BiH-Island/Slovačka-BiH (23.3/26.3)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

baboedindzeko09
Kontakt:

Re: BiH-Island/Slovačka-BiH (23.3/26.3)

Post Postao/la baboedindzeko09 » 27 mar 2023, 01:06

1921boy je napisao/la:
27 mar 2023, 01:05
baboedindzeko09 je napisao/la:
27 mar 2023, 00:34
Bolje Anida Travančića zvat nego Gojaka.
Potpisujem, Anid i u alkohloiziranom (prirodnom) stanju je bolji od Gojaka.

slika

Majstor čeka poziv :kafa:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 27 mar 2023, 01:27

KONTRASVIH je napisao/la:
26 mar 2023, 21:25
Pantelija je napisao/la:
26 mar 2023, 21:15
Ma na stranu prepucavanja, hadziahmetmusahasimbegovic je daleko najlošiji pojedinac na terenu, svaka lopta ili nazad ili protivniku, sporo se rješava lopte, spor defanzivno
Koliko moras biti iskompleksiran da u citavom ovom cirkusu od nase igre i ocitom citanju nase postavke ti vidis samo Hadziahmetovica, pored napada kojeg uopste nema, pored Krunica koji ne postoji na terenu, Tahirovic takodjer. Hadziahmetovic grijesi, ali je tu trci bori se. Svi lose igraju, a ti peti post o Hadziahmetovicu.

Koliko moras jadan biti?
Da se razumiješ 5% u fudbal ako tao bi da rade igra ispred hadzipogresnog pasa, a da je tahirovic osigurač, i da je cijeli problem igre što ovaj ne može prenijeti loptu ni do radeta a ne do napadača. Ne očekujes valjda da napadači dolaze kod stopera po loptu?
I kad uspije da dodje po loptu samo je vrati stoperima ili je nabije napamet.
Dalje, to nije samo ova utakmica, island išta stvar, daleko najlošiji bio na terenu, spor, jedno 5 kontri je usrao jer nije dao pas iz prvog ili drugog kontakta naprijed
Na kraju, kod gola slovaka reakcija njegova je bila kao da igra u kantonalnoj ligi a ne u besiktasu.

A ovo iskompleksiran ne kontam, zašto bi bio? Šta to tačno znači biti iskompleksiran? Ako kažeš da je neko loš, ti si iskompleksiran samo ne znam.cime.... momak je dizelaš a uz to fali mu brza reakcija i pas tacan. Dakle u ovoj repki sa ovim igračima on nema šta tražiti u prvih 11 protiv jačih protivnika jer je prespor
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 27 mar 2023, 01:31

27 mar 2023, 01:06
1921boy je napisao/la:
27 mar 2023, 01:05
27 mar 2023, 00:34
Bolje Anida Travančića zvat nego Gojaka.
Potpisujem, Anid i u alkohloiziranom (prirodnom) stanju je bolji od Gojaka.

slika

Majstor čeka poziv :kafa:
Đe ovo u kibli dobiješ kolu od 2 litra yebem ti papke ??? :urnebes:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 mar 2023, 02:08

O kakvoj svjezini pricamo ljudi nas dobili u prvom poluvremenu. Ajde da smo izgubili utakmicu u zadnjih pola sata pa da kazes bio problem svjezine. Covjece sabili nas u prvih desetak minuta kontas viktorije se igra. I onda neko ima obraza da tu svjezinu spomene u bilo kakvom kontekstu.

Jugobalija na klupi naravno glavni krivac. Pljuni me ako je sekunda potrosena na analizu protivnika. Tacno vidis da je frajer trenerski dinosaurus zaostao u vremenu i prostoru, ali to je nesto sasvim ocekivano.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 27 mar 2023, 02:17

messilla je napisao/la:
27 mar 2023, 02:08
O kakvoj svjezini pricamo ljudi nas dobili u prvom poluvremenu. Ajde da smo izgubili utakmicu u zadnjih pola sata pa da kazes bio problem svjezine. Covjece sabili nas u prvih desetak minuta kontas viktorije se igra. I onda neko ima obraza da tu svjezinu spomene u bilo kakvom kontekstu.

