Zato će Sarajevo otresti Slobodnku i baciti je u drugu ligu direktno.
exFighter1926 je napisao/la: ↑28 mar 2023, 01:14Koliko su ovi "manijaci" sa foruma upuceni u svoju grupu, ne znaju da im se ra slifta i planiraju "zajednicka gostovanja"![]()
Ma to samo na Balkanu zaostalom ima roki moj hrok hrokLewy21 je napisao/la: ↑28 mar 2023, 17:47Zamišljam navijače najvećih evropskih klubova kako se raspravljaju o tome ko je koliko belaja napravio, ko je koliko dukserica i šalova skinuo u 5 na 1 napadima po gradu gdje se koristilo hladno oružje, kome je kako čaršaf pao, ko se glasnije čuo između 30. i 35. minute, a ko se glasnije čuo između 75. i 90.
Nego ima li neko informaciju hoće li u finalu Lige prvaka i Europa lige biti otvorene sve tribine, jesu li se neke navijačke skupine bunile slučajno ili ne daj Bože prijetile?
Sad bih još nešto dodao na ovo, ali postim.
Zato i imamo posjecenost i kvalitetu fudbala kakvu imamo. Nas za konplet kolo kada se zbroje gledaoci svih liga bude manje nego na jednom prosjecnom stadionu u boljim ligama zapada.Miljacka je napisao/la: ↑28 mar 2023, 19:28Ma to samo na Balkanu zaostalom ima roki moj hrok hrokLewy21 je napisao/la: ↑28 mar 2023, 17:47Zamišljam navijače najvećih evropskih klubova kako se raspravljaju o tome ko je koliko belaja napravio, ko je koliko dukserica i šalova skinuo u 5 na 1 napadima po gradu gdje se koristilo hladno oružje, kome je kako čaršaf pao, ko se glasnije čuo između 30. i 35. minute, a ko se glasnije čuo između 75. i 90.
Nego ima li neko informaciju hoće li u finalu Lige prvaka i Europa lige biti otvorene sve tribine, jesu li se neke navijačke skupine bunile slučajno ili ne daj Bože prijetile?
Sad bih još nešto dodao na ovo, ali postim.
Jesu se ukenjali da ih ne ugasite?dejavu je napisao/la: ↑28 mar 2023, 15:14exFighter1926 je napisao/la: ↑28 mar 2023, 01:14Koliko su ovi "manijaci" sa foruma upuceni u svoju grupu, ne znaju da im se ra slifta i planiraju "zajednicka gostovanja"![]()
Znaš kako, moje mišljenje je da je vlast skoro pa uvijek odraz naroda koji živi u toj državi. Tako isto mislim da je situacija klubskog i nacionalnog nogometa u BiH odraz nas, to jeste naroda. Ne znam da li se slažeš sa mnom.
Previse seremo, bas kako si i rekao. Najjaca je stvar sto je dio tih navijaca i kopa kad zbrojis sve klubove jako mali. Zeljo ima najbolju posjetu, na jugu ne bude u kopu vise od 500 ljudi, a dobrim dijelom bi da kroje politiku i pitaju se, a s druge strane poprilicno ostete klub sa kaznama.Lewy21 je napisao/la: ↑28 mar 2023, 22:10Znaš kako, moje mišljenje je da je vlast skoro pa uvijek odraz naroda koji živi u toj državi. Tako isto mislim da je situacija klubskog i nacionalnog nogometa u BiH odraz nas, to jeste naroda. Ne znam da li se slažeš sa mnom.
To da smo tu gdje jesmo sa kvalitetom nogometa i posjećenosti na stadionima što je ovaj Argentina spomenuo, nije ništa sad novo pa da se hvatamo za glavu. Nego se hvataš za glavu kad vidiš koje su nama teme za razgovor, šta pričamo uopšte, kakav nam je pristup ovom sportu kao temi za razgovor kad znaš kakav nam je kvalitet. Sad da neko iz zemlje gdje se igra kvalitetniji nogomet gleda o čemu pričamo sto posto bi prokomentarisao da zato i jesmo tu gdje jesmo. Jer naša priča bi nekome drugom bila u najmanju ruku čudna.
Ono što hoću da kažem je da je domaći sport odraz nas i naše priče. Kada bi se više pričalo o tome kakav nam je kvalitet, šta je tu problem i koji su sve koraci da se te stvari promjene, možda bi jedan klub stvarno počeo da nešto radi po tom pitanju, pa da ostali klubovi po uzoru na taj klub krenu tim putem. Mi pričamo o navijačkim skupinama, hajde uredu onda, kakva nam je posječenost na stadionima?
