FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
76
34%

Ukupno glasova: 223

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 29 mar 2023, 02:28

Do 2014. neki od nas ovdje su vec tada proveli puno vremena na Kosevu (kasnije Stadionu Asim Ferhatovic - Hase) bodreci nas klub koji je bio ja l’ u dugovima ja l’ na “virslama” i nadajuci se nekom investitoru, bilo kome ko ce podici ovaj klub zajedno sa navijacima.

Od dolaska Tana, svako malo smo ponavljali pricu “ne moze nista preko noci” , a kad je on dosao toliko smo bili puni nade i ocekivanja. Ako cemo se ravnat po toj staroj narodnoj ispade da je nama do Tana bio sumrak, a ta ista noc traje dakle mrak. Nazalost, ni jedan investitor koji je znacajnije ulagao u klub, ni jedan tim strucnjaka u klubu nije pravio znacajniji rezultat. Sve sto je iole izgledalo u usponu, u startu je bilo sabotirano da li iznutra ili izvana ko ce ga znati.

Poenta je da predugo vise cekamo to nesto svi, mnogo navijaca vise nema ni nadu da ce klub postici nesto u Evropi i u Drzavi. Tako da, tesko je ocekivat da ce uskoro biti bolje.

Halalite na dugom postu, svaki dan me sve vise rastuzi ovo sve sto se desava s klubom.
1946

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 29 mar 2023, 02:35

harixs je napisao/la:
29 mar 2023, 01:46
Pantelija je napisao/la:
28 mar 2023, 23:19
fks74 je napisao/la:
28 mar 2023, 22:38
Znači ispunit će se želje, ostajemo bez Evrope i Mirza ide sa klupe.
jel stvarno mislis da to tako ide, neko zeli i onda se to ispuni?
Nisu to zelje, to je svako normalan i razuman znao od onoga dana kada je ovaj covjek stavio paraf na ugovor sa FK Sarajevom. I nista nije uticalo na igru na terenu, dobio je top uslove, top igrace, top pripreme, plate redovne sve po PS.
Svi bi mi htjeli da FKS igra ligu prvaka ali je jasno da sa mirzom na klupi ne bi igrali ni ligu za prvaka da se tabela podjeli.
Isto imao ‘onaj prije njega i onaj prije njega…

Previše se ovdje nagomilalo nestručnih ljudi u i oko kluba da bi promjena trenera uticala na cjelokupnu situaciju, pocev od gazde kluba…
uZeli su vinko i husref titule, čala bio blizu kupa i tutule, igrao se dobar fudbal... i kad nismo uspjevali uzeti titulu znali smo 50-7'% prvenstva itekako odigrati...
A i vinko i husref su imali probleme dodatne, najcesce sa platom igraca, dok je sad sve po PS---- ali je zato "strucni stab" bas strucan ii odraz toga ko sve odlucuje o radu kluba i nacinu poslovanja jer neko kome je stalo do toga da klub napravi nesto, NIKAD ALI NIKad ne bi u razmatranje uzeoo ovaj strucni stab.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 29 mar 2023, 04:57

Od ulaska Tana u klub pa do ulaska Mirvica imali smo svega tri sezone bez ijednog trofeja: 15/16, 16/17 i 17/18. S tim da smo u sezoni 16/17 stavili ruku na oba trofeja, sirina rostera i Hebibovi promasaji nam izbili duplu krunu. Znaci mozes reci dvije lose sezone. Od dolaska ovog hostaplera evo dvije uzasne sezone (haj et finale kupa u prosloj al liga ocaj zivi), oboreni svi negativni rekordi, sezonu evo prvi put u zadnjih 10 godina skroz halalili vec u novembru... I onda neko misli da je samo do trenera i da bi nesta preko noci procvjetalo samo da Mirza ode. Jok, problem je na vrhu, u hrasnickoj influenserki.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 29 mar 2023, 06:36

napoleon72 je napisao/la:
29 mar 2023, 04:57
Od ulaska Tana u klub pa do ulaska Mirvica imali smo svega tri sezone bez ijednog trofeja: 15/16, 16/17 i 17/18. S tim da smo u sezoni 16/17 stavili ruku na oba trofeja, sirina rostera i Hebibovi promasaji nam izbili duplu krunu. Znaci mozes reci dvije lose sezone. Od dolaska ovog hostaplera evo dvije uzasne sezone (haj et finale kupa u prosloj al liga ocaj zivi), oboreni svi negativni rekordi, sezonu evo prvi put u zadnjih 10 godina skroz halalili vec u novembru... I onda neko misli da je samo do trenera i da bi nesta preko noci procvjetalo samo da Mirza ode. Jok, problem je na vrhu, u hrasnickoj influenserki.
Haleluja, od kad ja pišem za ovog Mirvica da se ne pravi svetac od njega, covjek ili ne zna ovaj posao ili mu namjere sa nama nisu ciste. Evo zamijenilo se nekoliko trenera pod njegovim predsjedavanjem, a mi sve gori i gori. Zato mi smiješno zvuci i one tvrdnje o Kodri kao da ima čarobni štapić i da će svi nasi problemi nestati ukoliko preuzme klupu naseg kluba.
Druga stvar i to kao on placa sve ugasili bi se bez njega, pa ko ti garantuje da se neces i pod ovim Mirvicem i njegovim upravljanjem kluba "ugasiti". Vidjecemo tek kad napusti nas klub sta ce iza njega ostati, ne treba ni njega niti bilo koga idealizirati i vecim od kluba praviti.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 29 mar 2023, 08:54

