FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

Bolivia
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Bolivia » 23 mar 2023, 10:23

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
23 mar 2023, 10:12
Bolivia je napisao/la:
23 mar 2023, 09:58
Tomić slobodan, Zekić trenira Slaven Belupo a 99% neće izboriti Evropu a u prva četiri tima hrvatske lige neće otići, ako mu daš slobodne ruke za sastavit ekipu i kao što sam rekao dobro prezentovan projekat, što ne bi došao? Neka se ugleda na Jakirovića, ionako su jarani dobri. :)

A Meho bi došao tu za kikiriki?
sigurno da ne bi dosao za kirikiki. Ali nama treba uslovno receno manji trener - sta mislim pod manjim? Pa trener koji se jos nije etablirao onako kako mi to zamisljamo. Evo jakir je radio 3 godine u zrinjskom pa je dobio finu ponudu, dobrog kluba koji jeste u krizi i ne moze vise tonuti moze samo naprijed gurati. U ligi gdje su dobri tereni, dobar fudbal, redovan ucesnik LP takmicenja. Jakir je samo radi tog Dinama otisao tamo ne bi li se dokazao i dobio priliku da ih preuzme. Primjer tog tzv manjeg trenera. Sto nas cijenjeni mortem kaze pa nije on svjetski trener pa da se dovodi sa nama u recenicu.
Dovoljno je igraca Barcelone dovesti i svih tih ostalih klubova gdje je igrao. Zna kako izgleda klub, sistem, treninzi. Ima sigurno i dalje neke poveznice s tim ljudima iz spanskog sporta. Na kraju krajeva, igrali smo dobar, poletan, atraktivan fudbal, koji da se ne lazemo, se trazi u Sarajevu. Mogao ti je jos Vinko biti trener ali niko ne zeli gledati Sarajevo kako dobija 1-0.

Jednostavno neki klubovi imaju svoj stil, nacin igre, sarm - ugl ti veci klubovi kakvi smo i mi :mrgreen: da se pohvalimo usput - gdje trener ne moze doci i igrati kao Stoke u engleskoj prije 5-6 godina.

I jos nesto - mi svi kuci poslije utakmice u kojoj smo razocarali - a reflektori na kosevu sijaju li sijaju, manekeni trce i treniraju. Meni je nekako Kodro isao uz FKS zato ga licno ja prizeljkujem.
Slažem se i zato sam napisao Zoran Zekić, pa on je još relativno malo ime u trenerskom svijetu, nije osvojio ligu sa Sheriffom (treba to znati) i trenutno trenira Belupo što znači da bi mu Sarajevo bilo stepenica više u karijeri, njega sam naveo kao primjer jer vidim to nešto u njemu da bi moglo upaliti i gladniji je uspjeha, gledao sam ga nedavno u nekom podcastu, ima velike ambicije, a Kodro mi je ko mrtvo puhalo iskreno.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 23 mar 2023, 10:23

I Jarni je igrao za Hajduk, Juventus, Real Madrid, Betis..., ima 1/4 finale iz Italije 90, bronzu sa Svjetskog prvenstva 1998, učio od Ivice Osima, Ćire Blaževića, Luisa Aragonesa, Marcela Lippia, Gussa Hidinka.....pa smo ga vidjeli na našoj klupi, a ni kasnije nije napravio ništa vrijedno pomena.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 23 mar 2023, 10:28

