Postoji li realna sansa da Dzeko i Seo zaigraju u pocetnoj protiv Slovaka? Dzeko vjerovatno hoce, dok za Sea sumnjam.
Ne treba se previse uzdizati, niti neke aman zasluge Hadziji za ovo veceras pripisivati, ipak je u pitanju reprezentacija znatno losijeg kvaliteta od nas.
Za mene nepozivanje Hamulica i davanje prednosti nebitnim (za buducnost reprezentacije, ali i kvalitetom) Mesanovicu i Bilbiji u odnosu na potentnog i izrazito velikog potencijala, izgledno Edinovog nasljednika na CF (ako Bog da) - u prevodu - buducnost reprezentacije u narednih 15 god., a svakako slag na tortu i slanje na tribine jedinog (kvalitetnog) desnog krila u reprezentaciji i momka koji je u posljednim utakmicama bio medju najzapazenijim, je nelogicnost i glupost kakvu ne pamtim jos od perioda Tino Susic i njegov odlazak na SP. Slucaj Hamulic - kakav primjer daje sutra nekim novim 'Dedicima', 'Ahmedhodzicima' iz dijaspore? Kakvo bi veceras sve ovo izgledalo bez SAMO jednog Dedica, da je nekim slucajem odlucio zaigrati za Austriju i isto 'nepozivom' izigran zbog prvog desnog beka Sirokog Brijega (recimo) iz PLBiH?
Zove Mesanovica (koji nije krilo) jer mu trebaju krilni igraci (ne zove Menala, prirodno krilnog igraca - STANDARDNOG reprezentativca njegovih prethodnika na cije spiskove se Faruk 'poziva'), i onda vec gore opisanog Stevanovica posalje na tribine iako u sastavu nema nijednog desnog krila. Mesanovic u rosteru (uz jos nekolicinu spiceva), Stevanovic na tribine.
I onda dodje lik poslije i opet pravda ponizavanje momka, kao da mu se spocitava to sto njegovo mjesto nije zabetonirano u prvih 11. I kao dodatno opravdanje kaze 'nikad vise nece zvati 25 igraca', znaci Miroslave ti si pored svih ovih
brazilaca u BiH reprezentaciji totalni visak. Jednostavno mi covjek i njegova (za mene suplja i manipulatorska) prica nikako nisu sjeli, i bojim se da nece biti promjena po tom pitanju iako bih volio da se prevarim.
Jedina pozitivna stvar sto se tice Hadzibegica (otkako je na kormilu reprezebtacije) je pozivanje i potom ubacivanje Benje u prvu postavu. Tesko da bi to ijedan trener uradio. Sve drugo pripisujem momcima, njihovoj borbi i kvalitetu, te sigurno u odredjenoj mjeri nekvalitetu vecerasnjeg protivnika. Pravi ispiti tek slijede.