dobro smo ograjisali negdje. NI terena ni trenera ma nista nas nece.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 29 mar 2023, 10:03

Osttribine je napisao/la:
29 mar 2023, 06:36
Haleluja, od kad ja pišem za ovog Mirvica da se ne pravi svetac od njega, covjek ili ne zna ovaj posao ili mu namjere sa nama nisu ciste. Evo zamijenilo se nekoliko trenera pod njegovim predsjedavanjem, a mi sve gori i gori. Zato mi smiješno zvuci i one tvrdnje o Kodri kao da ima čarobni štapić i da će svi nasi problemi nestati ukoliko preuzme klupu naseg kluba.
Druga stvar i to kao on placa sve ugasili bi se bez njega, pa ko ti garantuje da se neces i pod ovim Mirvicem i njegovim upravljanjem kluba "ugasiti". Vidjecemo tek kad napusti nas klub sta ce iza njega ostati, ne treba ni njega niti bilo koga idealizirati i vecim od kluba praviti.

ja sam za kodru i uvijek cu biti jer mislim da mu se nije dalo dovoljno vremena i istrpilo ga u krizi rezultata. Ali nikad nisam napisao da on ima carobni stapic i ako nas preuzme da ces imati 10 od 10. Jednostavno mi je ostao u sjecanju kao trener koji je proaktivan, koji zna sta zeli od ekipe i djelovanja igre i mnogo jos toga. Dovoljno je reci da mu je sin mogao zaigrati za bilbao a samo rijetki to mogu a da nisu baskijci. Pa to ti moze mozda reci o kakvim se personama radi.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 29 mar 2023, 10:25

28 mar 2023, 22:05
Puno se ocekuje od lika koji je u ovoj ligi uspio Sarajevo dvije godine zaredom ostavit bez Evrope. Ni od tog muzeja nece bit nista, bice im fin izgovor da isele klupske prostorije iz Titove i uzmu lovu na onom prostoru.
Volio bi da bude lijepa priča taj muzej ali vidjecemo, možda budeš upravu. Što se tiče uzimanje love na onom prostoru, da li neko zna da li je onaj prostor uopšte naš ili je opštinski?

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 29 mar 2023, 11:08

Mirvah od marke pravi fening
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 mar 2023, 11:25

Evo stiže nam i mjesec april, baš da vidimo hoće li krenuti ta čuvena rekonstrukcija u TC. Rečeno je investicija od 2,5 miliona maraka.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 29 mar 2023, 11:29

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
29 mar 2023, 11:25
Evo stiže nam i mjesec april, baš da vidimo hoće li krenuti ta čuvena rekonstrukcija u TC. Rečeno je investicija od 2,5 miliona maraka.
Jesi li siguran jel ove godine? :mrgreen:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 mar 2023, 11:50

JavierBosnia je napisao/la:
29 mar 2023, 11:29
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
29 mar 2023, 11:25
Jesi li siguran jel ove godine? :mrgreen:
Šta možete poručiti navijačima vezano za stadion Koševo? Postoji li mogućnost da Bordo tim bude vlasnik istog u budućnosti?

Klub je izrazio interes za izgradnju moderne fudbalske arene na Koševu. To bi ujedno bio i nacionalni stadion za reprezentaciju. Taj projekat je daleko od dogovora. U 2023. godini FK Sarajevo planira investirati oko 2,5 miliona KM u novi kamp u Butmiru. Prioritet je da naši igrači svakodnevno rade po najboljim evropskim uslovima. Taj projekat počinje u aprilu i bit će završen do oktobra 2023. godine.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Bolivia
Kontakt:

Post Postao/la Bolivia » 29 mar 2023, 11:51

ElCartel11 je napisao/la:
29 mar 2023, 11:08
Mirvah od marke pravi fening
Za svoj džep sigurno ne, za kasu FKS da

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 29 mar 2023, 11:57

Ma zaboravite na stadion,titule , pobjede. Svaki dan je sve gori. Stadion je u uzasnom stanju, nema na vidiku nikakve rekonstrukcije ni ti ce biti. Nazalost nemamo jake ljude na lobiraju za stadion. Pogledajte kakve selendre po hrvatskoj i srbiji dobijaju stadione. Sta je danas napraviti jedan moderan stadion od 20k.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 29 mar 2023, 12:03