Osttribine je napisao/la:
23 mar 2023, 10:15
nokee je napisao/la:
23 mar 2023, 10:01
Meni se svidja isto Audi Q7. Tamam bi mi bio. Al jbg nisam bas realan. (Nikolic)
Priziva se i Zoran Zekic, nista bolji od Kodre. Vodio kao Serif sa kojim je i Sablic osvojio prvenstvo. Sad s Belupom nigdje ga u drugom dijelu prvenstva, dobio samo Rijeku i to ako je neko gledao, bas nafakaski. Ne kazem da je los trener ali nista bolji od Kodre nije. On da je ta klasa iznad njega barem bi se povezivao sa Dinamom kao Jakirovic recimo..
A drugi je par cipela sto mi nismo realni sekunde i nasa ocekivanja bolesna.
Pa otprilike vi Kodru i stvaljate na taj nivo kad pišete o njemu.
Neka sjedne na našu klupu nemam nista protiv evo ponavljam se tri puta, ali nemojte od njega praviti nekakvog ober strucnjaka, kad lik nije dalje od druge svicarske lige dobacio (znam, nasi PLBiH treneri ne mogu ni to :D ), a Bgm kako pisete da je radio kod nas prije 8 godina, ja bih ga sad nekako vidio kao trenera Atletico Madrida npr :D
Pa druze bas sam u zagradu stavio Nikolica da nebi neko pomislio da mislim na Kodru. :kafa:
Nije on (Kodro) Q7 ali za nase trenere u ligi koji mrdnuli nisu nigdje jeste sigurno. Manje vise se mi slazemo.. Sasvim dobar trener za nase uslove, ligu itd

Neko spomenu Mislav Karoglan e s njim bi svakako probao. Mlad, pokazao u Hajduku da ima smisla, a vjerovatno nije preskup..

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 mar 2023, 10:28

nokee je napisao/la:
Meni se svidja isto Audi Q7. Tamam bi mi bio. Al jbg nisam bas realan. (Nikolic)
Priziva se i Zoran Zekic, nista bolji od Kodre. Vodio kao Serif sa kojim je i Sablic osvojio prvenstvo. Sad s Belupom nigdje ga u drugom dijelu prvenstva, dobio samo Rijeku i to ako je neko gledao, bas nafakaski. Ne kazem da je los trener ali nista bolji od Kodre nije. On da je ta klasa iznad njega barem bi se povezivao sa Dinamom kao Jakirovic recimo..
Neka sjedne na našu klupu nemam nista protiv evo ponavljam se tri puta, ali nemojte od njega praviti nekakvog ober strucnjaka, kad lik nije dalje od druge svicarske lige dobacio (znam, nasi PLBiH treneri ne mogu ni to :D ), a Bgm kako pisete da je radio kod nas prije 8 godina, ja bih ga sad nekako vidio kao trenera Atletico Madrida npr :D
Pa ne pravi niko ober strucnjaka, nego se iznose cinjenice. Bila je disciplina, bili su odlicni treninzi, radilo se individualno sa igracima, igrao se lijep fudbal. Uprava nakon dva poraza nije stala iza njega, Dudicu se dopustilo 7-8 poraza, Sablicu takodje.
Jednostavno bih volio vidjet Kodru sa malo profesionalnijim igracima, koji ce slusat ono sto im se govori. U ovoj ekipi imas jednog mahalca, Dala, nemas starih mahalskih drtina na zalasku karijere ala Berberovic (Avdija je porodicni covjek i nije olos), niti nekih bacchus boysa koji obilaze kafane. Hrpa stranaca, par domacih igraca koji su uglavnom igrali u velikim klubovima i za njih jos ima nade da odu vani (Hamza, Besim) i akademci. Onda si imao Cimirota kao profi juniora (Radovac je mahalusa), Benku, Delaca i Tatka kao profesionalce, ostalo uglavnom domaci igraci koji su cesce gledali dno rakijske case nego protivnice mreze.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 23 mar 2023, 10:38

23 mar 2023, 10:23
23 mar 2023, 10:09
23 mar 2023, 09:49

pa hajde pasa moja nabroji sta to nije valjalo u prethodnom Kodrino mandatu? Igra nije bila dobra? Pa covjek u 17 utakmica ima vise od 2.2 boda osvojena.
Ovih par antikodrasa, sumnjam u vase namjere..
:D :D :D
Jeste naše namjere su prljave, ubaceni smo sa one strane Miljacke.
Ima li jos kakav vid podjele na ovom forumu, da se podijelimo bas kao u TLN tj svaki haustor druga "drzava".
Nije valjalo to sto mu je titula i te kako bila upitna da je ostao na klupi, sa nikad skupljim FK Sarajevo, ako je i izgubio svlacionicu i bojkotovali ga, pa to je njegov onda problem kad je za 17 utakmica uspio izgubiti svlacionicu.
Vidi, ja nemam nista protiv ni da on sjedne na nasu klupu, ko god umjesto Mirze sjedne je napredak, pogotovo sto je to i jedan od uslova Hz, ali treba biti razuman i gledati cinjenice, a ne ocekivati Kodru na klupi i misliti o 10 pobjeda u narednih 10 kola.
halali za podjele. Uvijek sam protiv istih jer bez jedinstva nema napretka. I nece ni taj kodro da dodje imati 10 od 10. Ko to ocekuje fkt mu ne gore sve lampice u glavi.

