Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

BuggyTheClown
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la BuggyTheClown » 19 mar 2023, 20:04

Sad ona prepotentna njuška Russell stavlja cock ring za cjelonoćnu sesiju diranja na ovo treće mjesto. :sick:

Čini se da je Yuki napredovao kao vozač ali ova kanta od AT će ga poslati na psihijatriju. Haas je za njih RB.
⚜️

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 mar 2023, 20:05

JoeBleck je napisao/la:
19 mar 2023, 20:01
Ovo ne smije proci.
30 krugova 0 informacija od FIA , da je lik znao imi dobio penal mogao je hladno dici prednost jer je bio brzi od Rusela koliko je htio.Ovo je nedopustivo.Ovo se nije desilo u 45+ krugu vec u 20-nekom.

Ne mogu da vjerujem sta rade.
Ma debili teški. Poslije Massija pokušavaju nešto na silu a rade duplo gori posao od njega. Šta reći za prošlu sezonu? I to nakon ceremonije i svega. Ali neće debilčine povući kaznu sigurno iako bi se AM imao prava žaliti jer nije bilo ni istrage u toku trke nit da je noted. Znači ništa. Ne možeš dati kaznu a nisi ni obavijestio tim za to.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 19 mar 2023, 20:07

Checo onako presjece krivinu, Max svjesno isprati i niko nista. :rol: Nekako se uvijek kola slome na Alonsu. Bas tuga.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 19 mar 2023, 20:11

George Russell post-race:

"The penalty on Fernando is pretty harsh. They are deserving podium finishers today." :salut:

Ljigav potez Mercedesa, ali Formula je mala bara puna krokodila
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 19 mar 2023, 20:18

A jel realno da uradi istu stvar ko Ocon proslu trku ...prvo Alonso pogresi s postavljanjem bolida pa onda mehanicar dira bolid 🤣

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 19 mar 2023, 20:25

jelle je napisao/la:
19 mar 2023, 20:18
A jel realno da uradi istu stvar ko Ocon proslu trku ...prvo Alonso pogresi s postavljanjem bolida pa onda mehanicar dira bolid 🤣
El plan koji su gradili od 2021 :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 19 mar 2023, 20:37

Donnie Darko je napisao/la:
19 mar 2023, 20:03
Mercedes se kasno žalio, jer su znali ako se žale odmah da će ovi napraviti prednost dovoljnu da ne osjete kaznu. Ljigavo, al pametno jbg.
Nije to po meni ništa ljigavo, ako je radi toga ovako kasna odluka, onda kapa dole Mercedesu, mnogo pametan potez

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 mar 2023, 20:41

BocaJuniors1905 je napisao/la:
19 mar 2023, 20:11

"The penalty on Fernando is pretty harsh. They are deserving podium finishers today." :salut:

Russel je rekao da je glupost teška za ovakve stvari davati takve kazne. A Mercedes jeste odvratan, ali je ovo glupost FIE. Ne možeš nekoga obavijestiti 5 krugova prije kraja za jednu takvu kaznu od 10 sekundi jer je Alonso mogao napraviti i 15 sekundi prednosti da su mu javili na vrijeme. Znači oni su direktno svojom odlukom onemogućili njemu da nadoknadi tu grešku mehaničara.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 19 mar 2023, 20:47

Ne kontam zasto ne postoji neko ko bi prije starta upratio jesu li svi na svojim mjestima i to je to. Ono za sta sluze ovi sto prate utrku. Tipa vidi da covjek nije stao tacno na to mjesto, a pusti da utrka krene da bi mu mogao opalit kaznu :urnebes:

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 19 mar 2023, 20:51

Bundesliga je napisao/la:
19 mar 2023, 20:41
BocaJuniors1905 je napisao/la:
19 mar 2023, 20:11

Russel je rekao da je glupost teška za ovakve stvari davati takve kazne. A Mercedes jeste odvratan, ali je ovo glupost FIE. Ne možeš nekoga obavijestiti 5 krugova prije kraja za jednu takvu kaznu od 10 sekundi jer je Alonso mogao napraviti i 15 sekundi prednosti da su mu javili na vrijeme. Znači oni su direktno svojom odlukom onemogućili njemu da nadoknadi tu grešku mehaničara.
Ti kako si krenuo, na kraju ce ispast da je mogao stici i Maxa. :rol:

Medjutim, slazem se. Nije mercedes ovdje nista kriv, svaki tim bi na njihovoj poziciji to uradio. Kriva je FIA sto nije odmah u istom krugu pokrenula istragu i zavrsila je unutar istog. Bukvalno moras samo vidjet, je li dirao bolid prije isteka tih 5sec ili nije.

