U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- ASD
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
Pišeš gluposti Pantelija.
Isto se može reći i za skaute i selektore Njemačke kako su nesposobni jer nisu Denisa zvali u u19 i u17 repku, a momak im sada igra za bolju u21 repku.
Momak je naglo napredovao, do tad ga nigdje nije bilo. I to je jedina istina.
Isto se može reći i za skaute i selektore Njemačke kako su nesposobni jer nisu Denisa zvali u u19 i u17 repku, a momak im sada igra za bolju u21 repku.
Momak je naglo napredovao, do tad ga nigdje nije bilo. I to je jedina istina.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Zašto lupaš proizvoljne gluposti, jesi svjestan da smiješan ispadaš? Evo ljudi ti lijepo rekoše, Denis Huseinbašić igrao četvrtu ligu do ljeta, pa na ljeto otkupljen od Kelna i još nekoliko mjeseci igrao za drugi tim prije nego je pridružen seniorima.Pantelija je napisao/la: ↑29 mar 2023, 15:44Čuj kad
Pa kad je imao 15-16 ili 17 godina. Tada se djeca zovu u repku a ne 5 igrača iz borca u prvih 11
Pa od tih 5 ni jedan ne zaigra seniorski fudbal.
Treba znati i biti sposoban prepoznati kvalitet, samo kvalitet u 90% slučajeva neće feninga dati da igra za repku jer ima još jednu opciju gdje se gleda kvalitet.
Imao si dva igrača u salzburgu pa si ih se dokopao tek kad si vidio da su prvi tim.
Do tada su nam u repki igrali raznorazni "talenti" a kakvog su kvaliteta vidi se po rezultatima omladinskih selekcija i prodaje igrača iz Bih.
Umjesto da se selekciju najbolja djeca, selektuju se najpodobnija. Evo uzmi sad spisak u15, pa pogledaj ga... ko imalo prati ligu zna da to nije ni blizu spisak koji označava kvalitet plus niko nije pomislio da se razleti po evropi i da vidi ima li šta da valja
Kad je tačno trebao igrati za bilo koju našu omladinsku i na koji smo ga način trebali iskopati? I šta ovo pričaš za Salzburg, jesi li svjestan da je najgora osobina ljudi preuveličavanje i izmišljanje da bi dokazali neku svoju poentu? Od dvije stvari koje si rekao, obje si slagao. Gazibegović i Dedić od kadeta igraju za BiH, jedan ima 31 nastup prije debija za naše seniore, drugi 24.
Zato Nezireviću treba obećati poziv u U21 prvo sljedeće okupljanje. Vjerovatno će ga i Šveđani zvati u neku selekciju i treba reagovati na vrijeme.
Nećemo valjda dozvoliti da nam izmakne takav potencijal, a nema nastupa za drugu selekciju i ima naš pasoš.
Nećemo valjda dozvoliti da nam izmakne takav potencijal, a nema nastupa za drugu selekciju i ima naš pasoš.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Evo da pojednostavim, uzmi spisak od zadnjih 5 godina u15-u17 i u19. I od tih selekcija pogledaj koliko je igraca danas u profi fudbalu, ne u repki nego u profi fudbalu. Valjda u savezu postoje ljudi koji su zaduzeni da prate kako gdje i ko igra, pa se valjda ta djeca trebaju pozivati redovno i zatim praviti kostur ekipe. Ja ti ponavljam, koji igrac iz nase lige je otisao vani a da nema HR pasos, da je napravio nesto i da je danas dobar igrac?
Nema ga, jer se lose radi u svim uzrastima, od klubova do reprezentacija. Pogledaj eto u zadnjoj utakmici 4- igraca borca, koji kad ih gledas u omladinskim ligama jasno vidis da nemaju kvalitet. Prosle godine na snagu sudija borac uzme titulu u19, a onda NI JEDAN igrac te ekipe ne predje u prvi tim borca da redovno igra. Ali uredno dobijaju pozive...