Pa izgubio je svlacionicu kada ih natjera na trening poslije utakmice a separe rezervisan. U tom momentu se pojavi nesto sto se zove Uprava i odluci, i u masi nezadovoljstva da ce se dati podrska. a ne glava leti za 17 utakmica, 2,2 boda po utakmici. Plus poraz od Borca u kupu i remi s Celikom ti presudi.

A danas? Danas je normalno izgubiti od zrinjskog i kuci i na strani itd itd da ne nabrajam, vec sam napisao koje su nam anomalije postale sasvim normalne.

ne kazem da je Kodro murinjo ali mi je vise muka od Nalica, jagodica i svih tih jednih te istih koji se vrte u krug. Nek nam vrate Bracu :mrgreen:
Ma cinjenica je da je Kodro onda otjeran jer mu je titula opasno pocela kliziti iz ruku, a jako puno novca ulozeno u igracki kadar, pa su gledali najbezbolniji nacin kao i svugdje u fudbalu, a to je da leti trener, imao je on i poraz u Vrapcicima 2:0, bio sam na toj utakmici i nisam mogao da vjerujem da nas je tad onakav loš Velež udaljio od titule, pa onda remi kuci nakon toga od Čelika i onda mu je bila noga. Nama je onda bila samo bitna titula i nista drugo, kakvi sistemi i pm, Zeljo ti sa pokojnim Odovicem disao za vrat bez investitora i bilo cega do zadnjeg kola, plus ti u tom momentu bjezao 3,4 titule prvaka drzave. Pa da su je i onda umjesto nas digli mislim da bi smo zapalili i Tana i Mehu i igrace. To je cinjenica.
A sretno bilo kome ko sjedne na nasu klupu, a jeste i meni da je puna kapa ovih jednih te istih trenera iz PLBiH i izjave da je utakmica bila prava prvenstvena :D

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 23 mar 2023, 10:58

23 mar 2023, 10:38
23 mar 2023, 10:23
23 mar 2023, 10:09

:D :D :D
Jeste naše namjere su prljave, ubaceni smo sa one strane Miljacke.
Ima li jos kakav vid podjele na ovom forumu, da se podijelimo bas kao u TLN tj svaki haustor druga "drzava".
Nije valjalo to sto mu je titula i te kako bila upitna da je ostao na klupi, sa nikad skupljim FK Sarajevo, ako je i izgubio svlacionicu i bojkotovali ga, pa to je njegov onda problem kad je za 17 utakmica uspio izgubiti svlacionicu.
Vidi, ja nemam nista protiv ni da on sjedne na nasu klupu, ko god umjesto Mirze sjedne je napredak, pogotovo sto je to i jedan od uslova Hz, ali treba biti razuman i gledati cinjenice, a ne ocekivati Kodru na klupi i misliti o 10 pobjeda u narednih 10 kola.
halali za podjele. Uvijek sam protiv istih jer bez jedinstva nema napretka. I nece ni taj kodro da dodje imati 10 od 10. Ko to ocekuje fkt mu ne gore sve lampice u glavi.

Pa izgubio je svlacionicu kada ih natjera na trening poslije utakmice a separe rezervisan. U tom momentu se pojavi nesto sto se zove Uprava i odluci, i u masi nezadovoljstva da ce se dati podrska. a ne glava leti za 17 utakmica, 2,2 boda po utakmici. Plus poraz od Borca u kupu i remi s Celikom ti presudi.