Jugobalija na klupi naravno glavni krivac. Pljuni me ako je sekunda potrosena na analizu protivnika. Tacno vidis da je frajer trenerski dinosaurus zaostao u vremenu i prostoru, ali to je nesto sasvim ocekivano.
Ti izgleda nisi čuo za pressing gdje ovi naši a pogotovo Hadziahmet-okretan ko doner nisu znali sta ih je snašlo. Ebo te fudbaler koji nije i stanju za 45 min uputiti precizan pas ili iznijeti loptu sa svoje polovine, ali čitavih 45..tu se sva priča završava u vezi selektora

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 27 mar 2023, 02:17

Jedna Italy je osvojila evropsko prvenstvo u England!!
A onda jedna Macedonia ih izbaci iz baraza i to u sred Italy , za odlazak na svjetsko!!
Pa sta ocekivati od nas , jedne male Bosne , gdje nas ka*a , tko god stigne i zele da nam uniste drzavu!!
Igraju momci s onoliko kapaciteta i kvaliteta koliko trenutno imaju .
Kakvo nam je stanje u Bosni , dobro i igraju , nije selektor carobnjak , kad raspolaze s tim sto raspolaze!
Nismo Brazil , pa da mozemo popuniti svaku poziciju kvalitetno.
Zato prestanite pljuvati po repki , trebamo biti pozitivni i nadati se da ce nas selektor i igraci odvesti na Euro .

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 27 mar 2023, 02:23

GalileoGalilei je napisao/la:
26 mar 2023, 23:50

E moj Hadžibegiću.. Jadno.

Klasična priča već dugi niz godina, tačnije od Brazila. Malo ko je pametan i poznaje fudbal, navikao se na ovo. Problem naše raje je što je neobjektivna i što nikako da svari činjenicu da smo mi sami samcati goli prosjek kao reprezentacija. Kriminal u Savezu, menadžerski igrači zajedno s selektorima, hablečine od igrača koji se vucaraju po nekakvim turskim ligama i slično. Na sve to, dodajte luzerski i papanski mentalitet. Bitno je da su oni ošišani dan prije tekme, da se malo zezaju, kafe popiju, a to što ne znaju lopte iznijeti i što se izvlače na neki šatro umor, to je najmanje bitno. Bitno da se Demirović zalizao kao zadnja papčina, sve ostalo ko ebe. Strašni Hadžiahmetović odbijao i odbijao velike ponude, pa na kraju završio u mrtvom Bešiktašu.

Prihvatite da smo prosječni i da ćemo još dugo biti takvi. Ne nervirajte se bezveze. Jedna Slovačka te matira i nadigra, imaš osjećaj da si igrao protiv neke velesile.
Koga briga za ovo sve??

Sta od ovoga nabrojanog igracima smeta da izadju na teren svaku utakmicu "napaljeni" i odigraju??
Nije problem izgubiti, izgubi i Brazil...problem je pristup, SHUPACKI pristup, PICHKASTI pristup...to je problem...vjecno traje... :puke:

Zbog toga im treba yebati sve po spisku...pun mi ih je vise qurac...svaka utakmica ista prica...bili umorni, ovo, ono, ovako, onako...ma gonite se u 100 pichki materina...od saveza, redara, cistaca, pa do igraca...

Ljudima nije zao putovati satima, uzimati godisnje, bjezati sa posla, da ih dodju vidjeti...ko ima bolje, vjernije i brojnije navijace od nas?? Treba uzeti u obzir populaciju Bosne, ne samo broj na tribinama...nema niko...

Ovo su PICHKETIKE nevidjene, nezahvalne... :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

Ovaj ako je "trener" onda smo svi...veze on o zivotu nema...prvu utakmicu nam ulazilo sta god smo sutnuli....igre nikakve..
Ovdje je pobjeda donosila 99% EP...ovaj "trener" igrao na X...uhljup, kukavica, ziherica... :puke: :puke: :puke:

Sta kazu: "nemamo mi igrace"...eto, ima ih Luxemburg...pa Luxemburg ima bolje rezultate u zadnjih 10 utakmica nego Slovacka...koje velicine i sile igraju za njih?

