BiH-Island/Slovačka-BiH (23.3/26.3)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Pogba
Kontakt:

Re: BiH-Island/Slovačka-BiH (23.3/26.3)

Post Postao/la Pogba » 26 mar 2023, 23:01

Begovićeve suze stigle reprezentaciju.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 26 mar 2023, 23:01

Sta nam pocini ova neznalica na klupi yebo on majku svoju.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 mar 2023, 23:01

Alii je napisao/la:
26 mar 2023, 23:00
slika
Mi smo sljedeće kolo peti jer idemo u Portugal..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 26 mar 2023, 23:01

Ja prvi sam misljenja da je Hadzibegic losiji trener i od Mese i Peteva ali ovo nije do trenera, jednostavno ovakve utakmice gledamo konstantno vec dobrih 7-8 godina. Ne branimo se jer je tako Hadzibegic dogovorio, ipak smo izasli sa istom ekipom kao protiv Islanda, nego smo mi takve luzercine jednostavno. Do gola smo dobro stajali, primili gol i kraj, pali, pogubili se, mlako igrali, nepovezano, pojedini igraci igrali dekoncentrisano a bgm i dezorijentisano, te stvari trener nacionalne selekcije ne moze promijeniti, moze mu samo biti pouka za ubuduce.

I nemojte mi bgt pametovati za Sehica, kao u fazonu nije kriv za gol, jos neko rece ko razumije fudbal, zna da nije do njeg. Bio sam golman i Sehicev je gol 50%. Da je bio bolje postavljen, a trebao je, odbranio bi je.. Ko god misli da nije, evo gdje je Sehic kod suta Maka

slika

Najveci plus ove kvalifikacije trenutno su Dedic i mali Tahirovic, dodat cu i Gazibegovica zbog zalaganja i trke ali opet daleko ispod kvaliteta Kolasinca. Najveci minus je los napad sto je i logicno sa Prevljakom i Demirovicem i losa odbrana sto je isto logicno obzirom na individualni kvaliter. Individualno ide minus Ahmethodzicu i Hadziahmetovicu kao pojedince koji su najvise zakazali. Nemam sta davati minuse Millennium, Sanicaninu, Kodri, Prcicu itd jer nemaju ni kvalitet prije svega, za pohvalu je kad odigraju dobar mec.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 mar 2023, 23:03

. Naime, pojedini navijači tražili su od Hadžibegića da se vrate Edin Džeko, Amer Gojak i Rade Krunić
Zašto ova trojka nije ostala,baš gledam sliku svi ostali igraci su se zagrlili poslije poraza i stali pred navijace

Hajd Dzeko i Krunic fol zvijezde pa kao da shvatim da takvi dignu nos mada bi kao najbolji igraci kao trebali da stanu ispred tima,ali šta j.ebeni Gojak glumi ?
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 26 mar 2023, 23:03

killafrommanilla je napisao/la:
26 mar 2023, 22:57
Stroj1946 je napisao/la:
26 mar 2023, 22:51
Ništa mentalitet, ništa nekvalitet!? Vazda krivi selektori, taktike i formacije, nikad igrači. Yebem ti narod naopak.
Kakav kvalitet imaju Luksemburzani zivota ti? Nego uzasno pripremljena utakmica, s povrijedjenim Krunicem u sredini. Nije postojala nikakva analiza ni priprema utakmice.

Jel vjerujes ti ili bilo ko da su Janjos(iako mi je drag) i Hadzibegic u stanju izvuci 10 situacija iz utakmice Slo Luks i predstaviti ih igracima?
Limitirani igrači i naš mentalitet nakon pobjede. Đaba i da je na klupi bio Loew, kad i dalje se dešava ista priča kao i prije 20+ godina.

Pogledaj vezni red Slovaka i biće ti jasnije neke stvari. Iskustvo i kvalitet.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 mar 2023, 23:04

hurem je napisao/la:
26 mar 2023, 19:55
Valjda nam se neće ponoviti dvomec Finska/Grčka kada smo u Zenici rasturili Fince 4:1 a 3 dana kasnije Robi izveo istih 11 pa nas ljudi u Grčkoj oducili od fudbala bez obzira što smo minimalno izgubili.

