pokidan meniskus. u ponedjeljak najvjerovatnije OP, tako da cemo njemackog runija tesko vidjeti do kraja sezone.anton 1983 je napisao/la:Schieber fällt mindestens sechs Wochen aus

valjda ce bunjaku biti spreman.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
pokidan meniskus. u ponedjeljak najvjerovatnije OP, tako da cemo njemackog runija tesko vidjeti do kraja sezone.anton 1983 je napisao/la:Schieber fällt mindestens sechs Wochen aus
geronimo je napisao/la:gledam ovu sliku kada je heiko zamalo bio pojeden od vampira kahna
evo sta je herrlich izjavio nakon nemile scene:
" als er auf mich zukam und seine nase an meinen hals drückte, war ich schon überrascht. aber ich habe gleichzeitig eine innere freude verspürt, weil ich wusste:jetzt zeigt er schwäche ".
Kvalitet je širok pojam. To što si ti rekao je tačno i ima veze sa kvalitetom jedne lige, ali moraš znati da postoji više faktora koji određuju jačinu i utiču na cjelokupan kvalitet lige. Bundesliga je prestigla Seriu A i po koefcijentu i po kvaliteti fudbala. Ja ovdje mislim na kvalitet fudbala koji se igra u navedenim ligama. Dovoljno je pogledati par utakmica i jedne i druge lige i sve će ti biti jasno. Antone bodovna razlika između ove dvije lige je preko 8 bodova, a sljedeće sezone će biti još veća (preko 10 bodova). To je ogromna razlika koja dokazuje da je i kvalitet na strani Bundeslige! Suvišno je voditi rasprave o kvaliteti ove dvije lige. Manja je bodovna razlika između Serie A i Ligue 1. Iako neki osporavaju ovaj sustav bodovanja, on je jedini relevantni pokazatelj kada je u pitanju jačina i kvalitet jedne lige. Seria A ima 3 velika kluba sa velikom tradicijom i mnogo trofeja, ali kvalitet tih timova je danas upitan. Tu prije svega mislim na Juventus koji je za mene prosječna ekipa sa prosječnim igračima! Veliki klub kao što je Milan nikad ne treba otpisivati, ali za mene oni nisu konkurentni! To su pokazali protiv Reala, a i protiv Tottenhama u prvoj utakmici. Sa onom igrom u Londonu nemaju šta tražiti. Ako je u Bundesligi samo Bayern konkurentan u LP, onda je to u Italiji trenutno samo Inter. Schalke je sigurno bolja i kvalitetnija ekipa od Rome. To pokazuju rezultati ove sezone u LP! Ne treba zaboraviti da je taj isti Schalke 10. u Bundesligi i da je na pragu ulaska u 1/4 finala LP. To je isto odraz kvaliteta lige. Roma je jedna od najgorih ekipa koja je gostovala u Minhenu. Oni protiv Bayerna nisu dva puta centar prešli, a i fizički su dosta pali u zadnjih 20 minuta utakmice. Ekipe kao što su Mainz i Köln su mnogo više pokazale. Svi klubovi iz Serie A se nalaze pred ispadanjem u Evropi. To je dokaz kakvo stanje vlada u njihovom fudbalu i jedan od pokazatelja kvaliteta lige. Naravno da će jedan igrač prije potpisati za Milan, Inter ili Juventus nego npr. za Werder, ali to nije mjerilo za cjelokupan kvalitet lige. Ligu ne čine 2-3 kluba. Ligu čini 18-20 klubova! Iako reprezentacije nisu neko mjerilo kvaliteta jedne lige u ovom slučaju ih možemo spomenuti jer su Italija i Njemačka skoro uvijek kroz historiju imale jake nacionalne timove. U reprezentaciji Italije na SP su igrali igrači iz Serie A i pokazali su jedno veliko ništa. Ispali su u grupnoj fazi takmičenja, a imali su realno najlakšu grupu. Došao je novi trener. Ima tu i nekih novih igrača, ali ja opet ne vidim neki veliki napredak. Nema tu više kvalitetnih igrača kao nekad. U ovoj reprezentaciji Italije bi možda maksimalno 2 igrača imala mjesto u istoj reprezentaciji iz 90-tih! Teška situacija u ligi se odrazila i na kvalitet reprezentacije. Sa druge strane Njemačka uz Španiju ima daleko najviše perspektivnih, kvalitetnih i talentiranih mladih igrača koji većinom igraju u Bundesligi. Oni su budućnost Bundeslige i njemačke reprezentacije. Pad kvaliteta jedne lige je normalna stvar. Nakon uspona i vrhunca slijedi pad. Njima će trebati jako puno vremena da stignu Bundesligu. Brzo se uvode neka nova pravila od strane UEFE od kojih će najviše koristi imati Bundesliga, a pogotovo Bayern! Minimalno 10 godina, a možda i više Bundesliga će biti ispred Serie A! Ova bodovna prednost i stanje u njihovom fudbalu to garantiraju. Bundesliga je iz sezone u sezonu sve jača i jača i konstantno napreduje, dok sa druge strane Seria A iz sezone u sezonu postaje sve slabija.anton 1983 je napisao/la:2. Faza prestići SERIU A po kvaliteti.
To je sigurno teži pothvat od prestizanja po koeficijentu. Da mi je neko prije 5 godian reko da će BUNDESLIGA uspjeti u tome da postane 3. liga ja mu naravno nebi vjerovao, ali bi se nadao. Isto tako nadam se da u slijedećih 5 godina BUNDESLIGA može prestići SERIU A po kvaliteti. Budite uvjereni SERIA A još uvijek ima bolju prepoznatljivost kod igrača nego BUNDESLIGA. Tako je i sa gledateljima u svijetu. SERIA A ima 3 velika kluba i to će ju sigurno držati još neko vrijeme. Ima tu dosta drugorazrednih klubova tipa NAPOLI sa velikim potencijalom koji mogu skočiti jako visoko. Problem je najveći u tome što nekolicina SERIA A klubova ima jako puno novaca i oni su u stanju da u jednom prelaznom roku naprave puno toga. S druge strane BUNDELIGA to nema. BUNDESLIGA zato ima "savršen" odgoj mladih igrača i implementiranje samih u momčadi no naravno to je sporiji rast od onog kaj možeš napraviti sa noFcem. Isto tako za markentinšku vrijednost je "bolje" kupiti igrača nego ga proizvesti jer transferi imaju jako veliku važnost u tom području...
Nije sada sve na strani Serije A no u tom segmentu JOŠ UVIJEK imaju prednost. Bit će ovo beliki izazov za BUNDESLIGU! Držimo fige da će uspjeti u tome jer ako supije, ko zna možda jednog dana...
uzmi u obzir da Eintracht jos nije dao gol u 2011.oj,tako da je veoma bitna utakmica i za jedne i za drugeanton 1983 je napisao/la: Nema bolje prilike od utakmice koja im slijedi...
Uzeo sam!schweinsteiger je napisao/la:uzmi u obzir da Eintracht jos nije dao gol u 2011.oj,tako da je veoma bitna utakmica i za jedne i za drugeanton 1983 je napisao/la: Nema bolje prilike od utakmice koja im slijedi...
Daj bože da se ovo i desi.bhf9292 je napisao/la:Bayern 2:0 Borussia Dortmund
NYKnicks Fan je napisao/la:3-1
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.