i premijer ligu.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
Promaklo mi je ovo nekako.worchester je napisao/la: ↑17 mar 2023, 10:34Leotar isto pravi reflektore,bili su clanci i na ovom portalu
![]()
Ipak, mislim da ovo ne napreduje dovoljnom diinamikom a predpostavka je da će zadovoljiti prvostepenu komisiju koja zasjeda 28.04.2023.
U pravilniku jasno stoji, reflektora su oslobođeni klubovi samo u prvoj sezoni nastupa u Premijer ligi.
Ovdje se izgleda nije definiralo da ti reflektori moraju biti izgrađeni.
Bitno je krenuti sa radovima koji se onda otegnu na 3-4 god.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Ima li negdje informacija koliki su budgeti pojedinačno klubova u PL? I iako nije relevantno jer onaj mali navijač torpeda je totalno nerealan, ima li negdje na jednom mjestu vrijednost ekipa po transfermarkt-u?
Ima brate, vrijednost sarajeva 2 miliona, vrijednost zelje 20. Krpic milion, ara 2 miliona, cocalic milion, stila 3. Jel to zelis da cujes? Vrijednost je subjektivna stvar, ne moze je niko odrediti objektivno, ni navijac sarajeva ni zelje
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (MallorcA), Marko Dmitrović (Sevilla), Dragan Rosić (Radnički Niš).
Naprijed Zeljo ljubavi moja !
Naprijed Zeljo ljubavi moja !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Ugasit će ih Amaw svega mi !!!
Šta je ovo u Leotaru, komplet ekipa ROVITA i ne mogu igrati protiv Borca. Subhanallah !!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Trener Trebinjaca, Marko Maksimović, ima određenih problema sa sastavljanjem igračkog kadra pred ovo gostovanje. Roviti su Čubrilo, Spaić, Đurić, Milović, Uzelac, a još nekoliko igrača se žalilo na povrede u ovoj sedmici.
Nesto se desava definitivno...
Tuzla City nema prenosa
Leotar kao fali im pola igraca..
Slobodi sudi Kazlagic
Znaci za slucaj da Leotar kiksa potpuno ima tu sansa da Kazlagic i Bilbija izvuku situaciju preko Tuzlanskih klubova...
Al et nek nam je Bog na pomoci svima u ovoj ligi...
Al naravno kad zadnje kolo na Tusnju bude Sloboda Zeljo, nek Zeljo opet pogura Leotar kao 2012 godine, a mi cemo da pljujemo ove Srpske klubove sto im se steli i sto se drze zajedno...
Tuzla City nema prenosa
Slobodi sudi Kazlagic
Znaci za slucaj da Leotar kiksa potpuno ima tu sansa da Kazlagic i Bilbija izvuku situaciju preko Tuzlanskih klubova...
Al naravno kad zadnje kolo na Tusnju bude Sloboda Zeljo, nek Zeljo opet pogura Leotar kao 2012 godine, a mi cemo da pljujemo ove Srpske klubove sto im se steli i sto se drze zajedno...
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
Vitez je slavio golovima Čakara i Imamovića, a gosti su bili razočarani dijeljenjem pravde glavnog sudije Mirze Kazlagića iz Cazina.
Popularni cazinski ljepotan isključio je i gostujućeg nogometaša Petaka, te tako smatraju u Novom Travniku odigrao glavnu ulogu na današnjem meču 19. kola.
Gostujući nogometaš Ante Petrović poslije meča na Instagramu je objavio sliku Kazlagića uz brutalnu poruku:
"Djeci ti se vratilo daBogda. Umro do Bihaća", napisao je razočarani Petrović.

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
U životu nisam gledao bolje suđenje uživo, kao što je prošli vikend bilo na Tušnju. Kako bi Premijer liga procvjetala kad bi svi bili bar 50% nivoa Peljte.
Svaka čast majstoru.

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Sky9 je napisao/la: ↑17 mar 2023, 19:39Vitez je slavio golovima Čakara i Imamovića, a gosti su bili razočarani dijeljenjem pravde glavnog sudije Mirze Kazlagića iz Cazina.
Popularni cazinski ljepotan isključio je i gostujućeg nogometaša Petaka, te tako smatraju u Novom Travniku odigrao glavnu ulogu na današnjem meču 19. kola.
Gostujući nogometaš Ante Petrović poslije meča na Instagramu je objavio sliku Kazlagića uz brutalnu poruku:
"Djeci ti se vratilo daBogda. Umro do Bihaća", napisao je razočarani Petrović.![]()
![]()
![]()
Sportsport.ba
![]()