Ali evo, nadati se da su trkači ipak na vrijeme zamijenjeni protiv Islanda (Dedic, Demirovic, Hadziahmetovic, Tahirovic) i da će imati dovoljno kuvveta u sebi veceras.

Vidimo se na početku 2.poluvremena :)
Ključ poraza!
U 3 dana istih 11 izvesti je van svake pameti. Hajd da smo igrali protiv Lihtenštajna pa ok, ali istrčali se protiv trkača s Islanda i opet iste izvodis...

Neko je pisao Krunic i Lobotka tu negdje?
Lobotka je duplo bolji igrac...uvijek je bio i bit će.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 26 mar 2023, 23:04

bodi123 je napisao/la:
26 mar 2023, 22:58
Portugal 6 komada Luksemburgu dao :urnebes:

Ja šta će nam ljudi uradit braćo mila
Onakva napadacka potencija protiv igraca koji se ne mogu izboriti ni za mjesto u srpskim i kiparskim klubovima :rol:
Don't believe the hype.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 26 mar 2023, 23:05

miky_hz je napisao/la:
26 mar 2023, 23:03
. Naime, pojedini navijači tražili su od Hadžibegića da se vrate Edin Džeko, Amer Gojak i Rade Krunić
Zašto ova trojka nije ostala,baš gledam sliku svi ostali igraci su se zagrlili poslije poraza i stali pred navijace

Hajd Dzeko i Krunic fol zvijezde pa kao da shvatim da takvi dignu nos mada bi kao najbolji igraci kao trebali da stanu ispred tima,ali šta j.ebeni Gojak glumi ?
Sofijin očuh se nije udostojio jer žuri na let za Milano. Amer Gojak njegov guzni haver ga prati čitave pripreme, može se to vidjet i po slikama. Gdje god ovaj i on ide za njim, na kafu u hotelu ili ispred hotela, na treningu za njim i s njim, u šetnji Bratislavom logično s njim.

Lik je kreten.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 mar 2023, 23:05

Ljudi se digli nakon sto smo dobili Island koji je trenutno u rangu Latvije i Malte,fkt ne znam na cemu onaj optimizam posebno me to iznenadilo od ozbiljnih forumasa koji su najavljivali prolazak grupe na Euru i slicne gluposti.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 26 mar 2023, 23:06

Amarinho je napisao/la:
26 mar 2023, 22:57
Ma par njih masnih vozaca BMW X5 doslo iz Beca, kakva Evropa
Potpuno je nebitno odakle su, sigurno to nije samo Bec. Poenta je da su imali odlicnu podrsku na gostujucoj utakmici.

Imam osjecaj da se, pripisujuci krivica mladim igracina, ponovo skida odgovornost s trenera. :roll:

Fedja u vise navrata spominje Tahirovica i kako je tesko ocekivati da ce dobro odigrati dvije utakmice u kratkom periodu, a lik je bio jedan od najboljih igraca veceras :rol:
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 26 mar 2023, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 26 mar 2023, 23:06

miky_hz je napisao/la:
26 mar 2023, 23:03

Pa kolega znaš li ti koji je on broj?
Ne dvojica ko fol zvijezde,trojica
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 26 mar 2023, 23:07

Iskreno ja od tog Tahirovica nisam ništa vidio.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 26 mar 2023, 23:07

Idemo jedna strucna analiza, iako znam da cemo bit 2 u ovoj grupi, jer ce Slovacka kiksat i sa Islandom, i izgubit ce od nas na Bilinom

1. 3-5-2 taktika je mrtva taktika i od njema nista..Nijedna ekipa sa pbijednickom mentalitetom to ne igra..Igras 3-5-2 sa 3 igraca koji igraju zadnjeg veznog u svojoj ekipi, znaci imas 6 defanzivaca. Nit imas kreatora, niti krila, sta onda ocekujes? Taktika je otprilike na kontre ici i probat preko bekova dat gol. Ne mogu ti bekovi krojit igru, pogotovo ne Gazibegovic na neprirodnoj poziciji..Kad stavljas bekove u 3-5-2 to moraju biti ofanzivni bekovi a mi jedino imamo Dedica..Ovisis o Dedicu koji je bek da ti nesto kreira, pa sta ces ocekivat?