Pola igraca dobije pozive jer zasluzuje, pola ih dobije poziv zna se kako... to budala vidi. Ako ti to nije jasno ne znam o cemu pricamo... Od ddolaska vice za predsjednika saveza borac se pretvorio u lamasiju. Ja da ih ne gledam redovno, pomislio bih da je to neisrcpna baza vrhunskih talenata...
Nema ga, jer se lose radi u svim uzrastima, od klubova do reprezentacija. Pogledaj eto u zadnjoj utakmici 4- igraca borca, koji kad ih gledas u omladinskim ligama jasno vidis da nemaju kvalitet. Prosle godine na snagu sudija borac uzme titulu u19, a onda NI JEDAN igrac te ekipe ne predje u prvi tim borca da redovno igra. Ali uredno dobijaju pozive...
Pola igraca dobije pozive jer zasluzuje, pola ih dobije poziv zna se kako... to budala vidi. Ako ti to nije jasno ne znam o cemu pricamo... Od ddolaska vice za predsjednika saveza borac se pretvorio u lamasiju. Ja da ih ne gledam redovno, pomislio bih da je to neisrcpna baza vrhunskih talenata...
ma jok, treba sacekati da se odrekne bih pa ga dobro isplljuvati a davati sansu djeci koja nemaju minutazu iz pl...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- Omerbavarac
- Kontakt:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
@igrajlopte 🐦
Smajić je nestao s radara, ne igra nikako.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Tesko igrati kad ima/imao tesku povredu 
@igrajlopte 🐦
Pa povredu vuče 5 mjeseci. Je li pokidao križne ligamente? Može se nestati i nakon povrede.
-
Saltboy075
- Kontakt:
Ljudi dragi sta bi sa one djece sto izborise 2 eura u-17,kad ih rahmetl Malkocevic odveo.Ta djeca su isto igrala u premijer ligi i kako se sjecam to je bas bilo odlicno nas fudbal al haman su nestala sa scene ili ja nisam upucen ko je od te djece danas reprezentativac nase zemlje.
Unazad 3 4 godine da li U17 ili U19 nekako sreca okren3 ledja isto kao sa A repkom tj ti barazi nikako da nam se vrate u nasu korist.I da su ova djeca prosla na euro isto bi nestala sa radara jer ocigledno vide da se mnogo vise radi na zapadu.
Unazad 3 4 godine da li U17 ili U19 nekako sreca okren3 ledja isto kao sa A repkom tj ti barazi nikako da nam se vrate u nasu korist.I da su ova djeca prosla na euro isto bi nestala sa radara jer ocigledno vide da se mnogo vise radi na zapadu.
-
Manijakalnost99
- Kontakt:
Jesul menadžerski igraci i oni koji su nedavno juniorima Zelje uvalili osam komada?Sto je zalosno i iz takvog Zelje ce u juniorsku repku biti pozvano par igracababoedindzeko09 je napisao/la: ↑29 mar 2023, 10:10Od Karića i Šukilovića su svi bolji, menadžerski igrači koje gura Azmirov sin jer su potpisali s njegovom menadžerskom agencijom.
-
Manijakalnost99
- Kontakt:
Nezirevic trenira s prvim timom Intera
-
Manijakalnost99
- Kontakt:
-
Saltboy075
- Kontakt:
Ne mozemo uvijek otimati Svedjanima igrace,zivim za taj dan kad cemo otimati igrace od komsija,sanjam te dane bgm
-
Manijakalnost99
- Kontakt:
-
Manijakalnost99
- Kontakt:
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Druze, molim te. Odi malo pogledaj koji mec. Dodji sa nekom analizom, nekim infom nikakve koristi nema od spamanja kojekakvih slika.
Rijetko koga stavim u gnjavatore ali ovo postaje previse.
Rijetko koga stavim u gnjavatore ali ovo postaje previse.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- ASD
- Kontakt:
Nek instalira sebi SQL i postavlja ovo na Github, a nas nek pusti na miru. Nepregledno totalno ovo postalo. Taman Harise i SanaBosna popustili, ovaj se pojavi.
Trenutno korisnika/ca: rossonero85 i 20 gostiju.