HAHAHAHA
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
- Beduin
- Kontakt:
A zamisli Sloboda odigra kvalitetno ove naredne utakmice i skupi dovoljno bodova da ne strepi hoce li nas Zeljo uzeti ili nam radi nekog razloga pustiti bodove na lijepe oci.mk1008 je napisao/la: ↑17 mar 2023, 19:34Nesto se desava definitivno...
Tuzla City nema prenosa
Slobodi sudi Kazlagic
Ili, zamisli tek da mi odigramo ko kita naredne tekme i sami sebe ukopamo jer nismo skupili dovoljno vodova pa u zadnjoj tekmi ocekujemo da nas Zeljo ostavi u ligi ili u protivnom njih krivimo jer smo losi i zbog toga ispali.
Bitno je drugoga kriviti za vlastiti neuspjeh, nekako ti bude lakse svariti sve to i ubijediti sebe da su te drugi izbacili jer te ne vole, jer imaju komplekse, jer furas multi-kulti fazon, jer si hardcore carsija, jer si crveni, jer...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Evo da Željo i pusti Slobodu u slučaju potrebe, smatram da bi ih savez na neki način kaznio. Ne mislim da bi prošli kao Mladost DK, ali sigurno bi nešto bilo ako bi zbog toga ispao jedan klub iz RS-a.
Sabotirali bi ih čitavu narednu sezonu...
Sabotirali bi ih čitavu narednu sezonu...
Beduin je napisao/la: ↑17 mar 2023, 21:35A zamisli Sloboda odigra kvalitetno ove naredne utakmice i skupi dovoljno bodova da ne strepi hoce li nas Zeljo uzeti ili nam radi nekog razloga pustiti bodove na lijepe oci.mk1008 je napisao/la: ↑17 mar 2023, 19:34Nesto se desava definitivno...
Tuzla City nema prenosa
Slobodi sudi Kazlagic
Ili, zamisli tek da mi odigramo ko kita naredne tekme i sami sebe ukopamo jer nismo skupili dovoljno vodova pa u zadnjoj tekmi ocekujemo da nas Zeljo ostavi u ligi ili u protivnom njih krivimo jer smo losi i zbog toga ispali.
Bitno je drugoga kriviti za vlastiti neuspjeh, nekako ti bude lakse svariti sve to i ubijediti sebe da su te drugi izbacili jer te ne vole, jer imaju komplekse, jer furas multi-kulti fazon, jer si hardcore carsija, jer si crveni, jer...![]()
Definitivno si upravu... Najlakše je druge kriviti za Neuspjeh , treba igrat i protiv sudija i saveza i gurat ka najboljem ishodu...
Ko moze izbaciti npr Zrinjski niko jer ljudi igraju..
Nama fali svega moguceg u igri,ekipi, upravi, finansije,znaci imamo takve okolnosti kakve imamo.
Al ovo za Zelju kazem samo radi situacije iz 2012 godine koje se svi sjecamo, al svakako da je prvobitno cilj da mi uspijemo osigurat bodove za opstanak bez da cekamo necije sazaljenje haha
Al i da dodje do te situacije sigurno nam ne bi izasli u susret , o tome pricam..
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
-
- Kontakt:
Nisi u pravu, nikada se nije moglo protiv sudija i saveza...Imas par klubova koji se ne smiju ostetiti za aut, kojima ne smije suditi Gigovic , a sve i da sudi moze im samo navuci a ne odmoci...Kako da igra Igman kad dobije dva crvena, nijednu utakmicu nemaju pomoc, samo ih sudije mogu ostetiti..Onog dana kad budu imali svi iste kriterije onda mozes racunati da mozes posteno opstati...Tek sad nastaje sranje, sad ces da vidis kako se pojedini klubovi stite i navlace bodovi..Sedam.klubova u borbi za opstanak, opasne igre u najavi..mk1008 je napisao/la: ↑17 mar 2023, 21:43Beduin je napisao/la: ↑17 mar 2023, 21:35A zamisli Sloboda odigra kvalitetno ove naredne utakmice i skupi dovoljno bodova da ne strepi hoce li nas Zeljo uzeti ili nam radi nekog razloga pustiti bodove na lijepe oci.mk1008 je napisao/la: ↑17 mar 2023, 19:34Nesto se desava definitivno...
Tuzla City nema prenosa
Slobodi sudi Kazlagic
Bitno je drugoga kriviti za vlastiti neuspjeh, nekako ti bude lakse svariti sve to i ubijediti sebe da su te drugi izbacili jer te ne vole, jer imaju komplekse, jer furas multi-kulti fazon, jer si hardcore carsija, jer si crveni, jer...![]()
Definitivno si upravu... Najlakše je druge kriviti za Neuspjeh , treba igrat i protiv sudija i saveza i gurat ka najboljem ishodu...
Ko moze izbaciti npr Zrinjski niko jer ljudi igraju..
Nama fali svega moguceg u igri,ekipi, upravi, finansije,znaci imamo takve okolnosti kakve imamo.
Al ovo za Zelju kazem samo radi situacije iz 2012 godine koje se svi sjecamo, al svakako da je prvobitno cilj da mi uspijemo osigurat bodove za opstanak bez da cekamo necije sazaljenje haha
Al i da dodje do te situacije sigurno nam ne bi izasli u susret , o tome pricam..
Zadnja izmjena: elvirbaljic, dana/u 17 mar 2023, 22:01, ukupno mijenjano 1 put.
Tuzla City / Sloga Simin Han