Nije sramota izgubiti...sramota je biti bezkicmenjak...zato nam se ovo i desava... :puke: :puke: :puke:

Kad se sjetim, da je otjerati Papeta, neka dodje bilo ko..evo ih, redaju se k'o na traci... :puke: :puke: :puke:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 27 mar 2023, 02:32

Kada sam vidio koliko nam je laka grupa ponadao sam se i onda sam se sjetio kako stvari kod nas funkcionišu.

Ova utakmica je potvrdila da država Bosna i Hercegovina ostaje na svoja dva najveća uspjeha u svojoj historiji sporta:
1. "Čujete li ovo Bosna, Bosna" - Konjić kao komentator na utakmici protiv Nigerije u kojoj ispadamo sa svjetskog prvenstva iz najlakše grupe
2. "Čujte ovu pjesmu fanatikosa" - večeras komentator na utakmici u kojoj saznajemo da se nećemo kvalifikovati ni za slijedeći EURO iz najlakše grupe

Čini se da su to, nažalost, jedine stvari kojma se naši hvale: podrška sa tribina, youtube klipovi o temperamentu "Zmajeva" gdje drugim igračima psuju majke, šamaraju, itd. Iskreno, mene je sramota, iako ne postoji način da utićemo na ovo, nije naša profesija, ali ovi kojima ko biva jest izgleda da su promašili profesiju.

Rekao bih inače da je Hadžibegić nakon posljednjeg žvižduka instantno trebao da podnese ostavku i da se izvine za ovakvu sramotu i katastrofu, ali poznati su nam parametri po kojim se određuje ko će biti selektor, pa ne vjerujem da bi došao neko s kim bismo konačno mogli pobijediti u utakmicama u kojima je sramotno bilo šta osim pobjede.

Na kraju krajeva, kakav savez - takva i reprezentacija, a ona skoro pa uvijek i jeste bila odraz najgoreg nogometnog saveza na svijetu.
Zadnja izmjena: Lewy21, dana/u 27 mar 2023, 02:37, ukupno mijenjano 1 put.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 27 mar 2023, 02:33

Svakog opreznog forumasa i novinara ste ispljuvali, a sad pljujete igrace koje ste do jucer selili u London, Madrid, Minhen i ostale metropole. Tacno mi bude drago zbog ovakvih redovnih spustanja na zemlju. Gori smo od Srbijanaca sto se tice hajpa oko hrpe prosjecnih igraca. :crazy:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 mar 2023, 02:59

I sad cekamo jun, i nove historijske utakmice. Naravno, od Portugala cemo izgubit iako cemo biti jako blizu da uzmemo bod. Ono nase klasicno sto bi rekli.

Pobjedjujemo Luksemburg i ponovo se stvara euforija ko da smo prvaci svijeta i sve do novog poraza ukrug :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 27 mar 2023, 03:21

Podrsku Gospodinu Faruku Hadzibegicu !! Samo uz nasu podrsku Gospodin Faruk Hadzibegic moze odvesti ovu hrpu prosjecnih igraca na EURO !!

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 27 mar 2023, 03:40

Evo da i ja napisem svoj zakljucak:

Bio sam na utakmici, otisao spontano, kartu kupio u putu online, niko nista nije kontrolisao od dokumenata, tenka si mogao unjeti kao na bilinom polju. Smjestio se na gostujucoj tribini koji je trebao biti zatvoren, kad nam je vec uvela UEFA sankcije, medjutim nije bio slucaj, a raja unosila sve moguce rekvizite navijacke bez problema.

Sto se tice same utakmice, slazem se da je bio kiks izaci sa istom postavkom kao protiv islanda. Odbrana je u prvom poluvremenu totalno otkazala. Svi se boje dvoboja kao da ce sudija odma svirati prekrsaj, pa cak i izvan 16erca. Ahmedhodzic kao da je sinoc proslavljao rodjendan, nervozan kao sto mozda nikad nije bio. Sanicanin dokazao zasto u patlidjanu grije klupu, kilav i bez ikakve kondicije. Milicevic vjeran svom klubu, nesiguran, ali se bajagi trudi. Šeha ni kod jednog gola nije kriv jer mu je upravo odbrana zbog neorganizovanosti ugrozila vid.