Sarajevski derbi je utakmica o kojoj se uvijek najviše pričalo što se tiće BiH, atmosfera je stvarno vrhunska kad se igra na Grbavici, što je za očekivati zato što je kapacitet Grbavice oko 13 000, još na to oduzeti tampon zone. Na Koševo nek dođe i više od toga, nije neka atmosfera jer je kapacitet Koševa skoro 35 000.
Evo ti Miljacka reci, koliko puta je Koševo djelovalo onako, kako kažu, poprilično popunjeno između 2010 i 2020. Stoti gradski derbi, Željo - Victoria, Sarajevo - BMG, Željo - Standard, Sarajevo - Celtic. Koševo jeste velik stadion, ali samo za nas, 35 000 realno i nije neki kapacitet kad porediš sa drugim stadionima u Evropi. Oni stadioni koji se smatraju manjim što se tiće evropskog fudbala imaju malo jači kapacitet od toga, razmatraju se mogučnosti proširenja ili izgradnje novog stadiona. Sad ti na to skontaj da se u BiH stadioni koji su više nego 2 puta manji od toga ne mogu popuniti, da se smatra velikim događajem kad se oni "skoro pa popune".
I mi se uhvatimo pričat o broju napravljenih "belaja" za vrijeme bivše države. Ma i za vrijeme bivše države, ko je sve od bh klubova uspio prvenstvo osvojit? Željo jednom, Sarajevo dva puta, znači 3 prvenstva? Eto hajmo spomenut i Veležova dva kupa maršala, i jedan za Borac? Ima li još nešto vrijedno da se spomene? Mislim na uspjehe bh klubova u Jugoslaviji, što se tiće evropskog fudbala Željo dva puta dočekao proljeće, Velež čini mi se jednom ili dva put, nek se javi ko zna, ima li još nešto? Ali bitno je da se priča o belajima, dok drugi prave uspjehe u sportu o kojem valjda i razgovaramo ovdje.
Poenta je da puno seremo, ma i ja prvi puno serem i to u prazno, al hajd'.
Velež bi u značajnijim tekmama i napunio 10 hiljada da na stadion može stati toliko.Argentina je napisao/la: ↑28 mar 2023, 22:30I za posjete, bas ovo sto spomenes, derbi bude ispod 15 hiljada, Zrinjski titulu slavi pred 5000, Velez ne moze 10 hiljada napuniti, sta ocekivati od ostalih. Cekati dijaposoru da dodje slikati se na evropsku tekmu i to svake 5te godine, ako neko prodje 2 kola, pa bude bolji protivnik i malo veca posjeta.
U biti, puno zujimo, a ne dajemo meda, a ono sto damo, nabijemo nogom na kraju u vecini slucajeva.
Dobro imaš ti na svakoj tribini na svakom stadionu na svijetu svakakvih ljudi, ne treba generalizovat, što se tiće Manijaka barem ove sezone ne bih govorio negativne stvari, koliko zbog podrške, toliko zbog akcija koje su pokrenute iz ljubavi prema klubu. Posljednih par godina, ne samo Manijaci, nego opčenito navijači i simpatizeri Želje su stvarno najbitniji faktor koji održava klub koliko-toliko u životu.Argentina je napisao/la: ↑28 mar 2023, 22:30Previse seremo, bas kako si i rekao. Najjaca je stvar sto je dio tih navijaca i kopa kad zbrojis sve klubove jako mali. Zeljo ima najbolju posjetu, na jugu ne bude u kopu vise od 500 ljudi, a dobrim dijelom bi da kroje politiku i pitaju se, a s druge strane poprilicno ostete klub sa kaznama.
U biti, puno zujimo, a ne dajemo meda, a ono sto damo, nabijemo nogom na kraju u vecini slucajeva.
Napunio bi, ali to su 3 tekme u sezoni, kao i ovo sto sam za Zelju rekao ili evropske tekme, ali to je slabo, nedovoljno.Ado1922 je napisao/la: ↑28 mar 2023, 22:45Velež bi u značajnijim tekmama i napunio 10 hiljada da na stadion može stati toliko.Argentina je napisao/la: ↑28 mar 2023, 22:30I za posjete, bas ovo sto spomenes, derbi bude ispod 15 hiljada, Zrinjski titulu slavi pred 5000, Velez ne moze 10 hiljada napuniti, sta ocekivati od ostalih. Cekati dijaposoru da dodje slikati se na evropsku tekmu i to svake 5te godine, ako neko prodje 2 kola, pa bude bolji protivnik i malo veca posjeta.
Velež ima poprilično konstantnu posjećenost,ali uvijek ima prostora za napredak.
Ibrulj neki dan stavio ns twitter
Trenutno korisnika/ca: Beli98, Cuspajz, ErosViverosViv, jurisicduska, mma_hz, Morpheus, Zeko87 i 40 gostiju.