A danas? Danas je normalno izgubiti od zrinjskog i kuci i na strani itd itd da ne nabrajam, vec sam napisao koje su nam anomalije postale sasvim normalne.

ne kazem da je Kodro murinjo ali mi je vise muka od Nalica, jagodica i svih tih jednih te istih koji se vrte u krug. Nek nam vrate Bracu :mrgreen:
Ma cinjenica je da je Kodro onda otjeran jer mu je titula opasno pocela kliziti iz ruku, a jako puno novca ulozeno u igracki kadar, pa su gledali najbezbolniji nacin kao i svugdje u fudbalu, a to je da leti trener, imao je on i poraz u Vrapcicima 2:0, bio sam na toj utakmici i nisam mogao da vjerujem da nas je tad onakav loš Velež udaljio od titule, pa onda remi kuci nakon toga od Čelika i onda mu je bila noga. Nama je onda bila samo bitna titula i nista drugo, kakvi sistemi i pm, Zeljo ti sa pokojnim Odovicem disao za vrat bez investitora i bilo cega do zadnjeg kola, plus ti u tom momentu bjezao 3,4 titule prvaka drzave. Pa da su je i onda umjesto nas digli mislim da bi smo zapalili i Tana i Mehu i igrace. To je cinjenica.
A sretno bilo kome ko sjedne na nasu klupu, a jeste i meni da je puna kapa ovih jednih te istih trenera iz PLBiH i izjave da je utakmica bila prava prvenstvena :D
istina je ovaj dio i cesto je to tako. Zato je uzarena klupa veceg i trofejnijeg sarajevskog premijerligasa :) Mada i tada sam za Kodru bio i nisam bio protiv smjene. Izasao sam cim je sudija svirao kraj protiv bojca, jer nisam mogai i nepodnosljivo je bilo slusati istok kako se uzario, havarija. Malo su drugacija vremena jer sada jedan Dudic ima prostora cak 7 utakmica izgubiti i biti istrpljen. Mora taj krizni menadzemnt bolje reagovati a oni sad nasli reagovati s mirzom da nesto trpe i cekaju. Jesmo lud klub

"izjave da je utakmica bila prava prvenstvena :D " - :rol: :rol:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 23 mar 2023, 11:09

napoleon72 je napisao/la:
23 mar 2023, 10:28
nokee je napisao/la:
Pa ne pravi niko ober strucnjaka, nego se iznose cinjenice. Bila je disciplina, bili su odlicni treninzi, radilo se individualno sa igracima, igrao se lijep fudbal. Uprava nakon dva poraza nije stala iza njega, Dudicu se dopustilo 7-8 poraza, Sablicu takodje.
Jednostavno bih volio vidjet Kodru sa malo profesionalnijim igracima, koji ce slusat ono sto im se govori. U ovoj ekipi imas jednog mahalca, Dala, nemas starih mahalskih drtina na zalasku karijere ala Berberovic (Avdija je porodicni covjek i nije olos), niti nekih bacchus boysa koji obilaze kafane. Hrpa stranaca, par domacih igraca koji su uglavnom igrali u velikim klubovima i za njih jos ima nade da odu vani (Hamza, Besim) i akademci. Onda si imao Cimirota kao profi juniora (Radovac je mahalusa), Benku, Delaca i Tatka kao profesionalce, ostalo uglavnom domaci igraci koji su cesce gledali dno rakijske case nego protivnice mreze.
Ponavljam se nekoliko puta ali kad moram jbg, eto neka su takvi kakvi jesu kod nas igraci bili, a nije daleko ni od istine. Kako je bila disciplina ako je izgubio svlacionicu. Sta je onda sa igracima vani sa kojima je radio, kako nije uspio od tih ekipa koje je vodio u drugoj svicarskoj ligi nesto napraviti ili skociti bar jednu stepenicu vise u trenerskoj karijeri pa preuzeti neki klub u npr drugoj Bundesligi.
Nisu stali iza njega nakon dva poraza jer ti je tada "siromašni" Željezničar sa pokojnim Odovićem do zadnjeg kola puhao za vratom u borbi za titulu, a cekali smo je 7 godina, niko apsolutno tada nije zalio za Mehom nemojte gluposti pisati, samo nam je bilo bitno da je osvojimo.
E poslije se njegov rad analizirao i govorilo o njemu te je li ga trebalo ostaviti na klupi itd. Kažeš pricamo o cinjenicama, pa cinjenica jeste da je Mehina trenerska karijera siromasna, na stranu sto je Meho veliki igrac bio. Pa ta refernca "radio vani", pa radio je i onaj Ibrakovic vani u Austriji, a svi znamo o kakvom se liku radi.
Inace mi smo takvi, kada nekog trenera otjeramo pa poslije pocnemo o njemu pisati o superlativima, pocesto ovde procitam i o Sablću neki "sazaljivi" post kako je on imao viziju sa lošom ekipom itd, a mi pod njim izgledali ko mlohav qrac ovi ovi, a lik danas radi kao trener kadeta Hajduka mislim ili je radio.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 23 mar 2023, 11:14