U sredini se Krunic u prvom poluvremenu nije dao primjetiti jer mu nisu dali disati. Tahirovic se malo trudio, ali i njeg su dobro drzali. Dedic opet solidno odradio svoj posao, dok se Gazibegovoc gubio u par napada. Hadziahmetovic izvan forme odkako je haman otisao u besiktas, izgleda kilavo i nepokretno kao Miske birvaktile.

Demirovic i Prevljak, ta dva momka moraju vise komunicirati jer stalno nesto jedan drugom smetaju.

Izmjene su donekle donjele svijezinu, pogotov Stevanovic, ali inace nista posebno.

Konacni zakljucak: ova utakmica protiv slovacke nam ke pokazala gdje stvarno stojimo, a protiv islanda koliko smo ustvari bili sretni nego spremni. Ima tu jos dosta posla za Rukfaša. Mozda bude bolje kad mu svi igraci budu zdravi, ali se mora definitivno kutarisati menadzerskih igraca i grijace klupa.

I za kraj: Podrska igracima, SAVEZ NAPOLjE !!!
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 27 mar 2023, 04:14

Mow je napisao/la:
27 mar 2023, 03:40

Bio sam na utakmici, otisao spontano, kartu kupio u putu online, niko nista nije kontrolisao od dokumenata, tenka si mogao unjeti kao na bilinom polju. Smjestio se na gostujucoj tribini koji je trebao biti zatvoren, kad nam je vec uvela UEFA sankcije, medjutim nije bio slucaj, a raja unosila sve moguce rekvizite navijacke bez problema.

Sto se tice same utakmice, slazem se da je bio kiks izaci sa istom postavkom kao protiv islanda. Odbrana je u prvom poluvremenu totalno otkazala. Svi se boje dvoboja kao da ce sudija odma svirati prekrsaj, pa cak i izvan 16erca. Ahmedhodzic kao da je sinoc proslavljao rodjendan, nervozan kao sto mozda nikad nije bio. Sanicanin dokazao zasto u patlidjanu grije klupu, kilav i bez ikakve kondicije. Milicevic vjeran svom klubu, nesiguran, ali se bajagi trudi. Šeha ni kod jednog gola nije kriv jer mu je upravo odbrana zbog neorganizovanosti ugrozila vid.

U sredini se Krunic u prvom poluvremenu nije dao primjetiti jer mu nisu dali disati. Tahirovic se malo trudio, ali i njeg su dobro drzali. Dedic opet solidno odradio svoj posao, dok se Gazibegovoc gubio u par napada. Hadziahmetovic izvan forme odkako je haman otisao u besiktas, izgleda kilavo i nepokretno kao Miske birvaktile.

Demirovic i Prevljak, ta dva momka moraju vise komunicirati jer stalno nesto jedan drugom smetaju.

Izmjene su donekle donjele svijezinu, pogotov Stevanovic, ali inace nista posebno.

Konacni zakljucak: ova utakmica protiv slovacke nam ke pokazala gdje stvarno stojimo, a protiv islanda koliko smo ustvari bili sretni nego spremni. Ima tu jos dosta posla za Rukfaša. Mozda bude bolje kad mu svi igraci budu zdravi, ali se mora definitivno kutarisati menadzerskih igraca i grijace klupa.

:thumbup:

Jel bilo kakvo skandiranje od nasih navijaca prema Savezu itd?
@igrajlopte 🐦

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 mar 2023, 04:19

AshburtonG je napisao/la:
27 mar 2023, 02:33
Svakog opreznog forumasa i novinara ste ispljuvali, a sad pljujete igrace koje ste do jucer selili u London, Madrid, Minhen i ostale metropole. Tacno mi bude drago zbog ovakvih redovnih spustanja na zemlju. Gori smo od Srbijanaca sto se tice hajpa oko hrpe prosjecnih igraca. :crazy:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 27 mar 2023, 04:50