@darker10

Zbog cega bi to uopce neko radio? Pa svaki put bi se start utrke pomjerio za par minuta, ne voze golfa peticu, nego bolid f1. To sto ti ne stanes u predvidjene linije je tvoja stvar i nema potrebe da neko drugi ispasta(temp guma, koncentracija, eventualni ulazak ekipe na grid) zbog tebe.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 mar 2023, 21:08

AshburtonG je napisao/la:
19 mar 2023, 20:51
Ti kako si krenuo, na kraju ce ispast da je mogao stici i Maxa. :rol:

Medjutim, slazem se. Nije mercedes ovdje nista kriv, svaki tim bi na njihovoj poziciji to uradio. Kriva je FIA sto nije odmah u istom krugu pokrenula istragu i zavrsila je unutar istog. Bukvalno moras samo vidjet, je li dirao bolid prije isteka tih 5sec ili nije.
Ma dobro, nije to baš doslovno ali je mogao sigurno napraviti 10+ sekundi prednosti, u to sam siguran jer je za jedan krug napravio 8 desetinki. Uglavnom FIA je grupa idiota jer su Oconu prošlu trku za istu stvar javili momentalno za kaznu, a ovdje javljalju o mogućnosti kazne 5 krugova prije kraja. Russel sam rekao na konferenciji poslije utrke da su mu javili 5 krugova prije kraja o mogućnosti kazne. A kad su Alonsu onda, možda 2-3 kruga pred kraj. To je čisto na sudijama i za takve stvari ne bi smjeli davati kaznu. A i na onim videima se ne vidi čisto da li je ili nije mehaničar dirao bolid.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 19 mar 2023, 21:21

Pa jedino objasnjenje je to, da stewardi uopce nisu vidjeli taj incident, iako je meni odmah bilo cudno sto onaj tip odmah konektuje dizalicu. Mislio sam da ne ulazi uopce u to razmatranje u smislu rada na bolidu, ali eto ocito da sam pogrijesio.

Dakle, vrlo je moguce da stewardi nisu ni pokrenuli istragu, a onda to Mercedes iskoristio ulaganjem zalbe kad su vidjeli da je ostalo malo do kraja. Medjutim, mislim da ni oni nisu ocekivali 10sec, inace bi javili i Hamiltonu da ide naprijed, jer mu je za 0.3 pobjeglo cetvrto mjesto.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 mar 2023, 21:29

AshburtonG je napisao/la:
19 mar 2023, 21:21
Pa jedino objasnjenje je to, da stewardi uopce nisu vidjeli taj incident, iako je meni odmah bilo cudno sto onaj tip odmah konektuje dizalicu. Mislio sam da ne ulazi uopce u to razmatranje u smislu rada na bolidu, ali eto ocito da sam pogrijesio.

Dakle, vrlo je moguce da stewardi nisu ni pokrenuli istragu, a onda to Mercedes iskoristio ulaganjem zalbe kad su vidjeli da je ostalo malo do kraja. Medjutim, mislim da ni oni nisu ocekivali 10sec, inace bi javili i Hamiltonu da ide naprijed, jer mu je za 0.3 pobjeglo cetvrto mjesto.
Nema to vidjeli, ne vidjeli. Kako su vidjeli za Ocona onda? Uvijek ima neko ko stoji pored bolida i gleda da li je sve po pravilima kada se izvršava kazna. Ako nisu vidjeli onda je to njihova greška. A i ono stajanje na startu je smijurija jer baš gledam konferenciju za vozače i Russel, Verstappen i Perez kažu da ništa ne vide gdje staju na startu jer jedino mogu vidjeti gume. Dakle morala bi se popraviti vidljivost da ljudi znaju gdje staju.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 19 mar 2023, 21:34