kad spominjes ibrakovica ustani
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 23 mar 2023, 11:17

Evo stojeci kucam post, pika li se to :D

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 23 mar 2023, 11:20

23 mar 2023, 11:17
Evo stojeci kucam post, pika li se to :D
sjedi 5 :rol:
- 1 9 4 6 -

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 mar 2023, 11:39

23 mar 2023, 11:09

Ponavljam se nekoliko puta ali kad moram jbg, eto neka su takvi kakvi jesu kod nas igraci bili, a nije daleko ni od istine. Kako je bila disciplina ako je izgubio svlacionicu. Sta je onda sa igracima vani sa kojima je radio, kako nije uspio od tih ekipa koje je vodio u drugoj svicarskoj ligi nesto napraviti ili skociti bar jednu stepenicu vise u trenerskoj karijeri pa preuzeti neki klub u npr drugoj Bundesligi.
Nisu stali iza njega nakon dva poraza jer ti je tada "siromašni" Željezničar sa pokojnim Odovićem do zadnjeg kola puhao za vratom u borbi za titulu, a cekali smo je 7 godina, niko apsolutno tada nije zalio za Mehom nemojte gluposti pisati, samo nam je bilo bitno da je osvojimo.
E poslije se njegov rad analizirao i govorilo o njemu te je li ga trebalo ostaviti na klupi itd. Kažeš pricamo o cinjenicama, pa cinjenica jeste da je Mehina trenerska karijera siromasna, na stranu sto je Meho veliki igrac bio. Pa ta refernca "radio vani", pa radio je i onaj Ibrakovic vani u Austriji, a svi znamo o kakvom se liku radi.
Inace mi smo takvi, kada nekog trenera otjeramo pa poslije pocnemo o njemu pisati o superlativima, pocesto ovde procitam i o Sablću neki "sazaljivi" post kako je on imao viziju sa lošom ekipom itd, a mi pod njim izgledali ko mlohav qrac ovi ovi, a lik danas radi kao trener kadeta Hajduka mislim ili je radio.
Al evo ako vec pricamo o "tada" i "sada", gdje su sad ti alarmi za uzbunu? Ovaj Zeljo je pred gasenjem i vodi ih orangutan, pa su nam na +7. Mi blizi opstanku nego Evropi. Pa i Vinko se ostavio dok titula nije postala samo teoretski moguca, Dudic upisao 5-6 poraza...
I ja govorim iz ove sadasnje perspektive, Meho je najbolji moguci izbor cisto iz razloga sto je jedini otisao vani, pa koliko god to bilo "mizerno", bolji je od ovih koje ni ta svicarska druga liga nije pozvala. Budimo realni, da je napredovao, vraga bi i razmisljao o nama. Kao Bajramovic npr, mogao si ga moozda nekad dobit kad je bio na pocetku, sad mozes malo sutra. Kao da npr pricamo o Vrancicu. Da je Vrancic mogao u Englesku poslije Rijeke, mislis da bi dosao nama? I dalje je majstor, doktor fudbala i ogromno pojacanje.
Svakako da to ne mora bit Meho, eto neko spomenu Karoglana, odlican izbor. Ja sam pisao o Mariu Kovacevicu iz Varazdina, nase dijete i predobar perspektivan trener. Od ovih "domacih" bih Baku objerucke prihvatio. Al ako ce nam opet doci neki Husref, Cala (kojeg iznimno postujem i sto ovaj iznad kaze, ustajem dok pisem njegovo ime), evo Mirza... Nema smisla vise.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 23 mar 2023, 11:53