FCUM je napisao/la:
29 mar 2023, 11:57
Ma zaboravite na stadion,titule , pobjede. Svaki dan je sve gori. Stadion je u uzasnom stanju, nema na vidiku nikakve rekonstrukcije ni ti ce biti. Nazalost nemamo jake ljude na lobiraju za stadion. Pogledajte kakve selendre po hrvatskoj i srbiji dobijaju stadione. Sta je danas napraviti jedan moderan stadion od 20k.
A ko ce lobirati, ko ce ganjati, ko ce se baviti tim menadzerskim aspektima?
Ajla, Anela, Azra ili one nove 3-4 "influenserke", kojima ne znam ni imena, a samo su osvanule u klubu?

FK Sarajevo je siguran sam, i to ubjedljivo, klub sa najslabijim menadzmentom i operativcima u klubu, kada poredis cijelu ligu.
- FKS -

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 29 mar 2023, 12:11

Hajdeee je napisao/la:
29 mar 2023, 12:03
FCUM je napisao/la:
Ajla, Anela, Azra ili one nove 3-4 "influenserke", kojima ne znam ni imena, a samo su osvanule u klubu?

FK Sarajevo je siguran sam, i to ubjedljivo, klub sa najslabijim menadzmentom i operativcima u klubu, kada poredis cijelu ligu.
Mozda cak i najgori menadzment u ligi. Al Mirvahu je sve ovo dobro izgleda. Nista gore od covjeka koji ima puno para a nista u glavi.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 29 mar 2023, 12:26

Kod Amera Bekica na storyju gol koji je zabio Vozdovcu u prijateljskoj utakmici. Vise smislenog fudbala sam vidio za tih 15ak sekundi nego kod nas u 4 utakmice.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 29 mar 2023, 12:37

Hajdeee je napisao/la:
29 mar 2023, 12:03
FCUM je napisao/la:

nek ganja mirvic kad ima tolike pare kao sto se prica. Frajer nema mozga, tolike pare ima a nismo igrali godinu dana na kosevu i trener nam mirza

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 29 mar 2023, 12:38

Aylah je simbol ovog novog Mirvinog Sarajeva! Mi smo trenutno klub koji na nju liči..
Bahati, bahati Željkan!
1946

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 29 mar 2023, 13:03

Koga interesuje sta je sa terenom i u cemu je problem neka procita post, info iz prve ruke od radnika Albe iz Zenice . Problem kod naseg novog terena je pretvrda podloga koja je stavljena za drenazu navidno su drobili neku stijenu za drenazu . Preko pretvrde drenaze je nasut pijesak u kojem je bilo malo ili nikako humusa ( hranidbeni sloj za koji se veze trava i korijen ) tako da kad su pokusali ovi iz albe da rastresu teren sa svojom masinom ( koju grci uopste nemaju ) samo su povlacili travu za sobom jer nije uopste pustila korijen i povezala se za hranidbeni sloj . Na pitanje sta je sad rijesenje rekao je da od ovog ovakvog stanja nema nista i da je jedino rijesenje da se skine trava i naspe hranidbeni sloj ponovo , ali da drenaza nece nista propustati vodu i da ce uz svaku kisu biti bara na terenu . Da bi se prosio teren trebaju igle da udju 18 cm u teren holandjani zabodu iglu 6 cm i odize im masinu od terena . Rekao mi je da 90 % teren nece biti gotov za ovu sezonu a i ako nesto sfuseraju da ce to biti bara svaku kisu .
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 29 mar 2023, 13:10

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
29 mar 2023, 10:03
Osttribine je napisao/la:
29 mar 2023, 06:36

ja sam za kodru i uvijek cu biti jer mislim da mu se nije dalo dovoljno vremena i istrpilo ga u krizi rezultata. Ali nikad nisam napisao da on ima carobni stapic i ako nas preuzme da ces imati 10 od 10. Jednostavno mi je ostao u sjecanju kao trener koji je proaktivan, koji zna sta zeli od ekipe i djelovanja igre i mnogo jos toga. Dovoljno je reci da mu je sin mogao zaigrati za bilbao a samo rijetki to mogu a da nisu baskijci. Pa to ti moze mozda reci o kakvim se personama radi.
Po stotinu puta vrtimo istu pricu, ok gotivis ga imas visoko misljenje o njemu, ali njegov rad kako u nasem klubu tako i u drugoj svicarskoj ligi nije za pohvalu, nista jos vrijedno nije napravio niti sa jednim klubom u svojoj karijeri.
Ali trener nije nas najveci problem to je suština, jer kao što rekoh nekoliko ih se izmijenilo kod Mirvica, a nikakvog pomaka.
Zadnja izmjena: Osttribine, dana/u 29 mar 2023, 13:31, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”