2. Nazalost niti imamo dobra krila niti kreatora osim Pjanica. Ali ako bih ja morao birat, stavio bi Menala i Stevanovica jer boljih trenutno nemamo. Samo se nadat da ce se neko krilo pojavit.. Ili bi ipak probao Dedica na krilu, a na beka stavio nekog treceg. Ofanzivnog veznog, tj igraca kao Pjanica isto tako nema, nit postoje sanse za sad da ce bit..Prcic nije klasa za te pozicije..Ne znam ovaj iz Kolna Huseinbasic da li igra ofanzivnog veznog?

3. Ne mozes igrat takvu utakmicu sa prosjekom godina 25...Niti jednog igraca preko 30 godina nije bilo na terenu.. Tahirovic je prespor i ne moze jos uvijek bit u prvih 11.. Cimirot je morao igrati, ili Besic da je zdrav. Prosto potrebno ti je iskustvo, bar 2 igraca takva..

4. Da dodam: Prevljak koji igra u Eupenu, i to na klupi ti ne moze bit napadac.. Rijetko koja moderna ekipa igra sa 2 klasican napadaca, ne pamtim to.. Pa Zrinjski dajem ruku u vatru bi uzeo tog Eupena sad sa 2 razlike.. Samo krila i jedan napadac, tako se igra moderan fudbal, nije ovo 1982
Zadnja izmjena: dedo26, dana/u 26 mar 2023, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 26 mar 2023, 23:08

TRENEROV PORAZ,OD GLAVE DO PETE TRENEROV PORAZ

Ja ne znam samo sta smo kao nacija skrivili da nam kakav takav potencijal sputavaju likovi poput Hadzibegica,Bazdarevica,Bajevica....
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 26 mar 2023, 23:08

Federer17 je napisao/la:
26 mar 2023, 23:06

Fedja u vise navrata spominje Tahirovica i kako je tesko ocekivati da ce dobro odigrati dvije utakmice u kratkom periodu, a lik je bio jedan od najboljih igraca veceras :rol:

Da, a Dogan bi da se uvede Gojak u igru.

Možda igrači iz grada Sarajeva se ne smiju krktikovati na BHT-u
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Aristotel555
Kontakt:

Post Postao/la Aristotel555 » 26 mar 2023, 23:10

Pored pokusaja od selektora, koji je najveći krivac za poraz, najlošije odigrao i krajnje bezobrazno Krunic..zbog onog setanja po terenu ne bi mi vise nikad zaigrao pa taman kad bi i polufudbaler Cimirot igrao..danas se setanjem ne mogu pobijediti ni djeca ispred skole..strasno, tesko da moze losije od ovoga..

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 26 mar 2023, 23:10

Al ista priča uvijek :D Koliko smo nakon Islanda potpuno nepotrebno i naivno pali u euforiju, sada nepotrebno padamo u očaj.
Ovoj našoj ekipi je najnormalnije da izgubi 2-0 od slovaćke ili da ih dobije 2-0. Biće u još ovakvih rezultata u našoj grupi, jer smo svi po kvalitetu blizu.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 26 mar 2023, 23:10

Polako ljudi...imamo mladu ekipu ako ne mozemo dobiti islanda i luksemburg na strani,(lithenstajn to je 6 bodova) a imas luksemburg i slovake kuci onda i netrebamo na euro...ali mene vise brine selektor koji je rekao da nije bilo povrede Dzeke u Zenici da nebi igrao 3 5 2 a danas je to izveo i vidio da nije islo sa slovacima...i cemu da Tahirovic igra i drugu utakmicu a ne moze fizicki a imas Cimirota i Prcica al haj...ja vjerujem da idemo na euro kao drugi a imamo i taj baraz 🤣 nece tabela mozda izgledati dobro u 6.mj ali hoce na kraju
Prognoza
Luksemburg uzimamo 2 puta
Lihtenstaj isto
Island bod na strani i Slovake kuci
Sa Portugalom sta bude
A i slovaci ce kiksati jos
Idemo na euro :opaopa: VOLIM TE BOSNO

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 mar 2023, 23:11

Tahirović je tek nešto malo proigrao kad je Cimirot ušao.
Naši treneri trebaju shvatiti da se mora imati zadnji vezni u timu, neko da odradi tu defanzivnu rolu.
Ljudi su nas odlično skautirili i kroz sredinu nam dali 2 gola jer nismo imali bloka.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.