23 mar 2023, 11:39
23 mar 2023, 11:09

Al evo ako vec pricamo o "tada" i "sada", gdje su sad ti alarmi za uzbunu? Ovaj Zeljo je pred gasenjem i vodi ih orangutan, pa su nam na +7. Mi blizi opstanku nego Evropi. Pa i Vinko se ostavio dok titula nije postala samo teoretski moguca, Dudic upisao 5-6 poraza...
I ja govorim iz ove sadasnje perspektive, Meho je najbolji moguci izbor cisto iz razloga sto je jedini otisao vani, pa koliko god to bilo "mizerno", bolji je od ovih koje ni ta svicarska druga liga nije pozvala. Budimo realni, da je napredovao, vraga bi i razmisljao o nama. Kao Bajramovic npr, mogao si ga moozda nekad dobit kad je bio na pocetku, sad mozes malo sutra. Kao da npr pricamo o Vrancicu. Da je Vrancic mogao u Englesku poslije Rijeke, mislis da bi dosao nama? I dalje je majstor, doktor fudbala i ogromno pojacanje.
Svakako da to ne mora bit Meho, eto neko spomenu Karoglana, odlican izbor. Ja sam pisao o Mariu Kovacevicu iz Varazdina, nase dijete i predobar perspektivan trener. Od ovih "domacih" bih Baku objerucke prihvatio. Al ako ce nam opet doci neki Husref, Cala (kojeg iznimno postujem i sto ovaj iznad kaze, ustajem dok pisem njegovo ime), evo Mirza... Nema smisla vise.
Pa o ovome boldiranom cijelo vrijeme i pisem, nista protiv Mehe kao covjeka i trenera nego dosadilo citati kako je on jos tada kod nas bio ober strucnjak a mi nismo znali kao prepoznati njegov trenerski rad, a ni nakon nas se lik kao trener nije proslavio, to citavo vrijeme pišem i to su cinjenice. Bilo kako bilo, Mirza mora letiti prije svega jer nam trebaju Hz u nastavku, a jedan od uslova je da Mirza leti, a druga stvar je ta sto je teski fakin pa zasto i ne reči veliki dušman svom djetetu kojeg iz kola u kolo gura u sve veci ponor i nakon sto ode sa klupe mali ce mu zavrsiti plafon kod Husrefa u Igmanu. A da ne pricamo o tome da zbog onih izjava od prije nije ni trebao sjesti na nasu klupu.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 mar 2023, 12:05

Ma dobro, al trebamo skontat koji je nas nivo, i da li je bolje dovest nekog poput Mehe ko ima odredjeni kvalitet (kao sto rekoh, za 90% domacih strucnjaka je Guardiola) ili napadat neki veliki potencijal i bas mu dat vremena, tipa tog Karoglana, ja prvi ne bih imao nista protiv da dodje.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Bolivia
Kontakt:

Post Postao/la Bolivia » 23 mar 2023, 12:08

Ovo drugo, kratko i jasno, ko tako ne misli on je kratkovidan i zanima ga samo kratkoročni uspjeh (ako bi do njega uopšte došlo).

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 mar 2023, 12:11

Bolivia je napisao/la:
23 mar 2023, 12:08
Ovo drugo, kratko i jasno, ko tako ne misli on je kratkovidan i zanima ga samo kratkoročni uspjeh (ako bi do njega uopšte došlo).
Niko sretniji od mene, al i ti ljudi se nesta pitaju...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 23 mar 2023, 12:39

Ništa ispod Thomas Tuchela, eventualno Roberto Martinez ili Rafa B :opaopa:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 23 mar 2023, 12:44

slika
- 1 9 4 6 -

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 23 mar 2023, 13:16

U situaciji gdje nas vodi Mirza Varešanović, a gdje nam konkurente vode Jusufbegović, Mulalić, Barbarić mi smo kritični i raspravljamo da li je Kodro pravi izbor ili ne.
Nevjerovatni smo majke mi.