ReX je napisao/la:
27 mar 2023, 04:14
Mow je napisao/la:
27 mar 2023, 03:40

Jel bilo kakvo skandiranje od nasih navijaca prema Savezu itd?
Nije, BHF nije ni transparent imao, drzeci se propisa ili im nisu dali unjeti. Navijanje dakle samo iz tog pravca, ja malo "forcao" sa ovom djecurlijom sto je bila oko mene, dakle kao inace. Raja nije skontala da Krunic igra od pocetka, toliko o tome hehe
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 27 mar 2023, 05:22

Trenerov poraz
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

bordobijeli4
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli4 » 27 mar 2023, 05:23

Utakmica je izgubljena onog trenutka kad je Hadzibegic odabrao isti sastav kao protiv Islanda. Glavni i osnovni razlog je taj sto je ostavio Dedica i Gazibegovica prakticki djecu od 20 i 21 godinu, na poduplane Slovacke bokove, gdje su bili prije svega iskusni igraci od 36 32 26 i 25 godina. Sa obje strane teoretski 2 na 1, gdje nam nije prolazila zamisao da Krunic i Hadziahmetovic napadaju njihove bekove sa loptom, dok bi se kontra strana spustala i zatvarala sredinu. Iz nekog razloga negdje smo tu ili kasnili ili lose prilazili, bili manje agresivni, gdje su nam Slovaci prelagano mijenjali stranu i tu zavrsava sva prica oko naseg plana, gdje kod ovog sistema odbrane u toj zoni, jedina stvar koja se ne smije dogoditi je prebacivanje lopte na drugu stranu, a sto su Slovaci gotovo uvijek uspijevali uraditi! Vidjelo se da je Rade nespreman, cak u prvom poluvremenu signalizira Sanicaninu da izlazi, kako bi pokrpio njegovu rupu jer ovaj ne moze to pokriti. Apsurd je da je odigrao svih 90 minuta! Amir Hadziahmetovic izlazi na presicu gdje govori da su svi profesionalci i da znaju sta treba da rade, pa odigra najgoru utakmicu statisticki u zivotu...

Sehic -  nemamo trenutno boljeg.. kad god ima loptu znoje se dlanovi..

Milicevic - pljuje se na sva vrata, a momak je ako se uzme u obzir njegov limit, klub i liga iz koje dolazi odigrao sasvim solidno poluvrijeme za razliku od drugih (ako se izuzme onaj zamalo autogol..).. 85% tacnih dodavanja, 7/9 uspjesnih dugih lopti, 5/6 osvojenih duela.. sasvim korektna partija, samo sto je plan bio katastrofalan gdje je na kraju on izvisio..

Anel - kao da mu fali malo kurtoazije sa lopom otkako je u Sefildu, kao da se transformise u onog starinskog ubilackog stopera..

Sinisa - odgovoran sa limitom, bojazljiv s loptom, danak neigranju u klubu..

Dedic - lose prvo poluvrijeme, drugo korektno.. momak je 2002 godiste, da moze onako igrati u kontinuitetu, igrao bi za tu Barsu s kojom se veze a ne za Salzburg.. razlog lose partije, trpanje lopti od strane nasih, a Slovaci naravno zatvorili..

Juka - isto kao i Deda, prvo lose drugo ok.. solidna partija

Krunic - igrac manje, bez zelje bez motiva, ne mislim da mu se nije igralo, nego je ocigledno imao neki problem koji je sprijecio davanje maksimuma..

Tahirovic - vidjelo se neiskustvo u pozicioniranju protiv boljih igraca sto je i normalno, jos ako se uzme da prvi put u zivotu starta 2 utakmice zaredom, a proslu je izasao radi grceva...

Amir - najgora utakmica u zivotu!

Prevljak - predaleko od gola, ledjima okrenut nije mogao nista ni ponuditi.. igrac je sesnaesterca, kad smo superiornija ekipa kao protiv Islanda.. puno bolja opcija je bio za zadnjih pola sata sa Edinom, da silimo centarsuteve nego Demirovic...

Demirovic - zalutao na poziciju napadaca, barem u repci, hronicno bez ucinka..

