Nisu nasi kadeti ispustili pobjedu, vec smo uspjeli da ukrademo jedan bod protiv ekipe koja ja bila par nivoa bolja od nas.
Velika razlika.
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Nije pusti to, izraelski fudbal je za nas misaona imenica. Izraelci su U19 viceprvaci Europe. Nerješeno s njima je uspjeh, a evo i Srbija izgubila od Bjelorusije.ReX je napisao/la: ↑22 mar 2023, 16:04Brate mili pusti to. Sve repke u usponu od jednom. Eto ne moze U16 da zabije gol Andori jucer... Problem je u nama. Necemo o drugim...Horoz je napisao/la: ↑22 mar 2023, 16:00Ovo i nije tako loše, mislio sam da će nas pocijepat jedno 3-0. Izraelske mlade selekcije su u usponu. Čak mislim da možemo do 2. mjesta.
O problemu fizičke spreme i elementarnog fudbalskog obrazovanaj, je nepotrebno pričati. sreća da se to najmanje vidi u najmlađim selekcijama.
slazem se sa svim navedenim, radim bas sa tim generacijama, sada malo vise okrenut radu van bih ii kada odete u druge zemlje, koliko su ispred nas to je bukvalno strasno... "akadmije" sa duplo manjim budzetima izgledaju ko svemirski brod za ovu jedinu koju nasa drzava ima.Horoz je napisao/la: ↑22 mar 2023, 16:16
Nije pusti to, izraelski fudbal je za nas misaona imenica. Izraelci su U19 viceprvaci Europe. Nerješeno s njima je uspjeh, a evo i Srbija izgubila od Bjelorusije.
Kažem, u najmlađim kategorijama se najmanje primijeti taj deficit na fizičkom i taktičkom planu. Što se ide prema starijim selekcijama, mi smo sve gori i gori. Seniori sastavljeni od igrača domaće lige, bi bili u rangu Andore.
Što se tiče te granice kada naši talenti moraju napustiti domaći fudbal, ona se stalno pomijera prema dole. U savremenom sportu, najbitniji dio razvoja dešava od 12. do 18. godine. Dok je tijelo u intenzivnom razvoju, kao i dok se grade radne navikle i disciplina. Ko u tom periodu ne napravi temelj za pofesionalno bavljenje fudbalom, teško može otići dalje od poluamaterskog nivoa. To je itekako vidljivo u razvoju igrača naše lige. sve je manje onih koji iz naše lige idu na ozbiljan nivo. Prije 10-15 godina smo znali prodati igrača u Belgiju, danas nam je Belgija, Švicarska, pa i Austrija teško dohvatljiva. Tržišta su nam postala Slovačka, Poljska,Hrvatska , Češka, neizbiježna Turska i to najčešće slabije ekipe.Pantelija je napisao/la: ↑22 mar 2023, 17:18slazem se sa svim navedenim, radim bas sa tim generacijama, sada malo vise okrenut radu van bih ii kada odete u druge zemlje, koliko su ispred nas to je bukvalno strasno... "akadmije" sa duplo manjim budzetima izgledaju ko svemirski brod za ovu jedinu koju nasa drzava ima.
Npr, strasno jee da u akademiji a vjerujem i ostalim klubovima djeca imaju dva dana slobodna sedmicno... plus utakmica, dakle samo 4 treninga... to je premalo, i nema sanse da dijete koje 4-5 godina igra ovako losu ligu, ima tako malo treninga postane profesionalac
jedini ispravan put je da djeca odavde vjeze sa 16 max 17 godina u razvojne lige i tamo prave napredak. Nesto slicno kao Dzeko sto je uradio.
Nasu djecu i prosjecne evropske ekipe ubiju trkom iako su nasi talentom ispred ali talenat ti vrjedi na terenu u 2 kVadrata i to je to... kada moras istrcati 10 plsuk KVALITETNIH kilometara sa smisloom, tu nastaje problem
plus, uzasnae reakcije tj spore reakcije sto je dokaz loseeg rada, gdje na svaku "ili ili" loptu bez problema izraelci dodju do iste jer je reakcija igraca duplo brza od reakcije nasih...
Sve istina
Ko sto neko napisa, tako ga je babo odgojio da ga nijednom nije doveo u BiH.Ado1922 je napisao/la: ↑24 mar 2023, 19:04Nick Salihamidžić za Klix.ba: Želim kao i moj otac našu zemlju učiniti ponosnom
https://www.klix.ba/sport/nogomet/nick- ... /230324058
Trenutno korisnika/ca: General505, Google Adsense [Bot] i 48 gostiju.