Više je Kodro načio o fudbalu sjedeći na klupi kao pomoćni trener Sosijedada i slušajući trenere Barce, Reala, Seville itd nego što svi naši treneri iz PL znaju o fudbalu zajedno i o tome je smiješno i raspravljat.
To će biti moguće raspravljat tek kad bilo koji naš trener iz PL dospije do 2. Švicarske bar.

Druga stvar, ako se o bilo kome na ovom forumu pravi mit, onda je to Zoran Zekić. Ja ne znam na osnovu kojih rezultata i referenci se taj čovjek povezuje toliko sa nama. Namučio PSV prije 5 godina jel ?
Kako se takav potencijal i trenerski mag nije otisnuo negdje vani osim strašne Moldavije? Čovjek se vrti po prosjeku HNL-a i to je to a kod nas na forumu kao da se priča o Tuchelu.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 23 mar 2023, 13:24

Antikloc je napisao/la:
21 mar 2023, 20:59
VenamaHrabrih je napisao/la:
21 mar 2023, 12:43
Poštovane kolege forumaši, molim vas da mi date savjet.
Naime, pišem neku priču o pok. Želimiru Vidoviću Keliju. priča nije o njegovom fudbalskom umijeću, nego opisuje zadnji sat njegovog života. Priča je potpuno izmišljena i nema veze sa stvarnim događajima, pogotovo što zaista ne znam šta se dešavalo, niti imam bilo kakve relevantne podatke. eventualna podudarnost i sličnost sa stvarnim osobama i samim događajem bila bi potpuno slučajna.
Priča sadrži teške detalje i ne bih želio da njegova porodica, ako kojim slučajem bude čitala, doživi bilo kakvu neprijatnost.
S tim u vezi, molim vas za konstruktivan savjet i prijedlog, jer ako i budem objavljivao pomenutu priču, objavio bih je ovdje.
Unaprijed hvala.
Nidje veze. Pusti mrtve ,da pocivaju u miru !
Nismo se mi najbolje razumjeli, ali nema veze.
U svakom slučaju, hvala na savjetima. Možda ne izgleda tako, ali mnogo su mi pomogli.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 23 mar 2023, 13:35

ajdohordas je napisao/la:
23 mar 2023, 13:16
U situaciji gdje nas vodi Mirza Varešanović, a gdje nam konkurente vode Jusufbegović, Mulalić, Barbarić mi smo kritični i raspravljamo da li je Kodro pravi izbor ili ne.
Nevjerovatni smo majke mi.

Više je Kodro načio o fudbalu sjedeći na klupi kao pomoćni trener Sosijedada i slušajući trenere Barce, Reala, Seville itd nego što svi naši treneri iz PL znaju o fudbalu zajedno i o tome je smiješno i raspravljat.
To će biti moguće raspravljat tek kad bilo koji naš trener iz PL dospije do 2. Švicarske bar.

Druga stvar, ako se o bilo kome na ovom forumu pravi mit, onda je to Zoran Zekić. Ja ne znam na osnovu kojih rezultata i referenci se taj čovjek povezuje toliko sa nama. Namučio PSV prije 5 godina jel ?
Kako se takav potencijal i trenerski mag nije otisnuo negdje vani osim strašne Moldavije? Čovjek se vrti po prosjeku HNL-a i to je to a kod nas na forumu kao da se priča o Tuchelu.
Istu ovu mantru smo vrtili i za Jarnija kada je dosao kod nas tipa vise je vrijedio njegov trening u Real Madridu nego sve i jedna utakmica trenera iz nase lige, pa smo vidjeli rezultat rada Jarnija u nasem klubu, ali i njegov nastavak trenerske karijere, nista vrijedno pomena.
Niko koliko vidim Zekica ne priziva u tolikoj mjeri koliko Kodru koji se vec jednom nije proslavio sa nama, samo se navodi to da eto ako bilo sta vrijede odredjeni treneri ne zele raditi ovde u BiH ligi, kao sto je evo i Jakirevic nogama i rukama kopao da radi u HNL. Onda da je Kodro toliki strucnjak ne vidim sta bi trebao da trazi u nasoj ligi, a da je upgrade u odnosu na Mirzu, jeste svakako.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Kera1403, Majestic-12 [Bot], MrPink i 47 gostiju.