Ziherasko prvo poluvrijeme (daj da ga ne primimo) vidjelo se u drugom cim smo malo poceli igrati, stvarali smo sanse iz lijepih akcija, samo sto je samopouzdanje bilo na 0 pa je trebalo 10 sansi za 1 gol, a to sinoc nije bilo moguce... Slovaci losa ekipa, osvajali smo im dosta lopti u pocetku, u nekoj srednjoj zoni, zreli za dobit i zavrsit 80% kvalifikacija.. golovi - amaterizam teski.. formacija katastrofalna, kao da je sa druge strane Brazil bio.. natrpali 3 stopera protiv jednog napadaca, bekove ostavili na milost i nemilost.. proziva se svjezina i izvedu se bar 3 totalno nespremna igraca, od toga 2 u sredini gdje znamo da su Slovaci najjaci... izgleda da Rukfas jedino zna dobro pricati na presicama kopirajuci Piksija...

Nek nam je Bog na pomoci !

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 27 mar 2023, 05:28

Ne znam ko se sjetio uopce postaviti Hadzibegica za selektora, lik nista u trenerskoj karijeri nije napravio a preko dvadeset godina se bavi tim poslom. :puke:

Na vrijeme ga mijenjati ako mislimo ista.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 27 mar 2023, 05:30

Apsolutno trenerov poraz,pa vidjelo se drugo poluvrijeme kako se moze igrati i koliko smo bolji,isto bi bilo i prvo da je bio isti pristup a ne pristup SAMO DA JE NE IZGUBIT

Jedini krivac trener i niko drugi
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 27 mar 2023, 05:49

Naš problem koji se vuče od 2014. je što mi mislimo još uvijek da smo nivo Srbije ili čak Hrvatske, a zapravo smo daleko od toga. Prvo, nas su počeli odyebavati i “Bošnjaci” u reprezentaciji (Omeragić, Huseinbašić) i onda kontamo da smo mi neki njihov nivo. Pogledajmo samo koliko su igrača oni stvorili iz Dinama, Crvene Zvezde zadnjih 6 godina, a koliko mi? Realno da kvalitete i nekog potencijala ima, ali sistema nikako nema.
Nas jednostavno taj mentalitet, kao i savez ubiše. Pobjediš iole neku reprezentaciju a da nije to Malta, Gibraltar ili Lithenštajn i odmah euforija nekakva kao da si EP uzeo odmah i zaletiš se pa dobiješ po ušima od ekipa koje su na papiru nekvalitetnije od tebe, jer ne znaš ponovo postaviti igru. Ne znam kako se to više ne popravi, jer se dešavalo x puta. Za mene su sve ove pobjede jalove, jedino zadnja pobjeda nad neke dvije “veće” repke su pobjeda protiv Austrije i Walesa na Bilinom. Mi još mislimo da smo 20. reprezentacija svijeta, a najveći ti uspjeh u zadnje 4 godine što si Finsku 4-1 i 3-2 dobio. Reprezentacije tog ranga sebi ne dozvoljavaju da gube ovakve utakmice, i zbog toga ćemo ostati još uvijek iznad 50. mjesta.

Po meni najveći krivci su treneri koji ne znaju postaviti dvije taktike u dvije utakmice. Ja ne mogu da vjerujem da jedan iole ozbiljan trener postavlja istu postavu i istu taktiku dvije utakmice, pa to ni djeca od 9 godina kada Fife igraju ne rade više. Jednostavno u takvom “nesistemu” igrači trpe. Nije da ih branim, ali ispade sada kao da Demirović, Hadžiahmetović, Ahmedhodžić ne znaju igrait lopte. Ok, dese se individualne greške, ali sigurno u boljem sistemu bi one bile svedene na minimum. Pa ne igraju ovi igrači onako tek u boljim klubovima, da nemaju kvalitete igrali bi za Kolubare i Rudeše. Nadam se da će nas jednom konačnu uzeti neki perspektivni trener, kakav je bio djelimično Petev ili Vaha.

Na kraju, mene samo interesuje jedno, a to je kada ćemo mi odraditi neke kvalifikacije smireno i polahko, bez pritiska i euforije. Pogledaš evo Kosovo, ljudi polako igraju 1 za 1 utakmicom i ide im, zašto ne bismo preslikali malo njihov način igre i pristupanja kvalifikacijama?
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, denza, RacioEmocionalan i 17 gostiju.