Nije to fazon nego pod SC nije mogao odraditi kaznu, i onda je logično da ti dodaju 5 sek jer kazna nije odrađena a ne da te kazne duplo

Ali nema logike kod njih
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 mar 2023, 21:41

Azpi je napisao/la:
19 mar 2023, 21:34
Nije to fazon nego pod SC nije mogao odraditi kaznu, i onda je logično da ti dodaju 5 sek jer kazna nije odrađena a ne da te kazne duplo

Ali nema logike kod njih
Nije za to dobio kaznu već za ono što je kao mehaničar dirao bolid prije vremena. A u pravu si jer je ušao nakon što je SC izašao a po pravilima ne možeš odraditi kaznu kada SC izađe na stazu ako već nisi u pitlaneu. Tako da kazna je trebala biti 5 sekundi. Ma smiješna je FIA Bgm sa svim ovim izmišljanjima i sitnicama. Eto moraš tačno na sredini biti na startu kao da si u auto školi pa parkiraš auto. Druga je stvar ako se pređe ona linija naprijed pa se smatra da si dobio prednost, ali ovo da ne možeš lijevo-desno je teška glupost jer su bolidi ogromni i vozači ne vide ništa.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 19 mar 2023, 21:50, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 mar 2023, 21:50

Bundesliga je napisao/la:
19 mar 2023, 21:41
Ma smiješna je FIA Bgm sa svim ovim izmišljanjima. Eto moraš tačno na sredini biti na startu kao da si u auto školi pa parkiraš auto. Druga je stvar ako se pređe ona linija naprijed pa se smatra da si dobio prednost, ali ovo da ne možeš lijevo-desno je teška glupost jer su bolidi ogromni i vozači ne vide ništa.
Eh ovo već prelazi u preseravanje. Da je Stroll uradio isto, pisali bi da je nesposobni glupan. Da ne govorim u koju krajnost bi se išlo da je Hamilton uradio isto prije par godina. Ovako, Alonso zajebo, to je nemoguće, mora da pravilo ne valja.

Čuj ne vide ništa, ja et vide sve pri brzinama od 330 kilometara na sat a ne vide parkirat bolid, na pamet parkiraju pa šta bude. Zato se to dešava jednom u 20 utrka u prosjeku. Znale su sezone proći da se ne desi.

Alonso zajebo druže, moguće je. Činjenica je i da su kasnije zajebali sa tajmingom kazne.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 19 mar 2023, 21:51, ukupno mijenjano 1 put.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 19 mar 2023, 21:51

Mislim da ne postoji veća ojebina na gridu od Sainza.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 mar 2023, 21:54

Donnie Darko je napisao/la:
19 mar 2023, 21:50
Eh ovo već prelazi u preseravanje. Da je Stroll uradio isto, pisali bi da je nesposobni glupan. Da ne govorim u koju krajnost bi se išlo da je Hamilton uradio isto prije par godina. Ovako, Alonso zajebo, to je nemoguće, mora da pravilo ne valja.

Čuj ne vide ništa, ja et vide sve pri brzinama od 330 kilometara na sat a ne vide parkirat bolid, na pamet parkiraju pa šta bude. Zato se to dešava jednom u 20 utrka u prosjeku. Znale su sezone proći da se ne desi.

Alonso zajebo druže, moguće je. Činjenica je i da su kasnije zajebali sa tajmingom kazne.
Ne bih ništa pisao za Strolla osim ako se zakuca u nekoga. Onda da. Pa ljudi ti sami kažu da ne vide, je li ti možda znaš bolje od njih šta i kako vide? Hoćeš li da ti nađem video gdje govore da ne vide ništa? Zajebali su sa tajmingom ali je trebao dobiti 5 sekundi kazne a ne 10 jer je odradio kaznu pod SC-om.

slika

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 19 mar 2023, 21:59

Onako laički, sumnjam da iko od njih pogriješi pri parkiranju, tu se uvijek ciljano pozicionira u milimetar da se dobije advantage na startu, i tu ga onda pretjeraju

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 19 mar 2023, 22:15

Zašto se uopšte 5s kazna služi prije, a ne nakon zamjene guma? Bilo bi lakše za sve.

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.